ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Μία από τις επτά βιομηχανίες – βιοτεχνίες γάλακτος που τιμωρήθηκαν με χρηματικά πρόστιμα, ύστερα από απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκιαδά, γιατί δεν εφάρμοσαν την προβλεπόμενη νομοθεσία, είναι και η βιοτεχνία ΜΕΤΣΟΒΟ-ΒΛΑΧΟΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ ΑΕ από τα Ιωάννινα.

milkΜία από τις επτά βιομηχανίες – βιοτεχνίες γάλακτος που τιμωρήθηκαν με χρηματικά πρόστιμα, ύστερα από απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκιαδά, γιατί δεν εφάρμοσαν την προβλεπόμενη νομοθεσία, είναι και η βιοτεχνία ΜΕΤΣΟΒΟ-ΒΛΑΧΟΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ ΑΕ από τα Ιωάννινα.

Στην εν λόγω βιοτεχνία επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ για τους εξής λόγους: Δεν καταγράφονταν η ποσότητα γάλακτος ανά προϊόν. Υπήρχε υπερβολικά χαμηλή απόδοση σε ανθότυρο (11-12%). Υπήρχε παραγωγή ΠΟΠ Κεφαλογραβιέρας χωρίς έγκριση από ΟΠΕΓΕΠ. Και τέλος για απουσία σήμανσης ημερομηνίας κατά την αποθήκευση και ελλιπής σήμανση στη δεύτερη συσκευασία.

e horos logo