ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), διοργανώνει το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ της Αθήνας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με τιμητικό προσκεκλημένο για πρώτη φορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

PANEΗ Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), διοργανώνει το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ της Αθήνας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με τιμητικό προσκεκλημένο για πρώτη φορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών έχει θέμα: «Η μετά το 2013 εποχή», και θα γίνει από την Παρασκευή, 12/9/2008, 09.30 έως Κυριακή, 14/8/2008, 13.30, στην «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ», (Πολυχώρος πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων), Πειραιώς 100, 11854 ΑΘΗΝΑ, με την υποστήριξη του ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ.

Στο πρόγραμμα του 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών έχουν προβλεφθεί εισηγήσεις από την πραγματική αγορά που έχει σχέση με τον αγροτικό τομέα, από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από τις θέσεις των πολιτικών τάσεων του Ευρωκοινοβουλίου, από τις σκέψεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ΑΑ&Τ και από τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας, από τις θέσεις των φορέων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό χώρο, από την ανάγκη σύνδεσης της ελληνικής αγροτικής παραγωγής διατροφικών προϊόντων με τον ελληνικό τουρισμό και τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ σε δύο ομάδες εργασίας θα διαμορφωθούν θέσεις για την Ευρωπαϊκή στρατηγική για την γεωργία και για την ύπαιθρο στην μετά το 2013 εποχή.

Μεταξύ των εισηγητών είναι οι: Βογιατζής Στέλιος (Κτηνοτρόφος, ΕΝΑ Θεσ/νίκης), Μπούρας Γιάννης (Δ/ντής marketing MINERVA), Πολυτάκης Αλέξιος (Στέλεχος Τράπεζας Πειραιώς), Χατζής Παναγιώτης (Ανθοκόμος), Κολύρης Παναγιώτης (VAKAKIS INTERNATIONAL), Αικατερίνη Μπατζελή (Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ), Οδυσσέας Γαβρανίδης (ΦΥΤΟΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΕ), Θεόδωρος Μαρκόπουλος (Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ), Δημήτρης Μελάς (Πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ), Κακλαμάνης Νικήτας (Δήμαρχος Αθηναίων & Πρόεδρος ΚΕΔΚΕ), εκπρόσωπος ΕΝΑΕ, το Conseil Europ?en des Jeunes Agriculteurs, Γιαννόπουλος Βασίλης (πρόεδρος ΠΕΝΑ), Κοντός Αλέξανδρος (Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), Βασιλόπουλος Θεόδωρος (Ειδ. Γραμματέας ΠΕΝΑ & πρόεδρος ΕΝΑ Ηλείας), Κιλτίδης Κωνσταντίνος (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), Χανιώτης Αναστάσιος (Μόνιμη Αντιπρ. Ελλάδας στην Ευρ. Επιτροπή), Ιωάννης Γκλαβάκης (Ευρωβουλευτής ΝΔ), Γεώργιος Γεωργίου (Ευρωβουλευτής ΛΑΟΣ), Μπλιάτσιος Κωνσταντίνος (ΓΕΩΡΓΙΚΗ Ανάπτυξη), Σκούρας Α. (Αρχιμάγειρας Προεδρίας Δημοκρατίας), Μαγιάτης Προκόπιος (Καθ. Πανεπιστημίου Αθηνών), Νότος Θωμάς (Πρόεδρος AGROCERT), Μιχαηλίδης Δημήτρης (Γ.Γ. Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας).

Το απόγευμα της 12-9-2008 (18.30) στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ (Αθήνα) θα ξεκινήσει η τελετή της «κουδούνας» με χαιρετισμούς και ομιλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Α. Κοντού. Την Κυριακή, 14-9-2008, στις 13.00, το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών θα κλείσει τις εργασίες του, στις οποίες περιλαμβάνονται: μία συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου, η 2η Γενική Συνέλευση της ΠΕΝΑ και δύο Ομάδες Εργασίας για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Γεωργίας και την Ευρωπαϊκή Πολιτική Υπαίθρου. Κατά το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών θα γίνει η Γεν. Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ (Σάββατο, 13-9-2008, 19.00).

Το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών είναι η κορυφαία πολιτική εμφάνιση των οργανωμένων Νέων Αγροτών και φέτος επιλέχθηκε η Αθήνα, κυρίως για να δώσει την ευκαιρία να συμμετάσχουν πολιτικοί εκπρόσωποι που δεν παρουσιάσθηκαν τα προηγούμενα 14 χρόνια στην Πυργέλα Άργους, στο Τυχερό Έβρου, στην Πάτρα Αχαΐας, στα Αμπελάκια Λάρισας, στην Θεσσαλονίκη, στην Μαρώνεια Ροδόπης, στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας, στην Ξάνθη, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, στο Νέο Σκοπό Σερρών, στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, στην Σπάρτη Λακωνίας, στα Κοίλα Κοζάνης και στην Δράμα, και διότι είναι το πρώτο από την επίσημη θεσμική λειτουργία της ΠΕΝΑ (άρθρο 20, Νόμος 3147/2003).

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ θεωρεί ότι τα αγροτικά επαγγέλματα είναι το επάγγελμα του γεωργού, του κτηνοτρόφου, του αλιέα, του δασεργάτη και του αγροξενοδόχου. Οι μέχρι σήμερα λειτουργούσες Ενώσεις Νέων Αγροτών, είναι: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δράμας, Έβρου, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κοζάνης, Κορίνθου, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Ροδόπης, Σερρών, Φιώτιδας και Χίου. Πρόεδρος της οργανωτικής ομάδας του 15ο Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών, είναι ο Λ.Πολυμενάκος [6937186244] και την γραμματειακή στήριξη εξασφαλίζει το ΑΓΡΟΡΑΜΑ (Α.Γιάτσογλου-6942473410). Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

e horos logo