ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Την Παρασκευή 30/10 στην αίθουσα του επιμελητηρίου Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου (παράρτημα Πρέβεζας) με θέμα τα νέα μέτρα κυβέρνησης-Ε.Ε στον αγροτοδιατροφικό τομέα ( φορολογία, νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς). Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Κηπευτικός Συνεταιρισμός Πρέβεζας, ο Σ.Π.Ο.Α.Π.Π, ο Αγροτικό Συνεταιρισμός Πρέβεζας (Κηπουρών) , ο Αγελαδοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας-Πρέβεζας και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Δήμου Πρέβεζας.

Μέσα από τη συζήτηση καταλήχθηκε ότι τα μέτρα του 3ου μνημονίου κυβέρνησης-Ε.Ε αποτελούν ταφόπλακα για τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους και αποφασίστηκε η συγκρότηση μόνιμης παμπρεβεζάνικης επιτροπής αγώνα αγροτοκτηνοτρόφων, αλιέων και γεωτεχνικών.

Αποφασίστηκε να εκδοθεί ανακοίνωση με βάση όσα συζητήθηκαν.

Η επιτροπή αποφάσισε να συμμετάσχει στη κινητοποίηση που διοργανώνει η Συντονιστική Αγροτοκτηνοτρόφων Ηπείρου στις 9 Νοέμβρη στη γέφυρα Καλογήρου και στην πανελλαδική κάθοδο στην Αθήνα όταν πάνε τα μέτρα για ψήφιση. Επίσης καλεί σε στήριξη των κινητοποιήσεων που θα πάρει απόφαση η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας, της απεργίας των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 12 Νοέμβρη αλλά και τη διοργάνωση αυτοτελούς κινητοποίησης στη πόλη της Πρέβεζας.

Η Πανπρεβεζάνικη επιτροπή αγώνα αγροτοκτηνοτρόφων, αλιέων και γεωτεχνικών.


prevezatoday

e horos logo