BAKOLAS EUAGGELOS

Γράφει ο Ευάγγελος Μπακόλας*

Bρισκόμαστε ξανά, πριν από  Εθνικές Εκλογές και το 2015 σίγουρα δεν είναι  ίδιο με το 2012, έχοντας   στις πλάτες μας  άλλα περίπου 3 χρόνια  αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής λιτότητας από την μνημονιακή κεντροδεξιά συγκυβέρνηση, χωρίς όμως και να διαφάνηκε  καμία ανάπτυξη   στο τόπο, αφού δεν έχουν υπάρξει οι πολύ υποσχόμενες επενδύσεις, οι οποίες θα παρήγαγαν πλούτο και θα έδιναν νέες θέσεις εργασίας.

Η πραγματική οικονομία καταρρέει,  σε ένα  κράτος που είναι ανύπαρκτο ως ολοκληρωμένη δομή  και στηρίζεται  μόνο σε δανεικά, χωρίς  καμία σοβαρή παραγωγική βάση.  Η Ανθρωπιστική κρίση μεγαλώνει και αρχίζει να διαταράσσεται  η κοινωνική συνοχή, χωρίς να υπάρχει  ελπίδα και προοπτική σε κανένα επίπεδο. Φοβούμαι ότι, αν συνεχιστεί και άλλο αυτή η κατάσταση και με το σοβαρό Δημογραφικό πρόβλημα που έχει προκύψει, κινδυνεύουμε να αφανισθούμε δυστυχώς και ως Έθνος .
   
Διερωτώμαι, τι άλλο θα έπρεπε να μας συμβεί  ως λαός, για να  μην φοβηθούμε και να φέρουμε πλήρη ανατροπή  αυτού του πελατειακού και ψηφοθηρικού  πολιτικού συστήματος;

Γι’αυτό λοιπόν πιστεύω,  ο κυρίαρχος λαός μας  πρέπει να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε το 2012, παρακάμπτοντας  τα όποια  νέα διλλήματα, που τεχνηέντως θα του βάλλουν για μία ακόμη φορά, προκειμένου αφενός μεν να μείνουν εκείνοι και μόνον γαντζωμένοι στην εξουσία, συντηρώντας έτσι το ίδιο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που  οδήγησε την χώρα και την κοινωνία ένα βήμα  πριν την καταστροφή, αφετέρου δε να συνεχίσουν τις, χωρίς τέλος, μνημονιακές πολιτικές.
    
Όταν αναθέτουμε στα ίδια πρόσωπα, δηλαδή   τους πολιτικούς που  είναι εκείνοι οι οποίοι  μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση, είναι απλά, σαν «να βάζουμε το λύκο να μας φυλάξει τα πρόβατα» και ο λύκος, μας είναι γνωστό ότι,  αλλάζει μόνο το τρίχωμά του και όχι το δέρμα του.
 
Εκτιμώ ότι, όσο μεγαλύτερη είναι η ανατροπή, τόσο πιο σαφές και περισσότερο κατανοητό, αποδεκτό και σεβαστό θα γίνει από τους εταίρους, οι οποίοι έχουν άλλη θεώρηση περί την πολιτική, ότι ο Ελληνικός Λαός δεν αντέχει άλλο στην συνεχή δημοσιονομική λιτότητα. Άλλωστε γνωρίζουν  πολύ καλά, ότι στην Ελλάδα δεν πτώχευσαν οι Έλληνες πολίτες αλλά το Κράτος μας, λόγω της κακής διαχείρισης και ανικανότητας τουλάχιστον…των πολιτικών και των κομμάτων, που είχαν την ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων. Η παγκόσμια οικονομική κρίση απλά ανέδειξε το πρόβλημα.
  
Επίσης εκτιμώ ότι, η μέγιστη ανατροπή στις επόμενες εκλογές, θα αναγκάσει  παλαιά κόμματα και πολιτικούς σε βαθειά αυτοκάθαρση και αποχώρηση  όλων των υπευθύνων, ανοίγοντας  έτσι  το δρόμο  στους Νέους, στις Παραγωγικές, Δημιουργικές και Υγιείς Δυνάμεις της Κοινωνίας, που έχουν καθηλωθεί, λόγω του κομματικού Κράτους, ώστε να συμμετέχουν όλοι μαζί σε ένα εθνικό Μνημόνιο που έχει τόσο πολύ ανάγκη ο τόπος μας,  μέσα από μία κεντροαριστερή  διακυβέρνηση.

Καλή Δύναμη!           
                                                              
*Μπακόλας Ευάγγελος, Ιατρός -Πρέβεζα

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

e horos logo