Σε δήλωσή του για την υποχρεωτική δέσμευση της ρευστότητας και καταθέσεων των Δήμων και των Περιφερειών, ο Βασίλης Ζιώβας, περιφερειακός σύμβουλος, «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ηπείρου, σημειώνει:

« Η συγκεκριμένη απόφαση της αστικής συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έρχεται να καταρρίψει στην πράξη τον μύθο περί… κατάργησης του μνημονίου!!! Επιπλέον πρέπει να υπογραμμιστεί ότι αυτή δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Είχε προηγηθεί η αρπαγή των αποθεματικών της Περιφέρειας Αττικής, από την …εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δούρου. Εμείς , ως «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηπείρου, είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για τον συγκεκριμένο κίνδυνο, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σήμερα λοιπόν έρχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου( όπως ακριβώς και η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) υφαρπάζει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών που υποχρεώνονται να τα καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας για να αποπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις στους εταίρους. Πρόκειται για πλευρά της συμφωνίας επέκτασης του υπάρχοντος μνημονίου και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τις 17 Μάρτη. Είναι γνωστό πως τα ταμειακά αυτά διαθέσιμα προορίζονται για μικρά και μεγάλα έργα ή για την ικανοποίηση βασικών κοινωνικών αναγκών του λαού (λειτουργία παιδικών σταθμών, δομές πολιτισμού, αθλητισμού κ.λπ.). Αδυνατούν επομένως οι δήμοι και οι περιφέρειες να υλοποιήσουν το τεχνικό τους πρόγραμμα.

Ταυτόχρονα η μισθοδοσία καλύπτεται μόνο για το επόμενο 15θήμερο, αφού από την υποχρεωτική δέσμευση εξαιρούνται μόνο τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών για το επόμενο δεκαπενθήμερο. Μετά το δεκαπενθήμερο άραγε τι ακολουθεί; Μήπως η πλήρης κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ) και η ανταποδοτικότητα των λειτουργιών των δήμων; Μήπως η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των δομών και υπηρεσιών;

Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" καταγγέλλουμε αυτή την ενέργεια της συγκυβέρνησης, να πάρει τα λεφτά των εργαζομένων για να αποπληρώσει ένα χρέος που ο λαός δεν το έχει δημιουργήσει.
Καλούμε τους δήμους και την Περιφέρεια Ηπείρου όχι μόνο να μην επιτρέψουν να προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών τους, αλλά να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια.

Ταυτόχρονα, καλούμε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και απειθαρχία στην αντιλαϊκή πολιτική. Να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους»

Ζιώβας Βασίλης         
Περιφερειακός σύμβουλος, «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ηπείρου
Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αρταίων

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

e horos logo