Αν τυγχάνει να είστε έμπορος με παραδοσιακή νοοτροπία και οι τεχνολογικές εξελίξεις σάς κάνουν να νιώθετε ξεπερασμένοι ή… αταίριαστοι στο νέο ψηφιακό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε χωρίς λόγο. Το στήσιμο ενός ηλεκτρονικού εμπορικού καταστήματος / eshop στην ουσία δεν είναι παρά η κατασκευή μιας ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο που θα λειτουργεί ως ενδιάμεσος ανάμεσα σε εσάς και στους πελάτες σας.
Μόλις οι ειδικοί τελειώσουν την κατασκευή της ιστοσελίδας, έχοντας λάβει βέβαια υπ’ όψιν τους και τις δικές σας προτιμήσεις και επιθυμίες, θα έχετε ήδη στα χέρια σας ένα πανίσχυρο όπλο που θα εκτινάξει τις πωλήσεις σας. Κατ’ αρχάς, θα έχετε ένα σημείο αναφοράς χωρίς χρονικό περιορισμό, όπου οι πελάτες σας θα σας βρίσκουν 24 ώρες το 24ωρο. Επιπλέον, θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι θα τους έχετε προσφέρει μια πλατφόρμα εύχρηστη, μέσω της οποίας θα μπορούν να προμηθεύονται τα προϊόντα που επιθυμούν με λίγα μόνο «κλικ» και από την άνεση του σπιτιού τους. Οι εταιρείες κατασκευής των ιστοσελίδων δημιουργούν εύκολα περιβάλλοντα διαχείρισης στην ελληνική γλώσσα, ώστε ο επιχειρηματίας να περνάει ο ίδιος χωρίς πρόβλημα τα νέα προϊόντα και τις τιμές. Πάντως, για κάθε πρόβλημα αυτές οι εταιρείες είναι πάντα στο πλευρό του επαγγελματία.
Ένα άλλο ατού που πρέπει να έχει μια καλή ιστοσελίδα είναι η βέλτιστη προώθηση seo αλλά και το γρήγορο φόρτωμα, αφού αυτό διευκολύνει τον πελάτη και δεν τον αφήνει να περιμένει. Μια σελίδα ενός e-shopη οποία «σέρνεται» δεν έχει καμία τύχη απέναντι στον ανταγωνισμό· πολύ σπάνια ο χρήστης έχει την υπομονή να περιμένει να φορτώσει μια ιστοσελίδα και συνήθως πηγαίνει στην επόμενη που πληροί το βασικό κριτήριο της ταχύτητας.
Επίσης, ο φόρτος εργασίας μιας εταιρείας του ηλεκτρονικού εμπορίου απαιτεί να γίνουν κάποιες αυτοματοποιήσεις. Αυτές αφορούν την εισαγωγή των προϊόντων, που μπορεί να γίνεται αυτόματα από κάποιο άλλο πρόγραμμα ή εφαρμογή, καθώς και τη διαδικασία της αποστολής των εγγράφων των παραγγελιών, που μπορεί να γίνεται ομαδοποιημένα και αυτοματοποιημένα, χωρίς να χρειάζεται να γράφει ο πωλητής τα ίδια ξανά και ξανά.
Επίσης, για λόγους εύκολης εύρεσης των προϊόντων καλό είναι αυτά να μην παρουσιάζονται φύρδην μίγδην, αλλά με βάση κάποια φίλτρα αναζήτησης. Π.χ., σε μια ιστοσελίδα που εμπορεύεται παπούτσια μπορεί να γίνει μια πρώτη ταξινόμηση σε ανδρικά – γυναικεία – παιδικά, ή σε επίσημα και αθλητικά, ή ακόμη και βάσει κόστους, π.χ. «παπούτσια κάτω από 50 ευρώ».
Ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο είναι η παρακολούθηση των πωλήσεων μέσω των GoogleAnalytics, όπου παρατίθενται ποιοτικά αλλά και ποσοτικά στοιχεία για τις προτιμήσεις και το προφίλ των πελατών, με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών και την αύξηση του τζίρου. Επίσης, οι εταιρείες του ψηφιακού εμπορίου μπορούν να συνδεθούν με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε αφενός να μη γίνεται εκ νέου εγγραφή για κάθε νέα πλατφόρμα και αφετέρου να κερδίζουν περισσότερους πελάτες μεταξύ των χρηστών των socialmedia. Ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα όλο το «παιχνίδι» της διαφήμισης και της κατανάλωσης περνάει σε μεγάλο βαθμό μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.
Χάρη σε όλες αυτές τις χρήσιμες εφαρμογές και μεθόδους, κάθε επαγγελματίας που ασχολείται με τις ψηφιακές πωλήσεις, βλέπει σύντομα την επιχείρησή του να καταξιώνεται στο νέο περιβάλλον και να κατακτά σημαντικό μερίδιο στην αγορά, αρκεί βέβαια να δείξει εμπιστοσύνη σε όσους είναι εξειδικευμένοι στην κατασκευή ιστοσελίδων.
Δείτε περισσότερα aboutnet.gr – ολοκληρωμένες λύσεις κατασκευής ιστοσελίδων