ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Οι επιτυχίες της ομάδας Σκοποβολής των φοιτητριών-φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνεχίζονται. 

Οι αθλητές του Π.Ι συμμετείχαν στους Πανελλήνιους Αγώνες Σκοποβολής Πιστολίου Ταχύτητας Εφήβων που διεξήχθησαν στη Μαλακάσα, στην Αθήνα στις 23-24/4/2016. Αναλυτικά οι διακρίσεις των αθλητών:
• 1η θέση στο ατομικό Πιστόλι Ταχύτητας Εφήβων με τον Ρωμανίδη Γιάννη
• 3η θέση με τον Αντωνιάδη Γιάννη
• 1η θέση στο Ομαδικό Πιστόλι Ταχύτητας Εφήβων.
• 1η θέση στο ατομικό Σπορ Πιστόλι 25μ Εφήβων με τον Ρωμανίδη Γιάννη 493 (Σταθερό 254 κ Ταχεία βολή 239)
• 4η θέση με τον Μακρή Γρηγόρη (399)
• 5η θέση Αντωνιάδης Γιάννης
• 1η θέση στο Ομαδικό Σπορ Πιστόλι 25μ Εφήβων (1236)
• 3η θέση στο ατομικό Σπορ Πιστόλι 25μ Νεανίδων με την Κυπριώτη Ελένη.
Αναλυτικά η ομάδα σκοποβολής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων έλαβε μέρος με 2 φοιτήτριες και 3 φοιτητές στους Πανελλήνιους Αγώνες Πιστολιού Ταχύτητας και Σπορ Πιστόλι 25μ Εφήβων και Νεανίδων που διεξήχθησαν στην Μαλακάσα στις 23-24/4/2015. Η αποστολή αποτελούνταν από τους φοιτητές (-τριες): στην κατηγορία ΠΙΣΤΟΛΙ ΕΦΗΒΩΝ: ΓΙΑΝΝΗ ΡΩΜΑΝΙΔΗ (Τμήμα Φυσικής 2ο έτος), ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ (Τμήμα Φυσικής 2ο έτος), ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΚΡΗ (Τμήμα Μηχα. Η/Υ & Πληροφορικής 1ο έτος), ΠΙΣΤΟΛΙ ΝΕΑΝΙΔΩΝ: ΕΛΕΝΗ ΚΥΠΡΙΩΤΗ (Τμήμα Ιατρικής 1ο έτος), ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ (Τμήμα Ιατρικής 1ο έτος).
Οι θέσεις που κατέλαβαν σε συνεργασία με τον Σκοπευτικό Σύλλογο Βόλου που είναι και ο κύριος βοηθός σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής είναι οι ακόλουθες: 1η θέση στο Ομαδικό Πιστόλι Ταχύτητας Εφήβων με επίδοση 1028 και αναλυτικά Ρωμανίδης Γιάννης (393), Αντωνιάδης Ι. (351), ενώ η δεύτερη ομάδα ήταν ο Παγκρήτιος με επίδοση 1022 και τρίτη ο Νίκανδρος με 941. 1η θέση στο Ομαδικό Σπορ Πιστόλι 25μ Εφήβων (1236) με δεύτερο τον Παγκρήτιο (1130), 3η θέση στο Ατομικό Σπορ Πιστόλι 25μ Νεανίδων με επίδοση 463 με την Κυπριώτη Ελένη (252/211), ενώ η Καραγιάννη Φωτεινή με 395 (211/184) ήταν 7η στο Ατομικό σε σύνολο 11 αθλητριών.
1η θέση στο ατομικό στο Σπορ Πιστόλι 25μ Εφήβων με τον Ρωμανίδη Γιάννη 493 (Σταθερό 254 κ Ταχεία βολή 239)
1η θέση στο Ομαδικό Σπορ Πιστόλι 25μ Εφήβων (1236).
(Αποτελέσματα αγώνων:
http://www.skoe.gr/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=57&Itemid=46)
Οι προπονητικές γνώσεις και ο συντονισμός των φοιτητών (-τριων) με τον Σκοπευτικό Σύλλογο Βόλου ήταν του Καραγιαννέλου Παναγιώτη (Τμήμα Φυσικής επί πτυχίω ) παλιού πρωταθλητή Ελλάδος, ο οποίος εισήχθη ως πρωταθλητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συμμετέχει ενεργά στην ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ευχαριστούμε τον Σκοπευτικό Σύλλογο Βόλου για την υλικοτεχνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια των Αγώνων, καθώς και για τη μετακίνηση της ομάδας από τον Βόλο. Ευχαριστούμε θερμά τον Σκοπευτικό Σύλλογο Ελευσίνας για την φιλοξενία στους ξενώνες του μαζί με την ομάδα του Βόλου και τέλος τις φοιτήτριες (-τες) για την κάλυψη της διατροφής τους.
Ο Υπεύθυνος Τμήματος Σκοποβολής είναι ο Δρ. Τοσουνίδης Αντώνης, ΕΕΠ - Φυσικής Αγωγής, Παν/μιου Ιωαννίνων (6977597106, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

emailcontact

 

 

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

Ο Μάρτιος έφτασε και όσοι καλλιεργητές δεν ακολουθούν την πεπατημένη των υβριδικών ή μεταλλαγμένων σπόρων, αναζητούν τους παραδοσιακούς και βιολογικούς, που προσφέρουν περισσότερη ποιότητα και υγιεινή διατροφή. Στην Ήπειρο, παραδοσιακούς σπόρους μπορεί να βρει κανείς στις παρακάτω τράπεζες σπόρων:

Δήμος Ιωαννιτών [9084]

Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι Ηπείρου, Ομάδα Ιωαννίνων

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Τράπεζες - Ανταλλακτήρια Σπόρων, Οικοκοινότητες, Αστικοί Λαχανόκηποι, Αγορές Απευθείας Διάθεσης Τροφής, Εναλλακτική Εκπαίδευση, Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Οικολογικές - Περιβαλλοντικές Οργανώσεις - Αειφορία, Φεστιβάλ, Ατομικές Ελευθερίες - Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, Οικογιορτές

Ιωάννινα (452 21)

Συντονισμός: Χάρις Μελά - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - τηλ. 2651007490

http://www.peliti.gr

Ομάδα καλλιέργειας γης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Τράπεζες - Ανταλλακτήρια Σπόρων, Αστικοί Λαχανόκηποι

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιωάννινα, Ελλάδα

Για πληροφορίες: Τμήμα Αξιοποίησης Αγροκτήματος: Γεώργιος Χιουρέας, 2651005493 Χάρις Μελά, 2651005490

http://www.uoi.gr/gr/announcements/extended.php?post_id=4579

"Κύριος σκοπός της ΟΚΑΓΗΠΙ είναι η ώθηση και η εκπαίδευση των μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην ενασχόληση με την καλλιέργεια της γης με παραδοσιακές και βιολογικές μεθόδους.

Δήμος Βορείων Τζουμέρκων [9080]

Η Κιβωτός των Τζουμερκιώτικων Σπόρων

Τράπεζες - Ανταλλακτήρια Σπόρων

Τζουμέρκα, Ελλάδα

https://www.facebook.com/groups/1582995248579525/

Στις 24 Ιανουαρίου 2021 συναντήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου με τον Ελληνο-αμερικανό γερουσιαστή της πολιτείας του RhodeIsland κ. Λεωνίδα Ραπτάκη. Η συνάντηση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πόλη Westerly, RI. Ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο που ετοιμάζει η ΄Ενωση Παγκοσμίων Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ) και το οποίο προγραμματίζεται για την 1η Αυγούστου 2021 στην Αθήνα. Ακόμη ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για τις προσπάθειες που κάνει το Συμβούλιο στον χώρο της προώθησης των νεοφυών επιχειρήσεων. Οι δύο άντρες συζήτησαν και για το θέμα της συνεργασίας της ΠΑΔΕΕ και του Συμβουλίου.

Ο κ. Ραπτάκης από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Δήμου για την συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων από το κρατίδιο του RhodeIsland στη νέα κυβέρνηση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ JoeBiden, για τον οποίο είναι πεπεισμένος ότι θα έχει θετική επίδραση στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

 

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Στη δωρεά ειδικών μονάδων που θα υποστηρίξουν τη νέα, δεύτερη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)-Covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων προχώρησε η γαλακτοβιομηχανία «Ήπειρος ΑΕΒΕ» ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του νοσοκομείου.

«Είναι αυτονόητο καθήκον μας να υποστηρίζουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας τους τοπικούς θεσμούς και την τοπική κοινωνία. Εύχομαι τις νέες κλίνες ΜΕΘ και τον εξοπλισμό που δωρίζουμε να τις χρειαστούν όσο το δυνατόν λιγότεροι συμπολίτες μας» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Νίκος Σκανιάς, διευθυντής Ζώνης Γάλακτος και εκπρόσωπος της εταιρίας.

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369