ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνμωση ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών "Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν στα Γιάννενα, οι εργασίες της Διημερίδας για τον Αθλητικό Τουρισμό στην ΄Ηπειρο, που συνδιοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου και την Περιφέρεια Ηπείρου, 14 και 15 Φεβρουαρίου στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων.

Στην διάρκεια του διημέρου, παρουσιάστηκαν και αναπτύχθηκαν αξιόλογες και άκρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, από σπουδαίους εισηγητές.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στην εισήγησή του ανέφερε:

«Πιστεύουμε ότι ανοίγουμε νέους ορίζοντες στην ανάπτυξη της περιοχής και στην αύξηση του αριθμού των θέσεων εργασίας. Σήμερα διοργανώνονται στον Ελλαδικό χώρο 1.100-1.200 εκδηλώσεις του δρομικού κινήματος. Ζούμε μια επανάσταση στον τομέα αυτό και ο ΠΣΑΤ διαπιστώνοντας μεγάλο έλλειμμα στην ενημέρωση των πολιτών ξεκίνησε μια εκστρατεία για να βοηθήσει την ανάπτυξη των τοπικών Κοινωνιών σε ολόκληρη την Ελλάδα και να προωθήσει την άθληση σε οικογενειακό επίπεδο. Φυσικά στον προγραμματισμό μας είναι και η δημιουργία δεκάδων θέσεων εργασίας για τους αθλητικούς δημοσιογράφους. Τα μέλη μας είναι καταρτισμένα και μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Ο Σύνδεσμος γίνεται όλο και πιό εξωστρεφής»

Από πλευράς Συνδέσμου εκτός από τον πρόεδρο που ανέπτυξε το θέμα “Ο ρόλος των ΜΜΕ στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού”, εισηγήθηκαν, ο τέως πρόεδρος & Διδακτικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σωτήρης Τριανταφύλλου “Η προβολή διοργανώσεων αθλητικού τουρισμού στην εποχή των socialmedia και των κινητών συσκευών”, ο ειδικός γραμματέας του Συνδέσμου Φάνης Σκύφτας “Αθλητικός Τουρισμός και Τοπικές Κοινωνίες” και το μέλος του Συνδέσμου & Διευθύνουσα Σύμβουλος SportsTraveler 76 Έφη Ζίκουλη “Καινοτομία και Τεχνολογία στον Αθλητικό Τουρισμό”.

Μεταξύ των άλλων, είχαμε επίσης τις εισηγήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ.Βασίλη Γοργόλη με θέμα “Ο χάρτης των αθλητικών εκδηλώσεων στην Ήπειρο¨, της κ Έλσας Εξάρχου – Κεντέρη με θέμα “Η Ήπειρος ως προορισμός αθλητικού τουρισμού 365 ημέρες το χρόνο”, της προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κ. Μάρθας Παλαιοπάνου με θέμα “Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων στη Λίμνη Παμβώτιδα”, του Γενικού αρχηγού του Κολυμβητικού Ομίλου Ιωαννίνων κ.Αριστοτέλη Λιάρου με θέμα “Η διοργάνωση κολυμβητικών διοργανώσεων και η σημασία τους στην οικονομική και πολιτιστική ζωή της πόλης”, του πρώην Αντιπεριφερειάρχη και προπονητή Χάντμπολ κ. Ιωάννη Καραμπίνα με θέμα “Η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στις ακριτικές περιοχές”, του Προέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου κ.Αθανασίου Χασκή με θέμα “Το δρομικό κίνημα στην Ήπειρο”, του καθηγητή του Πανεπιστημίου Κολωνίας και ΕΕΠ Φυσικής Αγωγής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.Αντώνη Τοσουνίδη με θέμα “Ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός και η συμβολή του στον τουρισμό της Ηπείρου”, του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίων κ.Σπύρου Σουρέλη με θέμα “Μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στα Ιωνάννινα, η εμπειρία του προηγούμενου έτους και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για να απογειωθεί ο Αθλητικός Τουρισμός” κ.λπ.

Χαιρετισμό στην Διημερίδα απέστειλαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ.Γιώργος Μαυρωτάς και ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Γιώργος Αμυράς

Το συνολικό αποτύπωμα της Διημερίδας, κατέγραψε τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης του Αθλητικού Τουρισμού στην Ήπειρο, αξιοποιώντας το απαράμμιλο φυσικό της κάλος, τόσο στον ορεινό όγκο, όσο και τα παράλια της, το ενδιαφέρον για τη γνώση και την αξιοποίηση όλων εκείνων των δυνατοτήτων, ώστε ο Αθλητικός Τουρισμός να αποτελέσει το εφαλτήριο για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που προάγουν τον Αθλητισμό γενικότερα.

Συντονιστές των εργασιών της Διημερίδας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού .Βασίλης Γοργόλης, ο Α' Αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ Φώντας Χήτας και ο Ταμίας του Δ.Σ του Συνδέσμου Γιάννης Κορακής.

Από πλευράς του Συνδέσμου, παρέστησαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ του, Αγγελική Βύζικα, Ασπασία Βελονάκη και Μάνος Σταραμόπουλος.

Στην διάρκεια της Διημερίδας, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, τίμησε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Αλέξανδρο Καχριμάνη για την συμβολή του στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού στην περιοχή, καθώς επίσης και την Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κ.Μάρθα Παλαιοπάνου για τις μεγάλες επιτυχίες του στο άθλημα της Κωπηλασίας.

Ο ΠΣΑΤ, ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Καχριμάνη, για την άμεση ανταπόκριση του στη συνδιοργάνωση της Διημερίδας Αθλητικού Τουρισμού στα Ιωάννινα, τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ.Βασίλη Γοργόλη “ψυχή” της όλης εκδήλωσης, όπως και όλους όσους συνέβαλαν στην μεγάλη επιτυχία της.

Δέσμευση και προοπτική του Συνδέσμου είναι, ανάλογες εκδηλώσεις να συνεχιστούν, τόσο στην Περιφέρεια Ηπείρου, όσο την υπόλοιπη ελληνική περιφέρεια.

Από τον ΠΣΑΤ"

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

emailcontact

 

 

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

Στο enallaktikos.gr και σε επιμέλεια της συναδέλφου Βιβής Συργάνη, θα βρείτε μία εκτενή καταγραφή των οικογιορτών που γίνονται ανά την Ελλάδα αλλά και των ομάδων που σκοπό έχουν να διατηρήσουν, διά της σποράς και της δωρεάν ανταλλαγής, τους σπόρους ντόπιων παραδοσιακών ποικιλιών. 
Πρόκειται για ένα κίνημα από τα κάτω, που μάχεται ενάντια στα γενετικά τροποποιημένα δηλητήρια για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, το οποίο στηρίζει την καθαρή, ποιοτική τροφή. 
Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται όλο και πιο πολύ για τα τρόφιμα που καταναλώνουν αλλά και για τις μεθόδους καλλιέργειας, ενώ αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που θέλουν να καλλιεργήσουν μόνοι την τροφή τους.
Στην καταγραφή του enallaktikos.gr, η οποία παρουσιάζει ανά Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο τα δίκτυα που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, θα βρείτε στοιχεία επικοινωνίας ομάδων σποροφύλαξης, οικογιορτών και τραπεζών σπόρων, ώστε να επικοινωνήσετε με όποια επιθυμείτε και να ενημερωθείτε για την διαθεσιμότητα και τον τρόπο παραλαβής σπόρων. 
(ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Δεν διατηρούν όλα τα δίκτυα της λίστας σπόρους. Όσα διατηρούν και  έχουν διαθεσιμότητα, εφόσον είναι εφικτό, θα σας στείλουν, αν όχι θα πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι την επόμενη οικογιορτή ή γιορτή ανταλλαγής σπόρων! Αρκεί να στείλετε ένα e-mail και να ρωτήσετε για τους σπόρους που χρειάζεστε).
Το Πελίτι είναι μια καλή αρχή για την έρευνά σας!

 

Στην Ήπειρο μπορείτε να προμηθευτείτε σπόρους από τις εξής ομάδες: 

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Ο ΑΟ BUDO σε συνεργασία με την ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ , διοργανώνει το προσεχές τριήμερο 24-26/7 τρείς Πανελλήνιους αγώνες σκοποβολής IPSC μόνο για εφήβους και νεανίδες. Οι αγώνες αυτοί ήταν αρχικά

προγραμματισμένοι να γίνουν με πλήρεις τις κατηγορίες και σε διαφορετικές ημερομηνίες , αλλά ο COVIT 19 επέφερε την αναβολή τους. Η ΣΚ.Ο.ΕΛΛΑΔΟΣ και ο ΑΟ ΜΠΟΥΝΤΟ συνειδητοποιώντας το πρόβλημα που θα επέφερε στους εφήβους και

νεανίδες σκοπευτές – μαθητές η αναβολή τους , αποφάσισαν να τους διοργανώσουν τηρώντας με αυστηρότητα το υγειονομικό πρωτόκολλο . Έτσι οι νεαροί σκοπευτές όλης της χώρας θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τις προνομιούχες

πανελλήνιες διακρίσεις που θα τους εξασφαλίσουν και πρόσθετα μόρια για την εισαγωγή τους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα μέσω των ειδικών πινάκων επιτυχόντων της ΓΓΑ. Βέβαια το εγχείρημα πολύ δύσκολο λόγω των ειδικών συνθηκών , κάτι

που η Ομοσπονδία το γνωρίζει καλά και γι αυτό ανέθεσε στον ΑΟ BUDO την διοργάνωση λόγω των μεγάλων δυνατοτήτων του , της εμπειρίας του και της μεγάλης σημασίας που δείχνει στους σκοπευτές των μικρών ηλικιών. Το ότι κάθε χρόνο ο

Όμιλος διοργανώνει από 2-3 διαφορετικών όπλων Πανελληνίους σίγουρα κάτι σημαίνει ,μάλιστα χωρίς την στήριξη και βοήθεια των τοπικών αρχών , παρότι εξ αιτίας των δραστηριοτήτων του είναι μία συνεχής αιμοδοσία προς τον τοπικό αθλητικό

και όχι μόνον τουρισμό.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι παρ όλες τις αντιξοότητες υπάρχουν και σταθεροί υποστηρικτές των προσπαθειών του Ομίλου , όπως ο Ταξίαρχος κ. Χρήστος Σιόρεντας , Δ/κτης της 8ης Μ/Π ΤΑΞ , ο Αν/χης κ. Μάριος Σταμέλος , Δ/κτης του 625 ΤΠ

,καθώς και ανελλιπώς οι προκάτοχοί τους ,τους οποίους ευχαριστούν θερμά η ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ,ο ΑΟ ΜΠΟΥΝΤΟ και όλοι οι γονείς των μικρών σκοπευτών που θα συμμετάσχουν στους αγώνες , γνωρίζοντας ότι χωρίς τις

προσπάθειές τους και την αμέριστη συμπαράστασή τους δεν θα ήταν δυνατή υπό τις σημερινές συνθήκες η πραγματοποίηση των αγώνων.

ΑΠΟ ΤΟ BUDO ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369