ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνμωση ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών "Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν στα Γιάννενα, οι εργασίες της Διημερίδας για τον Αθλητικό Τουρισμό στην ΄Ηπειρο, που συνδιοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου και την Περιφέρεια Ηπείρου, 14 και 15 Φεβρουαρίου στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων.

Στην διάρκεια του διημέρου, παρουσιάστηκαν και αναπτύχθηκαν αξιόλογες και άκρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, από σπουδαίους εισηγητές.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στην εισήγησή του ανέφερε:

«Πιστεύουμε ότι ανοίγουμε νέους ορίζοντες στην ανάπτυξη της περιοχής και στην αύξηση του αριθμού των θέσεων εργασίας. Σήμερα διοργανώνονται στον Ελλαδικό χώρο 1.100-1.200 εκδηλώσεις του δρομικού κινήματος. Ζούμε μια επανάσταση στον τομέα αυτό και ο ΠΣΑΤ διαπιστώνοντας μεγάλο έλλειμμα στην ενημέρωση των πολιτών ξεκίνησε μια εκστρατεία για να βοηθήσει την ανάπτυξη των τοπικών Κοινωνιών σε ολόκληρη την Ελλάδα και να προωθήσει την άθληση σε οικογενειακό επίπεδο. Φυσικά στον προγραμματισμό μας είναι και η δημιουργία δεκάδων θέσεων εργασίας για τους αθλητικούς δημοσιογράφους. Τα μέλη μας είναι καταρτισμένα και μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Ο Σύνδεσμος γίνεται όλο και πιό εξωστρεφής»

Από πλευράς Συνδέσμου εκτός από τον πρόεδρο που ανέπτυξε το θέμα “Ο ρόλος των ΜΜΕ στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού”, εισηγήθηκαν, ο τέως πρόεδρος & Διδακτικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σωτήρης Τριανταφύλλου “Η προβολή διοργανώσεων αθλητικού τουρισμού στην εποχή των socialmedia και των κινητών συσκευών”, ο ειδικός γραμματέας του Συνδέσμου Φάνης Σκύφτας “Αθλητικός Τουρισμός και Τοπικές Κοινωνίες” και το μέλος του Συνδέσμου & Διευθύνουσα Σύμβουλος SportsTraveler 76 Έφη Ζίκουλη “Καινοτομία και Τεχνολογία στον Αθλητικό Τουρισμό”.

Μεταξύ των άλλων, είχαμε επίσης τις εισηγήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ.Βασίλη Γοργόλη με θέμα “Ο χάρτης των αθλητικών εκδηλώσεων στην Ήπειρο¨, της κ Έλσας Εξάρχου – Κεντέρη με θέμα “Η Ήπειρος ως προορισμός αθλητικού τουρισμού 365 ημέρες το χρόνο”, της προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κ. Μάρθας Παλαιοπάνου με θέμα “Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων στη Λίμνη Παμβώτιδα”, του Γενικού αρχηγού του Κολυμβητικού Ομίλου Ιωαννίνων κ.Αριστοτέλη Λιάρου με θέμα “Η διοργάνωση κολυμβητικών διοργανώσεων και η σημασία τους στην οικονομική και πολιτιστική ζωή της πόλης”, του πρώην Αντιπεριφερειάρχη και προπονητή Χάντμπολ κ. Ιωάννη Καραμπίνα με θέμα “Η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στις ακριτικές περιοχές”, του Προέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου κ.Αθανασίου Χασκή με θέμα “Το δρομικό κίνημα στην Ήπειρο”, του καθηγητή του Πανεπιστημίου Κολωνίας και ΕΕΠ Φυσικής Αγωγής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.Αντώνη Τοσουνίδη με θέμα “Ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός και η συμβολή του στον τουρισμό της Ηπείρου”, του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίων κ.Σπύρου Σουρέλη με θέμα “Μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στα Ιωνάννινα, η εμπειρία του προηγούμενου έτους και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για να απογειωθεί ο Αθλητικός Τουρισμός” κ.λπ.

Χαιρετισμό στην Διημερίδα απέστειλαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ.Γιώργος Μαυρωτάς και ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Γιώργος Αμυράς

Το συνολικό αποτύπωμα της Διημερίδας, κατέγραψε τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης του Αθλητικού Τουρισμού στην Ήπειρο, αξιοποιώντας το απαράμμιλο φυσικό της κάλος, τόσο στον ορεινό όγκο, όσο και τα παράλια της, το ενδιαφέρον για τη γνώση και την αξιοποίηση όλων εκείνων των δυνατοτήτων, ώστε ο Αθλητικός Τουρισμός να αποτελέσει το εφαλτήριο για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που προάγουν τον Αθλητισμό γενικότερα.

Συντονιστές των εργασιών της Διημερίδας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού .Βασίλης Γοργόλης, ο Α' Αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ Φώντας Χήτας και ο Ταμίας του Δ.Σ του Συνδέσμου Γιάννης Κορακής.

Από πλευράς του Συνδέσμου, παρέστησαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ του, Αγγελική Βύζικα, Ασπασία Βελονάκη και Μάνος Σταραμόπουλος.

Στην διάρκεια της Διημερίδας, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, τίμησε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Αλέξανδρο Καχριμάνη για την συμβολή του στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού στην περιοχή, καθώς επίσης και την Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κ.Μάρθα Παλαιοπάνου για τις μεγάλες επιτυχίες του στο άθλημα της Κωπηλασίας.

Ο ΠΣΑΤ, ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Καχριμάνη, για την άμεση ανταπόκριση του στη συνδιοργάνωση της Διημερίδας Αθλητικού Τουρισμού στα Ιωάννινα, τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ.Βασίλη Γοργόλη “ψυχή” της όλης εκδήλωσης, όπως και όλους όσους συνέβαλαν στην μεγάλη επιτυχία της.

Δέσμευση και προοπτική του Συνδέσμου είναι, ανάλογες εκδηλώσεις να συνεχιστούν, τόσο στην Περιφέρεια Ηπείρου, όσο την υπόλοιπη ελληνική περιφέρεια.

Από τον ΠΣΑΤ"

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

emailcontact

 

 

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι: 

Έως και τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 θα κατατίθενται αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2020/2021 και στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά οινάμπελα και προβλέπει ενίσχυση για την αναδιάρθρωση υφιστάμενων αμπελώνων που είναι εγγεγραμμένοι στο Αμπελουργικό Μητρώο, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού, την προστασία των ντόπιων ποικιλιών (Ντεμπίνα, Βλάχικο, Μπεκάρι), την εγκατάσταση ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον και την εισαγωγή σύγχρονων αμπελουργικών καλλιεργητικών τεχνικών και τη διαφύλαξη παλιών (καλλιέργεια σε αναβαθμίδες).

Τα μέτρα που ενισχύονται είναι:

 1. Εκρίζωση και προετοιμασία εδάφους – αναφύτευση
 2. Φύτευση νέων αμπελώνων
 3. Βελτίωση τεχνικών διαχείρισης

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ένταξη στο πρόγραμμα είναι:

 1. Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση
 2. Απόσπασμα Αμπελουργικού μητρώου
 3. Δηλώσεις συγκομιδής των δύο τελευταίων ετών
 4. Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) για το 2020
 5. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
 6. Φωτοτυπία φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο Α.Φ.Μ του δικαιούχου - παραγωγού.
 7. Φωτοτυπία της 1ης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου και IBAN.
 8. Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής για ιδιόκτητα ή ηλεκτρονικά μισθωτήρια (άνω των 9 ετών) για ενοικιαζόμενα αμπελοτεμάχια. Για τα ενοικιαζόμενα αμπελοτεμάχια όταν ο παραγωγός ενταχτεί στο πρόγραμμα θα απαιτηθεί συμβολαιογραφική πράξη μίσθωσης άνω των 9 ετών.

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ένταξη στο πρόγραμμα είναι αναρτημένα και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου www.php.gov.gr – Ενημέρωση Αγροτών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Περιφέρεια Ηπείρου - ΠΕ Ιωαννίνων στο Διοικητήριο και στο γραφείο 114 και στο τηλέφωνο 2651 0 87114.

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Ο ΠΑΣ Πρέβεζα αντιμετωπίζει στο “Αθανασία Τσουμελέκα” την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 3 μ.μ. τον ΑΟ Ανατολής, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γ' Εθνικής (4ος Όμιλος).

Διαιτητής: Καζανάς (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Τσιπούρας – Πλέσσας (Φωκίδας)Είσοδος: 10 ευρώ

Μαθητές άνω των 12 ετών – Άνεργοι – Σπουδαστές - Γυναίκες: 5 ευρώ

Η είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών που συνοδεύονται είναι δωρεάνΗ 10η αγωνιστική:Σούλι Παραμυθιάς-Τηλυκράτης Λευκάδας

Ναυπακτιακός Αστέρας-ΑΕ Μεσολογγίου

Αστέρας Ιτέας-ΑΕ Λευκίμμης

Αναγέννηση Άρτας-Μακεδονικός Φούφα

ΠΑΣ Πρέβεζα-ΑΟ Ανατολής

Αχέρων Καναλακίου-Θιναλιακός

ΑΕ Ποντίων Κοζάνης-Απόλλων Ευπαλίου.

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369