ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνμωση ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών "Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν στα Γιάννενα, οι εργασίες της Διημερίδας για τον Αθλητικό Τουρισμό στην ΄Ηπειρο, που συνδιοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου και την Περιφέρεια Ηπείρου, 14 και 15 Φεβρουαρίου στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων.

Στην διάρκεια του διημέρου, παρουσιάστηκαν και αναπτύχθηκαν αξιόλογες και άκρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, από σπουδαίους εισηγητές.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στην εισήγησή του ανέφερε:

«Πιστεύουμε ότι ανοίγουμε νέους ορίζοντες στην ανάπτυξη της περιοχής και στην αύξηση του αριθμού των θέσεων εργασίας. Σήμερα διοργανώνονται στον Ελλαδικό χώρο 1.100-1.200 εκδηλώσεις του δρομικού κινήματος. Ζούμε μια επανάσταση στον τομέα αυτό και ο ΠΣΑΤ διαπιστώνοντας μεγάλο έλλειμμα στην ενημέρωση των πολιτών ξεκίνησε μια εκστρατεία για να βοηθήσει την ανάπτυξη των τοπικών Κοινωνιών σε ολόκληρη την Ελλάδα και να προωθήσει την άθληση σε οικογενειακό επίπεδο. Φυσικά στον προγραμματισμό μας είναι και η δημιουργία δεκάδων θέσεων εργασίας για τους αθλητικούς δημοσιογράφους. Τα μέλη μας είναι καταρτισμένα και μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Ο Σύνδεσμος γίνεται όλο και πιό εξωστρεφής»

Από πλευράς Συνδέσμου εκτός από τον πρόεδρο που ανέπτυξε το θέμα “Ο ρόλος των ΜΜΕ στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού”, εισηγήθηκαν, ο τέως πρόεδρος & Διδακτικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σωτήρης Τριανταφύλλου “Η προβολή διοργανώσεων αθλητικού τουρισμού στην εποχή των socialmedia και των κινητών συσκευών”, ο ειδικός γραμματέας του Συνδέσμου Φάνης Σκύφτας “Αθλητικός Τουρισμός και Τοπικές Κοινωνίες” και το μέλος του Συνδέσμου & Διευθύνουσα Σύμβουλος SportsTraveler 76 Έφη Ζίκουλη “Καινοτομία και Τεχνολογία στον Αθλητικό Τουρισμό”.

Μεταξύ των άλλων, είχαμε επίσης τις εισηγήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ.Βασίλη Γοργόλη με θέμα “Ο χάρτης των αθλητικών εκδηλώσεων στην Ήπειρο¨, της κ Έλσας Εξάρχου – Κεντέρη με θέμα “Η Ήπειρος ως προορισμός αθλητικού τουρισμού 365 ημέρες το χρόνο”, της προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κ. Μάρθας Παλαιοπάνου με θέμα “Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων στη Λίμνη Παμβώτιδα”, του Γενικού αρχηγού του Κολυμβητικού Ομίλου Ιωαννίνων κ.Αριστοτέλη Λιάρου με θέμα “Η διοργάνωση κολυμβητικών διοργανώσεων και η σημασία τους στην οικονομική και πολιτιστική ζωή της πόλης”, του πρώην Αντιπεριφερειάρχη και προπονητή Χάντμπολ κ. Ιωάννη Καραμπίνα με θέμα “Η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στις ακριτικές περιοχές”, του Προέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου κ.Αθανασίου Χασκή με θέμα “Το δρομικό κίνημα στην Ήπειρο”, του καθηγητή του Πανεπιστημίου Κολωνίας και ΕΕΠ Φυσικής Αγωγής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.Αντώνη Τοσουνίδη με θέμα “Ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός και η συμβολή του στον τουρισμό της Ηπείρου”, του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίων κ.Σπύρου Σουρέλη με θέμα “Μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στα Ιωνάννινα, η εμπειρία του προηγούμενου έτους και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για να απογειωθεί ο Αθλητικός Τουρισμός” κ.λπ.

Χαιρετισμό στην Διημερίδα απέστειλαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ.Γιώργος Μαυρωτάς και ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Γιώργος Αμυράς

Το συνολικό αποτύπωμα της Διημερίδας, κατέγραψε τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης του Αθλητικού Τουρισμού στην Ήπειρο, αξιοποιώντας το απαράμμιλο φυσικό της κάλος, τόσο στον ορεινό όγκο, όσο και τα παράλια της, το ενδιαφέρον για τη γνώση και την αξιοποίηση όλων εκείνων των δυνατοτήτων, ώστε ο Αθλητικός Τουρισμός να αποτελέσει το εφαλτήριο για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που προάγουν τον Αθλητισμό γενικότερα.

Συντονιστές των εργασιών της Διημερίδας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού .Βασίλης Γοργόλης, ο Α' Αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ Φώντας Χήτας και ο Ταμίας του Δ.Σ του Συνδέσμου Γιάννης Κορακής.

Από πλευράς του Συνδέσμου, παρέστησαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ του, Αγγελική Βύζικα, Ασπασία Βελονάκη και Μάνος Σταραμόπουλος.

Στην διάρκεια της Διημερίδας, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, τίμησε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Αλέξανδρο Καχριμάνη για την συμβολή του στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού στην περιοχή, καθώς επίσης και την Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κ.Μάρθα Παλαιοπάνου για τις μεγάλες επιτυχίες του στο άθλημα της Κωπηλασίας.

Ο ΠΣΑΤ, ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Καχριμάνη, για την άμεση ανταπόκριση του στη συνδιοργάνωση της Διημερίδας Αθλητικού Τουρισμού στα Ιωάννινα, τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ.Βασίλη Γοργόλη “ψυχή” της όλης εκδήλωσης, όπως και όλους όσους συνέβαλαν στην μεγάλη επιτυχία της.

Δέσμευση και προοπτική του Συνδέσμου είναι, ανάλογες εκδηλώσεις να συνεχιστούν, τόσο στην Περιφέρεια Ηπείρου, όσο την υπόλοιπη ελληνική περιφέρεια.

Από τον ΠΣΑΤ"

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

emailcontact

 

 

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εν μέσω πανδημίας, τουρκικών προκλήσεων και καταστροφών από κυκλώνες και σεισμούς κινείται με μεθοδικότητα και σχέδιο, αντιμετωπίζοντας πρωτοφανείς κρίσεις και δίδοντας λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Στις δύσκολες αυτές ώρες στέκεται με ευήκοον ους στις εκκλήσεις μας και στηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους της υπαίθρου, αγρότες και κτηνοτρόφους, εξαντλώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη -από την οποία προέκυψαν ευχάριστες ειδήσεις για τον αγροτικό κόσμο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη βουλή -όπου βρέθηκε ο υπουργός για να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις της αντιπολίτευσης- ο Θεσσαλός πολιτικός έθεσε μεταξύ άλλων τα ζητήματα των αποζημιώσεων των καρπουζοπαραγωγών και των χοιροτρόφων για την απώλεια εισοδήματος που είχαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Για μεν τους καρπουζοπαραγωγούς ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε ζητήσει κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στις 28 Ιουλίου 2020 να υπάρξει στήριξή τους, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «από 18 λεπτά που πούλαγαν πέρσι τα καρπούζια τους, φέτος πουλούν στα 6 λεπτά, στο 1/3».

Ο κ. Βορίδης τότε είχε απαντήσει ότι εξετάζει την ενίσχυση των καρπουζοπαραγωγών μέσω Μέτρου του ΠΑΑ. Όπως ενημέρωσε τον Λαρισαίο βουλευτή, ήδη εκταμιεύθηκαν (εννοεί εγκρίθηκαν) 3 εκατομμύρια ευρώ για τα πρώιμα καρπούζια, ενώ αποδέχθηκε ως εύλογο το αίτημα Χαρακόπουλου για αποζημίωση και των όψιμων καρπουζιών και μάλιστα δεσμεύτηκε για γενναιότερη χρηματοδότηση εντός του μήνα.

Για δε τους χοιροτρόφους, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Γιάννη Μπούρα, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Ο αρμόδιος υπουργός έδειξε κατανόηση στο θέμα, που είχε τεθεί και στο πρόσφατο παρελθόν από τον κυβερνητικό βουλευτή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου στις 7 Απριλίου 2020, δεσμευόμενος αυτή τη φορά ότι έως τέλος του χρόνου θα υπάρξει ικανοποιητική αποζημίωση και των χοιροτρόφων.

 

Μετά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον περιορισμό της διάδοσης του 'κορωνοίού'όχι μόνο οι αθλητικοί Σύλλογοι πλην των ΠΑΕ και των ΚΑΕ αλλά και οι Ομοσπονδίας, Συνομοσπνδίες και Πολιτιστικοί σύλλογοι τέθηκαν σε 'καραντίνα', καθώς έχουν απαγορευτεί όλες οι εκδηλώσεις ακόμη και οι συναθροίσεις. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό από την εποχή του Β' παγκοσμίου πολέμου και του εμφυλίου. 

Στη δωρεά ειδικών μονάδων που θα υποστηρίξουν τη νέα, δεύτερη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)-Covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων προχώρησε η γαλακτοβιομηχανία «Ήπειρος ΑΕΒΕ» ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του νοσοκομείου.

«Είναι αυτονόητο καθήκον μας να υποστηρίζουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας τους τοπικούς θεσμούς και την τοπική κοινωνία. Εύχομαι τις νέες κλίνες ΜΕΘ και τον εξοπλισμό που δωρίζουμε να τις χρειαστούν όσο το δυνατόν λιγότεροι συμπολίτες μας» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Νίκος Σκανιάς, διευθυντής Ζώνης Γάλακτος και εκπρόσωπος της εταιρίας.

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369