Οι "Γαμπροί της ευτυχίας" θα ανέβουν στο θέατρο Φρόντζου στα Ιωάννινα, την Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 9 το βράδυ. Σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, με "γαμπρούς" τους Νίκος Τσιφόρο και Πολύβιο Βασιλειάδη.

Οι πρώτοι μεταπολεμικοί συγγραφείς της ελληνικής κωμωδίας ήταν όλοι «παιδιά του πολέμου». Αγαπούσαν με πάθος τη ζωή. Το θέατρο ήρθε και ακούμπησε αργότερα σαν μεγάλη παρηγοριά.

Το έργο τους μας ακολουθεί μέχρι σήμερα σε πείσμα της εποχής μας που ντρέπεται για το παρελθόν της γιατί πολύ απλά, δεν το γνωρίζει!!

Η ελληνική φαρσοκωμωδία δοξάστηκε και θα μας αποκαλύπτει πάντα ένα κομμάτι του εαυτού μας που παραφυλάει κρυφογελώντας για να τρομάξει την περιβόητη στις μέρες μας «σοβαρότητά» μας.

Οι Γαμπροί της Ευτυχίας είναι λοιπόν ένα στοίχημα κοινού ρυθμού ηθοποιών και θεατών. Το μεγάλο και πηγαίο γέλιο είναι ο στόχος. Η προϋπόθεση είναι η χαρά των ανθρώπων της σκηνής.

Οι συντελεστές:

Κείμενο: Νίκος Τσιφόρος – Πολύβιος Βασιλειάδης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος

Μουσική & Τραγούδια: Φοίβος Δεληβοριάς

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου

Χορογραφίες: Σοφία Καλπενίδου

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου

Οργάνωση Παραγωγής Ντόρα Βαλσαμάκη

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Τους ρόλους ερμηνεύουν:

Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γιάννης Στόλλας, Γιάννα Παπαγεωργίου, Ντένια Στασινοπούλου, Παναγιώτης Κατσώλης, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Θανάσης Ισιδώρου.

Ώρα έναρξης : 9.30 μμ

Τιμές εισιτηρίων: 20€ κανονικό και 15€ (φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ και παιδικό από 6 έως 12 ετών)

Προπώληση εισιτηρίων: ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ - ΚΙΟΣΚΙ ΚΕΝΤΡ.ΠΛΑΤΕΙΑΣ & viva.gr

Η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων (Ι.Λ.Ε.Τ.), στo πλαίσιo των σκοπών και των δραστηριοτήτων της, θα πραγματοποιήσει τις ακόλουθες εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

• Σάββατο 10 Αυγούστου 2019: Στο κτίριο του Λαογραφικού Μουσείου Τζουμέρκων - Ι.Λ.Ε.Τ. (Πλατεία Κοιμ. Θεοτόκου (Κεντρική) Αγνάντων), ώρα 10.00 π.μ. εκδήλωση με θέμα: ¨Τα έργα και τα εργαλεία των Προγόνων μας αφηγούνται τις ιστορίες τους. Ας τις αφουγκραστούμε…». Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει: α. Ομιλία με τίτλο "Λαογραφικό Μουσείο Τζουμέρκων, 2009-2019“ από την Κωνσταντίνα Χούμη, Υπεύθυνη Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων, Διαχείρισης Λαογραφικού Μουσείου και Βιβλιοθήκης Τζουμέρκων της Ι.Λ.Ε.Τ. β. Ομιλία με τίτλο "Η ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Τζουμέρκων ως εφαλτήριο για βιώσιμη ανάπτυξη" ,από την Αφροδίτη Καμάρα/Ιστορικό και Σύμβουλο Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. γ. Εργαστήριο κατασκευής κοσμημάτων από ασήμι (συρματερή) ,από τον Πέτρο Μαργιόλα, Τεχνίτη Ασημένιου Φιλιγκράν.

• Κυριακή 11 Αυγούστου 2019: Στο Πνευματικό Κέντρο Πραμάντων, ώρα 10.30 π.μ. Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, με ετήσιο απολογισμό του ΔΣ και προγραμματισμό για την ερχόμενη περίοδο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ι.Λ.Ε.Τ. απευθύνει στα μέλη και σε όλους τους Τζουμερκιώτες και φίλους κάλεσμα, για την συμμετοχή τους στις παραπάνω εκδηλώσεις ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ι.Λ.Ε.Τ.

Η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ιωαννιτών και τον Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών

Ιωαννίνων σας προσκαλούνε στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού που φέτος ολοκληρώνονται και τα 100 χρόνια από την

Γενοκτονία (1919-2019).

 

  • Την Πέμπτη 16 Μαίου και ώρα 19:00 θα γίνει παρουσίαση από την κ.Αικατερίνη Μπάρκα και τον κ.Ιωάννη Ευθυμιάδη στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιωαννίνων με θέμα <Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τον 20ο στον 21ο αιώνα>

  • Το Σάββατο 18 Μαίου και ώρα 20:00 θα γίνει βιντεοπαρουσίαση από τον κ.Κωστή Εμμανουηλίδη στον αύλειο χώρο του 2ο Δημοτικού Σχολείου

  • Ανατολής με θέμα 'Αναστορώ τα παλαιά' με παρουσιάσεις κειμένων-μαρτυριών,μοιρολόγια από την θεατρική ομάδα της Αδελφότητας Ποντίων, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών.

  • Την Κυριακή 19 Μαίου και ώρα 10:00 θα γίνει η Θεία λειτουργία-δοξολογία στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Ανατολής.

  • Ώρα 10:45 θα ακολουθήσει η επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο 'Αλησμόνητων πατρίδων'

  • Ωρα 11:30 στο Πνευματικό Κέντρο Δ.Κ.Ανατολής θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί επισήμων η κεντρική ομιλία θα γίνει από τον Πρύτανη του

  • Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη καθώς θα παρουσιαστούνε και ποντιακά τραγούδια από την χορωδία της Αδελφότητας

  • <Ανάσπαλτος Πατρίδα> από την μαέστρο κ.Γωγώ Καρβούνη.

 

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος κ.Γεώργιος Γκόντζος.

Ιωάννινα, Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, 10.30 π.μ.


Πεζόδρομος μπροστά από τη Ζωσιμαία Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων

Είσοδος: ελεύθερη

200 μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Ηπείρου
παρουσιάζουν θεατρικά δρώμενα για το κοινό ταξίδι των ανθρώπων στον πλανήτη Γη…

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, διοργανώνουν μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, στον πεζόδρομο μπροστά από την είσοδο της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και θέματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;».

Οι 200 μαθητές θα συναντηθούν σε μια κοινή δράση για να παρουσιάσουν μερικές από τις δραστηριότητες που έχουν υλοποιήσει στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για τη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη και την αποδοχή. Με όχημα το θέατρο διερευνούν και παρουσιάζουν με το δικό τους τρόπο δρώμενα για το πώς αντιλαμβάνονται το «Ποιος είμαι εγώ;», «Ποιος είναι ο άλλος;», «Τι μας ενώνει διαχρονικά στο κοινό μας ταξίδι στον πλανήτη Γη;» και «Πώς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα μαζί ως διαφορετικοί και ίσοι;».

Το πρόγραμμα  «Κι αν ήσουν εσύ;»

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για πέμπτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Πότε/Πού: 29 Μαΐου 2019, 10.30 π.μ. – 12:30 μ.μ. στον πεζόδρομο μπροστά από την είσοδο της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων

Συμμετέχουν: 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, Νηπιαγωγείο Κληματιάς, 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας, Γυμνάσιο Ελεούσας, Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς, Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιωαννίνων, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων, Εργαστήρι δραματοθεραπείας, συμβουλευτικής & εκπαίδευσης Ανοιχτό Παράθυρο και η Πολιτιστική ομάδα του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Φιλιππιάδας Juventa Polyglotta

Οι εκπαιδευτικοί: Ντίνα Τάλλου, Μαρία Τοπολιάτη, Βάσω Βάββα, Τάσος Τόκας, Ελένη Αγγέλη, Ευρώπη Καζαντζίδου, Χριστόφορος Πουλίζος, Μαλαματένια Λίζου, Χριστίνα-Ερίσα Χαντζάρη, Μαρίνα Καμποσιώρη, Δημήτρης Κονετάς, Βασιλική Μήτρακα, Ελένη Καλύβα, Κουτονιά Χάρις, Κωστής Ιωάννης, Μαγουλιώτη Θεοδώρα. Αμαλία Παπακώστα, Φερενίκη Φαρμάκη, Βίκη Βάββα, Σόνια Βλάχου

Υποστήριξη σχολείων – Συντονισμός: Δημήτρης Κονετάς

Οργάνωση:Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Πληροφορίες.: 210-6541600 / www.humanrights.theatroedu.gr

 

Την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 20:30 εγκαινιάζεται στην Γκαλερί «Τεχνοχώρος» η έκθεση των εικαστικών projects της Δήμητρας Γούση «GR 2130005: Ρηχό Μέλλον» και της Πέννυς Νουτσοπούλου «QR Code: Apoclisi». Πρόκειται για τους καρπούς των ερευνητικών και καλλιτεχνικών τους εργασιών που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος «Τέχνη και Δημόσιος Χώρος» της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στις δυο πολύ διαφορετικές εικαστικές προτάσεις διερευνώνται η σχέση και η αλληλεπίδραση ανάμεσα στη φύση, στην τεχνολογία, στην τέχνη και στο δημόσιο χώρο και η κάθε καλλιτέχνιδα συνεισφέρει στον ιδιότυπο αυτό διάλογο τους προσωπικούς της προβληματισμούς.

Η Δήμητρα Γούση είναι γλύπτρια, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο ενεργητικό της. Στο σύνολο έργων της «GR 2130005: Ρηχό Μέλλον» παρουσιάζει όλο το εύρος του καλλιτεχνικού της λεξιλογίου, που εκτείνεται από τα σχέδια και τις φωτογραφίες, ως τις κατασκευές, τις δράσεις και τα βίντεο. Στόχος αυτής της δουλειάς, που ακολουθεί τους κανόνες της Environmental Art, είναι να διατυπώσει την αγωνία της για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το οικοσύστημα της λίμνης Παμβώτιδας και να αφυπνίσει την περιβαλλοντική συνείδηση του κοινού.

Η γλύπτρια Πέννυ Νουτσοπούλου είναι αριστούχος απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας με πλούσια εκθεσιακή δραστηριότητα και πολλές εικονογραφήσεις στον περιοδικό τύπο. Εικονογραφική αφετηρία της δουλειάς της «QR Code: Apoclisi» αποτελεί η μορφή του QR Code, του μικρού γραμμικού κώδικα που απαντάται σε διαφορετικές μορφές στο δημόσιο χώρο παρέχοντας πληροφορίες. Στις μινιμαλιστικής τεχνοτροπίας κατασκευές της αποδομεί τον ψηφιακό κώδικα και τον μεταλλάσσει σε εικαστικό δημιούργημα αποκλίνοντας από τους κανόνες χρήσης του. Καλεί έτσι το κοινό των έργων της να τα «σκανάρει» με το βλέμμα και το νου του, και όχι με τους σαρωτές του κινητού του τηλεφώνου, αναζητώντας την ερμηνεία και το περιεχόμενό τους.

Τα δύο εικαστικά projects συνοδεύονται από ενημερωτικούς καταλόγους με κείμενα της ιστορικού τέχνης Ελένης Μάργαρη.

 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 στις 20:30.

 

Διάρκεια έκθεσης: 16/5 έως 27/05

 

Ωράριο λειτουργίας:

 

Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο 9.30-14.30

Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 9.30-14.30 και 17.30-21.30.

 

More Articles ...

e horos logo