Η Φωτογραφική Ομάδα Άρτας (Φ.Ο.Α.) ανακοινώνει "τη διοργάνωση διαγωνισμού στα πλαίσια της 6ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Άρτας, φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα το δρώμενο της Εμποροπανήγυρης Άρτας.Ησυμμετοχήστηνεκδήλωση του Φωτογραφικού Διαγωνισμού «2oPhotowalkΆρτας2018» μεψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή άλλη φωτογραφική συσκευή, είναι ελεύθερη και χωρίς κόστος συμμετοχής. Η διάρκεια της ορίζεται από 27 Σεπτεμβρίου 2018 έως και 3 Οκτωβρίου 2018.Oι Φωτογραφίες θα πρέπει να είναι τραβηγµένες στον χώρο της Εμποροπανήγυρης και κατά το διάστηµα αυτό. Η παραλαβή των φωτογραφιών θα γίνει µε αποστολή αυτών στο email της ΦΟΑThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it." target="_blank" style="color: blue;"> foartas@gmail.com συμπεριλαμβανομένου του  Ονόματος, το Επίθετο και το Πατρώνυμο του δημιουργού με μέγιστο αριθμό φωτογραφιών ανά συμμετοχή τις τρεις (3). Κατά την διάρκειατουδιαγωνισµούοι συμμετοχές που θα παραλαμβάνονται στοemailτηςΦΟΑ (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it." target="_blank" style="color: blue;">foartas@gmail.com) θα αναρτούνται στηνfacebookσελίδα της Ομάδας (@FotografikiOmadaArtas) στο άλμπουμ της Εκδήλωσης. Οι φωτογραφίες που προσκομίζονται θα κριθούν από κριτική επιτροπή ή μεμονωμένο κριτή. Τα δώρα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια αυτού.

       Επιπλέον την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 10:00 υο πρωί ραντεβού στον χώρο της Διώνη όπου θα συγκεντρωθούμε και θασυναντηθούμε με τον κ.Πολυδεύκη Ασωνίτη με στόχο να βοηθηθούν οι συμμετέχοντες να αποδώσουν ακόμα καλύτερα το θέμα και να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστική η συμμετοχή τους. Θ αακολουθήσει μια δημιουργική Φωτοβόλτα/Photowalk στους χώρους της Έκθεσης!

          Για περισσότερες πληροφορίες και τους όρους συμμετοχής επισκεφτείτε την facebookσελίδα της ΦΟΑ @FotografikiOmadaArtas και την εκδήλωση του Διαγωνισμού  

(https://www.facebook.com/events/240824953250097/)".

"Μία συναυλία για την ΕΙΡΗΝΗ" είναι ο τίτλος της μουσικής εκδήλωσης με την Συμφωνική Ορχήστρα MagnaGrecia από το Τάραντο της Ιταλίας, με Ιταλικές Άριες, τραγούδια από την κάτω Ιταλία και Ελληνικά.

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, στις 19:00 (7 μμ) στην πλατεία Μαβίλη, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, μια μουσική πανδαισία από 32 μουσικούς, δύο Τενόρους και δύο Σοπράνο θα μας μεταφέρει στην Ιταλική μουσική και θα μας αποχαιρετήσει με Χατζιδάκι και Θεοδωράκη.

Η εκδήλωση αυτή είναι μια συνδιοργάνωση του Γενικού Προξενείου της Δημοκρατίας της Αλβανίας, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, και της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, με προσφορά και συνεισφορά από την Περιφέρεια της Απουλίας Ιταλίας και των Δήμων Φίερι και Τιράνων ΑΛβανίας.

Την Συμφωνική Ορχήστρα MagnaGrecia από τον Τάραντο (Ιταλίας) διευθύνει ο Μαέστρος PieroRomano από το 1993.

Ο Piero Romano, είναι νικητής διαφόρων εθνικών και διεθνών διαγωνισμών, έχει εκτελέσει τόσο ως πιανίστας όσο και ως μουσικός σκηνοθέτης σε πολλές ιταλικές πόλεις και στην Αυστρία, τη Βόρεια Αμερική ( Carnegie Hall- New York ), Νότια Αμερική, Ισπανία ( National Auditorium -Madrid) , Βέλγιο, Γαλλία ( Comédie - FrançaiseinParis) , Ελβετία, Αλβανία, Μεξικό ( Palacio de Bellas Artes - Ciudad de Mexico ), Βενεζουέλα, Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής - Αθήνα), Πορτογαλλία . Συνεργάστηκεμετην Philharmonic in Greensboro, μετηνMexico National Orchestra, την Symphony Orchestra of Alicante, Philharmonic Orchestra of Baden -Baden ( ηαρχαιότερηορχήστρατηςΕυρώπης), Orchestra of Madeira, the Nuevo Leon Symphony Orchestra, the Pforzheim Orchestra, the United European Chamber Orchestra, ΚρατικήΟρχήστραΑθηνών, I Solisti Aquilani , Everett Symphony Orchestra.

Πολύ σημαντικές ήταν οι συνεργασίες με τους Pavel Vernikov , Bruno Canino , Ilya Grubert , Pierre, Amoyal , Franco Maggio Ormezowsky , Werner Stiefel, Katia Ricciarelli , Antonella Ruggiero ,, Leonel Morales , Reiner Schmidt, Stefano Bollani , Pierluigi Shirt, Aldo Ciccolini , Sergej Krylov, Noa Roberto Cappello , Michel Camilo , Serena Autieri, Mariangela Vacatello .
Διδάσκει πιάνο στο Conservatory of Music of Matera.

Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στην Opera Season of the Municipality of Taranto.
Έχει ηχογραφίσει κομμάτια των
Gervasio, Poulenc, Rota, Lord Berner's, Walton, Procaccini, Mozart, Rachmaninov, Tchaikovsky.

Το καλητεχνικο πρότζεκτ αυτό γεννήθηκε πριν από δύο χρόνια, ως μία καλλιτεχνική, πολιτιστική και κοινωνική προσπάθεια για την προώθηση της ιδεας της Ειρηνης στην περιοχή. Σχεδιάστηκε και ξεκίνησε από το Δήμο Fier (Αλβανίας), σε συνεργασία με το Δήμο Τιράνων (Αλβανίας) και της Περιφέρειας της Πούλια (Απουλία-Ιταλία). Πρόκειται για μια σειρά συναυλιών που λαμβάνουν χώρο σε πόλεις τις περιοχής μας, μεταφέροντας μας, την ιδέα της ειρήνης, της συνεργασίας μεταξύ των χωρών και των λαών.

Ενας άλλος στόχος του προγράμματος είναι ότι μέσα από τον πολιτισμό (την τέχνη, τη μουσική και τιςεκθέσεις φωτογραφιών), μαζί με μια έκκληση για ειρήνη και συνεργασία, να ταξιδέψουν με τη μορφή μίας σκυταλοδρομίας Ειρήνης και να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στις έννοιες αυτές και να αναδείξουν οτι οι έννοιες αυτες φέρνουν πιο κοντά τις χώρες, τους λαούς, στην ιστορική και πολιτιστική τους κληρονομιά.

Τον περασμένο χρόνο πραγματοποιήθηκε αυτή η Σκυταλοδρομία της Ειρήνης στα εξής μέρη: - Τάραντο (Ιταλία), στον καθεδρικό ναό της Σ. Μαρία στις 10 Σεπτεμβρίου 2017. - Τίρανα (Αλβανία), στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό στις 14 Σεπτεμβρίου 2017. - Fier (Αλβανία), Θέατρο “BYLIS" στις 15 Σεπτεμβρίου 2017 και τέλος στη Δωδώνη (Ελλάδα) στο Αρχαίο θέατρο στις 16 Σεπτεμβρίου 2017. Σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα, - Περιφέρεια της Puglia, Teatro publico Pugliese (Δημόσιο Θέατρο της Puglia - Ιταλία) - Δήμος Fier (Αλβανία) - Υπουργείο Πολιτισμού της Αλβανίας (Αλβανία) - Δήμος Τιράνων (Αλβανία) · - Δήμος Δωδώνης (Ελλάδα).

Το 2018, για την υλοποίηση της δραστηριότητας αυτής, “ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ", συμμετέχουν επίσης από την πόλη Budva (Μπούντβα -Μαυροβούνιο), μια πόλη που θα καλωσορίσει την συναυλία στις 12 Σεπτεμβρίου 2018 στο Κάστρο της Παλιάς Πόλης, την "Συναυλία για την Ειρήνη” και έκθεση με φωτογραφίες φυσικής, ιστορικής,κοινωνικής και θρησκευτικής κληρονομιάς από το Μαυροβούνιο και τις πόλεις που συμμετέχουν σε αυτό το έργο, όπως το Φίερι, τα Τίρανα κ.λπ

Μετά λοιπόν από μια σειρά εκδηλώσεων, στο Μπάρι της Ιταλίας, στην Μπούντβα του Μαυροβουνίου, στα Τίρανα και στο Φίερι της Αλβανίας, υποδεχόμαστε την Ορχήστρα MagnaGrecia στα Ιωάννινα, στις 15 Σεπτεμβρίου 2018 στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Μαβίλη στο Μώλο.

 

Με εκτίμηση,

 

 

Ο γενικοσ προξενοσ

 

pervingjikuria

"Ενύπνια αγάπης" είναι ο τίτλος της πρώτης ποιητικής συλλογής (εκδόσεις Ελίκρατου) της δραστήριας και πολυτάλαντης  Νάνσης Παχή, η οποία κατάγεται από την Άρτα.
Η Νάνση, συνεργάτιδα του Hpeiros.gr παλαιότερα και  αγαπημένη φίλη, θα παρουσιάσει την παρθενική της συλλογή, η οποία περιέχει ποιήματα με συναισθηματική εστίαση, αλλά όχι μόνο.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.30 στη στοά βιβλίου στο Polis Art και είσατε όλοι προσκεκλημένοι.
Θα την παρουσιάσουν οι ποιητές Σπύρος Χρήστου Σοφία Σκλείδα Και η Ελένη Στοΐλου.
Θα τραγουδήσει η χορωδία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας με μαέστρο τον Βαγγέλη Κώτσου.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές -Εργαστήρια για όλες τις ηλικίες

Το φθινόπωρο είναι εδώ και το Θέατρο «Έκφραση» ξεκινάει τη νέα σεζόν με ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, ανάμεσα στις οποίες ξεχωριστή θέση έχουν, όπως κάθε χρόνο, τα θεατρικά εργαστήρια! Η φετινή «ατζέντα» περιλαμβάνει Εργαστήρια Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά προσχολικής ηλικίας και για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και Εργαστήρια Θεάτρου για ενήλικες! Η Έκφραση καλεί λοιπόν μικρούς και μεγάλους Γιαννιώτες να… επιβιβαστούν στο «τρένο» της για να ταξιδέψουν παρέα στον μαγικό κόσμο της θεατρικής τέχνης! Σημειώνεται ότι εργαστήρια θα γίνονται και στη νέα ευρύχωρη αίθουσα της Έκφρασης, δίπλα ακριβώς από το Θέατρό της, στην οδό Αραβαντινού! Καλλιτεχνική διεύθυνση: Χρήστος Χρήστου.

Πιο αναλυτικά, για την καινούρια χειμερινή περίοδο θα λειτουργήσουν στην Έκφραση τα εξής τμήματα:

*Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 2,5 ετών) και για μαθητές Δημοτικού. Και αυτή τη χρονιά θα παίξουμε, θα ψυχαγωγηθούμε, θα πειραματιστούμε με τεχνικές και ερεθίσματα του θεατρικού παιχνιδιού, θα ενθαρρύνουμε τα παιδιά να αναπτύξουν τη δημιουργική ικανότητα και την αισθητική τους και να ανακαλύψουν τη χαρά της επικοινωνίας και της ομαδικής συνεργασίας.

*Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού για μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου (εφήβους). Στόχος του είναι να βοηθήσει τους νεαρούς συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τη μαγεία του Θεάτρου και να τους δείξει πώς μπορούν να διοχετεύσουν δημιουργικά την ενέργεια και τις εκφραστικές ανησυχίες τους!

*Θεατρικό Εργαστήρι για ενήλικες. To Θέατρο είναι μια τέχνη που αφορά όλες τις ηλικίες! Η Έκφραση λοιπόν δίνει την ευκαιρία σε όσους ενήλικες αγαπούν το «σανίδι», αλλά το έβλεπαν πάντα από… μακριά, να το πατήσουν!

***

Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Πληροφορίες στο Θέατρο «Έκφραση» (Αραβαντινού 14) και στα τηλέφωνα: 26510-54505 και 6907500710, ώρες 11:30 – 14:30 και 18:00 – 21:00. E-mail: ekfrasinet@gmail.com.

 

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ συναντά το θέατρο σε ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο με τίτλο "Πορτρέτα Γυναικών". Μία παράσταση υψηλής αισθητικής η οποία θα φιλοξενηθεί στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου.

Με τα "Πορτρέτα Γυναικών" ολοκληρώνεται το φετινό, 2ο Φεστιβάλ Δωδώνης, το οποίο παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές.

Το φεστιβάλ αγκαλιάστηκε από το κοινό και ανέδειξε ότι ο πολιτισμός, στον οποίο επενδύει ο Δήμος Δωδώνης, αποτελεί σημαντικό βραχίονα ανάπτυξης.

Η εκδήλωση "Πορτρέτα Γυναικών" του Θοδωρή Λεμπέση θα ξεκινήσει στις οκτώ το βράδυ και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των θεατών ο Δήμος Δωδώνης θα προχωρήσει στην διάθεση δελτίων ελεύθερης εισόδου.

Θα δελτία θα διανεμηθούν την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, στην είσοδο του Βυζαντινού Μουσείου (Ιτς Καλέ) από τις δέκα το πρωί μέχρι στις δώδεκα το μεσημέρι και από τις πεντέμισι το απόγευμα έως εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Δύο ηθοποιοί και μία λυρική τραγουδίστρια αποδίδουν θεατρικά αποσπάσματα των Πλάτωνα, Αισχύλου, Σαίξπηρ, καθώς και σύγχρονων συγγραφέων, όπως των Μπαρίκο, Κέιν, Μπέκετ και άλλων.

Ηθοποιοί: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μαρίνα Καλογήρου

Σολίστ: Μυρσίνη Μαργαρίτη

Μουσική σύνθεση και διεύθυνση ορχήστρας: Θεόδωρος Λεμπέσης

 

More Articles ...

e horos logo