Το Εθνικό Θέατρο, ο σπουδαιότερος πολιτιστικός φορέας της χώρας, επιστρέφει στην Αρχαία Δωδώνη για μία και μοναδική παράσταση στην Ήπειρο.

Το Εθνικό παρουσιάζει την "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Δωδώνης σε συνεργασία με το Πνευματικό του Κέντρο, την Περιφέρεια Ηπείρου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 5 Αυγούστου στις εννέα το βράδυ.

Λόγω των εργασιών αναστήλωσης που πραγματοποιούνται στο αρχαίο θέατρο οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Τα δελτία ελεύθερης εισόδου που εξέδωσε ο Δήμος Δωδώνης εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες, γεγονός που καταδεκνύει την μεγάλη απήχηση και το ενδιαφέρον για παραστάσεις υψηλής ποιότητας. Η είσοδος για όσους δεν διαθέτουν δελτίο δεν θα είναι εφικτό και ως εκ τούτου καλό είναι, προς αποφυγή ταλαιπωρίας, να μην προσέλθουν στον αρχαιολογικό χώρο.

HLEKTRA1.jpg

Η Ηλέκτρα, έργο της όψιμης περιόδου του Σοφοκλή, (γράφτηκε πιθανότητα το 412 ή 411π.Χ.), δραματοποιεί ένα από τα πιο ζοφερά επεισόδια του μύθου των Ατρειδών: την εκδίκηση της Ηλέκτρας και του Ορέστη για τον φόνο του Αγαμέμνονα που διέπραξαν η Κλυταιμνήστρα και ο Αίγισθος. Κεντρική μορφή του δράματος, η Ηλέκτρα, διατηρεί ζωντανή την ανάμνηση του φόνου του πατέρα της παρακαλώντας τους θεούς να βοηθήσουν στην τιμωρία των δολοφόνων του. Η επιστροφή του αδελφού της, του εξόριστου Ορέστη, δρομολογεί το έργο της τιμωρίας που θα ολοκληρωθεί με την πράξη του διπλού φόνου.

Γραμμένη μέσα στη δίνη του καταστροφικού Πελοποννησιακού πολέμου, η Ηλέκτρα του Σοφοκλή φέρει έντονα τα σημάδια της «παθολογίας του πολέμου», μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους από τον θεϊκό λόγο στην ανθρώπινη πράξη.

Η Ηλέκτρα, πλάσμα απειλητικό και άγριο, «γεννά πολέμους». Μετουσιώνει τον θρήνο σε όργανο εκδίκησης. Ο θρήνος αντί να κατευνάζει τον πόνο της, επιτείνει την παραφορά του.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς

Σκηνοθεσία: Θάνος Παπακωνσταντίνου

Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού

Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Μουσική: Δημήτρης Σκύλλας

Χορογραφία: Χαρά Κότσαλη

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Διανομή

Ηλέκτρα Αλεξία Καλτσίκη

Κλυταιμνήστρα Μαρία Ναυπλιώτου

Ορέστης Αλέξανδρος Μαυρόπουλος

Αίγισθος Χρήστος Λούλης

Χρυσόθεμις Ελένη Μολέσκη

Πυλάδης Μάριος Παναγιώτου

Παιδαγωγός Νίκος Χατζόπουλος

Χορός

Ασημίνα Αναστασοπούλου, Σοφία Αντωνίου, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Νάντια Κατσούρα, Ελένη Κουτσιούμπα, Κλεοπάτρα Μάρκου, Μαρία Μηνά, Τζωρτζίνα Παλαιοθεοδώρου, Νάνσυ Σιδέρη, Καλλιόπη Σίμου, Δανάη Τίκου, Μαρία Χάνου.

 

 

Ξεχωριστή επιτυχία γνώρισε η εκδήλωση που διοργάνωσε στις 28 Ιουλίου 2018 στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου του Άσσου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασσιωτών "Ο Μάρκος Μπότσαρης". Μία εκδήλωση που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ζηρού. Στην εκδήλωση την οποία συντόνισε ο κ. Λεωνίδας Παύλου, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Χασίδης, οι αντιδήμαρχοι κα Ελένη Γεωργάνου και Ζήκος Ρεμπής, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Γιάννος και πλήθος κόσμου.

 

Τιμήθηκαν οι δωρητές του χωριού αλλά αυτοδίδακτοι καλλιτέχνες που έλαμψαν τις δεκαετίες από το 1930 έως το 1960.  Όλοι οι ομιλητές εξήραν το έργο του συλλόγου και προσωπικά τον πρόεδρο κ. Παύλο Χρήστου.

 

IMG_9486.JPG

Του χρόνου θα το πάμε ακόμη ψηλότερα” προανήγγειλε ο δήμαρχος Νικόλαος Καλαντζής

 

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου. Το ραντεβού ανανεώθηκε για το ερχόμενο καλοκαίρι με πιο αναβαθμισμένο και πλουσιότερο πρόγραμμα και περισσότερα δρώμενα για την τοπική γαστρονομία, όπως προανήγγειλε ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής “Η μαγιά είναι καλή και οι προοπτικές μεγάλες” σημείωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό του 2ου Συμποσίου.

Το πρόγραμμα της 2ης ημέρας άρχισε με την ανάγνωση του μηνύματος της υπουργού τουρισμού Έλενας Κουντουρά, και τις παρουσιάσεις παραγωγών και επιχειρήσεων της περιοχής. Ακολούθησε η επίδειξη από τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων, αρτοποιημάτων και παρασκευασμάτων η οποία ήταν ξεχωριστή και εντυπωσίασε τους επισκέπτες, Στη συνέχεια ο συλλέκτης λαογραφικών σκευών κ. Αναστάσιος Λαμπρούσης, παρουσίασε αντικείμενα από τη συλλογή του, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι παλαιότεροι σε όλη τη διαδικασία, από την σπορά του σιταριού, το θέρος και το αλώνισμα, μέχρι το ζύμωνα και το ψήσιμο του ψωμιού.

Ακολούθως το μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζερβού “Πασχαλιάδα” κ. Χριστόφορος Γκουντέβας, έκανε επίδειξη του παραδοσιακού τρόπου μαγειρέματος γίδας στο καζάνι. Τόσο ο κ. Αναστάσιος Λαμπρούσης, όσο και ο κ. Χριστόφορος Γκουντέβας, μαζί με τα μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων τα οποία έφτιαξαν και πρόσφεραν πίτες και άλλα τοπικά εδέσματα, έδωσαν ξεχωριστό παραδοσιακό τόνο και στη δεύτερη ημέρα του Συμποσίου Γαστρονομίας.

Με την παρουσίαση των συντελεστών και τις απονομές των επαίνων στους συμμετέχοντες, έγινε και η βράβευση των τριών καλύτερων παρασκευασμάτων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έβγαλε η επιτροπή αξιολόγησης, που απαρτιζόταν από μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων.

 

 

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού κατέκτησε ο Σύλλογος Γυναικών Θεσπρωτικού. 1o_braveioooo.jpg

To δεύτερο ο Σύλλογος To Ζερβού “Πασχαλιάδα” και το τρίτο ο Σύλλογος Ριζοβουνίου.

Στη συνέχεια τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Θεσπρωτικού χόρεψαν ηπειρώτικους χορούς φορώντας παραδοσιακές στολές.

Ακολούθησε η συναυλία με την ορχήστρα του γνωστού Ηπειρώτη τραγουδιστή Δημήτρη Υφαντή, η οποία τραγούδησε και αρκετά τραγούδια του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη, ποιητή, συγγραφέα και ραδιοφωνικού παραγωγού, Μάνου Ελευθερίου ο οποίος έφυγε χτες από τη ζωή.

Τα θερμά συλλυπητήρια εξέφρασε κατά την ομιλία του προς την οικογένεια του αντιδημάρχου Κώστα Κατραχούρα, ο οποίος έχασε τη μητέρα του, ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος.

Fwto_panoramikh_2.jpg

 

Για το 2ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου ο Καλαντζής εξέφρασε την ικανοποίησή του, τόσο για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, όσο και για τα ξεχωριστά δρώμενα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. “Μέσα από την αναβίωση του τρόπου ψησίματος και μαγειρέματος αλλά και την παρουσίαση παραδοσιακών σκευών, όλοι ξαναφέραμε στη μνήμη μας παλιές αναμνήσεις και πιστεύω ότι και οι νεώτεροι αποκόμισαν πολύτιμη γνώση” σημείωσε χαρακτηριστικά. Τέλος ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν και συνέδραμαν στην μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία από τις καινοτομίες του 2ου Συμποσίου Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου ήταν η live Streaming μετάδοσή του από την ιστοσελίδα του Δήμου www.DimosZirou.grκαι τη σελίδα στο Fb Δήμος Ζηρού, η οποία έτυχε μεγάλης αποδοχής και επισκεψιμότητας.

Την εκδήλωση παρουσίασε με ξεχωριστή επιτυχία η Αντιγόνη Δήμα την οποία ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Μεγάλος χορηγός και του 2ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ Λάκκας Σουλίου ήταν η ΕΡΤ με την ΕΡΤ 3 και την ΕΡΤ Ιωαννίνων.

 

Χορηγοί επικοινωνίας: ΑΡΤ T.V., Περιοδικό STEP, Prevezabest, GoSprorts, Hpeiros.gr, EpirusNow.gr, Zirosgr.blogspot.gr, My Preveza.gr, Atpreveza.gr, Melani kai xarti, RN ROMIANEWS, εφημερίδα “Η Πρέβεζα”. Power FM 92,3.

 

Υποστηρικτές: Μύλοι Νιτσιάκου, Νιτσιάκος Υγιεινά Κοτόπουλα Ιωαννίνων, ο φούρνος Καλαμπόκη στο Θεσπρωτικό και το ζαχαροπλαστείο Τσεκούρας επίσης από το Θεσπρωτικό.

 

Τους ευχαριστούμε όλους και ανανεώνουμε το ραντεβού για το ερχόμενο καλοκαίρι με το 3ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου.

 

Σημείωση: Πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την εκδήλωση υπάρχει στη σελίδα στο Fb. Δήμος Ζηρού.

 

 

Αύριο Παρασκευή 27 Ιουλίου ξεχωριστές εκδηλώσεις σε Άσσο και Παπαδάτες

 

Tρεις θεατρικές παραστάσεις θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις επόμενες ημέρες στον Δήμο μας, οι οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα “4ο πολιτιστικό καλοκαίρι Δήμου Ζηρού”.

 

Πιο συγκεκριμένα το ερχόμενο Σάββατο 28 Ιουλίου η θεατρική ομάδα του Μορφωτικού συλλόγου Φιλύρου Θεσσαλονίκης, θ' ανεβάσει στο χώρο θεατράκι στη Φιλιππιάδα, τη διασκευή του έργου «Βότκα Μολότοφ» του Νιλ Σάιμον με

 

τον τίτλο «Σφηνάκια Μολότοφ».

 

Επίσης στη Φιλιππιάδα και τον ίδιο χώρο την Τετάρτη 1 Αυγούστου το Δημοτικό περιφερειακό θέατρο Ιωαννίνων θ' ανεβάσει το εμβληματικό έργο του Δημήτρη Κεχαΐτη “Το τάβλι”.

 

Εξάλλου στις 3 Αυγούστου η θεατρική ομάδα Γυμνοτόπου θ' ανεβάσει στον Γυμνότοπο τη θεατρική παράσταση “Αυτές που γίναν ένα με τη γη”.

 

Ακόμη στις 4 Αυγούστου στον Γυμνότοπο θα πραγματοποιηθεί η μουσική εκδήλωση “Σεργιάνι στην παράδοση”. Και τις δύο εκδηλώσεις στον Γυμνότοπο διοργανώνει ο Τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Πάτερ Κοσμάς” και

 

πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Ζηρού.

 

Όσον αφορά τη διασκευή του θεατρικού έργου “Βότκα Μολότοφ” το οποίο θ' ανεβάσει το Σάββατο 28 Ιουλίου στο χώρο θεατράκι στη Φιλιππιάδα, η θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλύρου Θεσσαλονίκης,

 

πρόκειται για μια θεατρική ματιά με κωμικά στοιχεία στις στιγμές της καθημερινότητας, στις ζωές των άλλων, στις ζωές μας.

 

Η σκηνοθεσία είναι της Φωτεινής Αθανασιάδου, η σκηνογραφία της Αθανασίας Τσουκαλά, υπεύθυνη της παραγωγής είναι η Σουζάνα Κοτζιά ενώ τη μουσική επιμέλεια έκανε ο Δημήτρης Γαβριήλ. Στην παράσταση παίζουν οι Γιώργος

 

Αθανασιάδης, Σοφία Ταρσένη, Ειρήνη Χατζηαναστασίου, Κυριάκος Ασκητόπουλος, Νίκος Απιδόπουλος, Κωνσταντίνα Ιωαννίδου, Θεόδωρος Αθανασιάδης, Βικτώρια Κοεμτζοπούλου και Βούλα Ιωαννίδου.

 

Σχετικά με το εμβληματικό έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη «Το τάβλι», πρόκειται για ένα έργο σταθμός στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την περιφέρεια και το 'ζωντανεύει' με εξαιρετική

 

επιτυχία το ΔΗΠΕΘΕ

.Gymnotopos.png

 

Το «Τάβλι» πρωτοανέβηκε από το Θέατρο Τέχνης τον Φεβρουάριο του 1972 σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν και ηθοποιούς τους Νικήτα Τσακίρογλου και Γιάννη Μόρτζο. Στην Ήπειρο πρωτοπαρουσιάστηκε επαγγελματικά από τον ΟΗΘ

 

το 1977 και τους ρόλους ερμήνευσαν οι Παντελής Παπαδόπουλος και Γιώργος Τζέρπος.

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Η απώλεια της αθωότητας, η γέννηση της ταυτότητας του «Νεοέλληνα» που κάνει τα πάντα για «να πιάσει την καλή» και να βολευτεί, ο εκφυλισμός των κοινωνικών σχέσεων και ο υποβιβασμός τους σε σχέσεις βρώμικης διαμεσολάβησης, τα μάταια όνειρα πλουτισμού, η μοναχικότητα του ανθρώπου μέσα στην πρέσα του απάνθρωπου συστήματος που ζούμε, όλα αυτά είναι στοιχεία που παραμένουν δυστυχώς πιο επίκαιρα από ποτέ μέσα στην σύγχρονη τεχνητή κρίση του συστήματος και υπό το φως νέων σκανδάλων στον πολιτικό στίβο.

Στόχος είναι αυτή η γνήσια λαϊκή παράσταση να έρθει κοντά στους ανθρώπους του λαού και του μόχθου σε αναπάντεχα σημεία ως ένα είδος ευχάριστης και απροσδόκητης θεατρικής έκπληξης και κοινωνικού «ξυπνήματος».

Σκηνοθεσία - Μουσική: Κώστας Γάκης.

Σκηνικά – Κοστούμια – Φωτισμοί: RichardAnthony.

Ηθοποιοί: Θανάσης Μιχαηλίδης, Στέλιος Νίνης.

Σημειώνεται ότι και οι φετινές καλοκαιρινές παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, γίνονται σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και την ΠΕΔ Ηπείρου.

 

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του '4ου Πολιτιστικού καλοκαιριού Δήμου Ζηρού', σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχουν ανακοινώσει οι σύλλογοι, έχει ως εξής:

 

27 Ιουλίου: Άσσος: Αντάμωμα Ασσιωτών (Σύλλογος Αποδήμων Ασσιωτών “Ο Μάρκος Μπότσαρης”).

27 Ιουλίου: Παπαδάτες (Ώρα 8.30 μ.μ.): Παρουσίαση του τιμητικού λευκώματος “Γυναίκες Ηπειρώτισσες – ξαφνιάσματα της Φύσης” του συγγραφέα Σωκράτη Βασιλείου. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαδατών “Ο Άγιος Κοσμάς”.

28 Ιουλίου: Άσσος (ώρα 8.00 μ.μ.): Τιμητική εκδήλωση για δωρητές – μουσικούς.

29 Ιουλίου: Άσσος: Αθλητικές εκδηλώσεις (Σύλλογος Αποδήμων Ασσιωτών “Ο Μάρκος Μπότσαρης”.

29 Ιουλίου:Λίμνη Ζηρού: 3ο Zero Lake Run: Αθλητική εκδήλωση τρεξίματος ανωμάλου δρόμου με διοργανωτή το Σύλλογο Νέων Φιλιππιάδας.

31 Ιουλίου:Κλεισούρα – Πέντε Πηγάδια: Εκδήλωση στο Κάστρο.

31 Ιουλίου - 1η Αυγούστου: Ν. Κερασούντα: Διήμερη μουσικοχορευτική εκδήλωση από το Σύλλογο Ποντίων

1 Αυγούστου:Κρανιά: Μουσική εκδήλωση στη θέση Αγνάντιο.

1 Αυγούστου: Φιλιππιάδα: Θεατρική παράσταση από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων.

3 Αυγούστου:Γυμνότοπος: Θεατρική παράσταση.

4 Αυγούστου:Θεσπρωτικό: Εκδήλωση του Συλλόγου “ΑΠΟΛΛΩΝ” (Φιλαρμονική Θεσπρωτικού).

4 Αυγούστου: Γυμνότοπος: Εκδήλωση "Σεργιάνι στην παράδοση" με τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων και παραδοσιακή μουσική με την ορχήστρα του Νίκου Φιλιππίδη. Διοργανωτής Πολιτιστικός Σύλλογος "Πάτερ Κοσμάς".

5 Αυγούστου: Γοργόμυλος:Rockfestival με τον τίτλο “Rapido Molino”.

6 Αυγούστου:Κερασώνας: Παραδοσιακό πανηγύρι Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

6 Αυγούστου:Κρανιά: Γιορτή κτηνοτρόφου με διοργανωτή τον Μορφωτικό Σύλλογο.

8 Αυγούστου: Κερασώνας: Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.

9 Αυγούστου:Ν. Κερασούντα: Θεατρική παράσταση με θέμα τη ‘Γενοκτονία’ των Ποντίων. Διοργανώτρια η Ενορία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

11 Αυγούστου: Ελιά Τ.Κ. Νικολιτσίου: Νταρανίτικο αντάμωμα με διοργανωτή το Μορφωτικό σύλλογο Ελαίας.

10-11 Αυγούστου:Zerofestival στη λίμνη Ζηρού από το Σύλλογο Νέων Φιλιππιάδας.

11 Αυγούστου:Ζερβό: Μουσική εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο 'Πασχαλιάδα'.

11-12 Αυγούστου:Πολυστάφυλο: Αθλητικές δράσεις.

12 Αυγούστου:Πολυστάφυλο: 10o ΑCHERON RIVER PARTY με διοργανωτή τον Πολιτιστικό – Μορφωτικό Σύλλογο Πολυσταφυλιτών. .

12 Αυγούστου:Παλαιά Φιλιππιάδα:Πανηγύρι Αγίου Γεωργίου με διοργανωτή τον Α.Ο. Φιλιππιάδας.

13 Αυγούστου:Πολυστάφυλο: Εκδήλωση για παιδιά, με διοργανωτή τον Πολιτιστικό – Μορφωτικό Σύλλογο Πολυσταφυλιτών.

13 Αυγούστου: Ανώγειο. Εκδήλωση Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγειατών.

14 Αυγούστου:Άγιος Γεώργιος: Συναυλία με το συγκρότημα της Ελένης Τσαλιγοπούλου στο Πλατανόδασος (βράδυ). Διοργανωτής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου.

14 Αυγούστου:Ριζοβούνι: Παραδοσιακό πανηγύρι.

15 Αυγούστου: Γοργόμυλος: Αντάμωμα Γοργομυλιωτών.

15 Αυγούστου:Πολυστάφυλο: Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

13 Αυγούστου:Γοργόμυλος: Rock Festival με τον τίτλο Rapido Molino.

23 Αυγούστου: Παπαδάτες: Μουσική εκδήλωση για τον εορτασμό του Αγίου Κοσμά, με διοργανώτρια την Τ.Κ. Παπαδατών και τον Μορφωτικό - Πολιτιστικό Σύλλογο “Ο Άγιος Κοσμάς”.

24 Αυγούστου: Λίμνη Ζηρού: Μουσική εκδήλωση από τον Σύλλογο Περί Βιβλίου Φιλιππιάδας.

 

 

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου το βράδυ η Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας, θα προβάλει την ταινία «Ένα Δέντρο Θυμάται», του δημοσιογράφου Κώστα Φόλλα.
Ο ίδιος δίνοντας μία πρόγευση για το έργο, γράφει: "Η υπόθεση αφορά την ιστορία του Λίντιτσε, που οι ναζί ισοπέδωσαν και εξαφάνισαν –κυριολεκτικά!- ως αντίποινα για τη δολοφονία του Ράινχαρντ Χάιντριχ, τον Μάιο του 1942. Το μικρό τσεχικό χωριό, που είναι αδελφοποιημένο με το Δίστομο, και πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος, όχι μόνο δε σβήστηκε από το χάρτη αλλά αποτελεί σύμβολο στον αγώνα κατά του φασισμού".

Τι ακριβώς έγινε και πως τα κατάφερε θα τα δούμε στην προβολή της ταινίας για την οποία αξίζει να σημειωθεί, προβλήθηκε τον Μάρτιο στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής Νεότητας!.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 20 Ιουλίου 2018 της Κινηματογραφικής Λέσχης Άρτας έχει ως εξής: 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ «ΟΡΦΕΑΣ»


20ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2018


«Επιστροφή στην Κορυφή» του Στρατή Χατζηελενούδα (96′)


«Ένα Δέντρο Θυμάται» του Κώστα Φόλλα (88′)


ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 21:30

More Articles ...

e horos logo