ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει το 17ο Διεθνές Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2008.

17sinedrioΗ Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει το 17ο Διεθνές Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών.Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2008 με θέμα  “Η αξιολόγηση των Βιβλιοθηκών ως στοιχείο ποιότητας των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων” (“Academic Library evaluation as a measure of Institutional Quality Assessment”).

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν εργασίες που θα αφορούν:

  • στη διερεύνηση και ανάδειξη του σύγχρονου ρόλου των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών ως Κεντρικών Υποδομών υποστήριξης της Έρευνας και της Εκπαίδευσης στα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • στη συσχέτιση  των επιδόσεων  των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών με αυτές των Ιδρυμάτων  αναφοράς τους.
  • Μελέτες, Έρευνες και Θεωρητικές Προσεγγίσεις στην Αξιολόγηση των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών:  Έρευνες Ικανοποίησης Χρηστών, Ποσοτικές και  Ποιοτικές Μεθοδολογίες αποτίμησης της επάρκειας των Συλλογών, των Υποδομών, των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών κ.α.
  • δείκτες αξιολόγησης Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών.
  • στην ποιότητα της λειτουργίας και των προσφερόμενων υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης.
  • Πρότυπα  αξιολόγησης : ISO, C.A.F., Benchmarking, LIBQUAL+ κ.α. και τον τρόπο εφαρμογής τους στις Βιβλιοθήκες.
  • στην αξιολόγηση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης και τη σχέση τους με τα νέα μοντέλα εκπαίδευσης και έρευνας.


Στο Συνέδριο θα γίνουν εισηγήσεις ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό ( Η.Π.Α., Μ. Βρετανία, Πορτογαλία, Πολωνία και Ρουμανία) και θα οργανωθούν συζητήσεις για  θέματα που απασχολούν τις Ελληνικές Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες. Το Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση θα καλύψει τα έξοδα συμμετοχής των Βιβλιοθηκονόμων του Πανεπιστημίου του Αργυροκάστρου.

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου θα λειτουργήσει έκθεση στην οποία Εκδοτικοί Οίκοι, Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Πληροφόρησης, Εταιρείες Επίπλωσης και Εξοπλισμού Βιβλιοθηκών, Εταιρείες λογισμικού Βιβλιοθηκών, κ.α. θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν για Βιβλιοθήκες, Αρχεία και Κέντρα Πληροφόρησης. Η έκθεση θα είναι ανοικτή σε όλα τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ήδη δήλωσαν συμμετοχή οι εταιρείες:
Εκδοτικοί Οίκοι & Παραγωγοί  Ηλεκτρονικών Περιοδικών και Βάσεων Δεδομένων: OCLC, WILEY - BLACKWELL,  ELSEVIER, NATURE PUBLISHING GROUP , ProQUEST , SAGE , IEEE, BMJ Group, SPRINGER, Oxford University Press, , EMERALD Publishing,  INSPEC,  The Institution of Engineering and Technology, Gale, CENGAGE Learning.
Πληροφοριακές Υπηρεσίες Βιβλιοθηκών & Συνδρομές Επιστημονικών Περιοδικών: SWETS INFORMATION SERVICES,  EBSCO,  Inter Optics, Burgundy Information Services.
Εξοπλισμός Βιβλιοθηκών: ANACO , SPIDER S.A., 3M ,  XEROX.
Λογισμικό Βιβλιοθηκών:
Info Quest- Unisystems. Βιβλιοπωλεία: Ελευθερουδάκη, Παπασωτηρίου, GLORY BOOK  ECONOMIST.

Για περαιτέρω λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο του συνεδρίου http://17conf.lib.uoi.gr ή να επικοινωνούν με τον κ. Γεώργιο Ζάχο (τηλ. 26510 95010 & 95012 Fax: 26510 95096, κιν: 6976805472, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ).

e horos logo