ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή από 6 έως 9 Νοεμβρίου 2008 με θέμα «Επιστήμη και Κοινωνία: Οι Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση»,διοργανώνει το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο οποίο θα παρευρεθούν ομιλητές διεθνούς κύρους από τα Παιδαγωγικά Τμήματα Νηπιαγωγών της Ελλάδας που θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους καθώς και δείγματα της έρευνάς τους.
sinedrioiΤο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή από 6 έως 9 Νοεμβρίου 2008 με θέμα «Επιστήμη και Κοινωνία: Οι Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση», διοργανώνει το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο οποίο θα παρευρεθούν ομιλητές διεθνούς κύρους από τα Παιδαγωγικά Τμήματα Νηπιαγωγών της Ελλάδας που θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους καθώς και δείγματα της έρευνάς τους.

Παράλληλα η διοργάνωση θα πλαισιώνεται από πλήθος καινοτόμων δράσεων, αποσκοπώντας στη σύζευξη της επιστημονικής κοινότητας με το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο. Για το λόγο αυτό ορισμένες από τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ επιστήμης θα πραγματοποιηθούν σε χώρους στην πόλης των Ιωαννίνων.

Οι βασικότεροι στόχοι του Συνεδρίου είναι:

  • η αριστεία στην έρευνα της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών στη βασική εκπαίδευση,
  • η προαγωγή της Εκπαίδευσης των Νηπιαγωγών στη διδασκαλία εννοιών για τη φύση και το περιβάλλον,
  • η σύνδεση επιστήμης και κοινωνίας.
Τα κόστη συμμετοχής στο Συνέδριο είναι:

  • Εισηγητές: 50 ευρώ.
  • Συμμετέχοντες/Εκπαιδευτικοί: 30 ευρώ.
  • Φοιτητές: 20 ευρώ.
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου και του Φεστιβάλ βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://users.uoi.gr/5conns .

www.ipiros.gr

e horos logo