ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας,σε συνεργασία με το Σύλλογο Ηπειρωτών Βορείων Προαστίων και το Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πεύκης, ανεβάζει το Σάββατο 1η Νοεμβρίου στις 20:00 και στο Δημοτικό Θέατρο Δήμου Πεύκης, την παράσταση «Την αγαπήσαμαν και μεις».
agapasamenΤο Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ηπειρωτών Βορείων Προαστίων και το Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πεύκης, ανεβάζει το Σάββατο 1η Νοεμβρίου στις 20:00 και στο Δημοτικό Θέατρο Δήμου Πεύκης, την παράσταση «Την αγαπήσαμαν και μεις».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμό και παρουσίαση της συγγραφέως του βιβλίου και του Θεατρικού Εργαστηρίου Πρέβεζας, απονομή τιμητικής πλακέτας στη συγγραφέα  και στο Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας και παράθεση τσίπουρου και αναψυκτικών στο φουαγιέ  θεάτρου σε όλους τους  παρευρισκόμενους

Το έργο γεννήθηκε από δραματοποίηση αποσπασμάτων από το βιβλίο της Γεωργίας Σκοπούλη «Αυτές που γίναν ένα με τη γη». Ένα βιβλίο που αφηγείται αληθινές ιστορίες γυναικών της Ηπείρου. Οι γυναίκες αυτές έζησαν τα δύσκολα χρόνια του πολέμου, της μετανάστευσης και της φτώχιας.

Οι συντελεστές της παράστασης παρουσιάζουν μία από αυτές τις αφηγήσεις. Επί σκηνής ακούγονται ζωντανά, παραδοσιακά τραγούδια.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Επεξεργασία κειμένου- Σκηνικά: Λίλη Σακκά
Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Τσανέλης
Επιμέλεια κίνησης: Λίλη Σακκά, Αλέξανδρος Τσανέλης
Γλωσσολογική επεξεργασία κειμένου: Βασίλης Παπαδήμας
Επιλογή τραγουδιών- Τραγούδι: Γιώργος Τσούκης
Κουστούμια: Λίλη Σακκά – Αλέξανδρος Τσανέλης – Γεωργία Παπαδιώτη (με τη συμβουλή του Βασίλη Παπαδήμα)
Φωτισμοί: Γεωργία Παπαδιώτη – Λίλη Σακκά
Κατασκευή κουστουμιών: Γεωργία Παπαδιώτη – Πελαγία Παπαδιώτη
Τεχνικός φωτισμού: Νίκος Δενδρινός
Ηλεκτρολόγος: Γιάννης Φατούρος
Σχεδιασμός αφίσας – προγράμματος: Άννυ Βλαχοπούλου
Φωτογραφίες: Ευκλείδης Φονταράς


Μουσικοί: Γιώργος Τσούκης (τραγούδι, κιθάρα),Δημήτρης Βασιλείου (κλαρίνο)
Ηθοποιοί:Στο ρόλο της Βασίλως: Φαίδρα Τζιάλλου, Σούλα Μπαχλαβά, Βιβή Μπάρκα, Έφη Σολδάτου, Γεωργία Παπαδιώτη
Χορός γυναικών:Φαίδρα Τζιάλλου, Σούλα Μπαχλαβά, Βιβή Μπάρκα, Έφη Σολδάτου, Γεωργία Παπαδιώτη


Το βιβλίο "Αυτές που γίναν ένα με τη γη" περιλαμβάνει εξήντα οκτώ λαϊκά αυτοβιογραφικά,
"αφηγήσεις γυναικών της Ηπείρου" για ένα διάστημα μισού αιώνα περίπου.«Οι αφηγήσεις δόθηκαν από το 2004 έως το 2006 και περιέχουν μαρτυρίες για τον τρόπο που οι άνθρωποι γεννιόνταν, παντρεύονταν, τρέφονταν, πέθαιναν και ζούσαν τις δύσκολες μέρες της ειρήνης και του πολέμου», αναφέρει χαρακτηριστικά η συγγραφέας του βιβλίου Γεωργία Σκοπούλη

www.ipiros.gr

e horos logo