ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η Τ.Ο. Ιωαννίνων της ΚΝΕ διοργανώνει τρεις προβολές ταινιών στο πάρκο Λιθαρίτσια. Κάθε ταινία ξεκινάει στις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 24 Ιουλίου θα προβληθεί η ταινία “ This is England” του Shane Meadows. Είναι μια βρετανική δραματική ταινία του 2006 (διάρκεια 100 λεπτά ), που επικεντρώνεται στους "περίφημους" σκινχεντ στην Αγγλία το 1983. Έχει τρομερό πολιτικό και κοινωνικό ενδιαφέρον η μεταλλαγή αυτών των παιδιών από παιδιά της διαμαρτυρίας σε φασιστικές μαριονέτες και κυνηγούς των μεταναστών!
Την Τετάρτη 26 Ιουλίου θα προβληθεί η γαλλική κωμωδία " Huit Rue de l' Humanite"("Stuck together") του Dany Boon( διάρκεια 125 λεπτά). Η ταινία δημιουργήθηκε το 2021, με θέμα τη σύγχρονη Παρισινή κοινωνία, που βρέθηκε παγιδευμένη από την επιδημία του κορωνοϊού. Μια εύθυμη και ταυτόχρονα συγκινητική ιστορία των ανθρώπων μια μικρής πολυκατοικίας, με τεράστιες διαφορές μεταξύ τους που είναι υποχρεωμένοι να μην κυκλοφορούν παρά μόνο μέσα στο κοινόχρηστο χώρο της.
Την Δευτέρα 31 Ιουλίου θα προβληθεί η ισπανοβελγική ταινία θρίλερ και κοινωνικού δράματος & quot; On the Fringe" του Χουάν Ντιέγκο Μπότο που δημιουργήθηκε το 2022 (διάρκεια 100 λεπτά). Η αντίστροφη μέτρηση μίας μόνο μέρας... Ποια είναι η επίδραση του οικονομικού στρες στις προσωπικές σχέσεις και πώς η φιλία και η αλληλεγγύη μπορούν να μας βοηθήσουν στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής; Ενας συναρπαστικός αγώνας ενάντια στον χρόνο, στο περιθώριο μιας μεγάλης πόλης. Εξώσεις και μετανάστευση είναι οι δύο πόλοι που συγκροτούν αυτήν τη «δική μας» ταινία. Μια ταινία που μιλάει για την εργατική τάξη και τις αγωνίες που βιώνει.

e horos logo