ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Κατασκευή Ειδικού Σχολείου, παιδικής χαράς ΑμεΑ και απόκτηση λεωφορείου για τη μετακίνηση των παιδιών»

Την έναρξη της λειτουργίας του για τη νέα σχολική χρονιά, εγκαινίασε με τον καθιερωμένο Αγιασμό, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με αναπηρίες του Δήμου Αρταίων.

Στην τελετή του Αγιασμού, σήμερα το πρωί, παρέστη ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Μιχάλης Βλάχος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για κοινωνικά θέματα Άννα Κουτρούμπα, η Δημοτική Σύμβουλος Βίκυ Βασιλάκη, εργαζόμενοι στο ΚΔΑΠ και γονείς με παιδιά.

«Το έργο που παράγεται στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ είναι πλούσιο και πολύ σημαντικό, για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους υπαλλήλους της δομής, καθώς και στους γονείς και τα παιδιά που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του ΚΔΑΠ. Ως Δημοτική Αρχή δείχνουμε εμπράκτως ότι είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε ώστε να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών, πάντα σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς της Άρτας. Θέλουμε τα παιδιά να βγουν από το σπίτι, να αναπτυχθούν και να κοινωνικοποιηθούν. Έτσι, προχωράμε στην επίλυση του προβλήματος μετακίνησης των παιδιών, καθώς μέχρι τέλος του μήνα θα ανοίξουν οι προσφορές για την προμήθεια ενός λεωφορείου, γεγονός που θα διευκολύνει πολύ το έργο της δομής» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος.

Και συνέχισε: «Επιπλέον, προχωράμε στην κατασκευή παιδικής χαράς ΑμεΑ στην πόλη της Άρτας, ενώ τις επόμενες ημέρες ξεκινά η κατασκευή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο Γλυκόριζο. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, που το θέσαμε σε πρώτη προτεραιότητα και το οποίο ο Δήμος έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ. Με αυτό τον τρόπο επιλύεται ένα πολύ σημαντικό θέμα, της στέγασης του Ειδικού Σχολείου, το οποίο τώρα φιλοξενείται στο Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω για την πολύ καλή και αποτελεσματική συνεργασία που έχουμε, το Σύλλογο ΑμεΑ Άρτας, το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Άρτας «Αγία Θεοδώρα», καθώς και το  Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Αγκαλιά», που επιτελούν εξαιρετικά σημαντικό έργο για την κοινωνία μας».

Να σημειωθεί, ότι στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Αρταίων, το οποίο λειτουργεί για 7η συνεχή χρονιά, είναι εγγεγραμμένα 30 παιδιά και καθημερινά πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και δραστηριότητας όπως αθλητισμός, φυσικοθεραπείες, χορός, μαγειρική, περίπατοι, γυμναστική,  μουσική και καλλιτεχνικά. 

Επιστολή με την οποία ζητά στήριξη για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών απέστειλε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης στον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και στην αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου.

Όπως αναφέρει, για μια ακόμη χρονιά και στο Δήμο Αρταίων, όπως και σε όλη τη χώρα, παρατηρείται το έντονο πρόβλημα αρκετές οικογένειες να στερούνται την ευκαιρία να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αν και κατέχουν το σχετικό voucher (επιταγή εισόδου).

Για μια ακόμη χρονιά και στο Δήμο Αρταίων, όπως και σε όλη τη χώρα, παρατηρείται το έντονο πρόβλημα αρκετές οικογένειες να στερούνται την ευκαιρία να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αν και κατέχουν το σχετικό voucher (επιταγή εισόδου).

Σκοπός της δημιουργίας των παιδικών σταθμών είναι η διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων και κυρίως της εργαζόμενης μητέρας. «Προς αυτή την κατεύθυνση και εμείς ως Δήμος, διαθέσαμε και θέσεις  στις εργαζόμενες μητέρες που δεν δικαιούνται voucher δηλαδή όλες τις μητέρες που εργάζονται ως τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου καθώς και υπάλληλοι μόνιμοι ή αορίστου στους Ο.Τ.Α., με σκοπό την εξυπηρέτησή τους κατά τις ώρες της εργασίας, μιας και μια άνεργη μητέρα έχει την ευχέρεια χρόνου να φροντίσει το παιδί της. Μέλημά μας είναι κανένα παιδί να μην μείνει εκτός παιδικών σταθμών» αναφέρεται στην επιστολή.  

Επίσης τα voucher που χορηγήθηκαν για την κατηγορία Α2 δηλαδή για την ηλικία των προνηπίων ήταν πολύ λιγότερα ενώ προς την κατηγορία Α1 δηλαδή βρεφικής ηλικίας και κυρίως προς την άνεργη μητέρα, ήταν πολύ περισσότερα και από το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων. Επιπλέον θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν και επανεγγραφές παιδιών που δεν λαμβάνουν voucher.

Επειδή το πρόβλημα που δημιουργείται είναι τεράστιο, για τον οικογενειακό προγραμματισμό, κυρίως των εργαζομένων γονέων και αποτελεί οξύ κοινωνικό φαινόμενο,   ο Δήμος Αρταίων ζητά: 

                                                   

  • Να δοθούν για τους παιδικούς σταθμούς περισσότερα voucher της κατηγορίας Α2, έτσι ώστε να ενισχυθεί οικονομικά η λειτουργία των παιδικών σταθμών μέσω της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ
  • Να δοθούν voucher σε μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο τομέα και σε Ο.Τ.Α.
  • Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς να υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση, ώστε να προβούμε στη δημιουργία νέων δομών βρεφικών τμημάτων, και να υπάρξει η δυνατότητα πρόσληψης του απαιτούμενου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού καθώς και η προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ώστε να λυθεί το οξύ κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται στο Δήμο μας καθώς και σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Βουλευτής Άρτας κα Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της σημειώνει: "Από το βράδυ της Τετάρτης 1ης Αυγούστου 2018, το νέο Πανεπιστήμιο στην Ήπειρο είναι γεγονός. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για την Ήπειρο και για την Άρτα, καθώς αναβαθμίζεται η Γ/βάθμια Εκπαίδευση στην περιοχή μας.

Το νέο Πανεπιστήμιο προέκυψε από έναν τεκμηριωμένο σχεδιασμό, στο πλαίσιο του νέου Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας και μέσα από έναν πρωτόγνωρο σε συναινέσεις διάλογο, στο οποίο μετείχαν όλοι, πρυτανικές αρχές, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό, φοιτητές, που διήρκεσε ένα χρόνο και είχε το αίσιο χθεσινό αποτέλεσμα.

Ειδικά για την Άρτα, το αίτημα για ίδρυση Γεωπονικής Σχολής ήταν πολύ παλιό. Αυτό που δημιουργήθηκε τώρα, είναι πολύ μεγαλύτερο. Η Άρτα θα έχει 2 Πανεπιστημιακές σχολές, με 3 τμήματα, η Άρτα θα έχει Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο, η Άρτα θα έχει τη σύνδεση και την αλληλεπίδραση Εκπαίδευσης και Παραγωγής, την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, με προφανή πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Κάθε νέο σχέδιο, όμως, χρειάζεται επιπλέον οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους. Και τους εξασφαλίσαμε. Με 1.000.000 ευρώ πρόσθετη χρηματοδότηση, για ερευνητικό εξοπλισμό και υποδομές φοιτητικής μέριμνας, αλλά και με 42 νέες θέσεις καθηγητών. Και, σ’ αυτό το σημείο, το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης συνέβαλε καθοριστικά, εγκρίνοντας τις αιτιολογημένες, από το Υπουργείο Παιδείας, επιπλέον θέσεις εργασίας.

Προσωπικά, αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση, είμαστε εδώ για να παλεύουμε για το καλώς εννοούμενο συμφέρον της κοινωνίας και πιστεύω ότι η χθεσινή μέρα ήταν μια νίκη για την Άρτα και για την Ήπειρο.

Όμως, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο ότι το νέο Πανεπιστήμιο δεν στηρίχθηκε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Υπάρχει το μέλλον του τόπου και οι ανάγκες της κοινωνίας. Υπάρχουν, όμως και τα μικροκομματικά συμφέροντα, που κάποιοι επέλεξαν να υπηρετήσουν.

Το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ατεκμηρίωτα και με μοναδικό γνώμονα την αντικυβερνητική μικροπολιτική. Και βρέθηκαν έτσι, για ακόμη μια φορά, απέναντι στην κοινωνία.

Η κοινωνία έχει και μνήμη και κρίση.

Η αναβάθμιση της Γ/θμιας εκπαίδευσης στην Ήπειρο εντάσσεται στο νέο αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας, ένα σχέδιο που διαμορφώνει το καινούργιο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η Ελλάδα, ώστε να μην γυρίσουμε ποτέ πίσω".

Ο κύβος ερρίφθη! Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου, η ώρα προσέλευσης των μαθητών το πρωί στα Σχολεία από τις 8.15 που είναι σήμερα θα μετατεθεί για τις 9.00 π.μ.

 

Αναμφίβολα πρόκειται για μία απόφαση που θα ικανοποιήσει τους μαθητές οι οποίοι θα ξυπνούν λίγη ώρα αργότερα το πρωί και ουσιαστικά θα ξεκουράζονται καλύτερα. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι πρόταση για να αρχίζουν αργότερα τα

 

μαθήματα στα Σχολεία, έχουν κάνει και επιστήμονες οι οποίοι σε έρευνές τους διαπίστωσαν ότι τα παιδιά έχουν καλύτερη επίδοση όταν ξυπνούν αργότερα το πρωί και έχουν ξεκουραστεί πλήρως. Το ότι δεν εφαρμόστηκε νωρίτερα ήταν

 

γιατί δε βόλευε τους εργαζόμενους γονείς, οι οποίοι καλούνται να πάνε το πρωί τα παιδιά τους στα Σχολεία και στη συνέχεια στις δουλειές τους, κάτι που δεν εξυπηρετεί ιδιαίτερα και δημιουργεί προβλήματα.

 

Με την ευκαιρία όμως του ζητήματος αλλαγής της ώρας προσέλευσης των μαθητών στα Σχολεία αξίζει να σημειώσουμε ότι με βάση τα ιστορικά στοιχεία που διαθέτουμε την καθιέρωση της ώρας έναρξης των μαθημάτων στις 8.15 το πρωί

 

την έκανε για πρώτη φορά στην Ευρώπη ο Γάλλος Στρατηγός και αυτοκράτορας της Γαλλίας Ναπολέων Βοναπάρτης, (Napoléon Bonaparte, 15 Αυγούστου 1769 —5 Μαΐου 1821).

 

Στην Ελλάδα καθιερώθηκε μετά την επανάσταση του 1821 από την πρώτη κυβέρνηση της χώρας αυτή του Ιωάννη Καποδίστρια.

Κατατέθηκε στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕ.Ν.Ε.) το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τις συνέργειες μεταξύ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - ΤΕΙ Ηπείρου και Ιονίου Πανεπιστημίου - ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Το σχέδιο νόμου εντάσσεται στη στρατηγική του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και είναι αποτέλεσμα της συναίνεσης της πανεπιστημιακής κοινότητας και των ακαδημαϊκών κριτηρίων που τέθηκαν ως απαραίτητη προϋπόθεση για το εγχείρημα. Λαμβάνοντας υπόψη διαβουλεύσεις των αντίστοιχων ακαδημαϊκών χώρων, το ΥΠΠΕΘ συγκρότησε δύο επιτροπές, μία για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου και μία για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στις οποίες συμμετείχαν μέλη των πρυτανικών αρχών και ΔΕΠ των Ιδρυμάτων και κατέθεσαν ομόφωνα πορίσματα.

Το σχέδιο νόμου οδηγεί στη συγκρότηση ισχυρών Ιδρυμάτων, ικανών να πρωταγωνιστήσουν όχι μόνο στη χώρα αλλά και διεθνώς, να χαράξουν τη στρατηγική τους για τις επόμενες δεκαετίες με νέα επιστημονικά πεδία και νέα Τμήματα, ικανά να προσδώσουν στο κάθε πανεπιστήμιο κύρος και δυναμισμό.

Τα πανεπιστήμια συστήνονται από τον Οκτώβριο του 2018 και η ακαδημαϊκή λειτουργία των ιδρυόμενων Σχολών αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 καθώς θα ενταχθούν στο Μηχανογραφικό Δελτίο του 2019.

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ιδρύονται οι εξής Σχολές:

α) Σχολή Εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, με έδρα την πόλη της Άρτας,

β) Σχολή Γεωπονίας, με έδρα την πόλη της Άρτας,

γ) Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων,

δ) Σχολή Μουσικών Σπουδών, με έδρα την πόλη της Άρτας.

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ιδρύονται τα εξής Τμήματα:

α) Τμήμα Νοσηλευτικής, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας,

β) Τμήμα Λογοθεραπείας, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας,

γ) Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών,

δ) Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, με έδρα την πόλη της Πρέβεζας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών,

ε) Τμήμα Μουσικών Σπουδών, με έδρα την πόλη της Άρτας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Μουσικών Σπουδών,

στ) Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, με έδρα την πόλη της Άρτας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών,

ζ) Τμήμα Γεωπονίας, με έδρα την πόλη της Άρτας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονίας,

η) Τμήμα Ψυχολογίας, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών,

θ) Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας, με έδρα την πόλη της Ηγουμενίτσας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών.

ι) Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, με έδρα την πόλη της Άρτας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονίας,

ια) Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εντάσσεται στην Πολυτεχνική Σχολή.

Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ιδρύονται οι εξής Σχολές:

α) Σχολή Περιβάλλοντος, με έδρα την πόλη της Ζακύνθου,

β) Σχολή Οικονομικών Επιστημών, με έδρα την πόλη της Κέρκυρας.

Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ιδρύονται τα εξής Τμήματα:

α) Τμήμα Εθνομουσικολογίας, με έδρα την πόλη του Ληξουρίου, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών,

β) Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, με έδρα την πόλη του Αργοστολίου, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Περιβάλλοντος,

γ) Τμήμα Περιβάλλοντος, με έδρα την πόλη της Ζακύνθου, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Περιβάλλοντος,

δ) Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης, με έδρα την πόλη της Λευκάδας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών,

ε) Τμήμα Τουρισμού με έδρα την πόλη της Κέρκυρας το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών,

στ) Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, με έδρα την πόλη του Αργοστολίου, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής.

 

ΠΗΓΗ: www.epoli.gr

Τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου επισκέφθηκε η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, όπου και πραγματοποίησε συνάντηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια, κα. Φωτεινού, καθώς και με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων, κ.κ. Τζίμα και Ράπτη.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης αναφέρθηκαν -μεταξύ άλλων- στην άρτια προετοιμασία ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους, ενώ ο κ. Ράπτης έκανε λόγο για κάλυψη σχεδόν του συνόλου των κενών όσον αφορά στο εκπαιδευτικό προσωπικό στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η Υφυπουργός, εξέφρασε την ικανοποίησή της και δεσμεύτηκε να συνδράμει ώστε να καλυφθούν τα εναπομείναντα κενά που καταγράφηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, θέτοντας παράλληλα τον εαυτό της στη διάθεση των Εκπαιδευτικών Αρχών της περιοχής.

Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία)θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση βράβευσης τωνΔημοτικών Σχολείων του Δήμου Ιωαννιτώνστο πλαίσιο της

περιβαλλοντικής δράσης «Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης».

Ταδημοτικά Σχολεία συγκέντρωσαν πόντους από την ανακύκλωση δύο υλικών (χαρτί, μπαταρίες), ενώ παράλληλα δέχονται δωρεές πόντων των χρηστών τηςδημοτικής πλατφόρμας έως και την Τρίτη 5

Ιουνίου 2018. Τα αποτελέσματα της εν λόγω δράσης θα είναι διαθέσιμα στοwww.followgreen.gr/ioannina/schoolστο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Όλα τα σχολεία θα βραβευθούν με επαίνους, ενώ στα πρώτα δέκα (10) σχολεία θα δοθούν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Σας περιμένουμε, λοιπόν, όλουςμαζί με τα παιδιά σας,το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία),για την εκδήλωση βράβευσης πουθα ξεκινήσει στις 10.00 με

υπαίθριες εκπαιδευτικές δραστηριότητες (‘Λούνα Παρκ’ της Ανακύκλωσης,Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Κάθε Κουτί Μετράει). Θα ακολουθήσει στις 11.30 η Τελετή Βράβευσης.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η ΕΕΑΑ και η ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ. Την εκδήλωση υποστηρίζουν, επίσης, η Βίκος, η ΑΦΟΙ Καμπατσιάρη και το ‘Κάθε Κουτί Μετράει’.

Για ένα καλύτερο περιβάλλον και μια καθαρότερη πόλη!

 

Έτοιμα να υποδεχτούν τις μαθήτριες και τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά είναι όλα τα Σχολεία του Δήμου Ζηρού. Αύριο Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός σε όλες τις σχολικές μονάδες, ενώ οι δύο σχολικές επιτροπές του Δήμου έχουν προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να διασφαλιστεί ο καθαρισμός, η συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων, με σκοπό την ασφάλεια και υγιεινή των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Α' βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου συμμετείχε σήμερα σε συνάντηση των συλλόγων διδασκόντων και γονέων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Αύριο θα παραβρεθεί σε ανάλογη συνάντηση στη Νέα Κερασούντα, ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες συναντήσεις σε όλα τα Σχολεία του Δήμου. Σε σχετική του δήλωση ο κ. Παπαβασιλείου, σημείωσε: “Πραγματοποιήσαμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που αφορούσαν τεχνικές παρεμβάσεις (βαψίματα κτιρίων, επιδιορθώσεις, καθαρισμούς αύλειων χώρων κλπ) σε όλα τα Σχολεία του Δήμου, ενώ έγιναν και οι απαραίτητοι έλεγχοι σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κλπ. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος όπου περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μαθητές και εκπαιδευτικοί. Παρά τα όσα πραγματοποιήσαμε είμαστε καθημερινά κοντά στους διευθυντές των Σχολείων, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές για να επιλύουμε άμεσα το οποιοδήποτε ζήτημα προκύπτει. Με την ευκαιρία να ευχηθώ καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους”.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Β' βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Ζηρού κ. Θεόδωρος Κάλλης, ανέφερε σχετικά: “Πέρα από τις τεχνικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήσαμε σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια, στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο καθώς και στο Γενικό Λύκειο Φιλιππιάδας, προχωρήσαμε και σε καθαρισμό των όψεων των κτιρίων και των αύλειων χώρων με υδροβολή. Στο Γυμνάσιο – Λύκειο Θεσπρωτικού προχωρήσαμε σε επιδιόρθωση της στέγης σε καθαρισμό των αύλειων χώρων ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί και κάποιες ακόμη παρεμβάσεις που έχουμε καταγράψει. Θεωρώ ότι είμαστε καθ' όλα έτοιμοι εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία εύχομαι να είναι δημιουργική, γεμάτη υγεία, δύναμη και επιτυχίες για όλους”.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συνεχίζοντας τη δράση του στην κατεύθυνση της συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες, πραγματοποίησε το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 επίσκεψη των αλλοδαπών υποτρόφων που συμμετέχουν στο 24ο Πρόγραμμα Ι.Κ.Υ. 2017-2018 του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Δήμο Κόνιτσας.

Η επίσκεψη στο Δήμο Κόνιτσας είναι η δεύτερη από μια σειρά επισκέψεων που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του Προγράμματος σε Δήμους της περιοχής των Ιωαννίνων. Στόχος της επίσκεψης ήταν η πληρέστερη επαφή των σπουδαστών με την τοπική κοινωνία και η περαιτέρω γνωριμία τους με μνημεία και χώρους ιστορικού - πολιτισμικού ενδιαφέροντος αλλά και απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Οι σπουδαστές συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο του Κέντρου και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Γεώργιο Καψάλη, την κ. Αλεξάνδρα Γαλάνη, μέλος Ε.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την κ. Όλγα Τζαφέα, διδάσκουσα του Κέντρου.

Τους σπουδαστές υποδέχτηκαν στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου της Ηπείρου ο Δήμαρχος, κ. Ανδρέας Παπασπύρου και ο Αντιδήμαρχος, κ. Γεώργιος Καλλιντέρης. Ο Δήμαρχος υποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά τους σπουδαστές του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού και καλωσόρισε θερμά την πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου και του κ. Πρύτανη να εντάξουν στο πρόγραμμα των επισκέψεών τους και την επίσκεψη στο Δήμο Κόνιτσας έτσι ώστε να προβληθούν τα πλούσια πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής αλλά και το φυσικό της κάλλος. Ο Πρύτανης τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή φέρνει σε επικοινωνία τις τοπικές κοινωνίες του νομού μας με τις μακρινές πατρίδες των σπουδαστών του Κέντρου.

Μετά την ξενάγηση στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου από την κ. Γιάννα Μήτση, σειρά είχαν οι επισκέψεις στο μονότοξο πέτρινο γεφύρι, στην οικία Χάμκω, μητέρας του Αλή Πασά, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο σπίτι του Αγίου Παϊσίου ενώ η περιήγηση ολοκληρώθηκε με τη Μονή Μολυβδοσκέπαστης. Στο τέλος ο Δήμος Κόνιτσας παρέθεσε γεύμα στους σπουδαστές στη Μαθητική Εστία Κόνιτσας.

Η επίσκεψη άφησε άριστες εντυπώσεις στους αλλοδαπούς σπουδαστές, οι οποίοι αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού στις χώρες τους.


Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, την Τρίτη 11 του Σεπτέμβρη, βρίσκει τα σχολεία μας έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η υποχρέωση της Πολιτείας να ανοίξουν όλα τα σχολεία χωρίς ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και βιβλία υλοποιείται στο ακέραιο. Η Κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξε έμπρακτα τη βούλησή της να αναβαθμίσει και να ενισχύσει την Εκπαίδευση με στόχο την απρόσκοπτη πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλες και για όλους. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και στο πιο ορεινό χωριό, το κουδούνι θα χτυπήσει στην ώρα του για όλα τα παιδιά. Με τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία στη θέση τους και τα σχολεία μας χωρίς προβλήματα.

Η πρόσληψη 19.480 αναπληρωτών εκπαιδευτικών πριν την έναρξη των μαθημάτων φανερώνει ότι βρισκόμαστε πλέον σε μεταμνημονιακή τροχιά και ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών σε διδακτικό προσωπικό τόσο στη γενική όσο και την ειδική αγωγή.

Επιπλέον, έχουν αποσταλεί ήδη από τις 31 Αυγούστου στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οι πιστώσεις για την πρόσληψη Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού. Δίνουμε έτσι την απαιτούμενη βαρύτητα και στην Ειδική Αγωγή σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες όλων των μαθητών, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξήγγειλε, άλλωστε, από τη ΔΕΘ 4.500 άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού για την περαιτέρω ενίσχυση της ειδικής αγωγής.

Συνεχίζουμε να δίνουμε καθημερινά τη μάχη με προσεκτικά βήματα και ριζοσπαστικές λύσεις για την αναβάθμιση του σχολείου, την αύξηση των δαπανών για την παιδεία και  τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Στόχος μας είναι να προχωρήσουν όλες οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις  στην εκπαίδευση για  τη διασφάλιση  του καθολικού δικαιώματος στη μόρφωση σε ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο, δημοκρατικό, δημόσιο και δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα.

Εύχομαι σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, τους μαθητές και τις μαθήτριες, μία σχολική χρονιά γεμάτη δημιουργία, γνώση και μόρφωση.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, διοργάνωσε δύο ενημερωτικές ομιλίες προς τους μαθητές του σχολείου, γύρω από το θέμα της διατροφής και της χρήσης του διαδικτύου. Οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Γ.Ν.- Κ.Υ. Φιλιατών.

Συγκεκριμένα:

  • Την Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε ομιλία – ενημέρωση των μαθητών της Γ’ και Δ’ τάξης σχετικά με την ισορροπημένη διατροφή με θέμα «Πες μου τι τρως, να σου πω ποιος είσαι!», από τη Διαιτολόγο – Διατροφολόγο του Γ.Ν.Φιλιατών, κα Σπυριδούλα Νταφλάκη. Η συζήτηση είχε διαδραστικό χαρακτήρα με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών. Παράλληλα, μοιράστηκε εβδομαδιαίο ημερολόγιο καταγραφής συνηθειών, σχετικά με τη διατροφή και την άσκηση των μαθητών, το οποίο θα αξιολογηθεί σε δεύτερο χρόνο από την κα Νταφλάκη.

  • Την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 επισκέφτηκε το σχολείο ο κ. Αθανάσιος Χασκής, Κοινωνικός Λειτουργός του Κ.Ψ.Υ. και ανέλυσε στα παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης το θέμα «Το διαδίκτυο και η χρήση του από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου». Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα θέτοντας πολλές ερωτήσεις, καθώς η πλειοψηφία τους ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας ευχαριστεί τόσο τον Σύλλογο Διδασκόντων του Β’ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας για την πρόσκληση όσο και το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Γ.Ν.- Κ.Υ. Φιλιατών για τη διάθεση των δύο εξαίρετων ομιλητών , την κα Νταφλάκη και τον κ. Χασκή.

 

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

 KarzPreveza

 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με επιστολή της  προς Προέδρους Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, ζητάει από κάθε σύλλογο που λειτουργεί χορευτικό τμήμα να προτείνει δύο

 

ζευγάρια χορευτών προκειμένου να πάρουν μέρος σε παράσταση της ΠΣΕ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 3 Οκτωβρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που έχει θέμα: 'Επιλογή χορευτών για την παράσταση της ΠΣΕ στο Ηρώδειο' αναφέρονται τα εξής:

 

Αγαπητοί συμπατριώτες

 

Η ΠΣΕ στις 3 Οκτωβρίου 2018 έχει προγραμματίσει εκδήλωση ηπειρώτικης Παράδοσης και Πολιτισμού στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Μεταξύ των  συντελεστών της εκδήλωσης θα είναι και χορευτικά

 

που θα αποδώσουν ηπειρώτικους χορούς και θα απαρτίζονται από χορευτές των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων μελών μας.

 

Προκειμένου να συγκροτηθούν τα χορευτικά αυτά παρακαλείσθε κάθε σύλλογος, να μας προτείνει με ευθύνη του, δύο ζευγάρια χορευτών, των καλύτερων, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου

 

ώρα 11 πρωινή, στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                                                                                                                                                    Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                                                                                                      Γιώργος Δόσης                                                                    Κώστας Γαβριήλ

 

Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας "Νέα παράταση δόθηκε από το ΥΠ.Α.Α.Τ. στις προθεσμίες για το υπομέτρο 4.1 ("Σχέδια Βελτίωσης")


Η Δ.Α.Ο.Κ. Πρέβεζας εξέδωσε σχετικά την παρακάτω ανακοίνωση:
Πρέβεζα: 20-6-2018
Αριθ. Πρωτ.:82290/5460 Θέμα: Ανακοίνωση σχετικά με την 1η Πρόσκληση για τις δράσεις 4.1.1. και 4.1.3. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020.
Σχετ: Το από 19-6-2018 μήνυμα ηλ. ταχυδρομείου της ΔΑΟ Περιφ. ΗπείρουΗ Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι υπογράφηκε τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπομέτρου 4.1 για παράταση ημερομηνιών για την υποβολή «Σχεδίων βελτίωσης».Οι νέες καταληκτικές ημερομηνίες ορίζονται ως εξής:α) Ως προθεσμία για την υποβολή εγγράφων για θεώρηση στις ΔΑΟΚ καθορίζεται η 16/7/2018.β) Ως προθεσμία για την ηλεκτρονική οριστικοποίηση του πρώτου και του δευτέρου σταδίου της αίτησης ορίζεται η 29/8/2018 και ώρα 1 μ.μ ενώ αιτήματα από-οριστικοποίησης γίνονται δεκτά έως τις 26/8/2018.γ) Ως προθεσμία για την υποβολή του φυσικού φακέλου στις ΔΑΟΚ ορίζεται η 14/9/2018Αναλυτικά η πρόσκληση στην ιστοσελίδα www.agrotikianaptixi.gr κ.α.Ε.Π.

 

Ο Αν. Προϊστάμενος

Ι. Αυγέρης

Το νέο επταμελές του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσικάς συνεδρίασε τη Δευτέρα 17/9/2018  με θέμα τη συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα και έπειτα από ομόφωνη απόφαση η σύνθεση του νέου Δ.Σ. είναι η κάτωθι:


Πρόεδρος: Βράνια Μαίρη
Αντιπρόεδρος: Μάντζιου Βαρβάρα
Γραμματέας: Λώλης Απόστολος
Ταμίας: Σαρηγιαννίδης Χρήστος
Υπεύθυνος Επικοινωνίας/Γραφείο Τύπου: Γήτας Μίλτος
Υπεύθυνη Ιματισμού/Φορεσιών: Βαίτση Σπυριδούλα
Υπεύθυνος Τμημάτων: Λισγάρας Σπύρος

Mε Τιμή
Το Δ.Σ.

Στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «TourNatur» που διοργανώθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας συμμετείχε ο Δήμος Αρταίων στοχεύοντας στην προβολή της Άρτας και στην περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού.

Ο Δήμος Αρταίων συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου και εκπροσωπήθηκε από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα Τουρισμού και πρώην Αντιδήμαρχο, Κώστα Χαρακλιά και τον Προϊστάμενο του αρμόδιου τμήματος του Δήμου Αρταίων, Θανάση Αρκουμάνη.

Η «TourNatur» είναι μια από τις σημαντικότερες Εκθέσεις Εναλλακτικού Τουρισμού στην Ευρώπη και δίνει τη δυνατότητα στους εκθέτες να προβάλλουν τον εναλλακτικό τουρισμό και να προσελκύσει επισκέπτες, οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ιππασία, rafting, καγιάκ και άλλες αθλητικές δραστηριότητες στη φύση.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Το Hpeiros.gr ζητάει έναν εικονογράφο - σκιτσογράφο για συνεργασία. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αποστείλει τα στοιχεία του, τηλέφωνο επικοινωνίας και ένα δείγμα της δουλειάς του στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί του.