ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ποιοι είναι ο τρόποι ανάπτυξης μίας περιοχής; Οι βασικοί τρόποι είναι τρεις: μεγάλες επενδύσεις του κράτους, επενδύσεις ιδιωτών (ελληνικές ή ξένες), κοινές κράτους-ιδιωτών  μέσω ΣΔΙΤ. Αν το κράτος δηλαδή θέλει ν΄ αναπτύξει μία περιοχή, μπορεί να δώσει αναπτυξιακά κίνητρα ή να λειτουργήσει ως εργοδότης εκμεταλλευόμενο τα προσόντα μίας περιοχής.

Της Άννας Στεργίου*

Αυτό έκανε ο πρώην υπουργός κι άλλοτε βουλευτής Θεσπρωτίας, Αλέκος Παπαδόπουλος, που εκμεταλλευόμενος τη γεωγραφική θέση της Ηγουμενίτσας, προχώρησε τις διαδικασίες για να γίνει το λιμάνι της, το οποίο, παρά τα όποια μικροπροβλήματα, είναι σήμερα από τα «θαλάσσια φιλέτα» της χώρας.

Η Θεσπρωτία, παρότι δεν είναι στην ίδια οικονομική κατάσταση με το παρελθόν, εξακολουθεί να είναι από τις πιο φτωχές περιοχές της χώρας, με νέο κύμα αποδήμων, κυρίως προς τη Γερμανία.  Έτσι, μία από τις κινήσεις, που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως προηγούμενη κυβέρνηση ήταν να θεσμοθετήσει, για να λειτουργήσει στην επόμενη φάση, ένα νέο εκπαιδευτικό Τμήμα, το Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα.

Ήταν αρκετό; Όχι, αλλά καλύτερο από το τίποτα. Χρειάζεται αρκετά πανεπιστημιακά τμήματα η Θεσπρωτία, για να βγάλει από πάνω της τα μεγάλα αναπτυξιακά βαρίδια, που κουβαλά από το παρελθόν. Με τουρισμό, που αναπτύσσεται ραγδαία αλλά μόλις δυο-τρεις μήνες τον χρόνο, ιδίως λόγω των προσπαθειών της Περιφέρειας Ηπείρου, δεν λύνει το βασικό της πρόβλημα, που είναι η ανεργία, η εποχιακή απασχόληση και η υποαπασχόληση. Όμως, η δημιουργία νέου τμήματος, το οποίο θα μπορούσε σε δεύτερη φάση να ενισχυθεί, έδινε κάποιες ελπίδες.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως συνέδεσε εαυτόν με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Όμως, αυτό ήταν στην προεκλογική ατζέντα της κυβέρνησης. Δεν ήταν όμως η αναστολή της εκκίνησης λειτουργίας και των 38 πανεπιστημιακών τμημάτων. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση φέρεται να σχεδιάζει να φτιάξει Κέντρο Μεταναστών στην περιοχή Φιλιατών, η οποία είναι ακριτική κι έχει μεταβληθεί σε τόπο γερόντων από την ανεργία. Οι Φιλιάτες είναι μονίμως στο στόχαστρο Αλβανών, μουσουλμάνων εθνικιστών, που ονειρεύονται μαζί με το Κοσσυφοπέδιο τη Μεγάλη Αλβανία.

Έτσι, η απόφαση της υπουργού να μην ξεκινήσει τη λειτουργία του καινούργιου Τμήματος Διερμηνείας την επόμενη σεζόν δίνει το έναυσμα σε ακραίες φωνές, κατά των μεταναστών, να γιγαντωθούν.

Αν ήθελε η κυβέρνηση θα μπορούσαν να τρέξουν τα δυο σενάρια μαζί και για να μη διαμαρτύρεται κι ο κόσμος της Θεσπρωτίας, όφειλε να δώσει έμφαση καταρχήν στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Αντί  ν΄ αναστείλει τη λειτουργία του νέου τμήματος  να δημιουργήσει επιπλέον εκπαιδευτικά τμήματα, δίνοντας τουλάχιστον ανταποδοτικά οφέλη σε τοπικές κοινωνίες, που θα φροντίσουν τους μετανάστες.

Οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών κι η εκπαίδευση…

Είναι τραγικό οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών, ορισμένοι άσχετοι με το γεωγραφικό ανάγλυφο της χώρας ή κακοί σύμβουλοι της υπουργού Παιδείας, να μην αντιλαμβάνονται ότι κάθε εκπαιδευτική πολιτική για τα σύνορα είναι ταυτόχρονα και πολιτική  άμυνας, γιατί συγκρατεί τον ντόπιο πληθυσμό και τον εμπλουτίζει  με νέο αίμα. Το ίδιο συμβαίνει και με περιοχές με αναπτυξιακά προβλήματα, όπως είναι η Αιτωλοακαρνανία, της οποίας τα πανεπιστημιακά τμήματα διαχρονικά καρκινοβατούν.

Όπου υπήρξαν προσπάθειες, οργανωμένες κι όχι απλώς τουφεκιές στον αέρα, οι περιοχές αναπτύχθηκαν, έγιναν γάμοι ντόπιων και φοιτητών, δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας και νέα δυναμική, εκπαιδευτική κι αναπτυξιακή και συνέβαλαν στην πολιτιστική άνθηση.

Εκπαίδευση και θεσμική θωράκιση της χώρας

Η λειτουργία πανεπιστημιακού τμήματος σε ακριτική περιοχή, σημαίνει σε κάθε περίπτωση υγιής αντιμετώπιση απέναντι στην αστυφιλία κι ανάχωμα στη μετανάστευση Ελλήνων στο εξωτερικό. Προβλήματα εγείρει και η αναστολή των εκπαιδευτικών τμημάτων στην Καστοριά, την Φλώρινα και την Πέλλα γι΄ άλλους λόγους. Η εκπαίδευση στις ακριτικές περιοχές πρέπει να ενισχυθεί, γιατί δεν καλύπτει μόνο εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά ευρύτερες. Επομένως, τυχόν αξιολόγηση δεν μπορεί να λάβει υπόψη, μόνο καθαρά εκπαιδευτικά κριτήρια αλλά κι αναπτυξιακά κι άμυνας της χώρας και περιφερειακής σύγκλισης.

Τμήματα, όπως αυτό του Κινηματογράφου στην Φλώρινα θα έπρεπε να ενισχύονται με νέα και με ερευνητικά κέντρα, δομές πολιτιστικές, αναπτυξιακές, σε βιβλιοθήκες. Σε περιοχές, με αναπτυξιακά μειονεκτήματα, τα νέα πανεπιστημιακά τμήματα, που έχουν αναφορά στα φυσικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής, δίνουν οικονομικά και κοινωνικά φτερά κι έχουν βαθύ πολιτιστικό αποτύπωμα.

Τον πολύ απλό αυτόν κανόνα, που περιλαμβάνει τη Θεσπρωτία, προφανώς, δεν δείχνει ν΄ αντιλαμβάνεται η επικεφαλής του υπουργείου Παιδείας. Τι σημαίνει δηλαδή να ζεις στα σύνορα και με τον εφιάλτη των Τσάμηδων, που βγάζουν μπροστά τον χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας, ο οποίος περιλαμβάνει μέχρι και την Πρέβεζα. Τα επιχειρήματα των Αλβανών εθνικιστών είναι στη σφαίρα της αστειότητας αλλά εντάσσονται σε γενικότερο σχέδιο προπαγάνδας αλλά και εσωτερικής κατανάλωσης.  Δεν πρέπει, όμως, να περνά απαρατήρητη, η φημολογία ότι  Αλβανοί εθνικιστές ενισχύονται οικονομικά από τη «λόξα» κι ορισμένων Αμερικανο-Αλβανών εθνικιστών, που διαθέτουν πακτωλό χρημάτων.

Μηδενική συνέχεια του κράτους

Ακόμη κι αν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ολοκλήρωσε το σχεδιασμό, όπως η υπουργός Παιδείας υποστηρίζει, είναι εντελώς παράλογο να αναστέλλεται η δημιουργία πανεπιστημιακού τμήματος στην Πτολεμαΐδα, η οποία διαλύεται συθέμελα, μετά τις δεσμεύσεις της Ελλάδας για πράσινη ενέργεια. Έτσι, αντί η κυρία Κεραμέως να προσθέσει τμήματα, η οποία είναι αφενός πολιτικά υπόλογη και για όσα συνέβησαν στην ΑΣΟΕΕ, αφετέρου, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα σε άλλους ακριτικούς νομούς. «Αναστέλλει» τις όποιες ελπίδες είχαν καλλιεργηθεί στις τοπικές κοινωνίες και δείχνει πως το ελληνικό κράτος έχει μηδενική συνέχεια και τραγική ασυνέπεια, αφού το θέμα παραπέμπεται στις καλένδες.

Έτσι, αν το άκομψο κόψιμο της Νομικής Πάτρας ενόχλησε, η στάση της απέναντι σε Τμήματα του Αγρινίου, της Άρτας ή της Θεσσαλίας  έχει εκνευρίσει, ακόμη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Το ν’ αναστείλει, όμως, τη λειτουργία του Τμήματος της Θεσπρωτίας και κάθε τμήματος σε ακριτική περιοχή (Καστοριά, Φλώρινα, Πέλλα κ.ά.), είναι ολέθρια κι εθνικά επιζήμια. Ήδη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν εκνευριστεί με τη στάση της σε μια σειρά από ζητήματα, και το μόνο που θα καταφέρει είναι ν΄ απομονωθεί και πολιτικά, αν δεν αλλάξει άμεσα στάση.

vdela.jpg

 

ΠΗΓΗ: Αναδημοσίευση από τον ομογενειακό ιστότοπο https://spotlightpost.com

* Η Άννα Στεργίου είναι δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

Τη θωράκιση του ζωικού κεφαλαίου της χώρας από την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων με την έγκαιρη ενημέρωση, την άμεση διάγνωση και την ενεργοποίηση των σχετικών μηχανισμών ζητά με κοινοβουλευτική παρέμβασή του ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς καταθέτοντας Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, ώστε να διασφαλιστεί το εισόδημα των χοιροτρόφων.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη ζωονόσος είναι ιδιαίτερα μεταδοτική σε χοίρους όλων των ηλικιών και δεν μεταδίδεται άμεσα ή έμμεσα στον άνθρωπο. Επιπλέον, το φαινόμενο της πληθυσμιακής έκρηξης των αγριόχοιρων που μετακινούνται ανεξέλεγκτα από κράτος σε κράτος και μεταδίδουν το νόσημα και στους οικόσιτους χοίρους δικαιολογεί την τεράστια ανησυχία των ευρωπαϊκών κρατών για τον μεγάλο κίνδυνο στην αγροτική τους οικονομία.

Ο Γιώργος Αμυράς τονίζει ότι επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για το συγκεκριμένο νόσημα, για την αποτροπή ή περιορισμό της ζωονόσου είναι απαραίτητη η συνεργασία υπηρεσιών, η επαγρύπνηση κτηνιάτρων και κατόχων χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων και οικόσιτων χοίρων, κυνηγών, σφαγείων, εμπόρων, θηροφυλάκων, δασικών υπηρεσιών, ορειβατικών και πεζοπορικών συλλόγων, καθώς και φορέων διαχείρισης απορριμμάτων σε αεροδρόμια και λιμάνια.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Αθήνα, 24.09.2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓ0

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

 

ΘΕΜΑ: «Μέτρα αντιμετώπισης και περιορισμού της ζωονόσου Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων»

Απειλή για την εγχώρια αλλά και την ευρωπαϊκή χοιροτροφία αποτελεί η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων. Μια ιογενής νόσος, ιδιαίτερα μεταδοτική, που εμφανίζεται σε χοίρους όλων των ηλικιών, χωρίς προτίμηση φύλου. Επισημαίνεται ότι εμφανίζεται μόνο σε μέλη της οικογένειας των συϊδών. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να μολυνθεί ούτε άμεσα, ούτε με κατανάλωση προϊόντων χοίρου ή αγριόχοιρου.

Το φαινόμενο των τελευταίων ετών της πληθυσμιακής έκρηξης των αγριόχοιρων που μετακινούνται ανεξέλεγκτα από κράτος σε κράτος και μεταδίδουν το νόσημα και στους οικόσιτους χοίρους δικαιολογεί την τεράστια ανησυχία των κρατών για τον μεγάλο κίνδυνο στην αγροτική τους οικονομία.

Για την αποτροπή ή περιορισμό της ζωονόσου είναι απαραίτητη η συνεργασία υπηρεσιών, η επαγρύπνηση κτηνιάτρων και κατόχων χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων και οικόσιτων χοίρων, κυνηγών, σφαγείων, εμπόρων, θηροφυλάκων, δασικών υπηρεσιών, ορειβατικών και πεζοπορικών συλλόγων, καθώς και φορέων διαχείρισης απορριμμάτων σε αεροδρόμια και λιμάνια.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για το συγκεκριμένο νόσημα. Οπότε για τη γρήγορη αντιμετώπιση και εξάλειψη της νόσου η μόνη λύση είναι η έγκαιρη ενημέρωση, η άμεση διάγνωση και η ενεργοποίηση των σχετικών μηχανισμών.

 

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

 

  1. Ποια μέτρα έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για τη θωράκιση του ζωικού κεφαλαίου της χώρας από την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων;

  2. Ποιοι μηχανισμοί έχουν ενεργοποιηθεί ώστε να διασφαλιστεί το εισόδημα των χοιροτρόφων;

Ο ερωτών βουλευτής

Γιώργος Αμυράς, βουλευτής Ιωαννίνων

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Ο ΑΟ BUDO σε συνεργασία με την ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ , διοργανώνει το προσεχές τριήμερο 24-26/7 τρείς Πανελλήνιους αγώνες σκοποβολής IPSC μόνο για εφήβους και νεανίδες. Οι αγώνες αυτοί ήταν αρχικά

προγραμματισμένοι να γίνουν με πλήρεις τις κατηγορίες και σε διαφορετικές ημερομηνίες , αλλά ο COVIT 19 επέφερε την αναβολή τους. Η ΣΚ.Ο.ΕΛΛΑΔΟΣ και ο ΑΟ ΜΠΟΥΝΤΟ συνειδητοποιώντας το πρόβλημα που θα επέφερε στους εφήβους και

νεανίδες σκοπευτές – μαθητές η αναβολή τους , αποφάσισαν να τους διοργανώσουν τηρώντας με αυστηρότητα το υγειονομικό πρωτόκολλο . Έτσι οι νεαροί σκοπευτές όλης της χώρας θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τις προνομιούχες

πανελλήνιες διακρίσεις που θα τους εξασφαλίσουν και πρόσθετα μόρια για την εισαγωγή τους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα μέσω των ειδικών πινάκων επιτυχόντων της ΓΓΑ. Βέβαια το εγχείρημα πολύ δύσκολο λόγω των ειδικών συνθηκών , κάτι

που η Ομοσπονδία το γνωρίζει καλά και γι αυτό ανέθεσε στον ΑΟ BUDO την διοργάνωση λόγω των μεγάλων δυνατοτήτων του , της εμπειρίας του και της μεγάλης σημασίας που δείχνει στους σκοπευτές των μικρών ηλικιών. Το ότι κάθε χρόνο ο

Όμιλος διοργανώνει από 2-3 διαφορετικών όπλων Πανελληνίους σίγουρα κάτι σημαίνει ,μάλιστα χωρίς την στήριξη και βοήθεια των τοπικών αρχών , παρότι εξ αιτίας των δραστηριοτήτων του είναι μία συνεχής αιμοδοσία προς τον τοπικό αθλητικό

και όχι μόνον τουρισμό.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι παρ όλες τις αντιξοότητες υπάρχουν και σταθεροί υποστηρικτές των προσπαθειών του Ομίλου , όπως ο Ταξίαρχος κ. Χρήστος Σιόρεντας , Δ/κτης της 8ης Μ/Π ΤΑΞ , ο Αν/χης κ. Μάριος Σταμέλος , Δ/κτης του 625 ΤΠ

,καθώς και ανελλιπώς οι προκάτοχοί τους ,τους οποίους ευχαριστούν θερμά η ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ,ο ΑΟ ΜΠΟΥΝΤΟ και όλοι οι γονείς των μικρών σκοπευτών που θα συμμετάσχουν στους αγώνες , γνωρίζοντας ότι χωρίς τις

προσπάθειές τους και την αμέριστη συμπαράστασή τους δεν θα ήταν δυνατή υπό τις σημερινές συνθήκες η πραγματοποίηση των αγώνων.

ΑΠΟ ΤΟ BUDO ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369