ΕΛΛΑΔΑ

«Σεισμός» Νovartisχτύπησε το πολιτικό σύστημα, προκαλώντας συνθήκες ακραίες πόλωσης. Στο «κάδρο» της δικαστικής διερεύνησης, που έχειως «μήτρα» τις έρευνες των αμερικανικών αρχών (FBI) το 2014, βρίσκονται δύο πρώην πρωθυπουργοί (Σαμαράς, Πικραμένος), ο νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, καθώς και υπουργοί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, από την περίοδο 2006-2015.

Η υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis, βάσει των όσων έχουν προκύψει από την έρευνα του FBI και έχουν προσκομιστεί ως αποδεικτικά στοιχεία στις ελληνικές δικαστικές αρχές, αποτελεί ένα σκάνδαλο πρωτοφανούς έκτασης, που καταδεικνύει το τεράστιο μέγεθος της διαφθοράς στο σύστημα Υγείας. Εξόχως σημαντική η εμπλοκή των ανωτέρων προσώπων, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι διευκόλυναν την αμαρτωλή «δράση» της Novartis την περίοδο 2006-2015.

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση

H πολιτική αντιπαράθεση χτυπάει κόκκινο, με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι το σκάνδαλο της Νovartis και η εμπλοκή των ανωτέρω πολιτικών προσώπων σ’ αυτό, ξεπερνά και την πολυθρύλητη υπόθεση της Siemens. Ανοίγεται ένα νέο, μεγάλουβεληνεκούς «μέτωπο»ανάμεσα στο Μαξίμου και κυρίως με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς «στοχοποιούνται» ευθέως-από την έρευνα- ο πρώην πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς και ο νυν αντιπρόεδρός της Αδωνις Γεωργιάδης.

Οι αντιδράσεις αμφοτέρων των στελεχών της ΝΔ, όπως άλλωστε αναμενόταν ήταν σφοδρές, όπως επίσης και των άλλων εμπλεκομένων στη υπόθεση, όπως οι κ.κ.Στουρνάρας, Βενιζέλος, Λοβέρδος, Σιαλμάς.Ο επικοινωνιακός «πόλεμος» που διεξάγεται τις τελευταίες ώρες, γίνεται σε πολύ υψηλούς τόνους και η αντιπαράθεση αναμένεται να φτάσει στα ύψη, όταν το θέμα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή.

Ο ρόλος του FBI

Αυτό που προβάλει με εμφατικό τρόπο το Μαξίμου, είναι το γεγονός ότι το FBI έχει διεξάγει την συγκεκριμένη έρευνα για την δράση της Novartis στην Ελλάδα. Επιχειρώντας να αποδομήσει την επιχειρηματολογία που αρθρώνει η αντιπολίτευση, ότι δηλαδή το Μαξίμου «κατασκεύασε» μια πολιτική σκευωρία για να αμαυρώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, η κυβέρνηση προτάσσει το εξής: ότι το FBΙ διεξήγαγε και διοργάνωσε την έρευνα για την Novartis, την οποία «παρακολούθησε» στενά και σε αντίστοιχες αμαρτωλές δράσεις, σ’ άλλες χώρες, όπως η ΗΠΑ, η Τουρκία, η Κίνα και η Νότια Κορέα.

To FBI άνοιξε, επί της ουσίας φάκελο για τη Novartis και στην Ελλάδα και από την διεξοδική έρευνα που ακολούθησε από τις ελληνικές δικαστικές αρχές, προέκυψαν σημαντικές ενδείξεις και για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, το επίμαχο διάστημα 2006-2015.

Στη Βουλή η δικογραφία-Τα επόμενα βήματα

Η σχετική δικογραφία που αφορά την εμπλοκή των δύο πρώην πρωθυπουργών και υπουργών στο σκάνδαλο Siemens, θα διαβιβαστεί σήμερα στη Βουλή, από τηναντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Κατόπιν, όπως ορίζει το Σύνταγμα θα κινηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών για τα αδικήματα της δωροδοκίας, της απιστίας και τηςδιακίνησης βρώμικου χρήματος.

Σ’ ότι αφορά στα αδικήματα της απιστίας και της δωροδοκίας, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, έχει παραγραφεί, ωστόσο η κυβέρνηση διαμηνύει ότι αν αποδειχθεί ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τότε συνίσταται έγκλημα διαρκές και δεν στοιχειοθετείται παραγραφή αδικήματος. Προς αυτή την κατεύθυνση, η έρευνα συνεχίζεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς για το σύνολο της υπόθεσης στην προσπάθεια των εισαγγελικών αρχών να διερευνήσουν και να «δέσουν» κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, 

Τι υποστηρίζει η Novartis

Η φαρμακοβιομηχανία Novartis εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την δικαστική έρευνα που είναι σε εξέλιξη για μίζες σε κρατικούς λειτουργούς.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας αναφέρει:

«Έχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων για τις επιχειρηματικές πρακτικές στην Ελλάδα και βρισκόμαστε σε αναζήτηση περαιτέρω στοιχείων. Συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η Novartis δεσμεύεται με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς και κανονιστικής συμμόρφωσης σε όλες τις πτυχές της εργασίας και λαμβάνει κάθε ισχυρισμό για πιθανό παράπτωμα εξαιρετικά σοβαρά».

 

ΠΗΓΗ: http://www.sofokleousin.gr

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

 KarzPreveza

 

Με διάθεση χιούμορ και πνεύμα καρναβαλικό η επιτροπή του καρναβαλιού Γυναικών Άρτας, μας ενημερώνει για την προετοιμασία που κάνει εν όψει του μεγάλου κεφιού της 10ης Φεβρουαρίου 2018. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Mε τα μελομακάρονα ακόμη στον ουρανίσκο και πριν προλάβουμε να ξεστολίσουμε και να κόψουμε όλες τις βασιλόπιτες, προχωράμε ολοταχώς τις προετοιμασίες για το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας που θα γίνει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 7 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού διοργανώνει συναντήσεις για την καλύτερη διοργάνωση της καρναβαλικής παρέλασης. Συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Χ. Τσιρογιάννη, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κ. Χαρακλιά καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Αρταίων, με τους οποίους συζήτησαν οργανωτικά ζητήματα και θέματα υποστήριξης για ένα ακόμη επιτυχημένο καρναβάλι.

 

Την Τρίτη 16-1-2018 συναντήθηκαν τα μέλη της άτυπης επιτροπής όπου μεταξύ ποτού και κοπής πίττας συζήτησαν για την προετοιμασία των αρμάτων και όλες τις λεπτομέρειες και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στις 7 το απόγευμα όλοι οι αρχηγοί των γκρουπ του καρναβαλιού θα συναντηθούν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας (ισόγειο) για να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τη ροή της καρναβαλικής παρέλασης.

 

Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο καρναβάλι… και αξίζει την υποστήριξη όλων μας διότι:

Αντέχει 37 χρόνια, θα συμμετέχουν 1500 καρναβαλιστές όλων των ηλικιών,το παρακολουθούν εκατοντάδες θεατές από όλη την περιφέρεια και δίνει κάθε χρόνο, βρέξει-χιονίσει, ένα εύθυμο και σατιρικό χρώμα στην πόλη της Άρτας.

Η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλες και σε όλους για μια δημιουργική συμμετοχή στο καρναβάλι του 2018, γεμάτη φαντασία, χιούμορ και κέφι.

Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:

Κική Μανοπούλου: 6936393456

Κυριακούλα Κουτσούμπα: 6978595133

Λαμπρινή Τρομπούκη: 6948805702

Για την Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας

Κική Μανοπούλου

Κυριακούλα Κουτσούμπα"

Όπως έγινε γνωστό και αφορά όλους τους αγρότες και τους επαγγελματίες του αγροδιατροφικού χώρου, έχει ήδη αναρτηθεί δωρεάν πλατφόρμα τηλε-εκπαίδευσης, με την ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στον ιστότοπο: http://future-farmer.eu/.

Στην πλατφόρμα κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να εγγραφεί και να παρακολουθήσει τα ψηφιακά μαθήματα που αναφέρονται, να επιλέξει ασκήσεις αυτό-αξιολόγησης και παράλληλα με την ηλεκτρονική συμπλήρωση ενός σύντομου ερωτηματολογίου, να λάβει με αυτοματοποιημένο τρόπο, πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης για τα επιλεγμένα αντικείμενα. Η εκπαίδευση γίνεται εξ αποστάσεως και είναι δυνατή και μέσω κινητών και φορητών συσκευών.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για το «Ε’ Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης» που τελούσαν υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας κα. Δήμητρα Πέτσα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Θωμά Γκίνη, την Ελληνίδα Πρόξενο στο Ντίσελντορφ κα. Μαρία Παπακωνσταντίνου, τον Δήμαρχο του Βούπερταλ κ. Andreas Mucke, τον ηπειρώτη Δήμαρχο του Σβέρτε κ. Δημήτρη Αξούργο, καθώς και με εκπροσώπους φορέων των Ελλήνων του εξωτερικού, με τους οποίους συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα, που αφορούν την ομογένεια των Ηπειρωτών της Ευρώπης και τους συλλόγους τους, καθώς και τις συνέργειες που απαιτούνται για την πολύπλευρη αναβάθμιση της Ηπείρου.

Στο Αντάμωμα συμμετείχαν επίσης ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κ. Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μπέγκας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ιωαννίνων κ. Γκόλας, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηγουμενίτσας κα. Σούρλα, ο Αντιδήμαρχο Άρτας κ. Χαρακλιάς κ.α.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή ου αναφέρει ότι: "Συμμετέχει στη δράση «Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων» που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του  Δήμου Ιωαννιτών, για τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης της πόλης μας.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στο θυρωρείο του κτηρίου Διοίκησης (Μεταβατικό Κτήριο).   

Παρακαλώ θερμά για τη συμμετοχή όλων μας στη συγκεκριμένη δράση και πρωτοβουλία.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Γεώργιος Δ.Καψάλης"       

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Τα πολυκαταστήματα JUMBO ζητούν για το κατάστημα στην Πρέβεζα στην περιοχή του Λούρου, Υπεύθυνο Τμήματος.