ΕΛΛΑΔΑ

«Σεισμός» Νovartisχτύπησε το πολιτικό σύστημα, προκαλώντας συνθήκες ακραίες πόλωσης. Στο «κάδρο» της δικαστικής διερεύνησης, που έχειως «μήτρα» τις έρευνες των αμερικανικών αρχών (FBI) το 2014, βρίσκονται δύο πρώην πρωθυπουργοί (Σαμαράς, Πικραμένος), ο νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, καθώς και υπουργοί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, από την περίοδο 2006-2015.

Η υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis, βάσει των όσων έχουν προκύψει από την έρευνα του FBI και έχουν προσκομιστεί ως αποδεικτικά στοιχεία στις ελληνικές δικαστικές αρχές, αποτελεί ένα σκάνδαλο πρωτοφανούς έκτασης, που καταδεικνύει το τεράστιο μέγεθος της διαφθοράς στο σύστημα Υγείας. Εξόχως σημαντική η εμπλοκή των ανωτέρων προσώπων, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι διευκόλυναν την αμαρτωλή «δράση» της Novartis την περίοδο 2006-2015.

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση

H πολιτική αντιπαράθεση χτυπάει κόκκινο, με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι το σκάνδαλο της Νovartis και η εμπλοκή των ανωτέρω πολιτικών προσώπων σ’ αυτό, ξεπερνά και την πολυθρύλητη υπόθεση της Siemens. Ανοίγεται ένα νέο, μεγάλουβεληνεκούς «μέτωπο»ανάμεσα στο Μαξίμου και κυρίως με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς «στοχοποιούνται» ευθέως-από την έρευνα- ο πρώην πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς και ο νυν αντιπρόεδρός της Αδωνις Γεωργιάδης.

Οι αντιδράσεις αμφοτέρων των στελεχών της ΝΔ, όπως άλλωστε αναμενόταν ήταν σφοδρές, όπως επίσης και των άλλων εμπλεκομένων στη υπόθεση, όπως οι κ.κ.Στουρνάρας, Βενιζέλος, Λοβέρδος, Σιαλμάς.Ο επικοινωνιακός «πόλεμος» που διεξάγεται τις τελευταίες ώρες, γίνεται σε πολύ υψηλούς τόνους και η αντιπαράθεση αναμένεται να φτάσει στα ύψη, όταν το θέμα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή.

Ο ρόλος του FBI

Αυτό που προβάλει με εμφατικό τρόπο το Μαξίμου, είναι το γεγονός ότι το FBI έχει διεξάγει την συγκεκριμένη έρευνα για την δράση της Novartis στην Ελλάδα. Επιχειρώντας να αποδομήσει την επιχειρηματολογία που αρθρώνει η αντιπολίτευση, ότι δηλαδή το Μαξίμου «κατασκεύασε» μια πολιτική σκευωρία για να αμαυρώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, η κυβέρνηση προτάσσει το εξής: ότι το FBΙ διεξήγαγε και διοργάνωσε την έρευνα για την Novartis, την οποία «παρακολούθησε» στενά και σε αντίστοιχες αμαρτωλές δράσεις, σ’ άλλες χώρες, όπως η ΗΠΑ, η Τουρκία, η Κίνα και η Νότια Κορέα.

To FBI άνοιξε, επί της ουσίας φάκελο για τη Novartis και στην Ελλάδα και από την διεξοδική έρευνα που ακολούθησε από τις ελληνικές δικαστικές αρχές, προέκυψαν σημαντικές ενδείξεις και για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, το επίμαχο διάστημα 2006-2015.

Στη Βουλή η δικογραφία-Τα επόμενα βήματα

Η σχετική δικογραφία που αφορά την εμπλοκή των δύο πρώην πρωθυπουργών και υπουργών στο σκάνδαλο Siemens, θα διαβιβαστεί σήμερα στη Βουλή, από τηναντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Κατόπιν, όπως ορίζει το Σύνταγμα θα κινηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών για τα αδικήματα της δωροδοκίας, της απιστίας και τηςδιακίνησης βρώμικου χρήματος.

Σ’ ότι αφορά στα αδικήματα της απιστίας και της δωροδοκίας, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, έχει παραγραφεί, ωστόσο η κυβέρνηση διαμηνύει ότι αν αποδειχθεί ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τότε συνίσταται έγκλημα διαρκές και δεν στοιχειοθετείται παραγραφή αδικήματος. Προς αυτή την κατεύθυνση, η έρευνα συνεχίζεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς για το σύνολο της υπόθεσης στην προσπάθεια των εισαγγελικών αρχών να διερευνήσουν και να «δέσουν» κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, 

Τι υποστηρίζει η Novartis

Η φαρμακοβιομηχανία Novartis εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την δικαστική έρευνα που είναι σε εξέλιξη για μίζες σε κρατικούς λειτουργούς.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας αναφέρει:

«Έχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων για τις επιχειρηματικές πρακτικές στην Ελλάδα και βρισκόμαστε σε αναζήτηση περαιτέρω στοιχείων. Συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η Novartis δεσμεύεται με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς και κανονιστικής συμμόρφωσης σε όλες τις πτυχές της εργασίας και λαμβάνει κάθε ισχυρισμό για πιθανό παράπτωμα εξαιρετικά σοβαρά».

 

ΠΗΓΗ: http://www.sofokleousin.gr

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

 KarzPreveza

 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με επιστολή της  προς Προέδρους Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, ζητάει από κάθε σύλλογο που λειτουργεί χορευτικό τμήμα να προτείνει δύο

 

ζευγάρια χορευτών προκειμένου να πάρουν μέρος σε παράσταση της ΠΣΕ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 3 Οκτωβρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που έχει θέμα: 'Επιλογή χορευτών για την παράσταση της ΠΣΕ στο Ηρώδειο' αναφέρονται τα εξής:

 

Αγαπητοί συμπατριώτες

 

Η ΠΣΕ στις 3 Οκτωβρίου 2018 έχει προγραμματίσει εκδήλωση ηπειρώτικης Παράδοσης και Πολιτισμού στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Μεταξύ των  συντελεστών της εκδήλωσης θα είναι και χορευτικά

 

που θα αποδώσουν ηπειρώτικους χορούς και θα απαρτίζονται από χορευτές των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων μελών μας.

 

Προκειμένου να συγκροτηθούν τα χορευτικά αυτά παρακαλείσθε κάθε σύλλογος, να μας προτείνει με ευθύνη του, δύο ζευγάρια χορευτών, των καλύτερων, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου

 

ώρα 11 πρωινή, στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                                                                                                                                                    Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                                                                                                      Γιώργος Δόσης                                                                    Κώστας Γαβριήλ

 

Παρατείνεται κατά ένα μήνα η προθεσμία υποβολής συμμετοχών στον διαγωνισμό καινοτομίας του αμπελοοινικού κλάδου Viti Vini Lab και πλέον η καταληκτική ημερομηνία από τις 15 Οκτωβρίου που ήταν μετατίθεται στις 15 Νοεμβρίου. Η παράταση κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί καθώς αρκετοί ενδιαφερόμενοι ζήτησαν επιπλέον χρόνο γνωστοποιώντας ότι η επεξεργασία της πρότασής τους βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση www.vitivinilab.com

Στις 6 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Μπίλεφελντ της Γερμανίας η επετειακή εκδήλωση του Ηπειρωτικού Συλλόγου Μπίλεφελντ για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων ζωής και δράσης του.

Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αντιγόνη Φίλη, η οποία και μετέφερε στους απόδημους Ηπειρώτες τους θερμούς χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Στη συνέχεια, στο σύντομο χαιρετισμό της, συνεχάρη το Προεδρείο και τα Μέλη του συλλόγου για τη δράση τους, εξήρε το έργο και τη συμβολή όλων των αποδήμων Ελλήνων, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στην μητέρα πατρίδα, καθώς –όπως υπογράμμισε- συντηρούν την ελληνική ταυτότητα και συνείδηση, κρατούν ζωντανή την ελληνική γλώσσα, διαφυλάττουν και προάγουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, μεταλαμπαδεύοντας στη νεότερη γενιά τα ήθη, τα έθιμα, τις αξίες και την πλούσια πολιτιστική παράδοση της Ελλάδας. Κλείνοντας αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των κατοίκων της, που ταυτόχρονα δημιουργούν και κατάλληλες συνθήκες για τον επαναπατρισμό των αποδήμων.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί κυρίως από την Ήπειρο αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας, με τη συμμετοχή 14 πολιτιστικών συλλόγων που δρουν στη Γερμανία. Την επομένη, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου, συναντήθηκε με τον πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Δημήτριο Τσόμπρα, τον οποίο συνεχάρη για το θεάρεστο έργο που επιτελεί.

Ακολούθησε συνάντηση με μέλη της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, της Ελληνικής Κοινότητας Μπίλεφελντ, με εκπροσώπους νεολαίας καθώς και όλων των ελληνικών πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής, από τους οποίους ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που αφορούν τον απόδημο ελληνισμό.

Στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «TourNatur» που διοργανώθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας συμμετείχε ο Δήμος Αρταίων στοχεύοντας στην προβολή της Άρτας και στην περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού.

Ο Δήμος Αρταίων συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου και εκπροσωπήθηκε από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα Τουρισμού και πρώην Αντιδήμαρχο, Κώστα Χαρακλιά και τον Προϊστάμενο του αρμόδιου τμήματος του Δήμου Αρταίων, Θανάση Αρκουμάνη.

Η «TourNatur» είναι μια από τις σημαντικότερες Εκθέσεις Εναλλακτικού Τουρισμού στην Ευρώπη και δίνει τη δυνατότητα στους εκθέτες να προβάλλουν τον εναλλακτικό τουρισμό και να προσελκύσει επισκέπτες, οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ιππασία, rafting, καγιάκ και άλλες αθλητικές δραστηριότητες στη φύση.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Το Hpeiros.gr ζητάει άτομα για το τμήμα μάρκετινγκ.
Όποιος ενδιαφέρεται -και διαμένει στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου, τη Νότιο Αλβανία, τη Λευκάδα και τους Παξούς -Αντίπαξους- μπορεί να αποστείλει τα στοιχεία του και τηλέφωνο επικοινωνίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί του.
Τυχόν προϋπηρεσία στον τομέα της εμπορικής και επιχειρηματικής διαφήμισης θα ληφθεί σοβαρά υπόψη.
Παρέχονται υψηλά ποσοστά επί των διαφημίσεων.
Απαραίτητη η διάθεση μεταφορικού μέσου.