ΕΛΛΑΔΑ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας της αθλητικής οικογένειας πραγματοποιήθηκε η μεγάλη ψηφιακή τηλεημερίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) με θέμα «ο ελληνικός Αθλητισμός την εποχή της πανδημίας».

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος αναγνωρίζεται θεσμικά, από τη Βουλή των Ελλήνων, ως φορέας ανάπτυξης και προβολής του ελληνικού Αθλητισμού και ήταν υποχρέωση της διοίκησης να προσκαλέσει σε αυτό το μεγάλο διαδικτυακό τραπέζι όλους τους εκπροσώπους των ομαδικών αθλημάτων, που πλήττονται από την πανδημία, ώστε ήρεμα και δημιουργικά να φθάσουμε στην ορθότερη δυνατή λύση. «Δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε ότι υπάρχουν σήμερα αθλητές που έχουν να αγωνιστούν εννέα μήνες» είπε.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που πήρε πρώτος το λόγο τόνισε ότι «δεν μου είναι ευχάριστο ως πολιτικά επικεφαλής του αθλητισμού να κλείνω χώρους αντί να ανοίγω. Στόχος μας είναι η προστασία του συνόλου του αθλητικού οικοδομήματος». Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος ανέφερε ότι, η παρατεταμένη αναβολή των αθλητικών δραστηριοτήτων οδήγησε εκατομμύρια αθλητές να βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Η πανδημία έπληξε βαθύτατα τον παγκόσμιο Αθλητισμό, ενώ ο καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και μέλος της Υγειονομικής Επιτροπής για τον Αθλητισμό ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι βήμα-βήμα οδεύουμε σε μια κανονικότητα. «Ήδη είμαστε μπροστά στα πρώτα ενθαρρυντικά δείγματα» επισήμανε και απάντησε στις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής Γιώργος Μαυρωτάς υπογράμμισε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι περίπλοκη και η θέση του ίδιου εξαιρετικά δύσκολη, αφού βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μέτωπα, τους γιατρούς και τους αθλητές. Στη συνέχεια απάντησε στις πάμπολλες ερωτήσεις.

Οι πλέον των 30 εκπροσώπων του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του βόλεϊ, του πόλο και του χάντμπολ αφού ευχαρίστησαν τον ΠΣΑΤ για την πρωτοβουλία του και για το γεγονός ότι τους έδωσε την δυνατότητα να ακουστεί η φωνή τους, συζήτησαν για τρεις και πλέον ώρες και κατέληξαν σε συγκεκριμένες προτάσεις για την επιστροφή του αθλητισμού στην κανονικότητα. «Όλοι γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε και το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Όμως πρέπει ο αθλητισμός να λειτουργήσει. Με όρους και περιορισμούς. Αλλά επάνω από όλα να λειτουργήσει. Με ενότητα και συνεργασία» Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα των ανθρώπων του αθλητισμού που εξέφρασαν την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα.

Έλαβαν μέρος στη συζήτηση, διάρκειας τριών και πλέον ωρών από την πλευρά των αθλητών η πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Βούλα Κοζομπόλη, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Εύη Μωραϊτίδου. ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) Γιώργος Μπαντής, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών Παναγιώτης Πελεκούδας, η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης Αλεξάνδρα Ασημάκη. Από την πλευρά των ομοσπονδιών, ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Γιώργος Καραμπέτσος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας Κωνσταντίνος Γκαντής, από τις λίγκες ο Πρόεδρος της Super League Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο Πρόεδρος της Super League 2 & Football League Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, ο Πρόεδρος της Volleyleague Παντελής Τορνατόρος,

Έλαβαν μέρος επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (ΕΠΣΑ) Παναγιώτης Δημητρίου, πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας Σάββας Δημητριάδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαϊας Άγγελος Δανιήλ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου Λάμπρος Ανδριόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Παρασκευάς Μουρατίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης Κώστας Χαριτωνίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Χειροσφαίρισης Δημήτρης Σκάρλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης Ελευθέριος Βούρος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας Ηλίας Καραμάνης, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αθηναίων Διαιτητών Σοφιανός Μαράνος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας Κωνσταντίνος Μπούσιας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαιτητών Βόλεϊ Ελλάδας Σταύρος Μαυρικίδης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Υδατοσφαίρισης Μιχάλης Σκαλοχωρίτης. Συμμετείχαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ και ο επί τιμή πρόεδρος Παύλος Γερακάρης. Τον συντονισμό έκανε ο γενικός γραμματέας του ΠΣΑΤ Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου.

Η ημερίδα μεταδόθηκε απευθείας από το κανάλι του ΠΣΑΤ στο YouTube και από τη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook, όπου μπορούν όλοι να αναζητήσουν λεπτομέρειες.

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εν μέσω πανδημίας, τουρκικών προκλήσεων και καταστροφών από κυκλώνες και σεισμούς κινείται με μεθοδικότητα και σχέδιο, αντιμετωπίζοντας πρωτοφανείς κρίσεις και δίδοντας λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Στις δύσκολες αυτές ώρες στέκεται με ευήκοον ους στις εκκλήσεις μας και στηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους της υπαίθρου, αγρότες και κτηνοτρόφους, εξαντλώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη -από την οποία προέκυψαν ευχάριστες ειδήσεις για τον αγροτικό κόσμο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη βουλή -όπου βρέθηκε ο υπουργός για να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις της αντιπολίτευσης- ο Θεσσαλός πολιτικός έθεσε μεταξύ άλλων τα ζητήματα των αποζημιώσεων των καρπουζοπαραγωγών και των χοιροτρόφων για την απώλεια εισοδήματος που είχαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Για μεν τους καρπουζοπαραγωγούς ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε ζητήσει κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στις 28 Ιουλίου 2020 να υπάρξει στήριξή τους, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «από 18 λεπτά που πούλαγαν πέρσι τα καρπούζια τους, φέτος πουλούν στα 6 λεπτά, στο 1/3».

Ο κ. Βορίδης τότε είχε απαντήσει ότι εξετάζει την ενίσχυση των καρπουζοπαραγωγών μέσω Μέτρου του ΠΑΑ. Όπως ενημέρωσε τον Λαρισαίο βουλευτή, ήδη εκταμιεύθηκαν (εννοεί εγκρίθηκαν) 3 εκατομμύρια ευρώ για τα πρώιμα καρπούζια, ενώ αποδέχθηκε ως εύλογο το αίτημα Χαρακόπουλου για αποζημίωση και των όψιμων καρπουζιών και μάλιστα δεσμεύτηκε για γενναιότερη χρηματοδότηση εντός του μήνα.

Για δε τους χοιροτρόφους, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Γιάννη Μπούρα, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Ο αρμόδιος υπουργός έδειξε κατανόηση στο θέμα, που είχε τεθεί και στο πρόσφατο παρελθόν από τον κυβερνητικό βουλευτή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου στις 7 Απριλίου 2020, δεσμευόμενος αυτή τη φορά ότι έως τέλος του χρόνου θα υπάρξει ικανοποιητική αποζημίωση και των χοιροτρόφων.

 

Μετά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον περιορισμό της διάδοσης του 'κορωνοίού'όχι μόνο οι αθλητικοί Σύλλογοι πλην των ΠΑΕ και των ΚΑΕ αλλά και οι Ομοσπονδίας, Συνομοσπνδίες και Πολιτιστικοί σύλλογοι τέθηκαν σε 'καραντίνα', καθώς έχουν απαγορευτεί όλες οι εκδηλώσεις ακόμη και οι συναθροίσεις. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό από την εποχή του Β' παγκοσμίου πολέμου και του εμφυλίου. 

Στη δωρεά ειδικών μονάδων που θα υποστηρίξουν τη νέα, δεύτερη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)-Covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων προχώρησε η γαλακτοβιομηχανία «Ήπειρος ΑΕΒΕ» ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του νοσοκομείου.

«Είναι αυτονόητο καθήκον μας να υποστηρίζουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας τους τοπικούς θεσμούς και την τοπική κοινωνία. Εύχομαι τις νέες κλίνες ΜΕΘ και τον εξοπλισμό που δωρίζουμε να τις χρειαστούν όσο το δυνατόν λιγότεροι συμπολίτες μας» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Νίκος Σκανιάς, διευθυντής Ζώνης Γάλακτος και εκπρόσωπος της εταιρίας.

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369