ΕΛΛΑΔΑ

Δήλωση της Αγλαΐας Νάτσικα, Συντονίστριας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΑΡΤΑΣ σχετικά με το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Το τραγικό περιστατικό με την 18χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη, που ήταν θύμα βιασμού, αρχικά από τον πατέρα  της και στη συνέχεια και από τον αστυνομικό που επί ένα μήνα την κρατούσε αιχμάλωτη, τη βασάνιζε και την εξέδιδε, δεν είναι, δυστυχώς, μεμονωμένο. Είναι η συνέχεια μιας σειράς παρόμοιων περιστατικών  βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης, που στις μέρες μας όλο και πιο συχνά έρχονται στη δημοσιότητα και έτσι αναδεικνύεται  η έκταση του φαινομένου της έμφυλης βίας σε όλες τις μορφές της.

Αυτά, όμως, που ακολούθησαν, μετά την καταγγελία του θύματος,  δημιουργούν μια σειρά ερωτηματικών σχετικά με τη στάση και τον ρόλο της αστυνομίας .

Βασιζόμενη πάντα στις καταγγελίες των συνηγόρων, δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι η  αστυνομία, σύμφωνα με τους δικηγόρους της 18χρονης, επιχείρησε στην ουσία συγκάλυψη της υπόθεσης και αναγκάστηκε να προχωρήσει στις ενδεικνυόμενες ενέργειες μόνο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης στον Τύπο και την γενικευμένη κατακραυγή στα κοινωνικά δίκτυα.

Δεν μπορώ, επίσης, να μην αναρωτηθώ για την αιτία της απαράδεκτης και εν πολλοίς ύποπτης στάσης της Αστυνομίας να την κρατάει για ώρες, χωρίς πρόσβαση σε δικηγόρο, χωρίς να τη παραπέμψει αμέσως σε νοσοκομείο για ιατροδικαστική εξέταση και ιατρική περίθαλψη, χωρίς τη στήριξη κοινωνικού λειτουργού, αλλά και η αργοπορημένη απόδοση βαριών κατηγοριών στους θύτες, που έγινε ύστερα από τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις, δείχνουν ότι τα φαινόμενα σήψης και παρακμής έχουν βάθος!

Μια στάση που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, τα οποία κατατέθηκαν με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Πλην όμως, όχι μόνο τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, αλλά, την ίδια ώρα, ο αρμόδιος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αντί να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για όλα αυτά, αντί να έχει το πολιτικό θάρρος να ζητήσει συγγνώμη και να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες, για μια ακόμα φορά επιτίθεται σε αυτούς που θέτουν τα ερωτήματα, δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και στην αντιπολίτευση στο σύνολό της.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, θα περίμενε κανείς ότι θα ήταν υποχρεωμένη, και “απορώ” με την αργοπορία της, να ενεργήσει από την πρώτη στιγμή για την πλήρη διαφάνεια της υπόθεσης και ΟΧΙ με τον τρόπο της να προβαίνει σε νέα συγκάλυψη.

Η   έρευνα επιβάλλεται να προχωρήσει σε βάθος και είναι αυτονόητο ότι πρέπει αμέσως να δοθούν τα στοιχεία και η φωτογραφία του δράστη αστυνομικού στη δημοσιότητα, ώστε να αναγνωριστεί και από άλλα τυχόν θύματά του, ώστε να προχωρήσει η διαλεύκανση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης.

Οφείλει να  διερευνήσει γιατί απαγορεύτηκε στην κοπέλα η πρόσβαση σε δικηγόρο μέχρι το πρωί της Κυριακής και ενώ η καταγγελία είχε γίνει ήδη το Σάββατο.

Να δοθούν εξηγήσεις, εάν φυσικά αληθεύει, γιατί η ΕΛΑΣ πρότεινε στην κοπέλα άλλο δικηγόρο. Όπως επίσης και γιατί η ΕΛΑΣ αρχικά ισχυριζόταν ότι η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δεν λειτουργούσε λόγω Σαββατοκύριακου, πράγμα που φυσικά δεν ίσχυε.

Επιβάλλεται η άμεση έναρξη ελέγχων μέσα στην αστυνομία για εμπλοκή αστυνομικών σε κυκλώματα trafficking και η άμεση λήψη μέτρων, ώστε να «ξηλωθούν» όποιοι θύλακες παρανομίας βρεθούν. 

Υποχρέωσή της είναι, και έπρεπε ήδη να είχε προχωρήσει, στη δημιουργία περισσότερων δομών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, σε όλη την Ελλάδα.

Να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν επιτέλους σωστά τα αστυνομικά τμήματα στις γειτονιές και να προστατεύουν τις γυναίκες που τα επισκέπτονται και καταγγέλλουν την κακοποίηση τους.

Να αποκτήσουν επιτέλους την αξιοπιστία που τους ταιριάζει .Οι γυναίκες, όπως και κάθε πολίτης ,θα πρέπει να νιώθει ασφαλής στο σπίτι του, στην εργασία, στο δρόμο, στις πλατείες.

Να θυμίσω δε και το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για τους ξενώνες κακοποιημένων γυναικών και ότι βουλευτές της  Ν.Δ. θεωρούν ότι εάν ένας άνδρας κακοποιεί τη γυναίκα του, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το παιδί του. (όπως κάποιος από αυτούς είχε το θράσος να το εκστομίσει από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το κατάπτυστο Νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια που ψήφισαν πριν λίγες εβδομάδες).

Τελειώνοντας, να δηλώσω την αμέριστη συμπαράστασή μου στη 18χρονη κοπέλα, καθώς και σε κάθε θύμα που βρίσκει τη δύναμη και το κουράγιο να μιλήσει και να καταγγείλει τους κακοποιητές της.

Συγχαίρω και νιώθω ευγνωμοσύνη για την εργαζόμενη σερβιτόρα που στάθηκε αλληλέγγυα προς το θύμα βιασμού, χωρίς να “κοιτάξει τη δουλειά της”, συμβάλλοντας, με αυτό τον τρόπο ,αποφασιστικά στην αποκάλυψη  αυτής της φρικτής υπόθεσης.

Το γεγονός αυτό με γεμίζει ελπίδα ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στη στάση της κοινωνίας απέναντι σε περιστατικά έμφυλης  βίας.

Χρειάζεται η επαγρύπνηση όλων μας για να μην υπάρξει νέα συγκάλυψη.

Η υπόθεση αυτή μας αφορά όλες και όλους.

Η έμφυλη βία και το trafficking είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ - ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ

Αγλαΐα Νάτσικα

Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

Τους έξι βασικούς άξονες για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, επισημαίνει ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Μπάρκας, όπως αυτοί οριοθετήθηκαν από τον Πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ΔΕΘ, καθώς και άλλα επιπρόσθετα μέτρα στα οποία συγκαταλέγονται και οι αγρότες.
Σε μια περίοδο που η απώλεια εισοδήματος για τον αγροτικό κόσμο την τρέχουσα χρονιά φτάνει στο 80%, με τις πολύ αυξημένες τιμές πρώτων υλών, την αλματώδη αύξηση του ρεύματος και του πετρελαίου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ, αναφέρθηκε αναλυτικά στη στήριξη του αγροτικού κόσμου με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, που στο περιβάλλον της κλιματικής κρίσης και της αύξησης των τιμών αντιμετωπίζει ζωτικής σημασίας προβλήματα.
Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε τους έξι βασικούς άξονες στήριξης, 
⦁Χορήγηση Εισοδήματος Έκτακτης Ανάγκης σε όλους τους παραγωγούς που έχασαν το μέσο παραγωγής εισοδήματός τους από τις φωτιές,
⦁Ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση και ιδιαίτερα στις πυρόπληκτες περιοχές,
⦁Χορήγηση Εισοδήματος Έκτακτης Ανάγκης στους κτηνοτρόφους ορεινών και νησιωτικών περιοχών για αγορά ζωοτροφών και γεωργικών εφοδίων,
⦁Χορήγηση ειδικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος,
⦁Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες για το πετρέλαιο κίνησης,
⦁Λήψη ειδικών μέτρων για την προστασία των εθνικών μας προϊόντων έναντι της νοθείας και των ελληνοποιήσεων.
Πέρα από τα παραπάνω, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία, επισήμανε κι άλλα εμπροσθοβαρή μέτρα στα οποία συγκαταλέγονται και οι αγρότες. Ειδικότερα, θεσμοθετείται,
⦁Η προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς και της αγροτικής γης,
⦁Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος για όλους ανεξαρτήτως επαγγέλματος, γιατί αυτός είναι ένας φόρος εντελώς άδικος,
⦁Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για όλους (αγρότες, δημόσιους υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, μισθωτούς και συνταξιούχους), όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ.
 

Στις 24 Ιανουαρίου 2021 συναντήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου με τον Ελληνο-αμερικανό γερουσιαστή της πολιτείας του RhodeIsland κ. Λεωνίδα Ραπτάκη. Η συνάντηση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πόλη Westerly, RI. Ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο που ετοιμάζει η ΄Ενωση Παγκοσμίων Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ) και το οποίο προγραμματίζεται για την 1η Αυγούστου 2021 στην Αθήνα. Ακόμη ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για τις προσπάθειες που κάνει το Συμβούλιο στον χώρο της προώθησης των νεοφυών επιχειρήσεων. Οι δύο άντρες συζήτησαν και για το θέμα της συνεργασίας της ΠΑΔΕΕ και του Συμβουλίου.

Ο κ. Ραπτάκης από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Δήμου για την συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων από το κρατίδιο του RhodeIsland στη νέα κυβέρνηση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ JoeBiden, για τον οποίο είναι πεπεισμένος ότι θα έχει θετική επίδραση στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

 

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων στο πλαίσιο διάδοσης και ανάπτυξης του αεροπορικού τουρισμού στην Ελλάδα (βάσει του Νόμου 4582/2018 περίθεματικού τουρισμού), συνδιοργανώνει το European CirrusRally2021.

Δώδεκα αεροσκάφη τύπου Cirrus SR22 θα συμμετέχουν με τα πληρώματα τους. Οι χώρες προέλευσης τωναεροσκαφών και πληρωμάτων θα είναι από την κεντρική Ευρώπη και κυρίως από τη Γερμανία. Η διαδρομή με τις χώρες που θα επισκεφθούν θα είναι Γερμανία-Σλοβακία-Βουλγαρία - Ελλάδα –Μαυροβούνιο – Σλοβενία –Γερμανία.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Cirrus Aircraft Γερμανίας και η Pilotravel. Η εκδήλωση τελείυπότηναιγίδατουΥπουργείου Τουρισμού καιτης Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι οι σχολές Ωμέγα, η Pegasus Aviation και η Olympus Aviation.

Καιρού επιτρέποντος, τα 12 ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη αναμένονται να έρθουν στην Ελλάδα από την Σόφια της Βουλγαρίας και να προσγειωθούν στο διεθνές αεροδρόμιο των Ιωαννίνων στις 3 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας, θα κατευθυνθούν στο αεροδρόμιοτης Σύρου όπου και θα ελλιμενιστούν για δύο μέρες. Στον αερολιμένα της Σύρου θα υπάρξει δυνατότητα επίδειξης των σύγχρονων τεχνολογικά αεροσκαφών CirrusSR22TG6,τα οποία διαθέτουν βαλλιστικό αλεξίπτωτο στο στάνταρ εξοπλισμό τους για κάθετη προσγείωση σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, σε τοπικούς φορείς και κατοίκους του νησιού.

Στις 5 Οκτωβρίου τα αεροσκάφη θα αφιχθούν στο δημοτικό αερολιμένα Καστελορίζου, όπουαναμένεται καλωσόρισμα από τους τοπικούς φορείς, την Πανελλήνια Ένωση Πιλότων και τοδιοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κύριοΓεώργιο Δριτσάκο. Θα υπάρξει επίσηςπρογραμματισμένη επίδειξη των αεροσκαφών στους τοπικούς παράγοντες, στους κατοίκους τουνησιούκαισταπαιδιά.

Στις 7 Οκτωβρίου, τα αεροσκάφη θα αναχωρήσουν από το Καστελόριζο προς διεθνές αεροδρόμιο των      Ιωαννίνων όπου θα τους καλωσορίσουν οι τοπικές αρχές, ο αερολιμενάρχης Ιωαννίνων και το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων. Θα διαμείνουν για 2 ημέρες σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση των πληρωμάτων στα πιο σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής.

Πωλείται οικοδομήσιμο γωνιακό οικόπεδο 1.300 τ.μ. στην Ελεούσα Ιωαννίνων επί της οδού Σωκράτη Νο 16 στην τοποθεσία Πλήχτες. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο Τηλ.6947373713.
._2.jpg._3_1.jpg