ΕΛΛΑΔΑ

Στο πλαίσιο της περιοδείας του Αλέξη Χαρίτση, Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στα Ιωάννινα την Πέμπτη 21 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις κλιμακίου του κόμματος με εργαζόμενους της ΔΕΗ και μέλη της διοίκησης, με το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, το Δ.Σ. του ΣΕΒΙΠΙ και με το Δ.Σ. των φοροτεχνικών- λογιστών.

1. Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους και μέλη της διοίκησης της ΔΕΗ βρέθηκαν στο επίκεντρο το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, εξαιτίας του τεράστιου ενεργειακού κόστους. Ο Αλέξης Χαρίτσης επανέλαβε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και του κοινωφελή της ρόλου.

2. Στη συνάντηση με το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων συζητήθηκαν θέματα με έμφαση στα έργα υποδομών, που μπορούν να δώσουν νέα ώθηση στον τουρισμό του Νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη κατασκευής του διευρωπαϊκού οδικού άξονα Ιωάννινα -Κακαβιά, ως σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, ώστε να μπορέσει να συμβάλει στη αύξηση του οδικού τουρισμού προς την περιοχή μας. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου Ιωαννίνων, το σχέδιο νόμου για τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών, τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, τα θέματα που άπτονται των πνευματικών δικαιωμάτων καθώς και τα φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Ένα σημαντικό ακόμη ζήτημα που τέθηκε από το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων είναι η σύνδεση του νομού με το φυσικό αέριο, με δεδομένο πως το λειτουργικό κόστος των ξενοδοχειακών μονάδων είναι εξαιρετικά υψηλό, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων μετέφεραν στον Αλέξη Χαρίτση τα πάγια αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων είναι η άμεση εκταμίευση των ποσών που εκκρεμούν προς πληρωμή στις επιχειρήσεις από τη δράση της «Επιδότησης κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας», η άμεση ολοκλήρωση της αποπληρωμής των οφειλόμενων στις επιχειρήσεις ποσών από το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» και από το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ (χωρίς παρακρατήσεις για εξόφληση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων), η παράταση του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ, η κατάργηση σε χρηματοδοτικά εργαλεία ΕΣΠΑ κλπ της υποχρεωτικότητας της μιας Ε.Μ.Ε, η μείωση του ΦΠΑ στο 6,5% και την κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης, η ενεργειακή επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από την πλευρά του άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον τα όσα του μεταφέρθηκαν και δεσμεύθηκε να παρέχει τη στήριξή του για τα θέματα που συζητήθηκαν ενώ κατέθεσε τις προτάσεις του κόμματος για την ουσιαστική στήριξη από την πολιτεία των επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.

3. Στη συνάντηση με το Δ.Σ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων (ΣΕΒΙΠΙ) συζητήθηκαν θέματα όπως η αλλαγή του νόμου 3982/2011 που διέπει την λειτουργία όλων των ΒΙΠΕ της χώρας από έναν νέο, ο οποίος δεν φαίνεται να ευνοεί τις επιχειρήσεις και να λύνει προβλήματα. Με δεδομένο ότι ο νέος νόμος θα τεθεί σε λίγες μέρες σε διαβούλευση ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε την ανάγκη αλλαγών και την κατάθεση προτάσεων με σκοπό τη βελτίωση του τελικού νομοσχεδίου που θα έρθει για ψήφιση από την Βουλή. Επίσης τέθηκε από το Δ.Σ. το ζήτημα της αυτοδιαχείρισης στην προοπτική μιας αυτοδιοικούμενης ΒΙΠΕ με Συνέργειες , με Βιομηχανική Συμβίωση και στα πλαίσια της «Κυκλικής Οικονομίας». Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο πλαίσιο της συζήτησης πρότεινε λύσεις με σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης καθώς και της διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος

Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών και των δικτύων αλλά και δημιουργίας νέων (σύνδεση με Ιόνια Κακκαβιά, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτροφωτισμός ) καθώς επίσης και το γεγονός ότι ο φόροι και τα τέλη πρέπει να είναι ανταποδοτικά και όχι να έχουν μορφή «χαρατσιού». Ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την υποστήριξη και όχι την υποβάθμιση της λειτουργίας των εγκατεστημένων επιχειρήσεων αλλά και για την προσέλκυση νέων επενδυτών και επιχειρήσεων.

4.Τέλος, ο Αλέξης Χαρίτσης συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών. Η ΕΦΕΕΙ εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των λογιστών- φοροτεχνικών όπως η μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, οι καταληκτικές ημερομηνίες και οι αλλαγές, τα πρόστιμα, οι δυσκολίες εφαρμογής του myDATA, τα προβλήματα του ΕΦΚΑ-ΚΕΑΟ. Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορά το Ε.Σ.Π.Α. και τον νέο αναπτυξιακό νόμο. Τονίστηκε επίσης το μεγάλο πρόβλημα και πάγιο αίτημα του κλάδου για τη θεσμοθέτηση του δικαιώματος της ασθένειας του λογιστή και της κυοφορίας των γυναικών φοροτεχνικών. Συζητήθηκε επίσης το κυρίαρχο ζήτημα της ακρίβειας που απασχολεί τις επιχειρήσεις και την ελληνική κοινωνία. Από την μεριά του ο κ. Αλέξης Χαρίτσης δεσμεύτηκε ότι οι προτάσεις που του κατατέθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης θα εξεταστούν και είναι διαθέσιμος ώστε να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και περαιτέρω συζήτησης.

Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ένα πλαίσιο παραγωγικού και εποικοδομητικού διαλόγου με δεσμεύσεις για την ανάδειξη θετικών προτάσεων και λύσεων.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στις συναντήσεις συμμετείχαν η βουλευτής του Νομού Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, ο συντονιστής της Ν.Ε. Σάββας Δημητριάδης, ο αν. συντονιστής Πέτρος Παλάσχας, τα μέλη της Κ.Ε Γρίβας Χρήστος, Οικονόμου Αθανάσιος, Σουλελέ Λίλα, Στέφος Ιωάννης, τα μέλη της Ν.Ε. Αλέκος Μπαλακιέρας Ελένη Παπαθανασίου, Αλέξανδρος Φαρμάκης καθώς και στελέχη του κόμματος.

Η περιοδεία του Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Ιωάννινα ολοκληρώθηκε με ομιλία του στη μαζική πολιτική εκδήλωση για την ακρίβεια, τις επιπτώσεις στην κοινωνία και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην πλατεία Μαβίλη.

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας εξέδωσε στις 8/11/2022 το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:
 
Θέμα: « Ενημέρωση για τον ιό της καστανής ρυτίδωσης της τομάτας»
 
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας ενημερώνει σχετικά με την εξέλιξη της μόλυνσης της τομάτας από τον ιό της καστανής ρυτίδωσης, ότι κανένα από τα δείγματα που στάλθηκαν για έλεγχο από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, στο πλαίσιο των επισκοπήσεων 2022, δεν βρέθηκε θετικό. Οι δειγματοληψίες έγιναν, τόσο σε τυχαίες, όσο και σε καλλιέργειες που εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα. Αυτό βέβαια δεν πρέπει να εφησυχάσει κανένα, αφού δεν αποκλείεται η ύπαρξη του ιού στην ευρύτερη καλλιεργητική περιοχή, καθώς είναι αδύνατη τεχνικά ο εργαστηριακός έλεγχος όλων των καλλιεργειών τομάτας και πιπεριάς. 
Απεναντίας, τα στοιχεία από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά γιατί μία στις 8 παρτίδες σπόρων τομάτας που ελέγχθηκαν το 2022 βρέθηκε μολυσμένη από τον ιό της καστανής ρυτίδωσης. Αυτό αποδεικνύει ότι 8 χρόνια μετά την πρώτη ανίχνευση του ιού της καστανής ρυτίδωσης στο Ισραήλ, οι σποροπαραγωγικές εταιρείες δεν έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στη ρίζα του, στην σποροπαραγωγή. Είναι γνωστό ότι οι σπόροι είναι ο πρωταρχικός τρόπος διάδοσης του ιού και στη συνέχεια μολύνονται φυτώρια και παραγωγικά θερμοκήπια. 
 Οι παραγωγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να εφαρμόζουν τα μέτρα υγιεινής και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις ανθρώπων και αντικειμένων από άλλες εγκαταστάσεις. Η έλλειψη εργατικού δυναμικού που οδηγεί στην απασχόληση των ίδιων εργατών από πολλές επιχειρήσεις μπορεί να μεταδώσει πολύ γρήγορα μία αρχική μόλυνση. 
Καλούνται οι παραγωγοί σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων να ειδοποιήσουν άμεσα την υπηρεσία για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος. Υπενθυμίζεται ότι τα συμπτώματα που προκαλεί ο ιός ποικίλουν ανάλογα με το καλλιεργούμενο υβρίδιο, το στάδιο της μόλυνσης, τις κλιματικές συνθήκες, την ευρωστία και τη φυσιολογία του φυτού κ.α. με αποτέλεσμα να μην ασφαλής η οπτική διάγνωση. Είναι σαφές ότι από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό δεν επιβάλλεται, ούτε η άμεση εκρίζωση της μολυσμένης καλλιέργειας, ούτε η διακοπή συγκομιδής και εμπορίας των καρπών της. Πρέπει, όμως, να ληφθούν μέτρα υγιεινής για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του ιού σε άλλες εγκαταστάσεις. Η έγκαιρη διάγνωση προσφέρει μία δυνατότητα στον παραγωγό να εκριζώσει την μόλυνση στα αρχικά στάδια. Αν ο ιός πολλαπλασιαστεί και εγκατασταθεί σε μία καλλιέργεια είναι αμφίβολο αν μπορεί πλέον να εκριζωθεί, καθώς παραμένει στο έδαφος, στα δομικά στοιχεία του θερμοκηπίου, στα εργαλεία και σε άλλα αντικείμενα. 
 Οι γεωπόνοι της υπηρεσίας είναι στη διάθεση των παραγωγών για επιπλέον πληροφορίες και συνεργασία για την αντιμετώπιση αυτής της επικίνδυνης ίωσης της τομάτας.
 
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ

Κοντά στους Ηπειρώτες-εκθέτες στην διεθνή έκθεση Hermes Expo, η οποία έλαβε χώρα στο Old Bridge, Νιου Τζέρσει των ΗΠΑ, βρέθηκε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου.

Ο κ. Δήμου είχε την ευκαιρία σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους Ηπειρώτες-εκθέτες να διαπιστώσει και από κοντά το υψηλό επίπεδο παρουσίασης των προϊόντων. Επιπλέον, είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου και του επιμελητηρίου Ιωαννίνων, από το οποίο έλαβε και αναμνηστική πλακέτα.

Τον χαιρετισμό του στην έναρξη της έκθεσης, ο κ. Δήμου συνεχάρη τον ιδρυτή και Πρόεδρο της Έκθεσης κ. Κοτρότσιο για την σημαντική συμβολή του στην προβολή της Ελλάδος και των επιχειρήσεων στην αγορά των ΗΠΑ. Τόνισε δε, ότι το ΠΣΗΕ παραμένει αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων και εν γενεί της επιχειρηματικής κοινότητας για την αποτελεσματική προώθηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους.

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Mε βάση τα πρόσφατα δημοσιεύματα ότι αεροπορική εταιρία διεθνών πτήσεων, επιθυμεί να εντάξει τα Ιωάννινα στους χειμερινούς προσορισμούς της, καταγγέλοντας ταυτόχρονα την έλλειψη ενδιαφέροντος από τον Υπουργό Τουρισμού καθώς και ότι έγινε σύσκεψη φορέων στην Κρήτη για το ίδιο θέμα ενώ στην Ήπειρο σημειώνεται μια εκκωφαντική σιωπή, δεν μπορούμε παρά να τονίσουμε τη συνεχιζόμενη απαξίωση των Ιωννίνων αλλά και της Ηπείρου γενικότερα από τη Κυβέρνηση της ΝΔ και τα τοπικά στελέχη της.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις δυσκολίες, ολοκλήρωσε μέσα σε 3 χρόνια την Ολυμπία και την Ιόνια οδό μέχρι τα Ιωάννινα, καθώς και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, έργα που καρκινοβατούσαν για πάνω από 10 χρόνια ,έχοντας το αμείωτο και συνεχές ενδιαφέρον του Ηπειρώτη πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καθώς και όλων των Ηπειρωτών βουλευτών και στελεχών μας, έργα που συνέβαλαν τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Αντίθετα στα τρία χρόνια που πέρασαν με την κυβέρνηση της ΝΔ και παρά την από το 2018 έξοδο της χώρας από τα μνημόνια , στα Ιωάννινα και στην Ήπειρο δεν έχει προστεθεί ούτε ένα χιλιόμετρο δρόμος!!!!Το «παιχνίδι» μεταξύ της Κυβερνησης της ΝΔ και της Περιφέρειας Ηπείρου με την ανταλλαγή υπευθυνοτήτων στην ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού μέχρι την Κακκαβιά και της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια που κρατάει τρία χρόνια τώρα , δείχνει και την ανικανότητα αλλά και την αδιαφορία για την δημιουργία υποδομών στην περιοχή μας.

Προφανώς στον λίγο χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές ο λαός των Ιωαννίνων και της Ηπείρου θα αποδόσει τα «δέοντα» στη Νέα Δημοκρατία, που φιλοδοξεί με πρόσχημα τον παραλίμνιο ποδηλατόδρομο-πεζόδρομο,το μόνο έργο της να είναι η αλλαγή των ορίων της λίμνης Παμβώτιδας , συμβάλλοντας στην περαιτέρω οικοπεδοποίηση της παραλίμνιας περιοχής, αδιαφορώντας και για την κατάθεση του Π.Δ της λίμνης, με κύρια ευθύνη του Κ.Μητσοτάκη που είναι ενήμερος για όλα αυτά.

                                                                                                                   Ν.Ε ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

Ζητούνται Πωλητές, για μερική η πλήρη απασχόληση στα Ιωάννινα από επιχείρηση στον κλάδο προϊόντων ελέγχου βάρους, διατροφής, ευεξίας και περιποίησης δέρματος. Παρέχονται bonus, δώρα, υψηλό ποσοστό προμήθειας επί των πωλήσεων, και μια εξαιρετική ευκαιρία για καριέρα, με διαρκή εκπαίδευση, υποστήριξη, καθοδήγηση και υλικά προώθησης και ανάπτυξης των πωλήσεων..
Προϋπηρεσία στον κλάδο επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη.

Ζητούμενα η γνώση χειρισμού Η/Υ, internet και εξοικείωση με τη χρήση social media.


Αποστολή Βιογραφικών στο e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Τηλ. επικοινωνίας 6931 090939, 6971 761202