ΗΠΕΙΡΟΓΕΥΣΙΑ

Ο Αγγελος Κλεφτάκης άνοιξε το πρώτο ελληνικό εστιατόριο στο Λονδίνο με το όνομα Little Greek Pie Company και γέμισε τη γειτονιά με μυρωδιές από πίτες της Ηπείρου, πατρίδας της μητέρας του Ζωής, κάνοντας απλώς αυτό που του άρεσε από μικρός: να μαγειρεύει.

«Οι πίτες μού αρέσουν γιατί σημαίνουν μοίρασμα. Δεν μπορείς να φας μια πίτα μόνος σου!» λέει ο ίδιος που έχει βάλει στόχο να μάθει στους Αγγλους ότι το ελληνικό φαγητό δεν περιορίζεται στα «Greek Souvlaki και Mouzaka». «Θέλω να προωθήσω το καλό ποιοτικό ελληνικό φαγητό σε όλο τον κόσμο. Θα πρέπει να εξάγουμε τα προϊόντα μας πιο συστηματικά και να μάθουμε να χρησιμοποιούμε σωστά τις παραδόσεις μας, αλλά με τρόπο που αποπνέει φρεσκάδα».

Σε αυτό το μικρό μαγαζί με τις δύο ελιές στην πόρτα και φωτογραφίες από παλιές διαφημίσεις στους τοίχους, σερβίρονται φρέσκες παραδοσιακές τυρόπιτες, πρασόπιτες, σπανακόπιτες και κοτόπιτες, αλλά και πιο ιδιαίτερες γεύσεις όπως πίτες με γέμιση γαλοπούλας και κάστανου, σολομού με ρικότα και σπανάκι, σπανακόπιτες με άγριο ρύζι και φέτα, μελιτζανόπιτες με μοσχάρι και χαλούμι, κοτόπιτες με πράσα και μανιτάρια.

Επίσης προσφέρονται φρέσκες σαλάτες, γιαούρτι με μέλι και καρύδια, χαλβάς, πίτα με μαστίχα Χίου, ελληνικά λαχανικά, κορινθιακό ελαιόλαδο και ελληνικές σοκολάτες. Τα υλικά έρχονται απευθείας από την Ελλάδα με τη βοήθεια της αδερφής του η οποία τα ψωνίζει για χάρη του.

Περισσότερες πληροφορίες: www.littlegreekpie.com

Πηγή: ΒΗΜΑ Gourmet

e horos logo