ΗΠΕΙΡΟΓΕΥΣΙΑ

Χοιρινό κρέας με φασόλια είναι η νέα συνταγή που μας προτείνει ο Ηπειρώτης αρχιμάγειρας Τάσος Τόλης.

 

Για να την παρασκευάσουμε θα χρειαστούμε!

 

(Υλικά για 6 άτομα)

 

1 κιλό χοιρινό λαιμό ή πανσέτα

400γρ. φασόλια

2 ντομάτες , ψιλοκομμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες

2-3 κλωνάρια σέλινο, χοντροκομμένα

2 καρότα χονδροκομμένα

1 ποτήρι κρασί κόκκινο

3 κ. σ. ελαιόλαδο

4-5 κόκκους μπαχάρι

2 κτ. γλ. μπούκοβο αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΑΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

 

Από το βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε νερό. Αφού τα στραγγίσουμε τα βράζουμε σε άφθονο νερό για 30 λεπτά ξαφρίζοντας.

Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και πάλι και κρατώντας τον ζωμό τους.

Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο και το χοιρινό κομμένο σε μεγάλους κύβους, αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα και ρίχνουμε το κρεμμύδι, σκόρδο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί. Ακολούθως ρίχνουμε τα λαχανικά τα μπαχαρικά, και τα μισοβρασμένα φασόλια. Προσθέτουμε το ζωμό από τα φασόλια ώστε να σκεπάσει το χοιρινό κρέας.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ½ ώρα δοκιμάζουμε στο αλάτι και σερβίρουμε.

 

Καλή μας όρεξη!

e horos logo