ΗΠΕΙΡΟΓΕΥΣΙΑ

Καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και βαδίζουμε ολοταχώς προς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ο Ηπειρώτης αρχιμάγειρας Τάσος Τόλης μας προτείνει μία νόστιμότατη και θρεπτική σούπα. Ας 'ζεσταθούμε' λοιπόν με σούπα με αστράκι και χορταρικά.  

Για να την φτιάξουμε θα χρειαστούμε:

(Υλικά για 4-5 άτομα)

250 γρ. αστράκι 250γρ.

1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καρότα

2 μπαστουνάκια σέλινο
2 Τομάτες η 100 Mel χυμό ντομάτας
100 γρμ. Φύλλα σπανάκι
2 κ.σ.βούτυρο
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμός κρέατος
Τριμμένη κεφαλογραβιέρα

Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά για 10 λεπτά (Πριν τα έχουμε πλύνει καλά και ψιλοκόψει).

Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό, το χυμό τομάτας το σπανάκι , το αστράκι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Σερβίρουμε 'πουδράροντας' με τριμμένη κεφαλογραβιέρα η άλλο τυρί της αρέσκειας μας.

 

e horos logo