ΗΠΕΙΡΟΓΕΥΣΙΑ

Αγριογούρουνο στη Γάστρα ένα φαγητό που θα θυμάστε για πολύ καιρό, προτείνει στους φίλους του Hpeiros.gr, ο γνωστός Ηπειρώτης αρχιμάγειρας Τάσος Τόλης. Για να πετύχει η συνταγή θα χρειαστείτε:

(Υλικά για 8 άτομα)

2 κιλά αγριογούρουνο σπάλα κομμένο σε μερίδες

4 κ.σ ελαιόλαδο

6 Καρότα σε χοντρές ροδέλες

3 Κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα

4 σκελίδες σκόρδο

4 κλωνάρια σέλινο

1 κλαράκι δενδρολίβανο

1 κλαράκι θυμάρι ή θρούμπι

10 Γαρίφαλα

10 κόκκοι μπαχάρι

1 μπουκάλι κόκκινο Κρασί

3 κ.σ. Αλεύρι

4 κ.σ. Μέλι

Αλάτι-Πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

 

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας. Σε λεκάνη βάζουμε το κρέας, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλινο, σκόρδο, το μπαχαρικά, μυρωδικά, και τα περιχύνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Στη συνέχεια αφαιρούμε το κρέας, τα κρεμμύδια και τα καρότα από τη μαρινάδα την οποία σουρώνουμε κρατώντας το ζουμί της σε άλλο σκεύος.

Σε γάστρα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρέας με τα κρεμμύδια και τα καρότα, πασπαλίζουμε με αλεύρι, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη μαρινάδα. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί.

Κλείνουμε τη γάστρα, τη βάζουμε στο φούρνο (προθερμασμένος 180 βαθμούς) και ψήνουμε για 2 1/2 – 3 ώρες ανακατεύοντας περίπου κάθε μια ώρα απαλά. Εά χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.

Αν η σάλτσα του φαγητού μας είναι αρκετή την αφαιρούμε από τη γάστρα και τη βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα να σιγοβράσει και να δέσει ακόμα περισσότερο. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα περιχύνουμε το φαγητό με σάλτσα και συνοδεύουμε με πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά η πουρέ.

 

e horos logo