Κοτόπουλο κρασάτο με μανιτάρια προτείνει για τις φίλες και τους φίλους του www.Hpeiros.gr, ο Ηπειρώτης αρχιμάγειρας Τάσος Τόλης. Για να φτιάξετε την συνταγή που προτείνει θα χρειαστείτε:
Υλικά (για 4 - 6 άτομα)
1 κοτόπουλο περίπου 1.800 γρ., κομμένο σε μερίδες
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 δαφνόφυλλα
1 ½ κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη
500 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
2 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού, χοντροκομμένα
Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα στεγνώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε μια μεγάλη, χαμηλή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε λάδι, και την αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Βάζουμε το κοτόπουλο, σε 2 λεπτά προσθέτουμε το μισό λάδι και ροδίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη, ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε και τα μανιτάρια και το κρασί.
Κατόπιν προσθέτουμε 1 ποτήρι βραστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 50 λεπτά.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση ώστε να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε με πιλάφι λαχανικών η γαρνιτούρα της αρέσκεια σας.