Ρολό χοιρινό γεμιστό με μυρωδικά, είναι η συνταγή -πρόταση- για τις φίλες και τους φίλους του www.Hpeiros.gr, του Ηπειρώτη αρχιμάγειρα Τάσου
Τόλη, επίτιμου προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.
Για να το μαγειρέψετε θα χρειαστείτε:
(Υλικά για 4-6 άτομα)
1 ολόκληρη πανσέτα περίπου 2 κιλά
1 κ.σ αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ φρέσκο ή ξερό δεντρολίβανο
2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
¼ κ.σ τριμμένο μαραθόσπορο
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κ.σ. ελαιολαδο
Εκτέλεση συνταγής
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το αλάτι, το πιπέρι, ή το ξερό δεντρολίβανο ή το θυμάρι, τις σκελίδες σκόρδου και τον τριμμένο μαραθόσπορο.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο κρέας, τυλίγουμε σε ρολό και κάνουμε σφιχτά δεσίματα με σπάγκο κουζίνας σε διάφορα σημεία. Αλατίζουμε εξωτερικά.
Βάζουμε το ρολό σε ταψί ρίξτε το κρασί και ραντίστε το κρέας με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 3½ ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° C.
Δυναμώνουμε στους 180° C και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να ξεροψηθεί
Συνοδεύουμε με χωριάτικη σαλάτα η γαρνιτούρα της αρέσκεια μας.
Καλή όρεξη!