ΗΠΕΙΡΟΓΕΥΣΙΑ

Ντοματόσουπα, η οποία είναι ιδιαίτερα θρεπτική, προτείνει για τις φίλες κιαι τους φίλους του Hpeiros.gr, o Ηπειρώτης αρχιμάγειρας Τάσος Τόλης.

Πιο συγκεκριμένα: Για να φτιάξουμε ντοματόσουπα θα χρειαστούμε: 

             (Υλικά για 4 άτομα)

2 κουτ. σούπας λάδι

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κλαδάκι σέλινο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 φύλλα δάφνης

1 ξυλάκι κανέλας

1-2 κόκκοι πιπεριού 

2 κουτ. γλυκού κύµινο, σε σκόνη 

1 κιλό . ντοµάτες ώριμες  λιωμένες

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

250 ml  νερό

Αλάτι –πιπέρι

φύλλα  µμαϊντανού

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε το λάδι σε χαµηλή φωτιά σε µια κατσαρόλα και σοτάρουµε το κρεμμύδι, σκόρδο, σέλινο τη δάφνη, την κανέλα και τους κόκκους πιπεριού για 2-3 λεπτά ή µέχρι να µμαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουµε το κύµινο, και τις ντοµάτες. Προσθέτουµε τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουµε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουνε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, δοκιμάζουμε στο αλατοπίπερο.

Γαρνίρουμε µε τα φρέσκα φύλλα  πριν από το σερβίρισµα ,και φρυγανισμένες φέτες από ψωμί.

 

Καλή όρεξη! 

e horos logo