ΗΠΕΙΡΟΓΕΥΣΙΑ

Μανιτάρια στιφάδο, είναι η νέα πεντανόστικη συνταγή - πρόταση για την σαρακοστή, αλλά όχι μόνο

 

του Ηπειρώτη αρχιμάγειρα Τάσου Τόλη.

 

Για να την παρασκευάσουμε θα χρειαστούμε:

(Υλικά για 4 άτομα) 

 

1/2 φλ. τσ .ελαιόλαδο

1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια κοκόρια

1 ½ κιλό μανιτάρια ανάμεικτα

3-4 σκελίδες σκόρδο

2-3 φύλλα δάφνης

1 κ.γ. ολόκληρο μαύρο πιπέρι

2 κ.γ. ροζ πιπέρι (ολόκληρους κόκκους)

1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι

1 ξυλάκι κανέλλα

2-3 γαρύφαλλα

1 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο

120 ml κόκκινο ξηρό κρασί

45 ml μπαλσάμικο

αλάτι, πιπέρι

1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση συνταγής

 

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια τα σκόρδα και τα μανιτάρια και κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο τα μανιτάρια και όλα τα μπαχαρικά και αρωματικά το κρασί και το μπαλσάμικο.

Αφήβουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 25 με 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν και πάρουν ένα χρυσό-καφετί χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και το βαλσαμικο ξύδι, και το μαγειρεύουμε για

άλλα 10 - 15 λεπτά. Προσθέτουμε και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε για δύο λεπτά και αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία.

 

Καλή μας όρεξη! 

e horos logo