ΗΠΕΙΡΟΓΕΥΣΙΑ

Ημέρα του βακαλάου η 25η Μαρτίου και ο Ηπειρώτης αρχιμάγειρας και επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Τάσος Τόλης

προτείνει για τις φίλες και τους φίλους του Hpeiros.gr, "Μπακαλιάρο γιαχνιστό"

 

Για να τον φτιάξετε θα χρειαζτείτε: 

 

(Υλικά για 4-6 άτομα)

 

1 κιλό παστός ξαρμυρισμένος μπακαλιάρος

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 ξερά μέτρια κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)

3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο

4 γαρύφαλλα

500 γρ. Πατάτες κυδωνάτες

2κ.γλυκου σταφίδες άσπρες

1/2 φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο

1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 ποτήρι του νερού ζεστό νερό

πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

 

Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο αλλάζοντας το κρύο νερό για 24 ώρες , τον κόβουμε σε κομμάτια και τον τοποθετείτε σε ένα ταψί.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια με το σκόρδο για 4-5λεπτά και αλλά 3 λεπτά τις πατάτες . Στη συνέχεια ρίχνετε το κρασί λίγο νερό και βράζουμε για 3 λεπτά.

Κατόπιν προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης τα γαρύφαλλα, το πιπέρι με το μαϊντανό, τις σταφίδες το ζεστό νερό και ρίχνουμε το μείγμα των κρεμμυδιών πάνω στα κομμάτια του μπακαλιάρου.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τον μπακαλιάρο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

 

Καλή σας όρεξη! 

 

e horos logo