ΗΠΕΙΡΟΓΕΥΣΙΑ

Σουπιές με σπανάκι είναι η νέα συνταγή -πρόταση- για τις φίλες και τους φίλους του Hpeiros.gr, του Ηπειρώτη αρχιμάγειρα, επίτιμου προέδρου της Λέσχης

Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Τάσου Τόλη.

 

 Για να μαγειρέψετε σουπιές με σπανάκι, που είναι και ένα εξαιρετικό σαρακοστιανό πιάτο, θα χρειαστείτε:

 

(Υλικά για 4 άτομα)

1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες

½ φλ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα και ανακατεύουμε για 4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις σουπιές (καθαρισμένες & πλυμένες ), το σπανάκι, τον άνηθο, την ντομάτα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ρίχνοντας και μισό ποτήρι νερό .

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία για 15΄-20΄, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και μέχρι να μείνει το φαγητό μόνο με τη σάλτσα του.

 

Σερβίρουμε με φρέσκο λεμόνι, και κρίταμο.

 

Καλή μας όρεξη!

e horos logo