Ο επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδας, Ηπειρώτης αρχιμάγειρας Τάσος Τόλης, συστήνει για τους φίλους του www.Hpeiros.gr, τη συνταγή μποτάκια κοτόπουλο στο φούρνο.
Υλικά για 4 άτομα
6-8 μπουτάκια κοτόπουλο
100 γρ. γιαούρτι
2 κ.σ ψίχα τριμμένη ψωμιού
100 γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.γ. μπαχάρι πούδρα
Αλάτι-πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού, αφήνουμε (για 2-3 ώρες).
Σε ένα μπολ βάζουμε την ψίχα τριμμένη, την κεφαλογραβιέρα , την πάπρικα, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και βουτάμε ένα – ένα μπουτάκι στο στέρεο μείγμα.
Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα ,βάζουμε ένα κομματάκι βούτυρο πάνω σε κάθε ένα από τα μπούτια κοτόπουλο.
Ψήνουμε σε καλά προ θερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για 45 λεπτά να ροδίσουν καλά.
Συνοδεύουμε με μαιντανοσαλατα, χωριάτικη , και γιαούρτι με δυόσμο