ΗΠΕΙΡΟΓΕΥΣΙΑ

Προφιτερόλ μας προτείνει να φτιάξουμε ο Ηπειρώτης αρχιμάγειρας, επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Τάσος Τόλης.

 

Υλικά για 4-6 άτομα

Σου

150 γρ. βούτυρο

150 γρ. γάλα

6 κ.σ ζάχαρη

380 γρ.αλεύρι

5 αυγά

Κρέμα βανίλιας για γέμιση

1 λιτρο γάλα

1 φλ. τζ κορν - φλάουρ

2 φλ.τζ. ζάχαρη

3 αβγά

1 βανίλια

4 κ.σ αλεύρι

50 γρ. βούτυρο

 

Κρέμα επικάλυψης σοκολάτας

140 mel γάλα χλιαρό

50 γρ. κακάο

180 γρ. κουβερτούρας λιωμένη

400 γρ. κρέμα γάλακτος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο με το γάλα, ρίχνουμε την ζάχαρη και στην συνέχεια το αλεύρι. Ανακατεύουμε το αλεύρι, κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύοντας ρίχνουμε τ'αβγά. Βαζουμε την ζύμη σε κορνέ και κάνουμε σουδάκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να 'πάρουν χρώμα'.

Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το μισό γάλα, την ζάχαρη και την βανίλια. Σένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός απο το βούτυρο).

Μόλις το γάλα πάρει βράση ρίχνουμε σιγά-σιγά τα υλικά που έχουμε στο μπολ και ανακατεύομε μέχρι να πήξει η κρέμα κατόπιν ρίχνουμε το βούτυρο.

Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μπολ, στο ενα ρίχνουμε το κακαο,το γάλα και την σοκολάτα λιωμένη και αφήνουμε να κρυώσει, αφήστε να κρυώσουν αλλά να μην κάνουν κρουστα.Οταν κρυώσει η λευκή κρέμα την χτυπάμε με το μίξερ

ν'αφαρατεψει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Γεμίζουμε σουδακια με την λευκή κρέμα και τα βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε απο επάνω με την σοκολατένια κρέμα.

e horos logo