ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Όλες τις ειδικότητες που ασχολούνται με τον καρκίνο του μαστού, έφερε κοντά η ημερίδα με τίτλο «Η σύγχρονη διαχείριση του καρκίνου του μαστού: από την διάγνωση στην αποκατάσταση», που διοργάνωσε η Μονάδα Παθήσεων Μαστού της Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η ημερίδα, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο, αποτίοντας φόρο τιμής στον καθηγητή Χαράλαμπο Μπάτση, που με το ακάματο κλινικό και επιστημονικό του έργο, έβαλε τις βάσεις για την εξέλιξή της σε σύγχρονο Κέντρο Μαστού.
Στην ημερίδα, έδωσαν το «παρών» διακεκριμένοι ομιλητές, ενώ τέθηκε επί τάπητος η σύγχρονη διαχείριση όλων των σταδίων αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού από την διάγνωση μέχρι και την αποκατάσταση, εστιάζοντας σε θέματα που έχουν αλλάξει τελευταία την κλινική πρακτική, αλλά και σε θέματα που παραμένουν ακόμη αμφιλεγόμενα και που πιθανώς να αλλάξουν την αντιμετώπιση του καρκίνου στο μέλλον.
Κατά την έναρξη των εργασιών, το πρωί του Σαββάτου, το κλίμα ήταν συγκινισιακά φορτισμένο.
Δύο χρόνια και κάτι μετά τον αιφνίδιο χαμό του Χαράλαμπου Μπάτση, οι άνθρωποι που δέχθηκαν την φροντίδα του, τον γνώρισαν, τον συναναστράφηκαν ή δούλεψαν μαζί του και τον εκτιμούσαν ως άνθρωπο, μίλησαν για τον «δικό τους Μπάμπη», όπως οι ίδιοι τον έζησαν.
Στην ευγένεια, την πραότητα, την ακεραιότητα και το ήθος του, στοιχεία που τον συνόδευαν όχι μόνο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία ως αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και κατά την ενασχόλησή του με την πολιτική, αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας.
«Επιστήμη χωρίς ήθος, δεν είναι επιστήμη. Εγώ διδάχθηκα τον πρώτο χρόνο της θητείας μου από τον Μπάμπη, παρά το γεγονός ότι ήταν στην αντίπαλη παράταξη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης, με τον κ. Μπέγκα να χαρακτηρίζει το εκλιπόντα, ως έναν άνθρωπο χαρισματικό και σπάνιο.
Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης, επεσήμανε ότι ο Χαράλαμπος Μπάτσης «καταξιώθηκε στη συνείδηση της κοινωνίας, ταυτίστηκε με το κοινωνικό του έργο και την προσφορά του».
Για έναν «εξαιρετικό συνάδελφο», έκανε λόγο η Κοσμήτωρ της Ιατρικής Σχολής Μαργαρίτα Τζαφλίδου.
Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Σταυρούλα Τσιάρα, στάθηκε στον αγώνα του Χαράλαμπου Μπάτση, έναν αγώνα οδηγό για τις νεότερες γενιές.
«Η Μονάδα Παθήσεων Μαστού, έχει εξελιχθεί σε σημαντικό Κέντρο στον ιατρικό χάρτη της χώρας», τόνισε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Φώτης Βάββας.
Για δεκάδες χρόνια, ο Καθηγητής της Ιατρικής προσέφερε τις υπηρεσίες του σε χιλιάδες συνανθρώπους μας, που εκτιμούσαν την ειλικρίνεια του χαρακτήρα του και την ευγένειά του. Σημαντική, ήταν η προσφορά του στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο, όχι μόνο στις επεμβάσεις που έγιναν σε γυναίκες, αλλά και στο Κέντρο Αυτοεξέτασης Μαστού της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, όπως σημείωσε η Πρόεδρος του Παραρτήματος Ιωαννίνων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Νίκη Αγνάντη.
Η εναρκτήρια εκδήλωση, ολοκληρώθηκε με την σκιαγράφηση του χαρακτήρα και του έργου του Χαράλαμπου Μπάτση, από τον Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής, Καθηγητή Χρήστο Κάτσιο, ο οποίος παρουσίασε και φωτογραφικό υλικό, προκαλώντας συναισθήματα συγκίνησης στο κοινό.

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza