Μία ιδιαίτερη συνταγή με μοσχάρι μαγειρεμένο με μπίρα, προτείνει για τους φίλους του Hpeiros.gr, ο Ηπειρώτης σεφ Τάσος Τόλης. Ο επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, με την τεράστια γνώση και εμπειρία που διαθέτει στη μαγειρική, συστήνει την παραπάνω συνταγή, ως εξής:

 

Υλικά για 5 άτομα

 

800 γρ. μοσχάρι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μέτριους κύβους

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 κ. σούπας μέλι

2 κ. σούπας ξίδι

1 κουτάκι μπύρα τύπου 500 ml.

2 φύλλα δάφνης

1 κλαδάκι δεντρολίβανο

Αλάτι- πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

 

Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά μια ρηχή κατσαρόλα. Όταν ζεσταθεί αρκετά, ρίξτε τα κομμάτια του κρέατος και σοτάρετε να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.

Τα αφήνετε πρώτα να ροδίσουν από τη μια πλευρά, με μια ξύλινη κουτάλα τα γυρίζετε για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά, ρίχνετε το ελαιόλαδο.

Όταν ζεσταθεί καλά το ελαιόλαδο προσθέστε, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά. προσθέστε το ξίδι και το μέλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα

Κατόπιν την την μπίρα, το δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι.

Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 2 ώρες.

Αν το φαγητό μας χρειάζεται επιπλέον υγρά και προσθέστε ζεστό νερό από το βραστήρα.

 

Συνοδέψτε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

 

 

Υστερόγραφο:

* Η πληροφορία ότι εάν βάλετε μεγάλη ποσότητα μπίρας μπορεί να σας ...πιάσουν στο αλκοτέστ ελέγχεται ως ανακριβής!

Για πολλούς από εμάς το Πνεύμα των Χριστουγέννων είναι πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη, μυρίζει κανέλα και βανίλια και περνάει σίγουρα μια βόλτα από το στομάχι. Ωστόσο, ενόψει της πιο γλυκιάς -κυριολεκτικά και μεταφορικά- εποχής του χρόνου, κάποιοι λάτρεις των γλυκών ήδη σκέπτονται το μεθεόρτιο ραντεβού με τη ζυγαριά.

Στην ενημερωτική εκπομπή ΟΝ ΕΡΤ που παρουσιάζουν κάθε μεσημέρι η Ελένη Χρονά και ο Ανδρέας Ροδίτης , προβλήθηκαν τα θαλασσινά προϊόντα μιας επιχείρησης της Πρέβεζας που μας βγάζει ασπροπρόσωπους σε κάθε εκδήλωση.

Μια παραδοσιακή συνταγή για ηπειρώτικη τυρόπιτα που έχει αρκετές παραλλαγές, γάλα, γιαούρτι και και ξινόγαλα αντί για νερό, αλλά και διαφορετικά ονόματα όπως ζυμαρόπιτα, κουρκουτόπιτα, αλευρόπιτα.

Εκδήλωση με θέμα τη Μεσογειακή Κουζίνα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 20.30, στο ξενοδοχείο Grand Serai Congress and Spa (Δωδώνης 33, Ιωάννινα), από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Ο Αγγελος Κλεφτάκης άνοιξε το πρώτο ελληνικό εστιατόριο στο Λονδίνο με το όνομα Little Greek Pie Company και γέμισε τη γειτονιά με μυρωδιές από πίτες της Ηπείρου, πατρίδας της μητέρας του Ζωής, κάνοντας απλώς αυτό που του άρεσε από μικρός: να μαγειρεύει.

Τα εύσημα όλων έλαβαν οι Ηπειρώτες shefs-μάγειροι, που με την εκδήλωση-συμμετοχή «Η Γαστρονομία της Ηπείρου», στα πλαίσια του Πανηπειρωτικού Πανοράματος 2016'', κατενθουσίασαν τους επισκέπτες του Σταδίου Ταε Κβο Ντο, το διήμερο 5 και 6 Μαρτίου 2016

More Articles ...

e horos logo