Τις συμβάσεις για την υλοποίηση δύο νέων έργων υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Το πρώτο έργο αφορά στη βελτίωση και τη συντήρηση υποδομών και κοινοχρήστων χώρων στην Κοινότητα Περιβλέπτου με προϋπολογισμό 170 χιλιάδες ευρώ.

Επικεντρώνεται στην διαμόρφωση οικοπέδου όπου βρίσκεται το κτίριο που λειτουργούσε ως Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο.

Σύμφωνα με την μελέτη προβλέπονται εργασίες στερέωσης, επισκευής και συντήρησης. Το κτίριο έχει εμβαδό στο ισόγειο 150,30 τμ. και στο υπόγειο 30,00 τμ.

Επίσης προβλέπεται πλακόστρωση τμήματος του περιβάλλοντα χώρου με φυσικές χονδρόπλακες καθώς και επισκευή τμήματος της περίφραξης αυτού με κατασκευή τοιχείου από σκυρόδεμα.

Στο κτίριο θα γίνει καθαίρεση της στέγης, κατασκευή καινούργιας, καθαίρεση της ξύλινης οροφής και κατασκευή νέας ξύλινης.

Οι όψεις του κτιρίου θα επισκευαστούν με γνώμονα την τήρηση της αρχικής τους μορφής.

Εσωτερικά αφού καθαιρεθούν οι εγκαταστάσεις (ηλεκτρικές, υδραυλικές κλπ) θα γίνει διαμόρφωση των χώρων και νέες εγκαταστάσεις δικτύων.

Το δεύτερο έργο αφορά στη συντήρηση, επισκευή και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων (γήπεδο ποδοσφαίρου) στην Κοινότητα Καστρίτσας.

Ο προυπολογισμός ανέρχεται στις 85 χιλιάδες ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης, επισκευής και βελτίωσης του γηπέδου.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη μελέτη:

•          Ανακαινίζονται πλήρως τα αποδυτήρια των ομάδων, γηπεδούχων και φιλοξενούμενων, με την εκτέλεση των εργασιών που αφορούν την επίστρωση πλακιδίων, νέο επίχρισμα τοιχοποιίας, χρωματισμούς, υδραυλική εγκατάσταση και είδη υγιεινής στα WC

•          Τμήμα του χώρου της αποθήκης προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί για την ορθή διαμόρφωση επιπλέον απαιτούμενου χώρου αποδυτηρίων. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κανονισμών, θα δημιουργηθεί χώρος WC και λουτρού στα αποδυτήρια των διαιτητών.

•          Όλοι οι χώροι θα επιχριστούν, στην οροφή θα κατασκευαστεί ψευδοροφή από γυψοσανίδα, ενώ θα αντικατασταθούν όλα τα εσωτερικά κουφώματα.

•          Οι εργασίες περιλαμβάνουν επίσης την αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων και την κατασκευή επιχρισμάτων σε όλες τις εξωτερικές όψεις, καθώς και χρωματισμών

•          Στις στέγες των κτιρίων προβλέπονται υδρορροές για την διοχέτευση των ομβρίων και τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα για τις ανάγκες των χρηστών.

•          Για την για ψύξη/θέρμανση των χώρων τοποθετούνται τρείς κλιματιστικές μονάδες.

•          Από την έξοδο των αποδυτηρίων μέχρι και την είσοδο στον αθλητικό χώρο, θα κατασκευαστεί περίφραξη μεταλλική ύψους 2,5μ. από κοιλοδοκούς και πλέγμα, για προστασία παικτών και διαιτητών και την ασφαλή τους είσοδο και έξοδο από το γήπεδο

Επίσης προβλέπεται η αποπεράτωση εργασιών στους χώρους κάτω από τις κερκίδες όπως και η κατασκευή των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας το απόγευμα της Δευτέρας. Το μοναδικό θέμα που συζητήθηκε όπως ανέμεναν όλοι, εκτός του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ήταν η πώληση της ΟΛΗΓ Α.Ε. και η σοβαρή εκκρεμότητα της χερσαίας ζώνης.
Η συζήτηση έγινε με την παρουσία και τοποθέτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. Θεσπρωτίας κ. Μάριου Κάτση. Η παρουσία του εκνεύρισε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος μάλιστα τον επέπληξε που πήγε... απρόσκλητος και τοποθετήθηκε για το σοβαρό αυτό θέμα, παρόλο που δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη!. Εδώ αξίξει να σημειωθεί ότι τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων μπορεί να τις παρακολουθήσει ο οποιοσδήποτε πολίτης θελήσει, ενώ οι Βουλευτές είναι a priori  προσκεκλημένοι. 
 
Με το ίδιο έντονο ύφος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, απευθύνθηκε και προς τον δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Γόγολο, ενώ απαράδεκτη συμπεριφορά επέδειξε προς την δημοσιογράφο -συγγραφέα και υποψήφια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ κα Άννα Στεργίου, από την οποία μάλιστα αφαίρεσε το λόγο κλείνοντάς τη το μικρόφωνο. Τον είχε ενοχλήσει ερώτηση της κας Στεργίου η οποία απευθυνόμενη προς το δήμαρχο του είπε ότι 'όταν παραδώσεις τα κλειδιά της πόλης τι πόλη θα παραδώσεις;'. 
Έπειτα από έντονη συζήτηση για το λιμάνι η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες άρχισε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης με πρώτο θέμα την τουριστική προβολή του Δήμου για το 2023. Κατά τη συζήτηση του θέματος ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Λώλος και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι εξήλθαν της αίθουσας για να καπνίσουν ένα τσιγάρο. 
Όταν όμως ο Δήμαρχος επέστρεφε στην αίθουσα δεν πρόσεξε ότι η γυάλινη πόρτα ήταν κλειστεί με αποτέλεσμα να πέσει πάνω της. Το χτύπημα στο κεφάλι ήταν τόσο δυνατό που του προκάλεσε ζάλη και αδιαθεσία. Λίγη ώρα νωρίτερα μία σημαία που δεν είχε στερεωθεί σωστά, έπεσε, παρασυρόμενη από τον άνεμο, περνώντας -ευτυχώς- ελάχιστα εκατοστά δίπλα από τον βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μάριο Κάτση.

«Η Άρτα μας Γιορτάζει. Γιορτάζουμε την Πολιούχο μας, την Αγία Θεοδώρα, την Βασίλισσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου, με την ευτυχή συγκυρία η Δημοτική μας Αρχή να έχει ολοκληρώσει τα έργα ανάπλασης και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού της Αγίας Θεοδώρας.

Εύχομαι ολόψυχα η Αγία να δώσει υγεία, δύναμη σε όλους τους Αρτινούς αλλά και σε όλους όσους βιώνουν τις συνέπειες του φοβερού δυστυχήματος που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα μας.

Η χάρη και η φώτιση της Αγίας μας να καθοδηγεί και όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά, ώστε να είμαστε χρήσιμοι και να συνεργαζόμαστε όλοι μαζί για το καλό του τόπου μας».

Ο αξιωματικός ε.α. Θανάσης Κεραμιδόγλου συμπορεύεται με την δημοτική παράταξη "Ανάπτυξη τώρα" με επικαφαλής τον κ. Γιώργο Νίτσα για τον Δήμο της Πρέβεζας. Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής: "Η “Ανάπτυξη Τώρα” βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη “συμπόρευση δυνάμεων” στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 με τον Θανάση Κεραμιδόγλου.

Ο Θανάσης Κεραμιδόγλου Αξιωματικός ε.α της πολεμικής αεροπορίας, σίγουρα αυξάνει δυνατότητες της παράταξης για νίκη στις επόμενες εκλογές.

Θα αποτελεί μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της “Ανάπτυξης Τώρα” και μαζί με τον επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Νίτσα και τον Τάσο Αμάραντο, θα αναλάβουν τις συναντήσεις συνεργειών-συνεργασιών με κόμματα, παρατάξεις και κινήσεις πολιτών, για να επιτευχθεί και στην πράξη το “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ” που πρεσβεύει η ανεξάρτητη παράταξή μας.

Ο κ. Κεραμιδόγλου δήλωσε: "Το ενδιαφέρον και η αγάπη μου για την Πρέβεζα, η προτροπή συμπολιτών και φίλων με οδηγήσαν να ασχοληθώ με τα κοινά του Δήμου μας.

Συντασσόμενος με την ομάδα εκλογικού αγώνα της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης 'ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ', αξιοποιώντας τις γνώσεις, τις εμπειρίες μου (Ώς απλός στρατιώτης όπως ήμουν και είμαι στην μέχρι τώρα πορεία μου, όπως και την συμμέτοχή μου σε ομάδες πολιτών), με γνώμονα μόνο το καλό, το συμφέρον της πόλης και του δήμου μας, προχωράω με πράξεις και όχι με λόγια.

Άλλωστε το έχω αποδείξει με την παρουσία μου στα 33 περίπου χρόνια που κατοικώ σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο, που είναι δεύτερη και τελευταία μου πατρίδα μου (καταγωγή για όσους δεν γνωρίζουν από Θεσσαλονίκη). Συντάσσομαι πλέον κοντά στον Γιώργο Νίτσα και τους καταξιωμένους από την Πρεβεζάνικη κοινωνία συνεργάτες του.

Έναν άνθρωπο που ασχολείται ενεργά για πολλά χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση, γνώστης των θεμάτων και προβλημάτων της πόλης και του δήμου μας, επιμένει μόνο αυτοδιοικητικά έχοντας όραμα και διάθεση προσφοράς για τον τόπο μας.

Να κάνουμε μαζί με όλους τους συνδημότες μας την Πρέβεζα και τα χωριά μας όπως πρέπει και όπως τους αξίζει.

Καλό αγώνα

Με σεβασμό στους συνδημότες μας

Σμήναρχος ε.α   Επιτ. Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α/ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ 27/3/2023"

Με αφορμή τις αρχαιολογικές έρευνες στο Καστρί στην Αρχαία Πανδοσία, από την ομάδα του Δημήτρη Ρουμπή καθηγητή  του Πανεπιστημίου της Βασιλικάτας που εδρεύει στη Matera της Ιταλίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και την υποστήριξη του Δήμου Πάργας, ξαναήρθαν στο φως κοινές διαδρομές και σχέσεις με την ιταλική Anglona - αρχαία Πανδοσία  στον Δήμο Tursi  και την  Ηράκλεια στον Δήμο Policoro που βρίσκονται στην Περιφέρεια Basilicata .

Στα πλαίσια αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάργας ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση για την σύσταση συμφώνου φιλίας – αδελφοποίησης με τον Δήμο Tursi και συνεργασίας με τον Δήμο  Policoro που θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία, η οποία θα επιτρέψει να δημιουργηθούν στενοί δεσμοί σε οικονομικό, κοινωνικό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο μεταξύ των Δήμων, με σκοπό την κοινή πρόοδο όλων των μερών.

Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί το επόμενο διάστημα παρουσίασε την Δευτέρα 20 Μαρτίου ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Παράλληλα ο κ. Παπαγεωργίου απάντησε διεξοδικά σε όλα τα νομικά ζητήματα που αφορούν στην διαδικασία της εκλογής του, θέματα συνεργασίας με τις συνεργαζόμενες παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους και ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι δήμαρχος μειωμένης ευθύνης.

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι η απώλεια του Μωυσή Ελισάφ αποτέλεσε ένα θλιβερό κι ανατρεπτικό γεγονός «που θα μας συνοδεύει για πολύ καιρό».

Το γεγονός αυτό δημιούργησε μια νέα συνθήκη στην οποία ο ίδιος ανέλαβε το δικό του μερίδιο ευθύνης.

Μέρος αυτής αποτελεί η διατήρηση της συνέχειας και της συνέπειας όπως και η ολοκλήρωση του έργου της σημερινής δημοτικής αρχής.

«Ο Δήμος οφείλει και πρέπει να λειτουργεί αποτελεσματικά και με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη, την βελτίωση της καθημερινότητάς του, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Με αυτό το πνεύμα δεν είναι στις προθέσεις μου η ανατροπή των υφιστάμενων συνεργασιών. Τις τιμώ και αναμένω αμφίδρομη στάση.

Έχω πλήρη επίγνωση ότι δεν είμαι ο εκλεγμένος δήμαρχος της πόλης. Όμως δεν θα είμαι δήμαρχος υπό ομηρεία, ούτε υπηρεσιακός και σε καμία περίπτωση δεν θα είμαι δήμαρχος μειωμένης ευθύνης» υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργίου.

Όπως είπε θα ασκήσει τα καθήκοντά του υπό το πρίσμα της ενότητας, της συνέπειας και της συνέχειας.

Αναφερόμενος στους άμεσους πολιτικούς στόχους είπε ότι αυτοί «είναι η ομαλή εξέλιξη και η ολοκλήρωση των έργων, η στήριξη των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών για εμβάθυνση της κοινωνικής συνοχής, η ενίσχυση της προσπάθειας όλων μας για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα –είναι μια διαδικασία επίπονη και αδιάκοπη- η αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων με έμφαση στις παιδικές χαρές και η βελτίωση των σχολικών υποδομών».

Δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί προς την κατεύθυνση αυτή καταθέτοντας όλες του τις δυνάμεις.

«Για μένα δεν υπάρχει προσωπική στρατηγική, δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Ανήκω στην κατηγορία αυτών που πιστεύουν ότι υπάρχει ηθική στο χώρο της πολιτικής και δέσμευσή μου είναι να καταθέσω το προσωπικό μου κεφάλαιο γα να κάνουμε τα Γιάννινα καλύτερα. Προσωπικά λοιπόν δεν επιδίωξα επαγγελματική σχέση με την πολιτική. Ότι έχω καταφέρει μέχρι σήμερα το έκανα με παρρησία γνώμης, χωρίς καμία εξάρτηση, χωρίς κανένα δάνειο και ειδικά με πολύ δουλειά.

Δεν ανέχομαι το ψέμα, την διαβολή, την υποκρισία και την αλαζονεία.

Με αυτά τα δεδομένα θα λειτουργήσω και από τη θέση του Δημάρχου» υπογράμμισε.

Σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει όλους με σεβασμό και ζητά το ίδιο ενώ κατέστησε ότι η παράταξη θα είναι παρούσα στα αυτοδιοικητικά πράγματα.

«Η παράταξη δεν πρόκειται να αφεθεί στην πολιτική λεηλασία. Ήρθε για να μείνει.

Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά, προσηλωμένοι στο στόχο μας και πάντα δίπλα στους πολίτες» τόνισε.

Απαντώντας σε ερωτήματα που τέθηκαν ο Δήμαρχος αναγνώρισε ότι η αποχή της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» δημιουργεί πολιτικό ζήτημα στη σύμπραξη.

«Όταν δεν αναγνωρίζεται η εκλογή του Δημάρχου δημιουργείται πολιτικό θέμα. Το γεγονός από μόνο του έχει συνέπειες στη συνεργασία. Προσωπικά τιμώ τις συνεργασίες μας και θα ήθελα να τις συνεχίσω» είπε ο κ. Παπαγεωργίου και σε άλλο σημείο διευκρίνισε ότι τα υπόλοιπα μέλη της σύμπραξης δεν θέτουν ζήτημα για τον τρόπο ανάδειξης του δημάρχου.

Σχετικά με τον ορισμό αντιδημάρχων διευκρίνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία αν δεν αναγνωρίζεται ο δήμαρχος.

Σε ότι αφορά την διαδικασία της εκλογής ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι έγινε στη βάση όσων προβλέπει η νομοθεσία. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν απάντησε στον προσδιορισμένο από το νόμο χρόνο και δεν έχει δικαιοδοσία να επανέλθει.

Τέλος ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι άμεσα θα συγκληθεί η Γραμματεία της παράταξης και το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει η ολομέλειά της.

Σε δήλωσή της η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Άρτας κ. Ανθούλα Ζιώρη, ανέφερε: "Ευχαριστώ το Δήμο Αρταίων για την τιμή της βράβευσης,την Τετάρτη 08-03-2023 το απόγευμα, στην αίθουσα του συλλόγου «Σκουφάς» Άρτας, που στο πλαίσιο της 8ης Μαρτίου ως παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, βράβευσε γυναίκες για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

Η βράβευσή μου σηματοδοτεί την αναγνώριση του έργου του Μουσικού Σχολείου Άρτας κατά τη δεκατετράχρονη λειτουργία του και ανήκει σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα, στους μαθητές και στις μαθήτριες, στους γονείς τους, στους καθηγητές και στις καθηγήτριες που οραματιστήκαμε και εργαστήκαμε για ένα συμπεριληπτικό σχολείο με αρμονικό συνδυασμό γενικής και μουσικής παιδείαςκαι εκπαιδευτικό περιβάλλον εμπιστοσύνης, σεβασμού, αποδοχής, δημιουργικότητας, κοινωνικής ευαισθητοποίησης και συνεισφοράς.

 

arta_2.JPG

Η 8η Μαρτίου ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, είναι ημέρα τιμής στους αγώνες του γυναικείου κινήματος αλλά και μέρα δέσμευσης για συνέχιση των διεκδικήσεων που αφορούν στην πλήρη ισότητα ανδρών και γυναικώνστο πλαίσιο μίας δημοκρατικής κοινωνίας.

Η τραγική χρονική συγκυρία του τρομερού σιδηροδρομικού δυστυχήματος μάς θέτει ως εκπαιδευτικούς μπροστά στη μεγάλη ευθύνη της διαπαιδαγώγησης των μαθητών μας και των μαθητριών μας με βασικές ανθρωπιστικές αρχές, με τοποθέτηση της αξίας της ανθρώπινης ζωής στο υψηλότερο βάθρο, με όραμα και σταθερή διεκδίκηση για ασφαλή σχολεία, ασφαλείς μετακινήσεις, ασφαλές δημόσιο σύστημα υγείας, ασφαλή πανεπιστήμια, ασφαλές μέλλον".

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υποψηφιότητα της Αγγέλικας Φώτη - Ντούκα για δημοτική σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο νίκης της παράταξής μας στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Η Αγγέλικα Φώτη - Ντούκα δραστηριοποιείται στα κοινά του Δήμου Πρέβεζας για πολλά χρόνια, ενώ διαθέτει και αυτοδιοικητική εμπειρία έχοντας διατελέσει από το 2014 έως το 2019 τοπική σύμβουλος Λούρου. Στις εκλογές του 2019 δεν έθεσε υποψηφιότητα.

Η ίδια σε δήλωσή της αναφέρει:

“Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πρέβεζας με την ανεξάρτητη παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο το Γιώργο Νίτσα. Θα παλέψω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις για το νικηφόρο αποτέλεσμα με σκοπό μία αλλαγή, υπέρ του Δήμου και των δημοτών, τόσο στην πόλη της Πρέβεζας, όσο και στα χωριά του Δήμου.

Αποφάσισα να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια, βλέποντας τη μεγάλη δυναμική και απήχηση της παράταξης στην κοινωνία και τον στόχο που έχει θέσει. Ένα στόχο που είναι υλοποιήσιμος ώστε να φέρει το Δήμο Πρέβεζας στο δρόμο της οργάνωσης και της ανάπτυξης, δίνοντας χώρο σε ανθρώπους και προσωπικότητες να δουλέψουν για το καλό του τόπου και όχι για το ατομικό συμφέρον”.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟY

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» αναφορικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων κ.λπ.», συμπορευόμενη επί της ουσίας με τις απόψεις της Ένωσης ΔΕΥΑ, τονίζει τα ακόλουθα:

«Το νερό είναι και παραμένει το σημαντικότερο κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να τίθεται καν θέμα ιδιωτικοποίησης, ούτε ως υπόνοια. Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε, υπάρχουν προβλέψεις που χρήζουν αλλαγής και διόρθωσης. Η νέα Ρυθμιστική Αρχή δεν θα μπορέσει να λύσει πραγματικά ζητήματα. Είναι δεσμεύσεις που πάρθηκαν χωρίς να ερωτηθούν οι Δήμοι και γι αυτό η ΚΕΔΕ ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, μια πρόταση με την οποία συμφωνούμε. Η υπαγωγή των υπηρεσιών ύδατος στη Ρ.Α.Α.Ε.Υ. δεν συνάδει με την υφιστάμενη κατάσταση του τομέα υπηρεσιών ύδατος της χώρας μας, αφού σε αυτόν δεν υπάρχει ανταγωνιστικό πεδίο, με άλλα λόγια δεν υπάρχει αγορά όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της ενέργειας, την οποία πρέπει να εποπτεύσει, να ελέγξει και να ρυθμίσει μια Ρυθμιστική Αρχή προκειμένου να τηρηθούν οι κανόνες ανταγωνισμού σύμφωνα με το εθνικό και το ενωσιακό δίκαιο, και να προστατευθούν οι καταναλωτές.

Η σχεδιαζόμενη αυτή ρύθμιση αποτελεί μία πολύ αρνητική θεσμική εξέλιξη για τον τομέα παροχής υπηρεσιών ύδατος συνεπώς και για τις Δ.Ε.Υ.Α.

Αυτό που πρέπει να δούμε είναι η εύρυθμη λειτουργία των ΔΕΥΑ αντιμετωπίζοντας τις ελλείψεις και τις παθογένειες του σημερινού μοντέλου λειτουργίας. Είναι άσκοπο αυτό που πάει να γίνει, όταν π.χ. όλες οι υπό έλεγχο αγορές ενέργειας έκαναν μεγάλες αυξήσεις, ενώ καμία ΔΕΥΑ σε όλη τη χώρα δεν έκανε καμία αύξηση. Όλα αυξήθηκαν και οι ΔΕΥΑ απορρόφησαν μια τεράστια αύξηση κόστους ώστε να μην μετακινηθεί ούτε ένα ευρώ σε κανένα δημότη.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οποιαδήποτε προσπάθεια έμμεση ή άμεση για ιδιωτικοποίηση του νερού θα μας βρει απέναντι».

Από τη Δευτέρα 13 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές Οδοντιατρικές/Παιδιατρικές/Οφθαλμολογικές/ΩΡΛ εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές του Δήμου Ιωαννιτών.

Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων, τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», υπό την αιγίδα του Μητρώου Εθελοντών του  Δήμου Ιωαννιτών  και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής/Παιδιατρικής του Οργανισμού, στην οποία καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά Οδοντίατροι, Παιδίατροι, ΩΡΛ και Οφθαλμίατροι, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι Ιατροί/Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν την Κινητή Μονάδα του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» θα βρίσκεται

στην Πλατεία Μαβίλη του Δήμου Ιωαννιτών

Ωράριο Λειτουργίας της Κινητής Μονάδας: 9:00π.μ.- 5:00μ.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 2651001030

Στο τηλέφωνο αυτό που ανήκει στην Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου, μπορεί να κλείσει κάποιος γονέας/κηδεμόνας ραντεβού για εξέταση του παιδιού και μπορεί να εξυπηρετήσει επιπλέον 8 με 9 παιδιά ημερησίως μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου αρχομένης από 13 Μαρτίου. Τα παιδιά θα προσέρχονται με συνοδεία του γονέα/κηδεμόνα.  

Η Δράση της Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της covid19.

Συγκεκριμένα: 
1.  Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής
2.  Δε θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν τέντες στον εξωτερικό χώρο της Μονάδας, καθώς και καθίσματα, με τις απαραίτητες αποστάσεις, για την παραμονή των ατόμων
3.  Θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται και προβλέπεται
4.  Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και οι εξεταζόμενοι θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 153.369 παιδιά. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ Στη Γειτονιά», ο ΟΠΑΠ σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιούν Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά με τη συνεργασία των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων και των τοπικών φορέων.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται με τα σύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα οποία επισκέπτονται Περιφέρειες σε ολόκληρη τη χώρα.

Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τηλ. 11040

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου: «Βελτίωση οδικής ασφάλειας Φιλιππιάδας» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ!

Μεταξύ του Δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζής και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας κ. Οικονόμου υπογράφηκε σύμβαση για το έργο: «Βελτίωση οδικής ασφαλείας Φιλιππιάδας». Στόχος του έργου είναι η αποκατάσταση και αναβάθμιση πεζοδρομίων και οδοφωτισμού. Σημειώνεται ότι θα γίνει εγκατάσταση νέου δικτύου φωτισμού με κρεμαστά φωτιστικά τ. LED, αλλά και τοποθέτηση αυτόνομων ηλιακών συστημάτων, για την ασφαλέστερη κίνηση και διέλευση κατοίκων και επισκεπτών της πόλης.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ταμείο αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και είναι προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

«Αξιοποιούμε κάθε προσφερόμενο πρόγραμμα για να κάνουμε την πρωτεύουσα του Δήμου μας, την πόλη της Φιλιππιάδας, πιο φωτεινή και περισσότερο ασφαλής. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση είναι από το ταμείο αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σε ανταπόδοση για την λειτουργία της προσωρινής Δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής.  

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αυλοτόπου Σουλίου "Η Γλαβίτσα" σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει: "Με απρόσμενη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία φορά η Ημερίδα για τη Μελισσοκομία και Κτηνοτροφία που συνδιοργάνωσαν το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αυλοτόπου και η Περιφέρεια Ηπείρου την Κυριακή 19-3-2023. Η εκδήλωση, στην οποία προσήλθε πλήθος κόσμου από τα πέντε Σουλιωτοχώρια και όχι μόνο, έλαβε χώρα στο Ξενώνα του Σουλίου, δίπλα στα ιστορικά Πηγάδια. Τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν την ομήγυρη ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, πρώην Δήμαρχος Σουλίου και νυν επίτιμο μέλος του Πολιτιστικού μας Συλλόγου κ. Μπραΐμη - Μπότση Σταυρούλα, οι αντιδήμαρχοι Σουλίου κ.κ. Ντάγκας Γεώργιος και Παππάς Παναγιώτης και άλλοι. Το Δ,Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου τους ευχαριστεί όλους θερμά.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζει στους πέντε καταξιωμένους επιστήμονες που αφιλοκερδώς και με περισσή προθυμία και χαρά προσέφεραν τις πολύτιμες επιστημονικές τους γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο της Ημερίδας. Αυτοί είναι οι κ.κ.: Ζελοβίτης Ιωάννης, Γεωπόνος, Δρ, Λώλος Παναγιώτης Γεωπόνος Μελισσοκόμος, Παπαδοπούλου Βασιλική, Μελισσοκόμος - Εκαιδεύτρια Δ. ΙΕΚ, Μάργαρης Γεώργιος, Ιδιώτης Ζωοτέχνης και Χόβολος Γεώργιος, ιδιώτης Κτηνίατρος.

Στην εκδήλωση προσήλθαν ακόμη και έκαναν ουσιαστική παρέμβαση στοθέμα της μελισσοκομίας οι κ.κ. Αναστάσιος Ποντίκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας(ΟΜΣΕ) και Τσιάβος Βασίλειος, Πρόεδρος Μελισσοκόμων Θεσπρωτίας. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε ακόμη την περιφέρεια Ηπείρου για την οικονομική στήριξη της ημερίδας καθώς και τα υπέροχα παιδιά του Ξενώνα, Φώτη και Φίλιππα για την άψογη εξυπηρέτηση, καθώς και τις άλλες κυρίες, μεταξύ των οποίων τη μητέρα τους κ. Παναγιώτα Τσιρώνη, για την ετοιμασία του μπουφέ με τα πεντανόστιμα φαγητά από Σουλιώτικα προϊόντα, που με περισσή αγάπη και φροντίδα ετοίμασαν για όλον τον κόσμο.

Κάτω από το λαμπρό φως και τη θαλπωρή του Ήλιου της ανοιξιάτικης αυτής Κυριακής του Μάρτη, ακολούθησε περιήγηση και ξενάγηση των προσκεκλημένων στην άγριας ομορφιάς μαγευτική και λουλουδιασμένη Φύση του τοπίου καθώς και στα πλέον Ιστορικά σημεία του Ιερού χώρου του Σουλίου, όπου αναπαύονται οι ψυχές των Ηρώων.

Κοντά στους Ηπειρώτες-εκθέτες στην διεθνή έκθεση Hermes Expo, η οποία έλαβε χώρα στο Old Bridge, Νιου Τζέρσει των ΗΠΑ, βρέθηκε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου.

Ο κ. Δήμου είχε την ευκαιρία σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους Ηπειρώτες-εκθέτες να διαπιστώσει και από κοντά το υψηλό επίπεδο παρουσίασης των προϊόντων. Επιπλέον, είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου και του επιμελητηρίου Ιωαννίνων, από το οποίο έλαβε και αναμνηστική πλακέτα.

Τον χαιρετισμό του στην έναρξη της έκθεσης, ο κ. Δήμου συνεχάρη τον ιδρυτή και Πρόεδρο της Έκθεσης κ. Κοτρότσιο για την σημαντική συμβολή του στην προβολή της Ελλάδος και των επιχειρήσεων στην αγορά των ΗΠΑ. Τόνισε δε, ότι το ΠΣΗΕ παραμένει αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων και εν γενεί της επιχειρηματικής κοινότητας για την αποτελεσματική προώθηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους.

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Mε βάση τα πρόσφατα δημοσιεύματα ότι αεροπορική εταιρία διεθνών πτήσεων, επιθυμεί να εντάξει τα Ιωάννινα στους χειμερινούς προσορισμούς της, καταγγέλοντας ταυτόχρονα την έλλειψη ενδιαφέροντος από τον Υπουργό Τουρισμού καθώς και ότι έγινε σύσκεψη φορέων στην Κρήτη για το ίδιο θέμα ενώ στην Ήπειρο σημειώνεται μια εκκωφαντική σιωπή, δεν μπορούμε παρά να τονίσουμε τη συνεχιζόμενη απαξίωση των Ιωννίνων αλλά και της Ηπείρου γενικότερα από τη Κυβέρνηση της ΝΔ και τα τοπικά στελέχη της.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις δυσκολίες, ολοκλήρωσε μέσα σε 3 χρόνια την Ολυμπία και την Ιόνια οδό μέχρι τα Ιωάννινα, καθώς και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, έργα που καρκινοβατούσαν για πάνω από 10 χρόνια ,έχοντας το αμείωτο και συνεχές ενδιαφέρον του Ηπειρώτη πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καθώς και όλων των Ηπειρωτών βουλευτών και στελεχών μας, έργα που συνέβαλαν τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Αντίθετα στα τρία χρόνια που πέρασαν με την κυβέρνηση της ΝΔ και παρά την από το 2018 έξοδο της χώρας από τα μνημόνια , στα Ιωάννινα και στην Ήπειρο δεν έχει προστεθεί ούτε ένα χιλιόμετρο δρόμος!!!!Το «παιχνίδι» μεταξύ της Κυβερνησης της ΝΔ και της Περιφέρειας Ηπείρου με την ανταλλαγή υπευθυνοτήτων στην ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού μέχρι την Κακκαβιά και της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια που κρατάει τρία χρόνια τώρα , δείχνει και την ανικανότητα αλλά και την αδιαφορία για την δημιουργία υποδομών στην περιοχή μας.

Προφανώς στον λίγο χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές ο λαός των Ιωαννίνων και της Ηπείρου θα αποδόσει τα «δέοντα» στη Νέα Δημοκρατία, που φιλοδοξεί με πρόσχημα τον παραλίμνιο ποδηλατόδρομο-πεζόδρομο,το μόνο έργο της να είναι η αλλαγή των ορίων της λίμνης Παμβώτιδας , συμβάλλοντας στην περαιτέρω οικοπεδοποίηση της παραλίμνιας περιοχής, αδιαφορώντας και για την κατάθεση του Π.Δ της λίμνης, με κύρια ευθύνη του Κ.Μητσοτάκη που είναι ενήμερος για όλα αυτά.

                                                                                                                   Ν.Ε ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

Ζητούνται Πωλητές, για μερική η πλήρη απασχόληση στα Ιωάννινα από επιχείρηση στον κλάδο προϊόντων ελέγχου βάρους, διατροφής, ευεξίας και περιποίησης δέρματος. Παρέχονται bonus, δώρα, υψηλό ποσοστό προμήθειας επί των πωλήσεων, και μια εξαιρετική ευκαιρία για καριέρα, με διαρκή εκπαίδευση, υποστήριξη, καθοδήγηση και υλικά προώθησης και ανάπτυξης των πωλήσεων..
Προϋπηρεσία στον κλάδο επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη.

Ζητούμενα η γνώση χειρισμού Η/Υ, internet και εξοικείωση με τη χρήση social media.


Αποστολή Βιογραφικών στο e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Τηλ. επικοινωνίας 6931 090939, 6971 761202