ΚΑΙΡΟΣ

Όσοι περίμεναν λευκά Χριστούγεννα σίγουρα θα απογοητευθούν...

Παρότι τις τελευταίες ημέρες ο υδράργυρος έκανε βουτιά και τα ορεινά της Ηπείρου πάγωσαν, η βδομάδα των Χριστουγέννων δεν θα φέρει χιόνια, ούτε καν βροχές...

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ήπιος αναμένεται ο καιρός τα Χριστούγεννα, με θερμοκρασίες υψηλότερες για την εποχή σε όλη τη χώρα, χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα, αφού στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας θα επικρατεί ηλιοφάνεια.

Ο υδράργυρος έως και την Παρασκευή των Χριστουγέννων παίρνει την ανιούσα και ο καιρός δεν θα θυμίζει σε τίποτα εικόνες άλλων ετών, εικόνες βαρυχειμωνιάς..

Ωστόσο, προς το τέλος του μήνα, φαίνεται μία αξιόλογη μεταβολή, με κύριο χαρακτηριστικό της, τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις, ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Οι μετεωρολόγοι ωστόσο επισημαίνουν πως είναι νωρίς για ασφαλείς προβλέψεις της περιόδου Πρωτοχρονιάς.

Ο ισχυρός αντικυκλώνας που έχει εδώ και περίπου 20 ημέρες επεκταθεί σε όλη την κεντρική και ανατολική Ευρώπη εμποδίζει τη δημιουργία χαμηλών πιέσεων και συνάμα κακοκαιριών.

Είναι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα όλης της Ευρώπης, να διανύει παρατεταμένο διάστημα καλοκαιρίας αυτή την περίοδο, όπου κανονικά σε πολλές περιοχές θα έπρεπε να χιονίζει, να βρέχει και να έχει τσουχτερό κρύο. Κάτι τέτοιο ο αντικυκλώνας το εμποδίζει, καθώς λειτουργεί ως «σταθεροποιητής» δημιουργίας κακοκαιριών.

Αυτό σύμφωνα με ξένους μετεωρολόγους, οφείλεται στο φαινόμενα Ελ Νίνιο στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό. Δεν γνωρίζει ωστόσο κανένας αν ο αντικυκλώνας της Ευρώπη σπάσει τελείως ακόμα και μετά τη Πρωτοχρονιά, τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου σε όλη την Ευρώπη.

Πάντως σε περίπτωση που σπάσει ένας τόσο ισχυρός αντικυκλώνας, η κακοκαιρία που θα επέλθει από την εισβολή των χαμηλών πιέσεων μέσα στις υψηλές πιέσεις του αντικυκλώνα, θα επιφέρει ακραία καιρικά φαινόμενα με ψύχος, χιονοθύελλες αλλά και ισχυρές καταιγίδες.

epiruspost

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

 KarzPreveza

 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με επιστολή της  προς Προέδρους Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, ζητάει από κάθε σύλλογο που λειτουργεί χορευτικό τμήμα να προτείνει δύο

 

ζευγάρια χορευτών προκειμένου να πάρουν μέρος σε παράσταση της ΠΣΕ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 3 Οκτωβρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που έχει θέμα: 'Επιλογή χορευτών για την παράσταση της ΠΣΕ στο Ηρώδειο' αναφέρονται τα εξής:

 

Αγαπητοί συμπατριώτες

 

Η ΠΣΕ στις 3 Οκτωβρίου 2018 έχει προγραμματίσει εκδήλωση ηπειρώτικης Παράδοσης και Πολιτισμού στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Μεταξύ των  συντελεστών της εκδήλωσης θα είναι και χορευτικά

 

που θα αποδώσουν ηπειρώτικους χορούς και θα απαρτίζονται από χορευτές των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων μελών μας.

 

Προκειμένου να συγκροτηθούν τα χορευτικά αυτά παρακαλείσθε κάθε σύλλογος, να μας προτείνει με ευθύνη του, δύο ζευγάρια χορευτών, των καλύτερων, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου

 

ώρα 11 πρωινή, στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                                                                                                                                                    Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                                                                                                      Γιώργος Δόσης                                                                    Κώστας Γαβριήλ

 

Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας "Νέα παράταση δόθηκε από το ΥΠ.Α.Α.Τ. στις προθεσμίες για το υπομέτρο 4.1 ("Σχέδια Βελτίωσης")


Η Δ.Α.Ο.Κ. Πρέβεζας εξέδωσε σχετικά την παρακάτω ανακοίνωση:
Πρέβεζα: 20-6-2018
Αριθ. Πρωτ.:82290/5460 Θέμα: Ανακοίνωση σχετικά με την 1η Πρόσκληση για τις δράσεις 4.1.1. και 4.1.3. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020.
Σχετ: Το από 19-6-2018 μήνυμα ηλ. ταχυδρομείου της ΔΑΟ Περιφ. ΗπείρουΗ Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι υπογράφηκε τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπομέτρου 4.1 για παράταση ημερομηνιών για την υποβολή «Σχεδίων βελτίωσης».Οι νέες καταληκτικές ημερομηνίες ορίζονται ως εξής:α) Ως προθεσμία για την υποβολή εγγράφων για θεώρηση στις ΔΑΟΚ καθορίζεται η 16/7/2018.β) Ως προθεσμία για την ηλεκτρονική οριστικοποίηση του πρώτου και του δευτέρου σταδίου της αίτησης ορίζεται η 29/8/2018 και ώρα 1 μ.μ ενώ αιτήματα από-οριστικοποίησης γίνονται δεκτά έως τις 26/8/2018.γ) Ως προθεσμία για την υποβολή του φυσικού φακέλου στις ΔΑΟΚ ορίζεται η 14/9/2018Αναλυτικά η πρόσκληση στην ιστοσελίδα www.agrotikianaptixi.gr κ.α.Ε.Π.

 

Ο Αν. Προϊστάμενος

Ι. Αυγέρης

Το νέο επταμελές του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσικάς συνεδρίασε τη Δευτέρα 17/9/2018  με θέμα τη συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα και έπειτα από ομόφωνη απόφαση η σύνθεση του νέου Δ.Σ. είναι η κάτωθι:


Πρόεδρος: Βράνια Μαίρη
Αντιπρόεδρος: Μάντζιου Βαρβάρα
Γραμματέας: Λώλης Απόστολος
Ταμίας: Σαρηγιαννίδης Χρήστος
Υπεύθυνος Επικοινωνίας/Γραφείο Τύπου: Γήτας Μίλτος
Υπεύθυνη Ιματισμού/Φορεσιών: Βαίτση Σπυριδούλα
Υπεύθυνος Τμημάτων: Λισγάρας Σπύρος

Mε Τιμή
Το Δ.Σ.

Στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «TourNatur» που διοργανώθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας συμμετείχε ο Δήμος Αρταίων στοχεύοντας στην προβολή της Άρτας και στην περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού.

Ο Δήμος Αρταίων συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου και εκπροσωπήθηκε από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα Τουρισμού και πρώην Αντιδήμαρχο, Κώστα Χαρακλιά και τον Προϊστάμενο του αρμόδιου τμήματος του Δήμου Αρταίων, Θανάση Αρκουμάνη.

Η «TourNatur» είναι μια από τις σημαντικότερες Εκθέσεις Εναλλακτικού Τουρισμού στην Ευρώπη και δίνει τη δυνατότητα στους εκθέτες να προβάλλουν τον εναλλακτικό τουρισμό και να προσελκύσει επισκέπτες, οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ιππασία, rafting, καγιάκ και άλλες αθλητικές δραστηριότητες στη φύση.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Το Hpeiros.gr ζητάει έναν εικονογράφο - σκιτσογράφο για συνεργασία. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αποστείλει τα στοιχεία του, τηλέφωνο επικοινωνίας και ένα δείγμα της δουλειάς του στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί του.