ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Πρωταθλητής επέστρεψε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων από την α΄ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που διεξήχθη επί ένα τριήμερο στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

Οι 50 αθλητές του Ν.Ο.Ι. έδωσαν τις ημέρες των αγώνων σκληρές μάχες στον στίβο του Σχινιά και κατάφεραν να αναδείξουν τον Όμιλο, για 28η συνεχόμενη χρονιά, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 131,5 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης με 130,5 βαθμούς και τρίτο τον Όμιλο Ερασιτεχνών Αλιέων & Ναυτικών Αθλημάτων Βόλου με 111 βαθμούς. Όσον αφορά στα μετάλλια, ο Ν.Ο.Ι., ο οποίος στερήθηκε φέτος την αγωνιστική παρουσία των δύο Ολυμπιονικών του Γιάννη Τσίλη και Γιώργου Τζιάλλα, αλλά ουσιαστικά και τον Πρωταθλητή του Στέφανο Ντούσκο, κατέκτησε οκτώ χρυσά, έξι ασημένια και πέντε χάλκινα και κατετάγη δεύτερος πίσω από τον Ν.Ο.Θ. ο οποίος πήρε 10 χρυσά, πέντε ασημένια και πέντε χάλκινα μετάλλια, αναδεικνυόμενος Πολυνίκης της α΄ φάσης.
Η κατάκτηση των τίτλων του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος θα κριθεί οριστικά κατά τη β΄ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, η οποία θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούλιο στα Γιάννενα και αφορά τις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων.
Οι κούρσες του Σαββατοκύριακου στον Σχινιά ήταν εντυπωσιακές, διεξήχθησαν κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και φυσικά ξεχώρισαν τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή οι αγώνες των Οκτακώπων, με τον Ν.Ο.Ι. να κερδίζει, συνεχίζοντας την πολυετή του παράδοση, αυτές των Εφήβων και των Ανδρών και τον Ν.Ο.Θ. αυτή των Γυναικών!

Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι.
Σε δήλωσή του μετά τη λήξη των αγώνων του Πρωταθλήματος, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Χρήστος Αλεξίου, ο οποίος παραβρέθηκε σ’ αυτούς, μαζί με μέλη της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι., ανέφερε τα εξής:
«Ολοκληρώθηκε στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά η α΄φάση του 82ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας. Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων αναδείχθηκε για μία ακόμη χρονιά, την 28η συνεχόμενη, Πρωταθλητής Ελλάδος αποδεικνύοντας έτσι την αδιαμφισβήτητη επικράτησή του στο άθλημα της Κωπηλασίας σε όλη την Ελλάδα. Η ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος θα γίνει στις 23 – 24 Ιουλίου με την διεξαγωγή στην Παμβώτιδα της β΄ φάσης Παίδων – Κορασίδων, οπότε και θα ανακηρυχθεί ο πρωταθλητής για το σύνολο των αγωνισμάτων. Ελπίζουμε στη βοήθεια του Δήμου, της Περιφέρειας και του ΠΕΑΚΙ για την ομαλή και άρτια διοργάνωση στην πόλη μας των αγώνων της τελικής φάσης.
Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές και τους προπονητές του Ομίλου μας γιατί υπερέβαλλαν εαυτούς για να έχουμε τα επιτυχή αυτά αποτελέσματα για τον Ν.Ο.Ι.».

Τα μετάλλια
Χρυσά μετάλλια κατά την α΄ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας κατέκτησαν από πλευράς του Ν.Ο.Ι. τα εξής πληρώματα:
*Κωστής Μάντζιος και Νίκος Βλάχος στη Δίκωπο άνευ Ανδρών.
*Κώστας Βαρδάκας – Άρης Γραμμενιάτης - Αποστόλης Ντότης – Παντελής Σωτηρακόπουλος στην Τετράκωπο άνευ Εφήβων.
*Αποστόλης Ντότης – Θανάσης Παλαιοπάνος – Κώστας Βαρδάκας – Παντελής Σωτηρακόπουλος και Κων/νος Μουλάς στην Τετράκωπο μετά Εφήβων.
*Άγγελος Μπερής – Κώστας Παπαδιώτης – Ανδριανός Οικονόμου - - Άρης Γραμμενιάτης - Απ. Ντότης – Παντ. Σωτηρακόπουλος – Κ. Βαρδάκας – Θαν. Παλαιοπάνος και Αλέξανδρος Μπούγιας στην Οκτάκωπο Εφήβων.
*Άρτεμις Ντούσκου και Μαίρη Παύλου στο διπλό Σκιφ ελ. Βαρών Γυναικών.
*Αμαλία Τσιάβου – Άννα Ιωάννου – Κατερίνα Ζέρβα - Ξανθή Κολτσίδα στο τετραπλό Σκιφ Γυναικών.
*Αποστόλης Λαμπρίδης – Χρήστος Κουτσιαύτης – Νίκος Βλάχος – Κωστής Μάντζιος στην Τετράκωπο άνευ Ανδρών.
*Χρ. Κουτσιαύτης – Απ. Λαμπρίδης – Μιχάλης Παπατσίμπας – Ν. Βλάχος – Κ. Μάντζιος – Κ. Βαρδάκας – Θαν. Παλαιοπάνος – Π. Σωτηρακόπουλος – Κων. Μουλάς στην Οκτάκωπο Ανδρών.
Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν μέσα στο διήμερο τα εξής πληρώματα του Ν.Ο.Ι.:
*Aμαλία Τσιάβου και Κατερίνα Ζέρβα στο διπλό Σκιφ Νέων Γυναικών.
*Στέφανος Ντούσκος στο Σκιφ νέων Ανδρών.
*Παντελής Σωτηρακόπουλος και Αποστόλης Ντότης στη Δίκωπο άνευ Εφήβων.
*Άρης Γραμμενιάτης – Άγγελος Μπερής – Μανώλης Παπασταύρου – Αποστόλης Ντότης στην Τετράκωπο άνευ ελ. Βαρών των Ανδρών.
*Αγγελική Γκρέμου και Αφροδίτη Σιόλου στο διπλό Σκιφ Γυναικών.
*Μ. Παύλου – Αγγ. Γκρέμου – Άννα Ιωάννου – Κατ. Ζέρβα – Αμ. Τσιάβου – Αρτ. Ντούσκου – Πετρούλα Τσιάβου– Ξ. Κολτσίδα - Βασιλική Ντότη στην Οκτάκωπο των Γυναικών.
Τέλος, χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι εξής βάρκες του Ν.Ο.Ι.:
*Άρης Γραμμενιάτης και Άγγελος Μπερής στο διπλό Σκιφ Εφήβων.
*Γιώργος Γραμμενιάτης – Κώστας Παπαδιώτης – Αγγ. Μπερής – Θαν. Παλαιοπάνος στο τετραπλό Σκιφ Εφήβων.
*Άρτεμις Ντούσκου – Μαίρη Παύλου στο διπλό Σκιφ νέων Γυναικών.
*Πετρούλα Τσιάβου – Ξανθή Κολτίδα στη Δίκωπο άνευ νέων Γυναικών.
*Ν. Βλάχος – Κ. Βαρδάκας – Κ. Μάντζιος – Μιχ. Παπατσίμπας στην Τετράκωπο μετά Ανδρών.

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

emailcontact

 

 

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

Τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει ένας διάλογος για την τιμή γάλακτος που θα εισπράξει φέτος ο παραγωγός από τις γαλακτοκτομικές εταιρίες και βιομηχανίες. Δυστυχώς κι εδώ ακούγονται πολλές ανακρίβειες που έχουν μπερδέψει τους παραγωγούς. Ενώ γίνεται λόγος και καλλιεργούνται προσδοκίες στους παραγωγούς ότι η τιμή του γάλακτος θ' ανέβει και μπορεί να φτάσει ακόμη και το 1 ευρώ το κιλό με μέση τιμή τα 94 λεπτά, αυτό είναι η μισή αλήθεια. Όταν, κυρίως οι μικροπαραγωγοί, συζητούν με εμπόρους και εκπροσώπους γαλακτοβιομηχανίων για την τιμή που εκτιμούν ότι θα ισχύει από το φθινόπωρο, απογοητεύονται πλήρως καθώς τους λένε ότι θα είναι μόλις τα 77 λετπά το κιλό. Δηλαδή θα υπάρχει αύξηση 2 λεπτά, από τα 75 που πουλούσαν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ποια είναι όμως η αλήθεια; Όπως μας ενημέρωσαν από μεγάλη γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου στην οποία απευθυνθήκαμε, όντως η τιμή του γάλατος και ειδικά του πρόβειου, εκτιμάται ότι λόγω αυξημένης ζήτησης και κορωνοϊού, θ' ανέβει αλλά η αύξηση δεν αφορά τους μικροπαραγωγούς. Θα την εισπράξουν όσοι διαθέτουν προς πώληση πάνω από 20 τόνους ετησίως και η ποιότητα του γάλα΄κτος πληροί συγκεκριμένες υψηλές προδιαγραφές. Για όλους τους υπόλοιπους η τιμή θα παραμείνει στα περυσινά επίπεδα ίσως αυξημένη κατά 1 ή το πολύ 2 λεπτά το κιλό, όπως προαναφέραμε. 

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Ο ΠΑΣ Πρέβεζα αντιμετωπίζει στο “Αθανασία Τσουμελέκα” την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 3 μ.μ. τον ΑΟ Ανατολής, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γ' Εθνικής (4ος Όμιλος).

Διαιτητής: Καζανάς (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Τσιπούρας – Πλέσσας (Φωκίδας)Είσοδος: 10 ευρώ

Μαθητές άνω των 12 ετών – Άνεργοι – Σπουδαστές - Γυναίκες: 5 ευρώ

Η είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών που συνοδεύονται είναι δωρεάνΗ 10η αγωνιστική:Σούλι Παραμυθιάς-Τηλυκράτης Λευκάδας

Ναυπακτιακός Αστέρας-ΑΕ Μεσολογγίου

Αστέρας Ιτέας-ΑΕ Λευκίμμης

Αναγέννηση Άρτας-Μακεδονικός Φούφα

ΠΑΣ Πρέβεζα-ΑΟ Ανατολής

Αχέρων Καναλακίου-Θιναλιακός

ΑΕ Ποντίων Κοζάνης-Απόλλων Ευπαλίου.

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369