ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 12-8στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου με πρωτοβουλία του Νομάρχη Πρέβεζας κου Βασ. Ιωάννου τέθηκε ως βασικός στόχος να αντιμετωπιστούν έγκαιρα διάφορες εκκρεμότητες που αφορούν τη λειτουργικότητα των σχολικών κτιρίων του νομού, ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να μην υπάρχουν προβλήματα.

siskepsiΣε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 12-8στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου με πρωτοβουλία του Νομάρχη Πρέβεζας κου Βασ. Ιωάννου τέθηκε ως βασικός στόχος να αντιμετωπιστούν έγκαιρα οι διάφορες εκκρεμότητες που αφορούν τη λειτουργικότητα των σχολικών κτιρίων του νομού, ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να μην υπάρχουν προβλήματα.

Παρόντες εκτός του Νομάρχη ήταν ο Αντινομάρχης και Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας κος Δημ. Κώστας, ο Γενικός Γραμματέας της ΝΑ κος Γρ. Γιάγιας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κος Δημ. Κωνής, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κος Νικ. Ντούσκας, ο Προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής κος Νικολάου, εκπροσωπώντας τον Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ κος Γ. Φραγκούλης, ο Γραμματέας του Συλλόγου των Δασκάλων και Νηπιαγωγών κος Παπαδάτος και οι Δ/ντές του 2ου και 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας κος Σπ. Καρβέλας και κα  Ε. Χριστοφόρου.

Στη σύσκεψη έγινε αναλυτική ενημέρωση από το Νομάρχη αλλά και από τον αρμόδιο Αντινομάρχη για την πορεία των έργων σε όλες τις σχολικές μονάδες του νομού. Οι εργασίες αυτές αφορούν είτε αποξηλώσεις αμιαντοστοιχείων, είτε αντικαταστάσεις στεγών, είτε και μεγάλου εύρους επισκευές, αλλά και κατασκευές νέων αιθουσών, κλειστών γυμναστηρίων και αύλιων χώρων. Από πλευράς Νομαρχίας υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι όλες αυτές οι παρεμβάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ επίσης ανακοινώθηκε ότι το νέο Δημοτικό Σχολείο στον Υδατόπυργο είναι έτοιμο και σε λίγες μέρες θα γίνει η παραλαβή του.

Η συζήτηση επεκτάθηκε στο πρόβλημα των Γυμνασίων στο Φόρο, για το οποίο ήδη έχουν υπάρξει σημαντικές καθυστερήσεις από τον ΟΣΚ. Ο κος Βασ. Ιωάννου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη αναλυτικά για την πορεία των μελετών αλλά και τις προετοιμασίες για τη δημοπράτηση του έργου, «ανακαίνιση του συγκροτήματος», τονίζοντας ότι δυστυχώς ο ΟΣΚ δεν έχει τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα και δεν δεσμεύεται για την πορεία έναρξης και περαίωσης των εργασιών.

«Προσπαθούμε το τελευταίο διάστημα» τόνισε ο Νομάρχης, «να αποσπάσουμε από τον ΟΣΚ συγκεκριμένες δεσμεύσεις που να καθορίζουν το χρονοδιάγραμμα των εργασιών στο συγκρότημα Γυμνασίων του Φόρου. Έχω προς τούτο αποστείλει επιστολές στον ΟΣΚ αλλά πρόσφατα πραγματοποίησα και επίσκεψη.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν πήρα καμία απάντηση που να μας καθορίζει πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των μελετών και της δημοπράτησης του έργου. Είναι αυτονόητο ότι υπό αυτές τις συνθήκες εμείς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην μετεγκατάσταση των σχολείων, αφού κανείς δε μας εγγυάται με ασφάλεια ότι εντός του έτους θα εγκατασταθεί ο εργολάβος . Γι’ αυτό το λόγο προτείνουμε, να μην υπάρξει για τη φετινή χρονιά καμιά αλλαγή και μετακίνηση σχολείων, ελπίζοντας ότι με τη λήξη της χρονιάς θα είναι όλα έτοιμα για την εγκατάσταση του εργολάβου. Παράλληλα προτείνουμε το νέο Δημοτικό Σχολείο να παραχωρηθεί κανονικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και να αξιοποιηθεί από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου στους οποίους εύχομαι να το χαρούν».

Στην πρόταση του Νομάρχη, συμφώνησαν όλοι οι μετέχοντες αφού αυτό όπως τόνισαν αποτελεί μονόδρομο. Καταλόγισαν όμως ευθύνες στον ΟΣΚ για τη μη τήρηση των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει, ενώ τόνισαν με έμφαση ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθούν τα χρήματα που έχουν διατεθεί για την ανακαίνιση του συγκροτήματος.

Τέλος συμφωνήθηκε λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να υπάρξει νέα συνάντηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν στα διάφορα σχολεία του νομού

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

emailcontact

 

 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με επιστολή της  προς Προέδρους Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, ζητάει από κάθε σύλλογο που λειτουργεί χορευτικό τμήμα να προτείνει δύο

 

ζευγάρια χορευτών προκειμένου να πάρουν μέρος σε παράσταση της ΠΣΕ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 3 Οκτωβρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που έχει θέμα: 'Επιλογή χορευτών για την παράσταση της ΠΣΕ στο Ηρώδειο' αναφέρονται τα εξής:

 

Αγαπητοί συμπατριώτες

 

Η ΠΣΕ στις 3 Οκτωβρίου 2018 έχει προγραμματίσει εκδήλωση ηπειρώτικης Παράδοσης και Πολιτισμού στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Μεταξύ των  συντελεστών της εκδήλωσης θα είναι και χορευτικά

 

που θα αποδώσουν ηπειρώτικους χορούς και θα απαρτίζονται από χορευτές των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων μελών μας.

 

Προκειμένου να συγκροτηθούν τα χορευτικά αυτά παρακαλείσθε κάθε σύλλογος, να μας προτείνει με ευθύνη του, δύο ζευγάρια χορευτών, των καλύτερων, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου

 

ώρα 11 πρωινή, στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                                                                                                                                                    Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                                                                                                      Γιώργος Δόσης                                                                    Κώστας Γαβριήλ

 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει ότι την Παρασκευή 20-9-2019 θα ξεκινήσει ο τρίτος ψεκασμός των ελαιοδένδρων  στα πλαίσια του προγράμματος Δακοκτονίας 2019, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτήν την εποχή (σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και αυξημένη σχετική υγρασία) ευνοούν την αύξηση των δακοπροσβολών.
Από τα στοιχεία που διαθέτει η Υπηρεσία μας ο αριθμός των ενήλικων εντόμων στις παγίδες είναι υψηλός στην παραλιακή ζώνη και μέτριος έως υψηλός στις υπόλοιπες περιοχές.
 
Ο ψεκασμός θα είναι δολωματικός, θα γίνει σε όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα. Οι ακριβείς ημερομηνίες των ψεκασμών στις διάφορες Τοπικές Κοινότητες καθώς και η συνολική διάρκεια θα εξαρτηθούν και από τις καιρικές συνθήκες.
 
Οι περιοχές στις οποίες θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα είναι:
Άγιος Γεώργιος, Άνω & Κάτω Ρευματιά, Άνω Ράχη, Αρχάγγελος, Βρυσούλα, Γαλατάς Δεσποτικά, Εκκλησιές, Καμαρίνα, Κανάλι, Καστροσυκιά, Κοτσανόπουλο, Κρυοπηγή, Λούρος, Μεγαδένδρο, Μελιανά, Μιχαλίτσι, Μυρσίνη, Μύτικας, Νέα Κερασούντα, Νέα Σαμψούντα, Νέα Σινώπη, Νικόπολη, Παπαδάτες, Πολυστάφυλο, Ριζά, Ριζοβούνι, Ρωμιά, Σκιαδάς, Σφηνωτό, Τρίκαστρο, Φλάμπουρα, Χειμαδιό, Ωρωπός. 
Καλούμε τους ελαιοπαραγωγούς:
1. Να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των συνεργείων στις Τοπικές Κοινότητες για τις ακριβείς ημερομηνίες ψεκασμού των περιοχών τους. 
2. Να έχουν ανοιχτά τα ελαιοκτήματα για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού. 
3. Να συνεργάζονται με οποιονδήποτε τρόπο με τα συνεργεία και με την υπηρεσία για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση του προγράμματος. 
 
 
Ο Προϊστάμενος Δ/νσης
 
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Η Υδρα, η Ναύπακτος, το Ναύπλιο και η Μονεμβασιά έχουν τα πρωτεία φέτος στον πασχαλινό τουρισμό (Μ. Παρασκευή ώς Δευτέρα του Πάσχα), σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, ενώ στην Ήπειρο ο πιο δημοφιλής προορισμός είναι τα Ιωάννινα με την πληρότητα να αγγίζει το 90%. Ένας δεύτερος και ελαφρώς οικονομικότερος προορισμός για την Ήπειρο, είναι το Μέτσοβο με την πληρότητα να φτάνει στο 77%.

Η έρευνα αφορά ανεξάρτητα διαμερίσματα με το σήμα του ΕΟΤ και βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb και πραγματοποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου και την πρώτη του Απριλίου.

 Σε μια χρονιά που αναμένεται νέο ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, τα στοιχεία δείχνουν ενθαρρυντικά, αλλά τα ερωτήματα για το εάν υπάρχουν επαρκείς υποδομές στη χώρα μας και πόσο μεγάλες είναι οι παρενέργειες των βραχυχρόνιων μισθώσεων παραμένουν.
 

Σύμφωνα με την έρευνα, η πληρότητα στα καταλύματα αρκετών δημοφιλών προορισμών είναι αυξημένη σε σχέση με το 2018 και σε αυτό βοηθά ο θρησκευτικός τουρισμός: ορθόδοξοι από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία που θέλουν να περάσουν το Πάσχα στη χώρα μας, αλλά και καθολικοί από χώρες της δυτικής Ευρώπης που δείχνουν προτίμηση στα νησιά Σύρο, Τήνο και Κέρκυρα.

Ο συνδυασμός μάλιστα με την Πρωτομαγιά, επιτρέπει σε αρκετούς τουρίστες να επεκτείνουν την παραμονή τους ή να πάρουν πιο εύκολα την απόφαση για ένα ταξίδι, καθώς θα έχουν περισσότερο χρόνο για να επιστρέψουν στη βάση τους.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369