ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν τα μέλη της Προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής της Λαϊκής Ενότητας Πρέβεζας Μιχάλης Νόβας, Αντώνης Κυνηγός, Βαγγέλης Καινούργιος και Χαράλαμπος Πάνης, καλώντας κάθε ενδιαφερόμενο για τη συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου για το ΟΧΙ μέχρι τέλους.

Τα μέλη της Επιτροπής πραγματοποίησαν ουσιαστικά την πρώτη "δημόσια παρουσία" της Λαϊκής Ενότητας στην Πρέβεζα και πέρα από την παρουσίαση μέρους της Προγραμματικής Διακήρυξης του κόμματος, απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ξεκαθαρίζοντας πως απέναντι σε αυτή την αδυσώπητη πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί η ΛΑΕ αντιπαρατίθεται ως ένα πλατύ και ανοιχτό μέτωπο με αντιμνημονιακό, δημοκρατικό προσανατολισμό, με κοινωνικό πρόσωπο και σοσιαλιστικό ορίζοντα.

Τα μέλη της Προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής ξεκαθάρισαν πως εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί αργά ή γρήγορα να επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως το νόμισμα δεν είναι σκοπός αλλά το μέσο προκειμένου η χώρα να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Παράλληλα βέβαια ξεκαθάρισαν πως αν τεθεί και το δίλημμα για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε η Λαϊκή Ενότητα θα απευθυνθεί στο λαό ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει μέσω δημοψηφίσματος.

«Το νόμισμα για εμάς είναι μέσο δεν είναι σκοπός, δεν μας ενδιαφέρει αν θα είναι ευρώ ή δραχμή. Το θέμα είναι ότι εκτιμούμε πως θέλουμε δεν θέλουμε θα πάμε σε εθνικό νόμισμα, αυτή είναι εκτίμησή μας. Και το εκτιμούμε αυτό γιατί σε λίγο καιρό με το 3ο μνημόνιο δεν θα μπορούμε να είμαστε στο ευρώ γιατί δεν θα έχουμε ευρώ. Έχει δαιμονοποιηθεί το ζήτημα του εθνικού νομίσματος και νομίζω ότι τελευταία αποδείχτηκε ξεκάθαρα ότι μένοντας στο ευρώ ότι είμαστε στα χέρια των δανειστών που ανά πάσα στιγμή μπορούν αν κλείσουν τη στρόφιγγα και να στραγγαλίσουν την οικονομία μας» τόνισε ο κ. Πάνης απαντώντας στο ερώτημα για ευρώ ή δραχμή , ενώ ο κ. Νόβας πρόσθεσε: «Πρέπει να σπάσουμε την καθεστωτική νοοτροπία ότι πέρα από το ευρώ δεν υπάρχει ζωή. Το πρώτο κέλυφος που πρέπει να σπάσουμε για να αναπτύξουμε οικονομική πολιτική εθνική είναι το ευρώ. Φιλοδοξούμε να αναπτύξουμε ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικό μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συμφωνία πάντα με τον ελληνικό λαό. Αν αποδειχθεί ότι οι δυνατότητες ανάπτυξης πολιτικής μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι αυτές που θέλουμε ή μας περιορίζουν και η Ελλάδα ασφυκτιά μέσα εκεί θα βάλουμε το ζήτημα στην κρίση του ελληνικού λαού καθαρά και ξάστερα».

Από τη πλευρά του ο κ. Κυνηγός υπογράμμισε: «εμείς ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση με την ηγεμονία των νεοφιλελεύθερων καπιταλιστικών κύκλων οι οποίοι σήμερα κυριαρχούν, δεν είναι μόνο μια πολιτική ένωση, είναι μια ένωση η οποία έχει μέσα στις συμφωνίες της πάρα πολύ αυστηρούς όρους που οδηγούν σε οικονομίες όπως είναι η ελληνική που βρέθηκε στην ανάγκη του να δανειστεί σε αυστηρά μνημόνια. Εκτίμησή μας είναι ότι δεν θα μπορέσουμε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να εφαρμόσουμε μια άλλη πολιτική υπέρ του λαού, κατά της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού. Αλλά δεν μπορούμε να στερήσουμε από τον ελληνικό λαό το δικαίωμα να τοποθετηθεί δημοκρατικά σε αυτό το ζήτημα. Για αυτό σε περίπτωση που δεν μπορέσουμε να προχωρήσουμε το σχέδιό μας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει αυτό να το αποφασίσει κυρίαρχα ο ελληνικός λαός μέσα από το δημοψήφισμα. Για το θέμα του εθνικού νομίσματος εμείς το βάζουμε κάθετα, θεωρούμε ότι αυτή η διαπραγμάτευση έδειξε ότι μέσα στη ζώνη της ΟΝΕ πρέπει να εφαρμόσεις πολιτική μνημονίων, στην οποία δεν συμφωνούμε», ενώ στο ίδιο πλαίσιο ήταν και η τοποθέτηση του κ. Καινούργιου ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τις άμεσες προτεραιότητες της ΛΑΕ τόνισε: «νομίζω ότι είπα ότι είπα ότι ήμασταν εμείς που δεν αλλάξαμε και στον πολιτικό χώρο που εμείς βρισκόμασταν παλιότερα, στον ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε πρόγραμμα. Υπήρχε ένα πρόγραμμα το οποίο θεωρούμε ότι η πολιτική ηγεσία καταπάτησε με τον πιο βίαιο τρόπο. Στη Λαϊκή Ενότητα αρχίζει να παράγεται πολιτική με όρους σοσιαλιστικούς βάζοντας συγκεκριμένα ζητήματα, αυτά που λέγανε κάποιοι για παραγωγική ανασυγκρότηση εμείς τα βάζουμε».

Κλείνοντας τα μέλη της Προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής επισήμαναν πως η ΛΑΕ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμμετέχει σε κυβέρνηση που θα κληθεί να διαχειριστεί μνημόνιο, ενώ όσον αφορά το τοπικό ψηφοδέλτιο σημείωσαν πως άμεσα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για τα άτομα που θα το πλαισιώσουν και τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει και δημόσιο κάλεσμα για ανοιχτή συγκέντρωση.

atpreveza.gr

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

emailcontact

 

 

Δυναμικά ξεκίνησε τη θητεία του το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Θεσπρωτικού. Ήδη ανήγγειλε τη διοργάνωση τριών εκδηλώσεων για το εορταστικό πρόγραμμα της Αποκριάς, ενώ σχεδιάζει πολλές περισσότερες. 

 

Apokri._Lampadidromia.jpegEkd._Tsiknopempths.jpeg

 

Ekd._Kyriakhs_23_Fevroyariou.jpeg

Το ποσό των 2 εκ. ευρώ θα διαθέσει τις αμέσως επόμενες ημέρες ο ΕΛΓΑ, στην προσπάθεια της κυβέρνησης για στήριξη των αγροτών και για παροχή ρευστότητας στην αγροτική οικονομία. Το συγκεκριμένο ποσό αφορά αποζιώσεις που έχουν εγκριθεί αλλά έχουν καθυστερήσει να αποδοθούν στους δικαιούχους. Αυτό δήλωσε πριν λίγο στην ΕΡΤ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης. 

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Ο ΠΑΣ Πρέβεζα αντιμετωπίζει στο “Αθανασία Τσουμελέκα” την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 3 μ.μ. τον ΑΟ Ανατολής, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γ' Εθνικής (4ος Όμιλος).

Διαιτητής: Καζανάς (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Τσιπούρας – Πλέσσας (Φωκίδας)Είσοδος: 10 ευρώ

Μαθητές άνω των 12 ετών – Άνεργοι – Σπουδαστές - Γυναίκες: 5 ευρώ

Η είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών που συνοδεύονται είναι δωρεάνΗ 10η αγωνιστική:Σούλι Παραμυθιάς-Τηλυκράτης Λευκάδας

Ναυπακτιακός Αστέρας-ΑΕ Μεσολογγίου

Αστέρας Ιτέας-ΑΕ Λευκίμμης

Αναγέννηση Άρτας-Μακεδονικός Φούφα

ΠΑΣ Πρέβεζα-ΑΟ Ανατολής

Αχέρων Καναλακίου-Θιναλιακός

ΑΕ Ποντίων Κοζάνης-Απόλλων Ευπαλίου.

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369