ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Aκολουθεί η ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Κώστα Μπάρκα, από την προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην παραλία της Πρέβεζας.


Πολίτες της Πρέβεζας,
Σας φέρνω μήνυμα νίκης από όλο το Νομό.
Από τη Φιλιππιάδα, το Καναλάκι, την Πάργα.
Και στην Πρέβεζα, πιστεύω, στις 20 Σεπτεμβρίου θα είμαστε νικητές, γιατί τα μηνύματα που λαμβάνω από εσάς είναι αισιόδοξα!
Στις 20 του Σεπτέμβρη οι Πρεβεζάνες και οι Πρεβεζάνοι θα δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ την ισχυρή εντολή που ζητάμε. Εντολή δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλαγών στο κράτος, στην οικονομία και στην κοινωνία. Εντολή να κάνουμε χωρίς ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς το άλμα που απαιτούν οι στιγμές, για να βγει η Ελλάδα από το βάλτο. Εντολή να στείλουμε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Μερικούς μάλιστα, με μόνιμη ασυλία ως τώρα, να τους στείλουμε στον πάγκο της δικαιοσύνης.
Γιατί αυτή είναι η υπόσχεση και η δέσμευσή μας:
Η διαπλοκή, τα κυκλώματα της διαφθοράς, η φοροδιαφυγή, το κράτος λάφυρο, το ρουσφέτι, οι μονίμως κερδισμένοι από τον πόνο των πολλών, και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, έχουν βρει το μάστορά τους, όπως λέει ο λαός.
Πάμε πολύ καλά. Αυτό δε φαίνεται μόνο από την αποφασιστικότητά σας, αλλά και από το γεγονός πως , σήμερα, ακόμη και πιο συντηρητικοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη διέξοδος σταθερότητας και αλλαγών.
Σ' αυτές τις εκλογές πρέπει να ολοκληρωθεί η μεγάλη ανατροπή που ξεκίνησε στις 25 του Γενάρη.
Για να συνεχίσουμε τη μεγάλη πορεία μετασχηματισμών. Στην οικονομία, στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση. Γιατί έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και δεν μας επιτρέπεται να την αφήσουμε στην μέση. Έχουμε καθήκον, ιστορική υποχρέωση απέναντι στην κοινωνική πλειοψηφία να συνεχίσουμε.
Να συνεχίσουμε τη μάχη για να σταματήσουμε την ανθρωπιστική κρίση.
Τη μάχη για να στήσουμε τον κόσμο της εργασίας ξανά στα πόδια του.
Να καταπολεμήσουμε την αδήλωτη και μαύρη εργασία.
Να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, να εγγυηθούμε την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, να υπερασπιστούμε τα εργατικά δικαιώματα.
Για να ξεφύγουμε από την ζούγκλα της αγοράς εργασίας που έστησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Και που σήμερα έχουν το θράσος να μας λένε ότι έχουμε και κοινό πρόγραμμα.
Ε λοιπόν όχι!
Δεν έχουμε κοινό πρόγραμμα και δεν πρόκειται ευτυχώς ποτέ να αποκτήσουμε! Γιατί δεν θέλουμε να έχουμε τίποτα κοινό με όσους μας έφεραν μέχρι εδώ!
Εμείς έχουμε πρόγραμμα την κοινωνική δικαιοσύνη, την δημοκρατία, την αξιοκρατία, την υπεράσπιση της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Εκείνοι έχουν πρόγραμμα τη διαφθορά, την διαπλοκή, την εσωτερική υποτίμηση, τις περικοπές δημόσιων δαπανών και τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Έχουμε λοιπόν καθήκον και υποχρέωση να μην επιτρέψουμε την παλινόρθωσή τους. Καθήκον να βάλουμε μπροστά ένα μεγάλο σχέδιο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Και σήμερα, για πρώτη φορά μετά από μια πενταετία, μπορούμε να το πετύχουμε!
Μετά τη Συμφωνία με τους Δανειστές έχουμε πια μπροστά μας την εκκίνηση της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που θα δώσει την απαιτούμενη ανάσα στα ήδη επιβαρυμένα δημόσια οικονομικά.
Μετά από μια πενταετία που το πρόβλημα των κόκκινων δανείων κρυβόταν κάτω από το χαλί είμαστε πια έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε, έχοντας εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση, ώστε να μπει ένα τέλος στην πιστωτική ασφυξία της πραγματικής οικονομίας.
Και την ίδια στιγμή έχουμε έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό που προωθείται με το νέο ΕΣΠΑ και τον αναπτυξιακό νόμο, έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό που δίνει έμφαση στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, στηρίζει την απασχόληση και προωθεί την καινοτομία και την ποιότητα.
Γιατί, εμείς θέλουμε να βάλουμε μπροστά την ελληνική οικονομία, στηρίζοντας εργαζόμενους και μικρομεσαίους και αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας. Τη γη της, τη θέση της, την παραγωγή της, τη γνώση των ανθρώπων της. Δεν θέλουμε ανάπτυξη χτισμένη πάνω σε κοινωνικά ερείπια όπως η ΝΔ και το σύνολο του παλιού πολιτικού συστήματος.
Φίλες και Φίλοι, Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Τα διλήμματα είναι πλέον σε όλους σαφή και ξεκάθαρα!
Οι πολίτες της Πρέβεζας πρέπει να αποφασίσουν:
Θέλουν να δώσουν ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια μετασχηματισμού και αλλαγών;
Θέλουν να συνεχιστεί η προσπάθεια να απαλλαγούμε από τα βάρη του παρελθόντος;
Ή προτιμούν μήπως την παλινόρθωση των πολιτικών δυνάμεων που μας έφεραν μέχρι εδώ;
Προτιμούν να συνεχίσουμε να κερδίζουμε έδαφος στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές με μια ισχυρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή να δώσουμε πίσω ακόμα και αυτά που κερδίσαμε με μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;
Οι πολίτες της Πρέβεζας πρέπει να δώσουν μια απάντηση:
Ποιος έχει το πρόγραμμα, τη γνώση και τη βούληση να συνεχίσει τη σκληρή διαπραγμάτευση και να εγγυηθεί την προστασία και την ευημερία της κοινωνικής πλειοψηφίας;
Σε αυτή τη χώρα είμαστε όλοι γνωστοί και όλοι μας έχουμε δώσει δείγματα γραφής.
Η Νέα Δημοκρατία έδωσε δείγματα γραφής μιλώντας για άχρηστους δημοσίους υπαλλήλους, κλείνοντας την ΕΡΤ σε μια μαύρη μέρα για την μεταπολιτευτική δημοκρατία, μοιράζοντας κονδύλια σε φίλους και ημέτερους, καλύπτοντας την φοροδιαφυγή των ισχυρών.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τα δικά του δείγματα γραφής:
Με το νόμο για τις εκατό δόσεις, με την εκκίνηση της προσπάθειας για τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης,
με το άνοιγμα της ΕΡΤ,
την κατάργηση του πεντάευρου στα νοσοκομεία,
την επαναπρόσληψη εκείνων που αντισυνταγματικά απολύθηκαν,
με την μεγάλη προσπάθεια για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή των ισχυρών,
με το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των καναλιών.
Και με τόσα ακόμα που έχουν γίνει και με άλλα τόσα και ακόμα περισσότερα που μένουν να γίνουν. Για να βγει επιτέλους η χώρα από το τέλμα.
Σύντροφοι και Συντρόφισσες, Φίλες και Φίλοι,

Η κρίσιμη ώρα της κάλπης πλησιάζει.
Και είναι κρίσιμη αυτή η ώρα γιατί εκεί και τότε θα κριθεί το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας. Εκεί θα κριθεί αν ο αγώνας για δημοκρατία, ισότητα κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη θα συνεχιστεί από καλύτερες θέσεις και με ελπιδοφόρα προοπτική. Εκεί και τότε θα κριθεί αν αυτή η χώρα θα καταφέρει να ορθοποδήσει ή αν θα γίνει πάλι έρμαιο των ολιγαρχών και του χρεοκοπημένου πολιτικού προσωπικού.
Και είμαι αισιόδοξος ότι η κρίση του Πρεβεζάνικου λαού θα δώσει ηχηρή απάντηση σε όσους θέλουν να κάνουν το ΣΥΡΙΖΑ παρένθεση.
Θα δώσει ισχυρή απάντηση σε όσους ονειρεύονται την αντιδραστική παλινόρθωση.
Τους μιντιάρχες, τους ολιγάρχες, τους κομματάρχες και τους γραφειοκράτες της ευρωπαϊκής ελίτ.
Η Κυριακή που έρχεται θα είναι του λαού μας.
Ξεμπερδεύουμε με το παλιό. Κερδίζουμε το αύριο.

Και από τη Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση, όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ψήφο τους, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τοποθέτησή τους.

Όλες και όλοι μαζί, θα βαδίσουμε το δρόμο της ελπίδας και της προοπτικής.
Και θα νικήσουμε.
Τη Δευτέρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει, πρέπει να έχει και θα έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Με τη δική σας στήριξη.
Μέχρι την τελευταία στιγμή, δίνουμε τη μάχη κάθε μέρα, κάθε ώρα. Πόρτα-πόρτα, σε όλη την Πρέβεζα. Καμία ψήφος χαμένη για το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί κάθε ψήφος που χάνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ, την κερδίζει η ΝΔ. Κάθε ψήφος που δεν δίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Γεια σας και με τη νίκη.

 

 

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

emailcontact

 

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

Τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει ένας διάλογος για την τιμή γάλακτος που θα εισπράξει φέτος ο παραγωγός από τις γαλακτοκτομικές εταιρίες και βιομηχανίες. Δυστυχώς κι εδώ ακούγονται πολλές ανακρίβειες που έχουν μπερδέψει τους παραγωγούς. Ενώ γίνεται λόγος και καλλιεργούνται προσδοκίες στους παραγωγούς ότι η τιμή του γάλακτος θ' ανέβει και μπορεί να φτάσει ακόμη και το 1 ευρώ το κιλό με μέση τιμή τα 94 λεπτά, αυτό είναι η μισή αλήθεια. Όταν, κυρίως οι μικροπαραγωγοί, συζητούν με εμπόρους και εκπροσώπους γαλακτοβιομηχανίων για την τιμή που εκτιμούν ότι θα ισχύει από το φθινόπωρο, απογοητεύονται πλήρως καθώς τους λένε ότι θα είναι μόλις τα 77 λετπά το κιλό. Δηλαδή θα υπάρχει αύξηση 2 λεπτά, από τα 75 που πουλούσαν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ποια είναι όμως η αλήθεια; Όπως μας ενημέρωσαν από μεγάλη γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου στην οποία απευθυνθήκαμε, όντως η τιμή του γάλατος και ειδικά του πρόβειου, εκτιμάται ότι λόγω αυξημένης ζήτησης και κορωνοϊού, θ' ανέβει αλλά η αύξηση δεν αφορά τους μικροπαραγωγούς. Θα την εισπράξουν όσοι διαθέτουν προς πώληση πάνω από 20 τόνους ετησίως και η ποιότητα του γάλα΄κτος πληροί συγκεκριμένες υψηλές προδιαγραφές. Για όλους τους υπόλοιπους η τιμή θα παραμείνει στα περυσινά επίπεδα ίσως αυξημένη κατά 1 ή το πολύ 2 λεπτά το κιλό, όπως προαναφέραμε. 

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Ο ΠΑΣ Πρέβεζα αντιμετωπίζει στο “Αθανασία Τσουμελέκα” την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 3 μ.μ. τον ΑΟ Ανατολής, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γ' Εθνικής (4ος Όμιλος).

Διαιτητής: Καζανάς (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Τσιπούρας – Πλέσσας (Φωκίδας)Είσοδος: 10 ευρώ

Μαθητές άνω των 12 ετών – Άνεργοι – Σπουδαστές - Γυναίκες: 5 ευρώ

Η είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών που συνοδεύονται είναι δωρεάνΗ 10η αγωνιστική:Σούλι Παραμυθιάς-Τηλυκράτης Λευκάδας

Ναυπακτιακός Αστέρας-ΑΕ Μεσολογγίου

Αστέρας Ιτέας-ΑΕ Λευκίμμης

Αναγέννηση Άρτας-Μακεδονικός Φούφα

ΠΑΣ Πρέβεζα-ΑΟ Ανατολής

Αχέρων Καναλακίου-Θιναλιακός

ΑΕ Ποντίων Κοζάνης-Απόλλων Ευπαλίου.

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369