ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Οι αποκριές στην Πρέβεζας πλέον είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μα το κέφι, την όρεξη, την χαρά, τις πρωτότυπες ιδέες κάθε χρόνο, την γιορτινή διάθεση, που μόνο το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας υπόσχεται και μπορεί να κάνει πράξη.

Η δύναμη ψυχής που έχουν αυτοί οι άνθρωποι, οι διοργανωτές, που παρασέρνουν μαζί τους χιλιάδες καρναβαλιστές και μια ολόκληρη πόλη στην δίνη του καρναβαλιού είναι αστείρευτη.

Και μπορεί κάθε τέλος των αποκριών η κούραση να είναι τόση που κάνει τους περισσότερους να ψιθυρίζουν «τελευταία χρονιά φέτος», κάτι τέτοιο όμως δεν γίνεται γιατί απλά δεν μπορεί να γίνει. Οι μπαταρίες γεμίζουν ξανά και ρίχνονται και πάλι σε αυτό που έχουν μάθει να κάνουν καλύτερα. Να χαρίζουν κέφι τις αποκριές στην Πρέβεζα και σε όσους επιλέγουν να περάσουν απολαυστικές στιγμές στην όμορφη πόλη μας το διάστημα αυτό.

Έτσι και για το 2016 το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας φαίνεται πως θα χτυπήσει και πάλι τα… βαθιά κόκκινα.

Στον προγραμματισμό πλούσιες εκδηλώσεις αλλά και το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές στο πρόγραμμα που ακολουθεί δεν συμπεριλαμβάνονται η κοπή πίτας καθώς και οι παράλληλες εκδηλώσεις του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, ενώ για κάθε δραστηριότητα, θα υπάρχει ξεχωριστή κάθε φορά ενημέρωση όπως και πληροφορίες για το πώς τα Καρναβαλικά Γκρουπ, θα μπορούν να συμμετέχουν στο παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού!

Πάμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το τι θα γίνει τις αποκριές την φετινή σαιζόν στην Πρέβεζα:

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016:
Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού: 1

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας είναι: (ένα κείμενο 5 έως 105 λέξεων, για τη φαντασία, την πολυχρωμία και τον πολιτισμό του Κομιτάτου)ή Μια υπέροχη αποκριάτικη ιστορία, με το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας… (που συνέβη σε σας, την παρέα σας και… άλλη παρέα) Από 16 Ιανουαρίου, μέχρι 16 Φεβρουαρίου. Να έχει παραδοθεί το κείμενο!

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016:
BINTEO- Δημιουργία- Διασκέδαση: Παιχνίδι Κρυμμένου θησαυρού 2

Τα γκρουπ του κρυμμένου θησαυρού- θα δημιουργούν μικρά βίντεο (από 1 λεπτό έως και 15 λεπτά ή και περισσότερο) που θα συμμετέχουν μέλη τους, είτε με θέμα τον παλιό καλό Ελληνικό κινηματογράφο, είτε με ελεύθερο θέμα, της αρεσκείας τους… Επιτρεπτή συμμετοχή και με Video Παντομίμα Θα βαθμολογηθούν και θα υπάρξει και βραδιά με ενσωματωμένα όλα τα βιντεάκια (από 23 Ιανουαρίου έως και 23 Φεβρουαρίου η ημερομηνία δημιουργίας του βίντεο)

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016:
Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού Μεσημέρι- 3

Ζωγραφίζουμε – σχεδιάζουμε –δημιουργούμε (Χειροτεχνίες με Αποκριάτικα θέματα, όπως μάσκες και ότι άλλο υλικό υπάρχει, κορδέλες για στολισμό κ.α.)

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016:
Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού 4

Στολίζουμε την Πρέβεζα Αποκριάτικα, με το υλικό που θα έχει δημιουργηθεί… Κατά τον στολισμό της Λεωφόρου Ειρήνης, οι εκπρόσωποι των γκρουπ που θα συμμετέχουν, θα κερδίζουν πόντους για το γκρουπ που εκπροσωπούν.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016:
Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού 5.

Μήνυμα στον ποιητή. (Άγαλμα Καρυωτάκη) Σπονδή στο άγαλμα.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016:
Σύρμα Πάνω, σύρμα κάτω: Θα… Φωτοβοληθούμε: Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού 6 (στην πλατεία Ανδρούτσου)

Με μουσική και ένα φαντασμαγορικό θέαμα! Είναι μια δοκιμασία του κρυμμένου θησαυρού, που επίσης τα γκρουπ που θα συμμετέχουν, θα κερδίζουν πόντους, που θα βοηθήσουν στην τελική βαθμολογία.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016:
Τελετή επίσημης έναρξης Καρναβαλιού 2016, από το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας! Παιχνίδι Κρυμμένου θησαυρού: 7

Συμμετοχή γκρουπ με αποκριάτικες στολές, στην τελετή έναρξης. Τα γκρουπ θα συγκεντρώνουν πόντους, συνολικά ανάλογα με τα άτομα που θα εκπροσωπούν το κάθε γκρουπ του Κρυμμένου θησαυρού.

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016:
Κόκκινος Χορός

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016:
Μεγάλη με άρματα παρέλαση (αφετηρία πρώην ΚΤΕΛ Ν. Πρέβεζας, τερματισμός παραλίας Πρέβεζας) ώρα συγκέντρωσης 19.00

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016:
Τελετή λήξης. Χώρος: Πλατεία Ανδρούτσου ώρα Έναρξης 19.00

Πριν ξεκινήσει η τελετή λήξης τα Γκρουπ ψηφίζουν 1ον για το καλύτερο άρμα, με τρεις επιλογές εκτός από το δικό τους και 2ον το καλύτερο γκρουπ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!

Θα δοθούν τα ονόματα των αρχηγών κάθε γκρουπ, που θα συμμετέχουν και θα ψηφίζουν στον κρυμμένο θησαυρό. Θα δοθούν τα έπαθλα στους νικητές, του κρυμμένου θησαυρού και θα γίνει καύση του Καρνάβαλου.


pamepreveza.gr

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

emailcontact

 

 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με επιστολή της  προς Προέδρους Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, ζητάει από κάθε σύλλογο που λειτουργεί χορευτικό τμήμα να προτείνει δύο

 

ζευγάρια χορευτών προκειμένου να πάρουν μέρος σε παράσταση της ΠΣΕ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 3 Οκτωβρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που έχει θέμα: 'Επιλογή χορευτών για την παράσταση της ΠΣΕ στο Ηρώδειο' αναφέρονται τα εξής:

 

Αγαπητοί συμπατριώτες

 

Η ΠΣΕ στις 3 Οκτωβρίου 2018 έχει προγραμματίσει εκδήλωση ηπειρώτικης Παράδοσης και Πολιτισμού στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Μεταξύ των  συντελεστών της εκδήλωσης θα είναι και χορευτικά

 

που θα αποδώσουν ηπειρώτικους χορούς και θα απαρτίζονται από χορευτές των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων μελών μας.

 

Προκειμένου να συγκροτηθούν τα χορευτικά αυτά παρακαλείσθε κάθε σύλλογος, να μας προτείνει με ευθύνη του, δύο ζευγάρια χορευτών, των καλύτερων, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου

 

ώρα 11 πρωινή, στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                                                                                                                                                    Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                                                                                                      Γιώργος Δόσης                                                                    Κώστας Γαβριήλ

 

Σάρκα και οστά παίρνει η πρωτοβουλία της γαλακτοβιομηχανίας ΗΠΕΙΡΟΣ για τη δημιουργία μιας πρότυπης φάρμας αιγοπροβάτων σε ιδιόκτητη έκταση 47 στρεμμάτων, στην Καμπή Άρτας, 800 μέτρα μόλις από το εργοστάσιο της εταιρείας στον Αμμότοπο. Σήμερα, έχει ήδη προχωρήσει η κατασκευή των κτισμάτων, που θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Αυγούστου, ενώ η εγκατάσταση του εξοπλισμού θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, με στόχο η φάρμα να είναι πλήρως λειτουργική τον Νοέμβριο του 2019.
Σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και συνεχή κτηνιατρική παρακολούθηση, σκοπός της «Φάρμα ΗΠΕΙΡΟΣ» είναι να συμβάλλει στην εξέλιξη συγκεκριμένων φυλών αιγοπροβάτων μέσω επιλεκτικής αναπαραγωγής των πιο ανθεκτικών και παραγωγικών ζώων καθώς επίσης να εφαρμόσει πρότυπες μεθόδους σταυλισμού, διατροφής και άμελξης που να συντελούν σε αυξημένη παραγωγή γάλακτος υψηλής διατροφικής αξίας και υγιεινής. Παράλληλα, κύριο μέλημα της δραστηριότητας της «Φάρμα ΗΠΕΙΡΟΣ» αποτελεί η διασφάλιση της ευζωίας των ζώων (animal welfare) καθώς και η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της ζωικής παραγωγής στο περιβάλλον.
Η τεχνογνωσία που θα αναπτυχθεί θα είναι διαθέσιμη στους υπάρχοντες, αλλά και στους εν δυνάμει, συνεργάτες-κτηνοτρόφους της ΗΠΕΙΡΟΣ, στηρίζοντας έμπρακτα με αυτό τον τρόπο τη λειτουργία των μονάδων τους, μέσω της βελτίωσης του ζωικού τους κεφαλαίου και την αύξηση παραγωγής γάλακτος υψηλής ποιότητας.

 

ΠΗΓΗ: https://geoponiprevezas.blogspot.com

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Η Υδρα, η Ναύπακτος, το Ναύπλιο και η Μονεμβασιά έχουν τα πρωτεία φέτος στον πασχαλινό τουρισμό (Μ. Παρασκευή ώς Δευτέρα του Πάσχα), σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, ενώ στην Ήπειρο ο πιο δημοφιλής προορισμός είναι τα Ιωάννινα με την πληρότητα να αγγίζει το 90%. Ένας δεύτερος και ελαφρώς οικονομικότερος προορισμός για την Ήπειρο, είναι το Μέτσοβο με την πληρότητα να φτάνει στο 77%.

Η έρευνα αφορά ανεξάρτητα διαμερίσματα με το σήμα του ΕΟΤ και βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb και πραγματοποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου και την πρώτη του Απριλίου.

 Σε μια χρονιά που αναμένεται νέο ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, τα στοιχεία δείχνουν ενθαρρυντικά, αλλά τα ερωτήματα για το εάν υπάρχουν επαρκείς υποδομές στη χώρα μας και πόσο μεγάλες είναι οι παρενέργειες των βραχυχρόνιων μισθώσεων παραμένουν.
 

Σύμφωνα με την έρευνα, η πληρότητα στα καταλύματα αρκετών δημοφιλών προορισμών είναι αυξημένη σε σχέση με το 2018 και σε αυτό βοηθά ο θρησκευτικός τουρισμός: ορθόδοξοι από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία που θέλουν να περάσουν το Πάσχα στη χώρα μας, αλλά και καθολικοί από χώρες της δυτικής Ευρώπης που δείχνουν προτίμηση στα νησιά Σύρο, Τήνο και Κέρκυρα.

Ο συνδυασμός μάλιστα με την Πρωτομαγιά, επιτρέπει σε αρκετούς τουρίστες να επεκτείνουν την παραμονή τους ή να πάρουν πιο εύκολα την απόφαση για ένα ταξίδι, καθώς θα έχουν περισσότερο χρόνο για να επιστρέψουν στη βάση τους.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369