ΑΓΟΡΑ

"Αφαίρεσαν' σταυρό από εκκλησία της Σαντορίνης για να προβάλουν παραδοσιακό τοπίο σε συσκευασίες προϊόντων τους!

Πολύ θόρυβο έχει προκαλέσει η ενέργεια της εταιρίας σούπερ Μάρκετ LIDL ν' αφαιρέσει από τοπίο της Σαντορίνης το οποίο επέλεξε για να προβάλει σε συσκευασίες γιαουρτιών και άλλων ειδών που διαθέτει, τον σταυρό από εκκλησία.

Βέβαια το ότι δε σέβεται τα θρησκευτικά σύμβολα η συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, νομίζουμε ότι είναι το τελευταίο πράγμα που μπορεί να κατηγορηθεί... Πρόσφατα επισκεφθήκαμε το κατάστημά τους στην Πρέβεζα (προφανώς θα συμβαίνει και σε άλλα καταστήματα) όπου με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχαν καλαθάκια για τα ψώνια... Υπήρχαν μόνο κάτι τεράστια καρότσια εκτός καταστήματος, τα οποία θα έπρεπε να ξεκλειδώσεις με την τοποθέτηση σε ειδική σχισμή, νομίσματος ενός ευρώ που επίσης έπρεπε οπωσδήποτε να κουβαλάς μαζί σου ή να μπεις στον κόπο να χαλάσεις σε κάποιο ταμείο του καταστήματος, για να μπορέσεις να μπεις στο κατάστημα και να βάλεις τα όποια ψώνια κάνεις. Μπαίνοντας στο εσωτερικό του καταστήματος, δεν μπορούσες να κινηθείς από τα καρότσια με τους διαδρόμους να είναι 'μποτιλιαρισμένοι' ενώ συναντήσαμε κυρία να κρατά στο ένα χέρι το μωρό της και στο άλλο δύο χυμούς και ένα γάλα που με κόπο μπορούσε να συγκρατήσει. Αφού την βοηθήσαμε να τα πάει στο ταμείο τη ρωτήσαμε γιατί δεν φρόντισε να πάρει καρότσι. Μας είπε: “μα εγώ δύο πραγματάκια ήρθα να πάρω, που να κουβαλάω ολόκληρο καρότσι".

Για να μη μιλήσουμε για τις σακούλες μίας χρήσης τις οποίες στο όνομα και καλά, της περιβαλλοντικής πολιτικής της επιχείρησης, χρεώνει με 4 λεπτά (υπάρχουν και ακριβότερες) εκ των οποίων οι περισσότερες 'σπάνε' πριν προλάβεις να πας στο πάρκινγκ και στο αυτοκίνητο. Βέβαια το ότι -ουσιαστικά- επιβάλει προκαταβολικά τον φόρο που θα εφαρμόσει η Πολιτεία από το 2019 και μετά για τις πλαστικές σακούλες δεν αποτρέπει την επιχείρηση να αναγράφει σ' αυτές και το όνομά της κάνοντας παράλληλα διαφήμιση με χρέωση στον πελάτη...

 

Υστερόγραφο

Γνωρίζουμε ότι αυτά που γράφουμε, τα οποία είναι μόνο ένα μέρος των όσων απαράδεκτων -πάντα κατά την άποψή μας- διαπιστώσαμε επισκεπτόμενοι πρόσφατα το συγκεκριμένο κατάστημα LIDL- δεν θ' αρέσουν στους υπεύθυνους της εταιρίας. Διόλου δεν μας πειράζει... Διευκρινίζουμε και υπογραμμίζουμε ότι δεν θέλουμε να αποτρέψουμε τον κόσμο να πηγαίνει να ψωνίσει στο συγκεκριμένο κατάστημα ή να τον στρέψουμε σε άλλα σούπερ μάρκετ, όπως ενδεχομένως σκεφτούν κάποιοι... Εμείς τα κακώς κείμενα καταγγέλουμε, όπως κάνουμε πάντα. Άλλωστε και οι ίδιοι ψωνίσαμε και ενδεχομένως θα ξαναψωνίσουμε από το συγκεκριμένο Σούπερ Μάρκετ, εάν διαπιστώσουμε ότι αλλάξει 'πολιτική'. Θέλουμε όμως να βάλουμε τους ιθύνοντες της εταιρίας να σεβαστούν τους πελάτες. Δεν είναι όλα κέρδος κύριοι. 

Όσο για την 'αφαίρεση' του σταυρού από εκκλησία στη Σαντορίνη, υπάρχει η Εκκλησία και πολλές οργανώσεις να το καυτηριάσουν... Εμάς πάντως δεν μας... σόκαρε καθόλου αυτή η ενέργεια!

 

 

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

 KarzPreveza

 

Με διάθεση χιούμορ και πνεύμα καρναβαλικό η επιτροπή του καρναβαλιού Γυναικών Άρτας, μας ενημερώνει για την προετοιμασία που κάνει εν όψει του μεγάλου κεφιού της 10ης Φεβρουαρίου 2018. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Mε τα μελομακάρονα ακόμη στον ουρανίσκο και πριν προλάβουμε να ξεστολίσουμε και να κόψουμε όλες τις βασιλόπιτες, προχωράμε ολοταχώς τις προετοιμασίες για το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας που θα γίνει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 7 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού διοργανώνει συναντήσεις για την καλύτερη διοργάνωση της καρναβαλικής παρέλασης. Συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Χ. Τσιρογιάννη, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κ. Χαρακλιά καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Αρταίων, με τους οποίους συζήτησαν οργανωτικά ζητήματα και θέματα υποστήριξης για ένα ακόμη επιτυχημένο καρναβάλι.

 

Την Τρίτη 16-1-2018 συναντήθηκαν τα μέλη της άτυπης επιτροπής όπου μεταξύ ποτού και κοπής πίττας συζήτησαν για την προετοιμασία των αρμάτων και όλες τις λεπτομέρειες και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στις 7 το απόγευμα όλοι οι αρχηγοί των γκρουπ του καρναβαλιού θα συναντηθούν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας (ισόγειο) για να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τη ροή της καρναβαλικής παρέλασης.

 

Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο καρναβάλι… και αξίζει την υποστήριξη όλων μας διότι:

Αντέχει 37 χρόνια, θα συμμετέχουν 1500 καρναβαλιστές όλων των ηλικιών,το παρακολουθούν εκατοντάδες θεατές από όλη την περιφέρεια και δίνει κάθε χρόνο, βρέξει-χιονίσει, ένα εύθυμο και σατιρικό χρώμα στην πόλη της Άρτας.

Η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλες και σε όλους για μια δημιουργική συμμετοχή στο καρναβάλι του 2018, γεμάτη φαντασία, χιούμορ και κέφι.

Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:

Κική Μανοπούλου: 6936393456

Κυριακούλα Κουτσούμπα: 6978595133

Λαμπρινή Τρομπούκη: 6948805702

Για την Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας

Κική Μανοπούλου

Κυριακούλα Κουτσούμπα"

Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας "Νέα παράταση δόθηκε από το ΥΠ.Α.Α.Τ. στις προθεσμίες για το υπομέτρο 4.1 ("Σχέδια Βελτίωσης")


Η Δ.Α.Ο.Κ. Πρέβεζας εξέδωσε σχετικά την παρακάτω ανακοίνωση:
Πρέβεζα: 20-6-2018
Αριθ. Πρωτ.:82290/5460 Θέμα: Ανακοίνωση σχετικά με την 1η Πρόσκληση για τις δράσεις 4.1.1. και 4.1.3. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020.
Σχετ: Το από 19-6-2018 μήνυμα ηλ. ταχυδρομείου της ΔΑΟ Περιφ. ΗπείρουΗ Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι υπογράφηκε τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπομέτρου 4.1 για παράταση ημερομηνιών για την υποβολή «Σχεδίων βελτίωσης».Οι νέες καταληκτικές ημερομηνίες ορίζονται ως εξής:α) Ως προθεσμία για την υποβολή εγγράφων για θεώρηση στις ΔΑΟΚ καθορίζεται η 16/7/2018.β) Ως προθεσμία για την ηλεκτρονική οριστικοποίηση του πρώτου και του δευτέρου σταδίου της αίτησης ορίζεται η 29/8/2018 και ώρα 1 μ.μ ενώ αιτήματα από-οριστικοποίησης γίνονται δεκτά έως τις 26/8/2018.γ) Ως προθεσμία για την υποβολή του φυσικού φακέλου στις ΔΑΟΚ ορίζεται η 14/9/2018Αναλυτικά η πρόσκληση στην ιστοσελίδα www.agrotikianaptixi.gr κ.α.Ε.Π.

 

Ο Αν. Προϊστάμενος

Ι. Αυγέρης

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για το «Ε’ Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης» που τελούσαν υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας κα. Δήμητρα Πέτσα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Θωμά Γκίνη, την Ελληνίδα Πρόξενο στο Ντίσελντορφ κα. Μαρία Παπακωνσταντίνου, τον Δήμαρχο του Βούπερταλ κ. Andreas Mucke, τον ηπειρώτη Δήμαρχο του Σβέρτε κ. Δημήτρη Αξούργο, καθώς και με εκπροσώπους φορέων των Ελλήνων του εξωτερικού, με τους οποίους συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα, που αφορούν την ομογένεια των Ηπειρωτών της Ευρώπης και τους συλλόγους τους, καθώς και τις συνέργειες που απαιτούνται για την πολύπλευρη αναβάθμιση της Ηπείρου.

Στο Αντάμωμα συμμετείχαν επίσης ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κ. Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μπέγκας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ιωαννίνων κ. Γκόλας, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηγουμενίτσας κα. Σούρλα, ο Αντιδήμαρχο Άρτας κ. Χαρακλιάς κ.α.

Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών σε ηλικία 92 ετών, ο Γεώργιος Μιχαήλ Καχριμάνης, πατέρας του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη. Η εξόδιος ακολουθία εψάλλει σήμερα το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μετσόβου.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στον Περιφερειάρχη Ηπείρου και στην οικογένειά του.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Τα πολυκαταστήματα JUMBO ζητούν για το κατάστημα στην Πρέβεζα στην περιοχή του Λούρου, Υπεύθυνο Τμήματος.