ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τις τελικές του αποφάσεις ως προς το νέο εκλογικό νόμο καλείται να λάβει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος.


Το μείζον πολιτικό θέμα που παραμένει ανοιχτό για το Μέγαρο Μαξίμου είναι αν θα υιοθετήσει την απλή και ανόθευτη αναλογική ή εάν θα προκρίνει τελικά ένα αναλογικότερο του σημερινού εκλογικού συστήματος με μείωση του μπόνους για το πρώτο κόμμα από 50 σε 30 έδρες και την αναλογική μοιρασιά των υπόλοιπων 270 εδρών.

Την απλή και άδολη αναλογική υποστηρίζει το σύνολο των ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τη μείωση του μπόνους ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Αρμόδιος από την κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο ορίστηκε από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ ο συντονιστής της Επιτροπής για την συνταγματική αναθεώρηση Γιώργος Κατρούγκαλος τάσσεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπέρ της απλής αναλογικής.

Από τι θα εξαρτηθεί ο χρόνος των συναντήσεων

Ο πρωθυπουργός έχει δεχτεί εισηγήσεις να ξεκινήσει τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς πριν από την 24η Ιουλίου οπότε και θα παρουσιάσει την κυβερνητική πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Αν οι συναντήσεις προηγηθούν ή όχι θα εξαρτηθεί και από τη διάθεση συναίνεσης ή όχι που θα επιδείξουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως η Νέα Δημοκρατία.

Ποιοι συμμετέχουν στην Επιτροπή Κατρούγκαλου

Εντός της εβδομάδος θα ανακοινωθεί η Επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση υπό τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Ως συναρμόδιοι υπουργοί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, θα συμμετάσχουν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, καθώς και ο ευρωβουλευτής και συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος. Μεταξύ των συνταγματολόγων που θα συμμετάσχουν είναι και ο Ηλίας Νικολόπουλος.

Η Επιτροπή θα παρουσιάσει το τελικό πόρισμά της στο Μέγαρο Μαξίμου στα μέσα Ιουλίου, αφού προηγουμένως λάβει τις κατευθυντήριες γραμμές από τον Αλέξη Τσίπρα.

Πηγη: REAL.GR

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

 KarzPreveza

 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με επιστολή της  προς Προέδρους Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, ζητάει από κάθε σύλλογο που λειτουργεί χορευτικό τμήμα να προτείνει δύο

 

ζευγάρια χορευτών προκειμένου να πάρουν μέρος σε παράσταση της ΠΣΕ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 3 Οκτωβρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που έχει θέμα: 'Επιλογή χορευτών για την παράσταση της ΠΣΕ στο Ηρώδειο' αναφέρονται τα εξής:

 

Αγαπητοί συμπατριώτες

 

Η ΠΣΕ στις 3 Οκτωβρίου 2018 έχει προγραμματίσει εκδήλωση ηπειρώτικης Παράδοσης και Πολιτισμού στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Μεταξύ των  συντελεστών της εκδήλωσης θα είναι και χορευτικά

 

που θα αποδώσουν ηπειρώτικους χορούς και θα απαρτίζονται από χορευτές των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων μελών μας.

 

Προκειμένου να συγκροτηθούν τα χορευτικά αυτά παρακαλείσθε κάθε σύλλογος, να μας προτείνει με ευθύνη του, δύο ζευγάρια χορευτών, των καλύτερων, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου

 

ώρα 11 πρωινή, στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                                                                                                                                                    Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                                                                                                      Γιώργος Δόσης                                                                    Κώστας Γαβριήλ

 

Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας "Νέα παράταση δόθηκε από το ΥΠ.Α.Α.Τ. στις προθεσμίες για το υπομέτρο 4.1 ("Σχέδια Βελτίωσης")


Η Δ.Α.Ο.Κ. Πρέβεζας εξέδωσε σχετικά την παρακάτω ανακοίνωση:
Πρέβεζα: 20-6-2018
Αριθ. Πρωτ.:82290/5460 Θέμα: Ανακοίνωση σχετικά με την 1η Πρόσκληση για τις δράσεις 4.1.1. και 4.1.3. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020.
Σχετ: Το από 19-6-2018 μήνυμα ηλ. ταχυδρομείου της ΔΑΟ Περιφ. ΗπείρουΗ Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι υπογράφηκε τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπομέτρου 4.1 για παράταση ημερομηνιών για την υποβολή «Σχεδίων βελτίωσης».Οι νέες καταληκτικές ημερομηνίες ορίζονται ως εξής:α) Ως προθεσμία για την υποβολή εγγράφων για θεώρηση στις ΔΑΟΚ καθορίζεται η 16/7/2018.β) Ως προθεσμία για την ηλεκτρονική οριστικοποίηση του πρώτου και του δευτέρου σταδίου της αίτησης ορίζεται η 29/8/2018 και ώρα 1 μ.μ ενώ αιτήματα από-οριστικοποίησης γίνονται δεκτά έως τις 26/8/2018.γ) Ως προθεσμία για την υποβολή του φυσικού φακέλου στις ΔΑΟΚ ορίζεται η 14/9/2018Αναλυτικά η πρόσκληση στην ιστοσελίδα www.agrotikianaptixi.gr κ.α.Ε.Π.

 

Ο Αν. Προϊστάμενος

Ι. Αυγέρης

Το νέο επταμελές του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσικάς συνεδρίασε τη Δευτέρα 17/9/2018  με θέμα τη συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα και έπειτα από ομόφωνη απόφαση η σύνθεση του νέου Δ.Σ. είναι η κάτωθι:


Πρόεδρος: Βράνια Μαίρη
Αντιπρόεδρος: Μάντζιου Βαρβάρα
Γραμματέας: Λώλης Απόστολος
Ταμίας: Σαρηγιαννίδης Χρήστος
Υπεύθυνος Επικοινωνίας/Γραφείο Τύπου: Γήτας Μίλτος
Υπεύθυνη Ιματισμού/Φορεσιών: Βαίτση Σπυριδούλα
Υπεύθυνος Τμημάτων: Λισγάρας Σπύρος

Mε Τιμή
Το Δ.Σ.

Στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «TourNatur» που διοργανώθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας συμμετείχε ο Δήμος Αρταίων στοχεύοντας στην προβολή της Άρτας και στην περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού.

Ο Δήμος Αρταίων συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου και εκπροσωπήθηκε από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα Τουρισμού και πρώην Αντιδήμαρχο, Κώστα Χαρακλιά και τον Προϊστάμενο του αρμόδιου τμήματος του Δήμου Αρταίων, Θανάση Αρκουμάνη.

Η «TourNatur» είναι μια από τις σημαντικότερες Εκθέσεις Εναλλακτικού Τουρισμού στην Ευρώπη και δίνει τη δυνατότητα στους εκθέτες να προβάλλουν τον εναλλακτικό τουρισμό και να προσελκύσει επισκέπτες, οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ιππασία, rafting, καγιάκ και άλλες αθλητικές δραστηριότητες στη φύση.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Το Hpeiros.gr ζητάει έναν εικονογράφο - σκιτσογράφο για συνεργασία. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αποστείλει τα στοιχεία του, τηλέφωνο επικοινωνίας και ένα δείγμα της δουλειάς του στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί του.