Πολιτισμός

lurk


Το Politheatro θα φιλοξενήσει σε  avant-première  την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου στις 9.30μμ την ταινία  του  Γιαννιώτη σκηνοθέτη, γνωστού στο ευρύ κινηματογραφικό κοινό  Βασίλη Κατσίκη,  ‘Lurk’.

 Την ταινία θα παρουσιάσειο ο ίδιος ο σκηνοθέτης. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται καθημερινά  έως και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στις 9.30 μμ.

Το «Lurk» είναι ένα αγγλόφωνο ψυχολογικό θρίλερ που διαδραματίζεται στην Ελλάδα του σήμερα.  H Ann μια   όμορφη, ακαθόριστης   ηλικίας νέα γυναίκα,   ζει σε μια απόμερη βίλλα με τον μεσήλικα σύζυγό της. Εκείνος  ψυχίατρος, ιδιοκτήτης πλέον της κλινικής που ανήκε στον δολοφονημένο πριν δυο χρόνια πατέρα της Αν.

Η δολοφονία επέδρασε καθοριστικά στην ψυχική διαθεση της Αν,  υποχρεώνοντας τον σύζυγό της να της χορηγήσει μια ειδική, εντατική θεραπεία. Τα φάρμακα αποσυντονίζουν εντελώς την Αν, δημιουργώντας τρομακτικά κενά μνήμης. Κι ενώ έξω η καταιγίδα λυσσομανά και στην πόλη οι διαδηλωτές καίνε τα παντα, η Ann αντιλαμβάνεται πως κάποιος επικίνδυνος άγνωστος έχει διεισδύσει στη βίλα. 

Προσπαθεί να ξεφύγει από τα χέρια του, αλλά όντας ακόμη υπό την επήρεια των ουσιών, δεν το καταφέρνει. Βρίσκεται δεμένη και φιμωμένη αλλά κατά κάποιο παράξενο τρόπο δεν νιώθει απειλημένη. Μια περίεργη σχέση φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα σε εκείνη και τον εισβολέα. Ένα τρομακτικό αίσθημα πως γνωρίζονται από παλιά. Αλλά το πιο τρομακτικό είναι αυτά που ακούει από το στόμα του ξένου. Η αίσθηση του κινδύνου θα πιέσει μνήμες να ενεργοποιηθούν, θαμμένα συναισθήματα να αναδυθούν, προσωπεία να καταριφθούν και αλήθειες να αποκαλυφθούν. Και όπως συμβαίνει συνήθως στις μεγάλες τραγωδίες, την Μέγιστη Ύβρι δεν θα αργήσει να διαδεχθεί η Ύπατη Νέμεση !Παραγωγή – Σενάριο – Σκηνοθεσία: Βασίλης Κατσίκης
Πρωταγωνιστούν: Tess Spentzos, Peter Gerald, Aris Athan.
Φωτογραφία: Δημήτρης Σταμπολής
Μουσική: Αντώνης Σουσάμογλου
Art direction: Νίκος Κατικαρίδης
Μοντάζ: Αγγέλα Δεσποτίδου
Εκτέλεση παραγωγής: Ορέστης Τεάζης, Γιάννης Ιωαννίδης

Βασίλης Κατσίκης
Γεννήθηκε στα Γιάννενα. Σπούδασε στην Ιταλία Φαρμακευτική και Κινηματογράφο. Εργάζεται ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Έχει σκηνοθετήσει 43 ντοκιμαντέρ, πολλά διαφημιστικά σπότ και δύο ταινίες μεγάλου μήκους. Συμμετείχε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και έχει βραβευτεί πολλές φορές. Η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, με τίτλο «CCTV» έχει βραβευτεί από την «ΠΕΚΚ» (Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κιν/φου) σαν η καλύτερη ταινία για το 2004 στο Διεθνές φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Επιπλέον με την ταινία του «CCTV» συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σικάγο το 2005 και συμπεριλήφθηκε στις κριτικές τουVariety και της Guardian. Η τελευταία του ταινία, το «Ι Φορ – Λούφα και απαλλαγή» είναι μια κωμική περιπέτεια η οποία συγκαταλέγεται στις πολύ εμπορικές ταινίες του ελληνικού σινεμά για το 2008.


Η ταινία θα προβάλλεται  από την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου  έως και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στις 9:30μμ  στην αίθουσα 2 του ΠΟΛΥΘΕΑΜΑΤΟΣ
Γενική είσοδος 5 ευρώ
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 2651003492 – 6955416236
e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
http://www.politheatro.blogspot.com

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

e horos logo