Πολιτισμός

pasxalis

Ο Πασχαλης στο Rasim.Στο πλαίσιο των Vintage Nights το Rasim μετά απο την τεράστια απαίτηση του κοινού υποδέχεται σαν 2o καλεσμένo στο νέο έτος τον θρυλικό τραγουδιστή των Olympians ,  Πασχάλη σε μια μεγάλη βραδιά όπως αναμένεται…

 

Ο Πασχάλης Αρβανιτίδης γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου του 1946 στο Δοξάτο του νομού Δράμας. Ο πατέρας του, Γιάννης ήταν από την Ανατολική Θράκη (Μάλγαρα – Καρατζάχαλι) και η μητέρα του, Βασιλική, Μακεδόνισσα, από τον Άγ. Γεώργιο Γρεβενών. Είναι ένας απο τους δημοφιλέστερους Έλληνες τραγουδιστές και βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή του Ελληνικού τραγουδιού απο την δεκαετία του 1960 μέχρι και σήμερα.

Έβαλε τις βάσεις και είναι ο πρώτος που προσάρμοσε τον ελληνικό στίχο στο ελληνικό μοντέρνο τραγούδι.Η καριέρα του ξεκινά απο πολύ μικρή ηλικία με το συγκρότημα των Olympians,με τους οποίους έμελλε να αλλάξει όλη η ελληνική μουσική.

Σε συναυλία του στην Αθήνα,στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στις 5/10/1966 οι θεατές (60.000) αποθεώνουν τον Πασχάλη.

Ακολούθησε η επιτυχημένη σόλο καριέρα του με πάμπολλες επιτυχίες.

Το 1977 με την συμμετοχή του στην Eurovision καταφέρνει να φέρει την Ελλάδα στην 5η θέση με το Μάθημα Σολφέζ του Γιώργου Χατζηνάσιου και της Σέβης Τηλιακού.

Έχει ηχογραφήσει πάνω απο 30 μεγάλους δίσκους και αμέτρητους μικρούς οι οποίοι πολλοί έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι ξεπερνώντας τις 200.000 αντίτυπα.

Η κυκλοφορία των δίσκων του Party On The Rocks , 9 Τρόποι Αγάπης , Ερωτικά Μηνύματα , Παντού Φωτογραφίες σου , αποτελούν σταθμό στην ελληνική δισκογραφία με πωλήσεις ΡΕΚΟΡ - (150.000-200.000)

Είσοδος Ελεύθερη

Party Starts 22:30

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

e horos logo