Πολιτισμός
Για 13η συνεχή χρονιά το χορευτικό τμήμα "Μαίρη Ιωαννίδου" του Δημοτικού Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Καρδίτσας οργανώνει διεθνές παιδικό χορευτικό φεστιβάλ,στο οποίο φέτος θα συμμετάσχουν χορευτικά συγκροτήματα από την Αλβανία, την Ουγγαρία, την Ουκρανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σερβία, καθώς και ελληνικά συγκροτήματα από διάφορες πόλεις μεταξύ αυτών και τα Ιωάννινα και συγκεκριμένα αυτό του πολιτιστικού συλλόγου «Λακκωμάτων».
karditsaxorosΓια 13η συνεχή χρονιά το χορευτικό τμήμα "Μαίρη Ιωαννίδου" του Δημοτικού Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Καρδίτσας οργανώνει διεθνές παιδικό χορευτικό φεστιβάλ, στο οποίο φέτος θα συμμετάσχουν χορευτικά συγκροτήματα από την Αλβανία, την Ουγγαρία, την Ουκρανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σερβία, καθώς και ελληνικά συγκροτήματα από διάφορες πόλεις μεταξύ αυτών και τα Ιωάννινα και συγκεκριμένα αυτό του πολιτιστικού συλλόγου «Λακκωμάτων».

Από την Καρδίτσα, θα μετάσχουν η Λαογραφική Εταιρεία Μουσικών Μελετών "Ν. Πλαστήρας", ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Παλαμά και το χορευτικό συγκρότημα από το Μορφοβούνι.

Για τέσσερις ημέρες η Πλατεία Πλαστήρα στην οποία θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις θα γίνει κέντρο συγκέντρωσης νεαρών χορευτών και χορευτριών. Μέσα από τη μουσική, το χορό και το τραγούδι, όλα τα παιδιά ξένων και ελληνικών συγκροτημάτων, ενωμένα, δημιουργούν γέφυρα πολιτισμού που συμβάλλει στη βελτίωση της επικοινωνίας ανάμεσα στους λαούς.

Η αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει στο Παυσίλυπο την Τετάρτη στις 20 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ, με παρέλαση όλων των χορευτικών συγκροτημάτων, και θα κλείσει το Σάββατο στις 23 Αυγούστου.

Τα συγκροτήματα θα συναντηθούν με τον μητροπολίτη, το νομάρχη και το δήμαρχο, ενώ θα επισκεφθούν τη Λίμνη Πλαστήρα και τα Μετέωρα, θα διανυκτερεύσουν στη Σχολή Αστυφυλάκων και στο Μουζάκι και θα χορέψουν και σε άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα άλλων Δήμων του νομού.

Η μουσική, ο χορός και το τραγούδι αναμένεται να αποτελέσουν τη γέφυρα που θα ενώσει τα παιδιά από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Ουγγαρία, την Ουκρανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σερβία, που θα συμμετάσχουν στο 13ο Διεθνές Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η ΔΕΤΑΚ και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-08-2008
Χορευτικό συγκρότημα "Μαίρη Ιωαννίδου" - Δήμος Καρδίτσας
Χορευτικό συγκρότημα "Δρόπολη" - Αλβανία
Χορευτικό συγκρότημα "Edelstein Τanzgruppe" - Ουγγαρία
Χορευτικό συγκρότημα "Dzherelcya Karpat" - Ουκρανία
Χορευτικό συγκρότημα "Lubenka" - Πολωνία
Χορευτικό συγκρότημα "Izvorul Somesului" - Ρουμανία
Χορευτικό συγκρότημα "Abrasevio" - Σερβία


ΠΕΜΠΤΗ 21-08-2008

Χορευτικό συγκρότημα "Μαίρη Ιωαννίδου" - Δήμος Καρδίτσας
Χορευτικό συγκρότημα "Δρόπολη" - Αλβανία
Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου Δράμας
Χορευτικό συγκρότημα "Izvorul Somesului" - Ρουμανία
Πολιτιστικός Σύλλογος "Ίωνες" - Δήμος Διακοπτού
Χορευτικό συγκρότημα "Edelstein Τanzgruppe" - Ουγγαρία
Χορευτικό συγκρότημα "Dzherelcya Karpa" - Ουκρανία


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-08-2008
Χορευτικό συγκρότημα "Μορφοβούνι" Καρδίτσας
Λαογραφική Εταιρεία Μουσικών & Χορευτικών Μελετών "Ν.Πλαστήρας" - Καρδίτσα
Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Παλαμά
Πολιτιστικός Σύλλογος "Λακκωμάτων" - Ιωάννινα
Χορευτικό συγκρότημα "Lubenka" - Πολωνία
Χορευτικό συγκρότημα "Ελληνική Παράδοση" - Άργος
Χορευτικό συγκρότημα "Abrasevio" - Σερβία
Χορευτικό συγκρότημα "Izvorul Somesului" - Ρουμανία.


Το Hpeiros.gr εύχεται καλή επιτυχία στους διοργανωτές
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

e horos logo