Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αρταίων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 • Ομόφωνα ανέδειξε προσωρινό μειοδότης για το έργο «Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. Αντιρρίου –Ιωαννίνων στην πόλη της Άρτας» στην πλατεία Ζέρβα την εταιρεία «ΙΣΤΩΡ ΑΤΕΕ» που προσέφερε έκπτωση 47,46%, (410.963,30 € χωρίς ΦΠΑ).

 

 • Ομόφωνα ανέδειξε ως οριστικό ανάδοχο του έργου «Επισκευές-συντηρήσεις κοινόχρηστων χώρων» τον «ΛΑΜΠΡΟ Ε. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ», που πρόσφερε το ποσό των 230.784,48 € (χωρίς Φ.Π.Α.) και μέση έκπτωση 39,63%.

 

 • Ομόφωνα ανέδειξε για το έργο «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις» ως προσωρινό μειοδότη τον «ΛΑΜΠΡΟ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ» που πρόσφερε το ποσό των 246.338,53€ (χωρίς Φ.Π.Α.) και μέση έκπτωση 39,57%.

 

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Προστατεύουμε δημοτικές εγκαταστάσεις και ενδυναμώνουμε το αίσθημα ασφάλειας στους συμπολίτες»

Στη φύλαξη των Δημοτικών εγκαταστάσεων, των πλατειών και των κοινοχρήστων χώρων προχωρά ο Δήμος Αρταίων, με το σχετικό διαγωνισμό να βρίσκεται ήδη στον «αέρα», με προϋπολογισμό 86.000 ευρώ.

Η φύλαξη προβλέπεται βάσει της κείμενης Νομοθεσίας (άρθρο 75 §1 του ν. 3463/2006), ενώ παράλληλα καθίσταται αναγκαία από τη στιγμή που η Δημοτική Αστυνομία είναι υποστελεχωμένη, με μόλις 5 Δημοτικούς Αστυνομικούς (από 21 που είχε το 2013), καθιστώντας αδύνατη την πλήρη λειτουργία της υπηρεσίας και την κάλυψη των αναγκών του Δήμου.

«Ως Δήμος Αρταίων θέλουμε να προστατεύσουμε τις δημοτικές εγκαταστάσεις καθώς και τους κοινόχρηστους χώρους μιας και αυτοί αποτελούν περιουσία όλων των συμπολιτών. Μέχρι τώρα έχουν παρουσιαστεί πολλά περιστατικά κλοπών και βανδαλισμών στους χώρους αυτούς και έχουμε κάνει και μηνύσεις επί αγνώστων. Φυλάσσοντας τις δημοτικές εγκαταστάσεις και τους κοινόχρηστους χώρους από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί σε όλο το εύρος της πόλης της Άρτας προστατεύουμε ουσιαστικά και τους συμπολίτες και τις περιουσίες αυτών καθώς οτιδήποτε ύποπτο υποπίπτει στην αντίληψη της νυχτερινής υπηρεσίας φύλαξης θα αναφέρεται άμεσα στην ΕΛ.ΑΣ για να επιληφθεί του θέματος» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Αναλυτικότερα, η φύλαξη θα πραγματοποιείται κατά τις νυχτερινές ώρες στα εξής κτίρια και εγκαταστάσεις:

 • Στα σχολεία του Δήμου στην πόλη της Άρτας,

 • Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής τα γήπεδα αντισφαίρισης και στις αποθήκες της υπηρεσίας πρασίνου.

 • Στην περιοχή περιμετρικά του αμαξοστασίου της Υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αρταίων και ιδιαίτερα στα τυφλά σημεία όπου τακτικά σημειώνονται παραβιάσεις περιφράξεως και δολιοφθορές.

 • Στις παιδικές χαρές του Δήμου Αρταίων στις περιοχές: Τρίγωνο, Γέφυρα, Πλατεία Σκουφά, Ι.Ν. Ταξιαρχών, Ζαγκαβιέρου κ.α.

 • Στο περιαστικό δάσος της πόλης

 • Στο παραλίμνιο πάρκο και οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις του χώρου

 • Στο παλαιό κοιμητήριο της πόλης της Άρτας,

 • Στα δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις στην πόλη (παλαιό Δημαρχείο, εγκαταστάσεις υποστηρικτικών δομών του Δήμου κ.α.),

 • Στους πεζοδρόμους της πόλης (Παντοκράτορος, Γριμπόβου, Σκουφά, Καραϊσκάκη, Καραπάνου, Πριοβόλου, Κοσμά Αιτωλού, Ψαρρών, Φιλ. Μανωλάκη, Αγίου Νικολάου, Αγίου Βασιλείου κ.α).

 • Στις πλατείες της πόλης (Σκουφά, Εθνικής Αντίστασης, Μονοπωλίου, Μεταξά. Καραϊσκάκη, Ναπ. Ζέρβα, Ζαγκαβίερου κ.α.),

 • Στον πεζόδρομο παράπλευρα των αποθηκών της Ε.Α.Σ.Α.Φ. που οδηγεί στην παλιά γέφυρας Άρτας

 • Στον παρακείμενο χώρο στάθμευση οχημάτων, όπως και στις εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού επί της παλαιάς Γέφυρας και στις εκατέρωθεν πλευρές αυτής , συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού του πεζοδρόμου Θειακογιάννη.

Σε ο, τι αφορά τον διαγωνισμό, οι προσφορές υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. μέχρι την Πέμπτη 27-12-2018 ώρα 15:00 μ.μ..

Με επιτυχία υλοποιήθηκαν τα ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής Ανέργων στην Ηγουμενίτσα από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας και το Δίκτυο

Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝ.Ε Γ.Σ.Ε.Ε.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν τα δύο εργαστήρια με τίτλο «Τεχνικές Πλοήγησης στην Αγορά Εργασίας: Βιογραφικό Σημείωμα – συνοδευτική επιστολή» και «Τεχνικές Πλοήγησης στην

Αγορά Εργασίας: Συνέντευξη επιλογής» με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τα εργαστήρια παρέχονται δωρεάν και υλοποιούνται μέσω της Κινητής Μονάδας Απασχόλησης με στόχο την ένταξη ή επανένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας.

Ευχαριστούμε πολύ το ΙΝ.Ε Γ.Σ.Ε.Ε. για τη συνεργασία, τους συμμετέχοντες και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτριο Πάκο.

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Προωθούμε την ανακύκλωση με στόχο όλοι μαζί να προστατεύσουμε το περιβάλλον»

Διαθέσιμη προς όλους είναι πλέον η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης Followgreen.gr του Δήμου Αρταίων. Πρόκειται για μία προσπάθεια του Δήμου Αρταίων που ενώνει συμπολίτες, σχολεία και τοπικές επιχειρήσεις με κοινό στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης και την ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης σε όλο τον Δήμο.

Όλοι οι συμπολίτες έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται και να εκπαιδεύονται σχετικά με θέματα περιβάλλοντος, ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας που εισέρχεται ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητά μας.

«Μέσα από το πρόγραμμα η νέα γενιά έρχεται σε επαφή με την ανακύκλωση, οι τοπικές επιχειρήσεις λαμβάνουν δωρεάν προβολή και προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, ενώ οι πολίτες κερδίζουν σε κάθε τους ανακύκλωση. Στο Δήμο Αρταίων αντιλαμβανόμενοι την πολύ μεγάλη σημασία που έχει η ανακύκλωση για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και για την εξοικονόμηση πόρων και για το Δήμο, αλλά και για τους συμπολίτες, ξεκινάμε μια νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας, αλλά και των παιδιών μας στα σχολεία, καθώς θεωρούμε πως εάν θέλουμε να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες αυτό πρέπει να γίνει από τα σχολεία. Από την πλευρά μας, καλούμε όλες τις επιχειρήσεις και τους συμπολίτες μας να γίνουμε όλοι ένα σε αυτή την προσπάθεια και να δουλέψουμε μαζί για το περιβάλλον και την ανακύκλωση» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Ο κάθε δημότης μπορεί να δημιουργήσει τον λογαριασμό του μέσα από τη σελίδα followgreen.gr/arta σε λιγότερο από ένα λεπτό, δηλώνοντας απλά διεύθυνση κατοικίας ή εργασίας, όνομα και email. Μετά την εγγραφή, κάθε ανάγνωση άρθρου, παρακολούθηση βίντεο ή ενασχόληση με quiz επιβραβεύεται με πόντους. Ακόμη, πόντοι μπορούν να συλλεχθούν με τη δήλωση της εβδομαδιαίας ανακύκλωσης, καθώς και από τη δωρεά ειδών/φαρμάκων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αρταίων.

Οι πόντοι επιβράβευσης εξαργυρώνονται σε προσφορές και εκπτώσεις στις τοπικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, είτε στις σχολικές μονάδες που θα συμμετέχουν στον προγραμματισμένο σχολικό διαγωνισμό ανακύκλωσης στα μέσα Ιανουαρίου ως έκφραση στήριξης στην προσπάθεια των μαθητών.

Η Ολομέλεια των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Ιωαννιτών συζήτησε διεξοδικά το ζήτημα των επικείμενων δημοτικών εκλογών και επισημαίνει τα παρακάτω:

 1. Το νέο θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε με μια σειρά θεσμικές παρεμβάσεις στη Τ.Α. και κυρίως με την ψήφιση του Κλεισθένη Ι καθώς και η στήριξη της Τ.Α. μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων (Φιλόδημος κλπ), μέσω της κοινωφελούς εργασίας μέσω των μόνιμων προσλήψεων στην Τ.Α., μέσω της παραχώρησης δημόσιων χώρων στους Δήμους κλπ, διαμορφώνουν ένα εντελώς νέο τοπίο στη αυτοδιοίκηση.

 1. Στο νέο αυτό τοπίο, που συμπίπτει με τη έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια, η διοίκηση του Δήμου απομακρύνεται από το δημαρχοκεντρικό μοντέλο, ανοίγονται νέες δυνατότητες συμμετοχής και κυρίως ανοίγονται νέες δυνατότητες επίλυσης των προβλημάτων των πολιτών σε τοπικό επίπεδο .

 1. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου παρά ορισμένες θετικές προσπάθειες, συνολικά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της δύσκολης αυτής φάσης. Στάθηκε με σκεπτικισμό πατώντας σε δυο βάρκες απέναντι στις μεγάλες θεσμικές τομές, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τις δυνατότητες που δόθηκαν συνολικά από την κυβέρνηση στη περίοδο αυτή, δεν άλλαξε προς όφελος της πλειοψηφίας των κατοίκων αυτής της πόλης την καθημερινότητα, δεν έδωσε νέα πνοή στα Γιάννενα.

 1. Η παράταξή μας «Γιάννενα - Πολίτες για την ανατροπή» με επικεφαλής τον σ. Λάζαρο Νάτση έκανε ό,τι ήταν δυνατόν σε όλη αυτή την περίοδο να στηρίξει τις θεσμικές τομές, αλλά και να σταθεί όσο γίνεται πιο κοντά στα προβλήματα της πόλης και των πολιτών και να συμβάλλει στην αντιμετώπισή τους.

 1. Στο τοπίο που έχει διαμορφωθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε να σφραγιστεί με προοδευτικό δημοκρατικό περιεχόμενο η επόμενη διοίκηση του Δήμου. Η απόφασή μας είναι να αναλάβουμε όλες τις πρωτοβουλίες ώστε να δημιουργηθεί εκείνο το πλατύ μέτωπο που θα εγγυηθεί αυτή την προοπτική και να αναζητήσουμε σε ισότιμη βάση τις κρίσιμες προγραμματικές συγκλίσεις που μπορούν να δώσουν μια νέα προοπτική στα Γιάννενα.

 1. Στη βάση των παραπάνω ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την παράταξη «Γιάννενα - Πολίτες για την ανατροπή» να προχωρήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε μια διαδικασία την οποία να στηρίξουν όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, η παράταξη να ανασυγκροτήσει και να διευρύνει τις δυνάμεις της και με την ανασύνθεση της γραμματείας της να αναλάβει την πρωτοβουλία δημιουργίας αυτού του μετώπου απευθυνόμενη σε παρατάξεις και πρόσωπα που ενστερνίζονται μια προοδευτική δημοκρατική προοπτική για τα Γιάννενα.

 1. Η τελική επιλογή του σχήματος το οποίο θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαμορφωθεί μετά από την ολοκλήρωση των παραπάνω πρωτοβουλιών.

 

Τριπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 και τα θέματα που θα συζητηθούν είναι και πολλά και σημαντικά. Μεταξύ αυτών είναι το θέμα: «Καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας, λειτουργίας τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, των Ληξιαρχείων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Τμήματος Αποκομιδής, Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ανακυκλώσιμων υλικών της Δ/νσης Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου Αρταίων καθώς και καθορισμός πενθήμερης εργασίας από Τρίτη μέχρι και το Σάββατο, καθιερωμένης ως μη εργάσιμης ημέρας της Δευτέρας του Τμήματος Αποκομιδής, Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ανακυκλώσιμων υλικών της Δ/νσης Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου Αρταίων για το έτος 2019», το οποίο αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη συζήτηση και ίσως και αναστάτωση σε κάποιους εργαζόμενους. 

Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με θέμα «Έγκριση οικονομικών καταστάσεων (Ισολογισμού – Απολογισμού) και έκθεσης πεπραγμένων έτους 2017 (αριθμ. 562/2018 Α.Ο.Ε.)».

Στις 18:30 το Σώμα θα συνεδριάζει με θέμα: «Ψήφιση Προϋπολογισμού & Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Αρταίων για το οικ. έτος 2019 (αριθμ. 552/2018 Α.Ο.Ε.)» και στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με τα παρακάτω θέματα:

ΤΑΚΤΙΚΑ

Εισηγητής: κ. Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας, Ληξιαρχείου & Δημοτικής Κατάστασης

1. Τροποποίηση της αριθμ.527/2018 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου

2. «Καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας, λειτουργίας τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, των Ληξιαρχείων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Τμήματος Αποκομιδής, Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ανακυκλώσιμων υλικών της Δ/νσης Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου Αρταίων καθώς και καθορισμός πενθήμερης εργασίας από Τρίτη μέχρι και το Σάββατο, καθιερωμένης ως μη εργάσιμης ημέρας της Δευτέρας του Τμήματος Αποκομιδής, Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ανακυκλώσιμων υλικών της Δ/νσης Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου Αρταίων για το έτος 2019»

3. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής του Τμήματος Προμηθειών και Αποθηκών

4. Λήψη απόφασης για διενέργεια δημοπρασίας εκμίσθωσης των καταστημάτων 9 και 13 που βρίσκονται στην πλατεία Αγ. Αναργύρων

5. α) Έγκριση προμήθειας σαράντα (40) αντιτύπων του βιβλίου του Αρτινού συγγραφέα Βλαχοπάνου Δημήτρη «Πάμε μια βόλτα στο Θηλέων» και β) Έγκριση αιτήματος εξειδίκευσης πίστωσης στον Κ.Α. 10-6611 «Προμήθεια βιβλίων, κ.λπ.» του προϋπολογισμού έτους 2018 του Δήμου Αρταίων

Εισηγητής: κ. Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Δημότη

και Νομικών Θεμάτων

6. Έγκριση ή μη αιτήσεων εγγραφής και επανακαθορισμός της κατάστασης δικαιούχων της Δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Παροχής Συσσιτίου του Δήμου Αρταίων

7. Έγκριση ή μη αιτήσεων εγγραφής και συμπλήρωση της Κατάστασης Δικαιούχων της Δομής του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Αρταίων

Εισηγητής: κ. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Ανακύκλωσης και Πρασίνου

8. Αδυναμία εκτέλεσης της παροχής υπηρεσιών μεταφοράς ανακυκλώσιμων υλικών στο ΚΔΑΥ Ιωαννίνων με ίδια μέσα για το έτος 2018 (νέο), ΚΑ: 70-6414.003, ποσού 16.000,00 €»

Εισηγητής: κ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων,

Πολεοδομίας & Καθημερινότητας

9. Γνωμοδότηση για έγκριση εισόδου – εξόδου υπεραγοράς τροφίμων

10. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής – βεβαίωση καλής εκτέλεσης της Επιτροπής Συντήρησης & Επισκευής Οχημάτων

11. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής για την «Συντήρηση παιδικών χαρών ΔΕ Ξηροβουνίου»

12. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής για την «Συντήρηση παιδικών χαρών ΔΕ Αμβρακικού»

13. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Αντικατάσταση στέγης Δημοτικού Σχολείου Πλησιών»

14. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Οδοποιία νέου οικισμού Κορωνησίας»

15. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή ομβροδεξαμενών στη θέση Παλαιοβορός και Φράξος στην Τ.Κ. Αμμοτόπου Δήμου Αρταίων»

Εισηγητής :κ. Γενικός Γραμματέας

16. 10η Τροποποίηση Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων έτους 16/2018 Α.Ε.Ε.

 

Εισηγητής Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Κ.ΜΠΑΠ

17. Έγκριση της αριθμ. 135/2018 απόφασης ΔΣ ΝΠΔΔ ΚΚΜΠΑΠ που αφορά αναμόρφωση προϋπολογισμού

 

Η ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η.) αποφάσισε για την εκλογική της τακτική στη περιφέρεια και σε δήμους της Ηπείρου

 

Το Σαββάτο 24 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της ΑΡ.Π.Η. Η συνέλευση αυτή αποτέλεσε συνέχεια προηγούμενων πανηπειρωτικών συνελεύσεων αλλά και συσκέψεων σε όλες τις

 

περιφερειακές ενότητες τους τελευταίους δύο μήνες. Η συζήτηση αλλά και οι αποφάσεις της συνέλευσης πάρθηκαν σε μια περίοδο που η λεγόμενη «Αυτοδιοίκηση» έχει μετατραπεί στο μακρύ χέρι του

 

κεντρικού κράτους.

 

Τέσσερεις μήνες μετά την ψήφισή του ο «Κλεισθένης Ι» έρχεται να επιφέρει μία σειρά από σημαντικές θεσμικές αλλαγές που στοχεύουν στην «αποτελεσματικότερη και ταχύτερη» πρόσδεση δήμων και

 

περιφερειών με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τους σχεδιασμούς τους.

 

Αποτελώντας συνέχεια, «εκσυγχρονισμό» και εμπέδωση όσων εφαρμόστηκαν με τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη», οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις του Κλεισθένη Ι στοχεύουν στο βάθεμα του

 

ρόλου των δήμων και περιφερειών ως μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους και ως μηχανισμών επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής, της φορομπηξίας, των ιδιωτικοποιήσεων και της εξυπηρέτησης των

 

συμφερόντων του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

 

Το τοπικό κράτος θωρακίζεται ώστε να είναι ακόμα πιο εχθρικό σε βάρος των εργαζομένων και ταυτόχρονα να αποτελεί ευνοϊκό πεδίο αναπαραγωγής του κεφαλαίου σε τοπικό πεδίο.

 

Ως ΑΡ.Π.Η επιδιώκουμε να συμβάλουμε στη συγκρότηση ενός μαζικού κινήματος διεκδίκησης, αντίστασης, ρήξης και ανατροπής απέναντι σε κεντρικό και τοπικό κράτος και τις πολιτικές τους,

 

αναδεικνύοντας τον ταξικό, αντιλαϊκό χαρακτήρα τους και το αντιδραστικό πλαίσιο, που έχει θεσμοθετηθεί εδώ και δεκαετίες σε πλήρη σύμπνοια με τις επιταγές της ΕΕ.

 

Σε αυτή τη κατεύθυνση οι εργαζόμενοι χρειάζεται να αντιτάξουν τη ταξική αγωνιστική τους ενότητα για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, να συμβάλλουν σε μια μαχητική λαϊκή

 

αντιπολίτευση στην Ήπειρο για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-περιφέρειας-δήμων-Ε.Ε-κεφαλαίου για τη συγκρότηση ενός μετώπου ρήξης και ανατροπής σε όλη την Ήπειρο.

 

Στις τοπικές εκλογές του Μαΐου πρέπει να αποδυναμωθούν οι παρατάξεις που θέλουν επιβάλλουν με κάθε τρόπο το δρόμο των άγριων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Να αποδυναμωθούν οι

 

παρατάξεις που στηρίζονται από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΑΝΕΛ-ΚΙΝΑΛ και οι διάφοροι «ανεξάρτητοι» παραμάγαζα διαφόρων συμφερόντων. Καμιά ανοχή στη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής

.

Ως ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η) αλλά και οι δημοτικές κινήσεις που στηρίζουμε (ΑΡιστερή ΠΑρέμβαση στα Γιάννενα-ΑΡ.ΠΑ και πρωτοβουλίες συγκρότησης αντίστοιχων

 

δημοτικών κινήσεων στις υπόλοιπες πόλεις της Ηπείρου) προτάσσουμε ένα διαφορετικό πλαίσιο με γνώμονα τα σύγχρονα κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα και την ικανοποίηση των αναγκών της

 

εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

 

Δίνουμε τη μάχη με μια πρόταση αντικαπιταλιστικής πολιτικής συνεργασίας στην περιφέρεια και τους δήμους με το πολιτικό περιεχόμενο-πρόγραμμα που αποφασίστηκε στις συνελεύσεις μας και

 

καλούμε τον κόσμο του αγώνα να συμπορευθεί μαζί μας.

 

Σε αυτή την εκλογική μάχη στην περιφέρεια επικεφαλής της ΑΡ.Π.Η αποφασίσαμε να είναι ο περιφερειακός σύμβουλος σ. Ζήκος Νίκος και ξεκινάμε τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων σε όλες τις

 

περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου. Στη συνέλευση εκλέχθηκε νέα γραμματεία της ΑΡ.Π.Η.

 

Στο Δήμο Ιωαννιτών η ΑΡ.Π.Η προτείνει στη συνέλευση της ΑΡιστερής ΠΑρέμβασης (ΑΡ.ΠΑ) στα Γιάννενα (η οποία θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα) ως επικεφαλής το σ. Πατσούρα

 

Χρήστο. Στις υπόλοιπες πόλεις η ΑΡ.Π.Η στηρίζει τις πρωτοβουλίες που παίρνουν τα μέλη της για τη συγκρότηση αντίστοιχων δημοτικών κινήσεων.

 

Η γενική συνέλευση της ΑΡ.ΠΗ

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη,  η οποία συνοδεύεται από πίνακα όπου αποτυπώνεται το εκατοστιαίο ποσοστό βοσκοτόπων επί της συνολικής

 

έκτασης για κάθε κοινότητα του Δήμου Ιωαννιτών οι οποίες κινδυνεύουν να αποχαρακτηριστούν ως «μειονεκτικές» απέστειλε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

 

Αυτό γιατί, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται επίσημες θέσεις του αρμόδιου Υπουργείου, στην τελική μεθοδολογία οριστικής οριοθέτησης των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς που

 

έλαβε χώρα κατ’ επιταγή του ΚΑΝ (ΕΕ) 1305/2013, έγινε «Συμπερίληψη των Τοπικών/Δημοτικών Κοινοτήτων που παρουσιάζουν ποσοστό βοσκοτόπων άνω του 25%, ανεξάρτητα από το επίπεδο

 

οικονομικών επιδόσεων», κάτι το οποίο ισχύει για όλες – πλην μίας- τις περιοχές των Ιωαννίνων.

 

Επισημαίνεται ότι στον εν λόγω πίνακα δεν συμπεριλαμβάνεται η κοινότητα Μπιζανίου διότι φέρεται να έχει ήδη συμπεριληφθεί στις περιοχές με φυσικούς περιορισμούς της χώρας μας, που προτάθηκαν

 

προς τελική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

«Όπως έχει αναφερθεί και στην προηγούμενη αλληλογραφία μας επί του θέματος των μειονεκτικών κοινοτήτων του Δήμου Ιωαννιτών, το αίτημά μας περί αποκατάστασης των αδικιών που προέκυψαν

 

από την σύνταξη του χάρτη των μειονεκτικών περιοχών που αφορούν τον δήμο μας, θεωρείται σε κάθε περίπτωση ότι είναι και νόμιμο και εφικτό, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται κάθε φορά που έρχονται

 

σε γνώση μας, έστω και διά της έμμεσης οδού, στοιχεία από την εφαρμογή της τελικής μεθοδολογίας που ακολουθήθηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η οποία μπορεί να είχε την έγκριση

 

της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως μεθοδολογία, αλλά τα αποτελέσματά της απ’ όσα έχουν δημοσιοποιηθεί κατά καιρούς στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πιθανόν να

 

οδήγησε σε στρεβλώσεις όσον αφορά την περιοχή μας, υπό την πίεση του χρονικού διαστήματος που υπήρχε για την εφαρμογής της.

 

Κύριε Υπουργέ, παρακαλούμε για μία ακόμη φορά όπως πράξετε, έστω και την ύστατη ώρα, ό,τι είναι δυνατό για να μην οριστικοποιηθεί η αδικία της μη ένταξης των κοινοτήτων του Δήμου Ιωαννιτών

 

στις περιοχές με φυσικούς περιορισμούς και ειδικά μειονεκτήματα, προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες στους δικαιούχους

 

εισοδηματικών ενισχύσεων, από κοινοτικούς αλλά και εθνικούς πόρους, απαραίτητων για την καθημερινή τους διαβίωση και επιβίωση και να αποτραπεί ο κίνδυνος κοινωνικής υποβάθμισης των κατοίκων

 

χωριών που επί της ουσίας βρίσκονται σε μειονεκτικές περιοχές», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ Νικόλαος Καλαντζής και ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Τσιρογιάννης  Χρήστος υπέγραψαν σήμερα 22 Νοεμβρίου την Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου  «Ασφαλτοστρώσεις αγροτικών Οδών Τ.Κ Νέας Κερασούντας Δήμου Ζηρού και Τ.Κ Αγίου Σπυρίδωνα Δήμου Αρταίων», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ με ΦΠΑ, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου .

Το έργο περιλαμβάνει την εξομάλυνση, οδοστρωσία και  ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών μήκους περίπου 1.800 μ. προς αγροτική περιοχή στα όρια της Τ.Κ. Νέας Κερασούντας του Δήμου Ζηρού και  της Τ.Κ Άγιου Σπυρίδωνα του Δήμου Αρταίων .

Παράλληλα οι δύο Δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και την πορεία υλοποίησης του έργου «Ύδρευση  Τ.  Κ.  Πέτρας  Δήμου  Ζηρού  και  Τ. Κ. Στρογγυλής  Δήμου  Αρταίων», προϋπολογισμού 1.726.700,00 ευρώ με ΦΠΑ, το οποίο,  αφού υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ζηρού και της ΔΕΥΑ Αρταίων, έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά   στη   βελτίωση  και    εκσυγχρονισμό  του δικτύου  ύδρευσης  των  δύο  οικισμών  Τ. Κ.  Πέτρας  Δήμου  Ζηρού  και  Τ. Κ.  Στρογγυλής  Δήμου  Αρταίων καθώς και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της δεξαμενής του Ηλιοβουνίου, Η δημοπρασία θα διενεργηθεί από το Δήμο Ζηρού στις 10 Ιανουαρίου 2019.

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς δύο ακόμη έργα υποδομής, τα οποία θα ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, βαίνουν προς την υλοποίησή τους. 

Τα ποσά προέρχονται από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και από το Τέλος Διαφήμισης - Κατηγορίας Δ΄

To Υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει  το ποσό των 112.200ευρώ στους δήμους του Ν. Πρεβέζης από τα έσοδα της κατηγορίας «Έσοδα από λοιπά τέλη, δικαιώματα και παροχή

υπηρεσιών» και «Τέλος Ακίνητης Περιουσίας – κατανομή του 15%», του προϋπολογισμού εσόδων οικονομικού έτους 2018 των δικαιούχων Δήμων και θα αποδοθεί σε αυτούς

με χρηματική εντολή του Υπουργείου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τα έσοδα αυτά διατίθεται υποχρεωτικά κατά ποσοστό 50% τουλάχιστον για την εκτέλεση έργων, καταβολή αποζημιώσεων ρυμοτομούμενων ή απαλλοτριωμένων ακινήτων και

αγορά ακινήτων και το υπόλοιπο για την κάλυψη  άλλων αναγκών.

Με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τίτλο «Έσοδα υπέρ Δήμων & Κοινοτήτων από το Τέλος

Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.)», το εν λόγω ποσό κατανέμεται ως εξής: Δήμος Πρέβεζας 56.520 ευρώ, Δήμος Ζηρού 28.610 ευρώ και Δήμος Πάργας 27.070 ευρώ.

Ακολούθως,  κατανέμεται  το ποσό των137.940ευρώ στους δήμους του Ν. Πρεβέζης  από έσοδα της κατηγορίας «Λοιπά Τακτικά Έσοδα» και «Τέλος διαφήμισης της

κατηγορίας Δ’», του προϋπολογισμού εσόδων οικονομικού έτους 2018 των δικαιούχων Δήμων και θα αποδοθεί σε αυτούς με χρηματική εντολή του Υπουργείου προς το Ταμείο

Παρακαταθηκών και Δανείων.

Με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τίτλο «Έσοδα άρθρου 9 Ν. 2880/2001 – Τέλη

Διαφήμισης» (Νο 33 05 0137)», το εν λόγω ποσό αποδίδεται ως εξής: Δήμος Πρέβεζας 74.860 ευρώ, Δήμος Ζηρού 32.780 και Δήμος Πάργας 30.300 ευρώ.

 

Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

 

Ο κύβος ερίφθη… Η μέχρι σήμερα αντιπεριφεριάρχης Ηπείρου, κα Τατιάνα Καλογιάννη, είναι τελικά η εκλεκτή της Ν.Δ. για τον Δήμο Ιωαννιτών. Στα υπέρ της υποψηφιότητάς της, εκτιμήθηκαν ότι είναι η θετική της διαδρομή ως αντιπεριφερειάρχης στην Περιφέρεια Ηπείρου για δύο θητείες, η εμπειρία της στην υλοποίηση του επιχειρησιακού προγράμματος του ΕΣΠΑ στην Ηπειρο και το τεχνοκρατικό προφίλ.

Σε σχετική της δήλωση αναφέρει: «Tο τελευταίο χρονικό διάστημα, πολλοί συμπολίτες μου, που με περιβάλουν με την εμπιστοσύνη τους, με παρότρυναν να εργαστώ για τη συγκρότηση μίας νέας  δημοτικής  παράταξης.  Μία  νέα  παράταξη  που  θα  διεκδικήσει  την  ψήφο των δημοτών της πόλης των Ιωαννίνων κατά τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του  Μαΐου 2019.  

Έχω την πεποίθηση, ότι όλοι μαζί είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε τα κοινά  της  πόλης  προς  όφελος  του  συνόλου  των  δημοτών  χωρίς  ιδεοληψίες, αποκλεισμούς και προκαταλήψεις. Αποδέχθηκα την πρόκληση. Από  το  2011  υπηρέτησα  τους  πολίτες  της  Περιφέρειας  από  τη  θέση  της  Αντιπεριφερειάρχη  Περιφερειακής  Ενότητας  Ιωαννίνων  με  πρόσθετο  και  παράλληλο αντικείμενο τον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό, τον σχεδιασμό καιτην υλοποίηση των έργων Υποδομών και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας. Με  επίπονη  και  μεθοδική  δουλειά,  σε  αγαστή  συνεργασία  με  το  σύνολο  των αυτοδιοικητικών αρχών της Περιφέρειας Ηπείρου και υπό την καθοδήγηση του Αλέκου Καχριμάνη, οι στόχοι που θέσαμε υλοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Η Περιφέρειά μας άλλαξε κατεύθυνση και δημιουργήθηκαν νέες προοπτικές. Νέες προοπτικές σκοπεύουμε να καθορίσουμε και για το Δήμο Ιωαννιτών.   Ο Δήμος Ιωαννιτών διαθέτει τις ειδικές προδιαγραφές ώστε, με αναβάθμιση των υφιστάμενων  δομών  και  υπηρεσιών  προς  τους  πολίτες,  με  σύγχρονες  και  αποδοτικές  υποδομές,  με  διαφάνεια  και  λογοδοσία,  να  καταστεί  σε  ορίζοντα  τετραετίας οικονομικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο της Βορειοδυτικής Ελλάδας,  πρότυπο  Δήμου  πανελλαδικά.  Η  προσπάθειά  μας  θα  στηριχθεί  στον  τεκμηριωμένο  και  έγκαιρο σχεδιασμό, στην αποφασιστικότητα, στην εντατική εργασία και στην αποτελεσματικότητα. Για να επιτευχθούν οι στόχοι μας, στον σωστό χρόνο και με τον ενδεδειγμένο  τρόπο,  είναι  αναγκαία  η  συστράτευση  όλων  των  υγιών  πραγματικά  προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, χωρίς μεμψιμοιρίες και αναστολές. Είναι μια νέα αρχή για να διαμορφώσουμε την πόλη που αξίζει να παραλάβουν  οι μελλοντικές γενιές».

Τατιάνα Καλογιάννη  Σταύρου  Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.,

Maîtrise de Spécialisation en Genie Urbain   του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου της Λωζάνης (E.P.F.L.).

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη βάση της Ν.Δ. στα Ιωάννινα έχει επιρροή και η νέα παράταξη του Μωυσή Ελισάφ, ενώ ‘αδειάζεται’ ουσιαστικά η παράταξη του πρών Δημάρχου κ. Νικόλαου Γκόντα. 

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

 KarzPreveza

 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με επιστολή της  προς Προέδρους Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, ζητάει από κάθε σύλλογο που λειτουργεί χορευτικό τμήμα να προτείνει δύο

 

ζευγάρια χορευτών προκειμένου να πάρουν μέρος σε παράσταση της ΠΣΕ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 3 Οκτωβρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που έχει θέμα: 'Επιλογή χορευτών για την παράσταση της ΠΣΕ στο Ηρώδειο' αναφέρονται τα εξής:

 

Αγαπητοί συμπατριώτες

 

Η ΠΣΕ στις 3 Οκτωβρίου 2018 έχει προγραμματίσει εκδήλωση ηπειρώτικης Παράδοσης και Πολιτισμού στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Μεταξύ των  συντελεστών της εκδήλωσης θα είναι και χορευτικά

 

που θα αποδώσουν ηπειρώτικους χορούς και θα απαρτίζονται από χορευτές των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων μελών μας.

 

Προκειμένου να συγκροτηθούν τα χορευτικά αυτά παρακαλείσθε κάθε σύλλογος, να μας προτείνει με ευθύνη του, δύο ζευγάρια χορευτών, των καλύτερων, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου

 

ώρα 11 πρωινή, στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                                                                                                                                                    Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                                                                                                      Γιώργος Δόσης                                                                    Κώστας Γαβριήλ

 

Την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ένταξη του συνόλου των αιτήσεων – και των επιλαχόντων – στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών, μετέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου ο Περιφερειάρχης

 

Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης. Με την ένταξη του συνόλου των θετικά αξιολογούμενων προτάσεων, ο υλοποιήσιμος προϋπολογισμός του Προγράμματος για την Περιφέρεια Ηπείρου ανέρχεται σε περίπου 20 εκ. ευρ.

 

«Πέρυσι το καλοκαίρι κάναμε μια τεράστια προσπάθεια για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών. Θεωρούμε ότι έχει πλεονέκτημα ο τόπος στα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, ως προς την ποιότητα και τη μοναδικότητα. Και έτσι

 

ξεκινήσαμε μια προσπάθεια στην οποία βρήκαμε προβλήματα, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε όλο αυτό το νέο κόσμο».

 

Στην πρώτη προκήρυξη για την Περιφέρεια Ηπείρου υπήρχε προϋπολογισμός στα 5 εκ. ευρώ. Μετά τις ημερίδες το καλοκαίρι, οι αιτήσεις ανήλθαν σε 748, με τις 722 να εγκρίνονται.

 

«Θα είμαστε δίπλα στους παραγωγούς. Και τους λέμε ότι όλοι μαζί, και με τις άλλες πρωτοβουλίες που αναπτύσσουμε, θα αλλάξουμε την κατεύθυνση στον τόπο, ποντάροντας στην μοναδικότητα των φυτών της περιοχής μας. Σας έχω

 

πει και στο παρελθόν πως τα μοναδικά 5000 φυτά που υπάρχουν στον τόπο μας, δίνουν πλεονέκτημα ώστε να έχουμε ειδικά προϊόντα».

 

Επίσης, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ζήτημα της ανεργίας στην Περιφέρεια Ηπείρου. «Η     ΕΛΣΤΑΤ έχει στοιχεία  ότι η Ήπειρος με συντελεστή 4,49% είναι η πρώτη – μαζί με μια άλλη Περιφέρεια- στην αντιμετώπιση της

 

ανεργίας. Βέβαια, τα επίσημα στατιστικά στοιχεία βγαίνουν από κοινού με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με αποτέλεσμα να μην φαίνεται ο αγώνας που γίνεται στην περιοχή μας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Δεν εξαρτώνται

 

όλα από εμάς, υπάρχει και το κεντρικό κράτος. Αλλά η Περιφέρεια Ηπείρου αγωνίζεται για να αλλάξει τα πράγματα και να μην είμαστε οι φτωχοί συγγενείς του παρελθόντος». 

Στις 6 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Μπίλεφελντ της Γερμανίας η επετειακή εκδήλωση του Ηπειρωτικού Συλλόγου Μπίλεφελντ για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων ζωής και δράσης του.

Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αντιγόνη Φίλη, η οποία και μετέφερε στους απόδημους Ηπειρώτες τους θερμούς χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Στη συνέχεια, στο σύντομο χαιρετισμό της, συνεχάρη το Προεδρείο και τα Μέλη του συλλόγου για τη δράση τους, εξήρε το έργο και τη συμβολή όλων των αποδήμων Ελλήνων, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στην μητέρα πατρίδα, καθώς –όπως υπογράμμισε- συντηρούν την ελληνική ταυτότητα και συνείδηση, κρατούν ζωντανή την ελληνική γλώσσα, διαφυλάττουν και προάγουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, μεταλαμπαδεύοντας στη νεότερη γενιά τα ήθη, τα έθιμα, τις αξίες και την πλούσια πολιτιστική παράδοση της Ελλάδας. Κλείνοντας αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των κατοίκων της, που ταυτόχρονα δημιουργούν και κατάλληλες συνθήκες για τον επαναπατρισμό των αποδήμων.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί κυρίως από την Ήπειρο αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας, με τη συμμετοχή 14 πολιτιστικών συλλόγων που δρουν στη Γερμανία. Την επομένη, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου, συναντήθηκε με τον πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Δημήτριο Τσόμπρα, τον οποίο συνεχάρη για το θεάρεστο έργο που επιτελεί.

Ακολούθησε συνάντηση με μέλη της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, της Ελληνικής Κοινότητας Μπίλεφελντ, με εκπροσώπους νεολαίας καθώς και όλων των ελληνικών πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής, από τους οποίους ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που αφορούν τον απόδημο ελληνισμό.


Στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2018, που ολοκληρώθηκε στην Θεσσαλονίκη συμμετείχε ο Δήμος Αρταίων, στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο Δήμος Αρταίων είχε προγραμματίσει συγκεκριμένες Β2Β συναντήσεις με

τουριστικούς πράκτορες από την Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία, Τουρκία, Ουκρανία και Ισραήλ, στους οποίους παρουσιάστηκε το τουριστικό προϊόν της Άρτας και το ενδιαφέρον που έδειξαν για την περιοχή ήταν έντονο.

Στην Έκθεση παρέστη ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας, ο εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα τουρισμού Κώστας Χαρακλιάς και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του

Δήμου Γιώργος Πανέτας, καθώς και ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Τουρισμού και Ανάπτυξης Νίκος Αποστολόπουλος, ενώ χόρεψαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κωστηλάτα» τους οποίους και ευχαριστούμε. Τέλος, να σημειωθεί ότι στις

αρχές Δεκεμβρίου ο Δήμος θα συμμετέχει στην διεθνή έκθεση τουρισμού Athens International Tourism Expo στην Αθήνα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης αναφέρει: «Έγιναν πολύ σημαντικές και στοχευμένες επαφές με τουριστικούς πράκτορες. Τέτοιες εκθέσεις μας δίνουν τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους της

αγοράς και να προβάλλουμε την περιοχή μας. Επενδύουμε στον τουρισμό και όπως έχω τονίσει και πάλι χρειάζεται συστράτευση όλων των φορέων και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Είμαι αισιόδοξος ότι με μεθοδική δουλειά και

συνεργασία θα κερδίσουμε το στοίχημα της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας. Έχουμε καλές επιχειρήσεις και φορείς και είμαι σίγουρος, ότι ο τουρισμός μαζί με τον πρωτογενή τομέα αποτελούν ατμομηχανές της τοπικής μας

οικονομίας. Μέχρι σήμερα, ως Δήμος έχουμε εκπονήσει συγκεκριμένες και στοχευμένες ενέργειες στο τουριστικό κομμάτι, όπως το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής και ο φετινός διαγωνισμός για την ανάθεση υπηρεσιών τουριστικής

προβολής που αγγίζει σχεδόν τα 100.000 ευρώ, ενώ έχουμε συμμετάσχει σε εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (MITT-Μόσχα, ITB-Βερολίνο, Philoxenia-Θεσσαλονίκη, ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΗ-Αθήνα κ.α.), σε εκδηλώσεις τουριστικού

ενδιαφέροντος με βάση θεματικά κριτήρια όπως ο θρησκευτικός και γαστρονομικός τουρισμός και έχουμε δημιουργήσει θεματικά video και φυλλάδια για το Δήμο. Το επόμενο διάστημα σχεδιάζουμε την δημιουργία σύγχρονης ιστοσελίδας

για το τουριστικό προϊόν της Άρτας, τη διοργάνωση και υποστήριξη ταξιδιών εξοικείωσης για δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, τη διαφήμιση σε καίρια σημεία ανά την Ελλάδα (Μετρό Αθήνας, Αεροδρόμια κ.α.), την

αδελφοποίηση με πόλεις για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού και τη δημιουργία διαδρομής για τα βήματα του Μαξίμου Γραικού».

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Το Hpeiros.gr ζητάει άτομα για το τμήμα μάρκετινγκ.
Όποιος ενδιαφέρεται -και διαμένει στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου, τη Νότιο Αλβανία, τη Λευκάδα και τους Παξούς -Αντίπαξους- μπορεί να αποστείλει τα στοιχεία του και τηλέφωνο επικοινωνίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί του.
Τυχόν προϋπηρεσία στον τομέα της εμπορικής και επιχειρηματικής διαφήμισης θα ληφθεί σοβαρά υπόψη.
Παρέχονται υψηλά ποσοστά επί των διαφημίσεων.
Απαραίτητη η διάθεση μεταφορικού μέσου.