Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ είχε σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στα Ιωάννινα για την καλύτερη οργάνωση των νοσοκομείων λόγω της πανδημίας.

Ο κ. Κωτσιόπουλος επιβεβαίωσε την εξαιρετική συνεργασία με τον κ. Ελισάφ, με τον οποίο συζήτησαν την κατάσταση στην περιοχή μας μετά τα αυξανόμενα κρούσματα και την επιβολή περιοριστικών μέτρων.

Ο Γενικός Γραμματέας είχε την δυνατότητα να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων που συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης για την προετοιμασία των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων που το τελευταίο διάστημα έχουν ενισχυθεί από το Υπουργείο Υγείας για την καλύτερη διαχείριση της κατάστασης.

Ειδικότερα ανακοίνωσε ότι εκτός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, από την ερχόμενη Τρίτη και το «Χατζηκώστα» θα νοσηλεύει επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Ο κ. Κωτσιόπουλος έκανε λόγο για άρτια προετοιμασία, ενώ σημείωσε ότι η προστασία του συστήματος υγείας επαφίεται στους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να τηρούν αυστηρά τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων από την πλευρά του, ενημέρωσε το Σώμα για τη δημιουργία τέταρτης 4ης ΜΕΛ στο Πανεπιστημιακό και τη δημιουργία μονάδα Covidστο Πολυδύναμο. Το δεύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα αναμένεται μάλιστα να ενισχυθεί με γιατρούς.

Τέλος, ο κ. Ελισάφ υπογράμμισε ότι έχει ανοίξει μόνιμος δίαυλος επικοινωνίας με τα δύο Νοσοκομεία, την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο από το οποίο ζήτησε την άμεση προκήρυξη θέσεων για την ενίσχυση των νοσοκομείων.

«Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν» όπως χαρακτηριστικά είπε. «Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές» κατέληξε.

Με το Nομό Ιωαννίνων να είναι πλέον και επίσημα στο 'κόκκινο' σε ότι αφορά τον υγειονομικό χάρτη και το Δήμο Ιωαννιτών να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο επικεφαλής της παράταξης “Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα”, Θωμάς Μπέγκας, επανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης την πρόταση του για θεσμική συνεργασία του δήμου με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κι άλλους φορείς υγείας του τόπου, όπως για παράδειγμα ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων.
Παράλληλα, μετέφερε την άποψη που έχει διαμορφώσει η τοπική κοινωνία πως στα Ιωάννινα η ενημέρωση γύρω από την εξέλιξη και την αντιμετώπιση της πανδημίας γίνεται περισσότερο με μια “εμπειρική μέθοδο” χωρίς δηλαδή την ενεργό συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας.
“Αφού εκφράσουμε το σεβασμό και τις ευχαριστίες μας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της περιοχή μας που δίνει πραγματική μάχη με την πανδημία να σημειώσουμε ότι περνάμε δύσκολες μέρες, η κοινωνία διακατέχεται από αίσθημα ανασφάλειας σε σχέση με τις πληροφορίες και την ενημέρωση που έχει για την εξάπλωση της πανδημίας στην περιοχή μας. Πρωτοβουλίες όπως αυτές της Τοπικής Κοινότητας Ιωαννίνων που σε συνεργασία με την 2η ΤΟΜΥ υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης του κοινού για τον Covid 19 αποτελούν ένα λαμπρό παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσει σε ευρύτερη κλίμακα και η Δημοτική Αρχή”, ανέφερε μεταξύ άλλων.
Παράλληλα, καυτηρίασε την απόφαση που έλαβε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να αδειοδοτήσει τη λειτουργία ενός τσίρκου στο χώρο του Πανηπειρωτικού Σταδίου.
“Σε μια περίοδο που στην περιοχή μας η εξάπλωση της πανδημίας κορυφωνόταν λάβατε μια πολιτική απόφαση να εγκρίνετε την εγκατάσταση και λειτουργία ενός τσίρκου, την ώρα που θα έπρεπε να λειτουργείτε αποτρεπτικά σε τέτοιου είδους περιοδικές δραστηριότητες που είναι υπεύθυνες για την συνάθροιση πολλών συμπολιτών μας. Οι δημοτικοί μας σύμβουλοι, Σοφία Μαρκούλα και Γιώργος Βίνης, ως μέλη τη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καταψήφισαν την εισήγηση, δυστυχώς όμως εσείς επιμείνατε στο λάθος”, τόνισε ο κ. Μπέγκας, ζητώντας εξηγήσεις για τη στάση της δημοτικής αρχής, προειδοποιώντας τη παράλληλα να είναι πολύ προσεκτική και σε ότι ετοιμάζει ενόψει των Χριστουγέννων και αφορά ανάλογες δραστηριότητες όπως Λούνα Παρκ και καρουζέλ.
Για το θέμα τοποθετήθηκε αναλυτικά και ο δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Βίνης, που ως μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για την άστοχη εισήγηση, που έγινε απόφαση, για την έγκριση της εγκατάστασης και λειτουργίας του τσίρκου.
 
 Η χρηματοδότηση των δήμων
 

Ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε επίσης σε δύο θέματα που αφορούν κυβερνητικές αποφάσεις οι οποίες στρέφονται κατά της Αυτοδιοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα μίλησε για μια “προσπάθεια αρπαγής 2 εκ. ευρώ του υπουργού Εσωτερικών από τα ταμεία των δήμων προκειμένου να χρηματοδοτήσει την ΕΕΤΑ”, κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση της ΚΕΔΕ, αλλά και για την περικοπή κατά περίπου 300 εκ. ευρώ της κύριας κρατικής χρηματοδότησης των δήμων για το 2021.
Πρόσθεσε δε, ότι τα ποσά για κοινωνικές παροχές, που ουσιαστικά είναι δαπάνες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, προβλέπονται μειωμένα, από 219 εκ. ευρώ που ήταν φέτος στα 146 εκ. για το 2021, ενώ, όπως σημείωσε, δεν περιλαμβάνονται ούτε τα 60 εκ. ευρώ που αφορούν τη μισθοδοσία των καθαριστριών.
“Μπροστά σε όλα αυτά δεν μπορεί ο δήμος μας να μην αντιδράσει και μαζί με τους υπόλοιπους δήμους της Ηπείρου, την ΠΕΔ, αλλά και μέσω της ΚΕΔΕ να εκφράσει την αντίθεσή του. Η δημοτική αρχή οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας.
 
Το καινούργιο κλειστό
Με αφορμή την απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την κατασκευή ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου στα Γιάννενα, ο κ. Μπέγκας μίλησε για “επανειλημμένα fake news” εκ μέρους του Δήμαρχου ο οποίος δημοσίως είχε φτάσει τον προϋπολογισμό για την ανέγερση ενός νέου κλειστού στην περιοχή του Βοτανικού στα 17 εκ. ευρώ, χωρίς να έχει την παραμικρή ενημέρωση για την μελέτη του έργου.
“Ο Υφυπουργός στην απάντησή του τονίζει ότι ακόμα περιμένει από το Δήμο και την Περιφέρεια την επικαιροποίηση της μελέτης για την κοστολόγηση του έργου, κάτι που σημαίνει ότι τα ποσά που έχουν ακουστεί από το Δήμαρχο δεν είναι προϊόντα μιας επίσημης οικονομικοτεχνικής ανάλυσης”, υπογράμμισε ο κ. Μπέγκας, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να επαληθεύσει ή να διαψεύσει τον Υφυπουργό, απαντώντας όμως με στοιχεία.
 
Για τις υπηρεσίες και τις συνεδριάσεις
 
Κλείνοντας, ο κ. Μπέγκας ζήτησε αναλυτική ενημέρωση του Σώματος για την κατάσταση που επικρατεί στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “μετά της αλλεπάλληλες προσπάθειες της δημοτικής αρχής για ανακατατάξεις, το σύστημα βρίσκεται σε νευρικό κλονισμό”.
Μετέφερε επίσης καταγγελίες συμπολιτών μας για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην έκδοση βεβαιώσεων ΤΑΠ, ζητώντας ενημέρωση.
Τέλος, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι εφαρμόζει την πολυδιαφημισμένη ηλεκτρονική διακυβέρνηση κατά το δοκούν, καθότι, σε συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων Νομικών Προσώπων ή Οργανισμών του Δήμου στις οποίες θέλει να αποφύγει το διάλογο, επιλέγει την “δια περιφοράς” διαδικασία, ενώ η εφαρμογή της τηλεδιάσκεψης έχει ήδη δοκιμαστεί επιτυχώς.
“Πρόκειται για φτηνούς τακτικισμούς που δεν σας τιμούν και αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά την αλλεργία σας στο διάλογο”, είπε ο κ. Μπέγκας.
 
Καμία δράση για την παγκόσμια ήμερα κατά του καρκίνου του μαστού
 
Η δημοτική σύμβουλος, Βάσω Μεγα, στην τοποθέτησή της καυτηρίασε την πλήρη απουσία δράσεων εκ μέρους του Δήμου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.
Όπως τόνισε, τα Γιάννενα, πρωτοτύπησαν αρνητικά, αφού δεν προέβησαν σε καμία ενημερωτική ή έστω συμβολική δράση, ενώ πρόσθεσε ότι η απόφαση της δημοτικής αρχής να μην ενεργοποιήσει την επιτροπή ισότητας του Δήμου έχει προκαλέσει μια σειρά υστερήσεων σε δράσεις ευαισθητοποιήσης του κοινού, αντιπαραθέτοντας το πλούσιο έργο της κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο.
“Νοιώθω περήφανη για την επιτροπή ισότητας των φύλων και την σπουδαία δουλειά που κάναμε ως Δημοτική αρχή με ευαισθησία και πρωτοβουλίες για τα ζητήματα ισότητας. Λυπάμαι όμως διότι έκτοτε δεν έχει υπάρξει καμία δράση από την σημερινή δημοτική αρχή για ζητήματα όπως η πρόληψη και ενημέρωση για τόσο σοβαρά ζητήματα όπως ο καρκίνος του μαστού. Δεν ξεχνάμε ότι η ενημέρωση και η πρόληψη μετράει και σώζει ζωές”, είπε μεταξύ άλλων.
 

Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και αναμένεται άμεσα η δημοπράτησή του

Ένα ακόμη τεράστιας σημασίας έργο για τους κατοίκους του Δήμου Ζηρού, μπαίνει στην τελική φάση υλοποίησης. Ο λόγος για τη θωράκιση από ακραία καιρικά φαινόμενα του οικισμού Τύργιας της κοινότητας Κρανέας, ο οποίος έχει πληγεί πολλές φορές κατά το παρελθόν από πλημμύρες. Το έργο αφορά τη διευθέτηση – οριοθέτηση ρεμάτων και εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “΄Ηπειρος”. Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα γίνει διευθέτηση –οριοθέτηση ρεμάτων σε μήκος 1.488 μέτρων και η συνολική δαπάνη θα ξεπεράσει τα 1,3 εκατομμύρια Ευρώ.

Το χρονικό του έργου

Τον Νοέμβριο του 2016 έγινε ανάθεση εκπόνησης μελέτης από τον Δήμο Ζηρού η οποία παραδόθηκε το 2017. Τον Οκτώβριο του 2018 εκδόθηκε το ΦΕΚ της οριοθέτησης και υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Η απόφαση ένταξη υπογράφηκε στις 5/10/2020 και άμεσα θα προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου και η κήρυξη των απαλλοτριώσεων.

“Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά αλλά και δικαίωση καθώς φτάνουμε στο τέλος μίας διαδρομής για την ολοκλήρωση ενός σημαντικότατου έργου. Η λύση της διευθέτησης των ρεμάτων στον οικισμό Τύργιας που τόση μεγάλη ταλαιπωρία είχαν προκαλέσουν στους κατοίκους επί σειρά ετών, είναι επιτέλους πάρα πολύ κοντά. Για μία ακόμη φορά οι υπηρεσίες του Δήμου μας εργάστηκαν άψογα και αποτελεσματικά. Ήταν ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο, του οποίου η υλοποίηση, θα έλεγα ότι, μαζί με κάποια άλλα έργα που αποτελούν  πάγιες και βασικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και τα είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά στους συμπολίτες μας, αποτελούσε και δικό μου προσωπικό στοίχημα” δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής.   

Την δημοπράτηση νέων έργων ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2020.
Πρόκειται για έργα που όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε "περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα και με την υλοποίησή τους αντιμετωπίζονται προβλήματα της περιοχής.
Τα έργα είναι τα ακόλουθα:
-Έγκριση μελέτης κατασκευής και όρων δημοπράτησης για την κατασκευή έργων υποδομής σε περιοχές επέκτασης της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων (Λασπότοπος- Βοτανικός- Κιάφα) με προϋπολογισμό 400 χιλιάδες ευρώ. 
Το έργο αφορά κυρίως στην κατασκευή, συντήρηση και βελτίωση των οδών των συγκεκριμένων περιοχών.
- Προστασία, ανάδειξη και διαμόρφωση σε χώρο δασικής αναψυχής του δασυλλίου Γορίτσας στα Ζευγάρια με προϋπολογισμό 100 χιλιάδες ευρώ. 
Το έργο θα πραγματοποιηθεί δυτικά του δημόσιου αισθητικού δασυλλίου της πόλης με το οποίο χωρίζεται από την οδό Εφύρας. Αφορά στην εκτέλεση καλλιεργητικών και βελτιωτικών υλοτομικών εργασιών, νέων φυτεύσεων και δημιουργίας υποδομών για την αισθητική αναβάθμιση και την αντιπυρική προστασία. Οι εργασίες επικεντρώνονται στην κατασκευή νέου μονοπατιού, τον καθαρισμό της βλάστησης, σε φυτεύσεις νέων δέντρων, τοποθέτηση νέων καθιστικών ενώ θα κατασκευαστούν ξύλινα κιόσκια και θα συντηρηθεί το αντλιοστάσιο και οι πυροσβεστικοί κρουνοί.
-Έγκριση κατασκευής και όρων δημοπράτησης για την μετατροπή του διατηρητέου κτιρίου –παλιό δημοτικό σχολείο- Κουτσελιού σε εκθεσιακό χώρο και χώρο πολυδραστηριοτήτων.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 349 χιλιάδες ευρώ. Με το συγκεκριμένο έργο σώζεται και αξιοποιείται ένα μοναδικό ακίνητο του Δήμου το οποίο στη συνέχεια θα αποδοθεί στην τοπική κοινωνία.
-Έγκριση μελέτης, κατασκευής και όρων δημοπράτησης του έργου τοιχίων αντιστήριξης στην Κοινότητα Βασιλικής με προϋπολογισμό 100 χιλιάδες ευρώ. 
Σκοπός του έργου είναι η αντιμετώπιση καταπτώσεων και κατολισθήσεων που προκαλούνται στην περιοχή και επηρεάζουν το οδικό δίκτυο"
 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, (τρίτης ηλικίας) που εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, αισθανόμαστε την ανάγκη να

 

πούμε ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ σε όλους αυτούς που μας μεγάλωσαν, μας συμβούλεψαν, μας άνοιξαν δρόμους, για μια καλύτερη ζωή.

 

Ειδικά στις ημέρες που διανύουμε αποτελεί αυτονόητο χρέος μας, να προστατεύσουμε, αλλά και να τιμήσουμε την ανιδιοτελή και ανεκτίμητη

 

προσφορά των ηλικιωμένων στο κοινωνικό σύνολο. Οφείλουμε να αφουγκραζόμαστε και να σεβόμαστε απόλυτα τις ανάγκες τους

 

φροντίζοντας διαρκώς ώστε να αισθάνονται ασφάλεια και σιγουριά. Οι ηλικιωμένοι είναι οι δικοί μας άνθρωποι, οι γονείς μας, οι παππούδες

 

μας, πρόσωπα αγαπημένα από το συγγενικό ή το φιλικό μας περιβάλλον.

 

Η κοινωνική μέριμνα και η φροντίδα τους δεν είναι μόνο ευθύνη της Πολιτείας ή της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και του καθένα μας

 

ξεχωριστά.

 

Ως δημοτική αρχή αξιοποιούμε και ενισχύουμε το πρόγραμμά «Βοήθεια στο Σπίτι», στηρίζουμε και αυξάνουμε τις δομές των ΚΑΠΗ,

 

ενισχύουμε τους πιο αδύναμους μέσα από τις δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου και σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε να είμαστε στο

 

πλευρό τους με κάθε δυνατό τρόπο. Άλλωστε είμαστε και ένας Δήμος όπου μεταξύ του πληθυσμού, ο αριθμός των ηλικιωμένων είναι αρκετά

 

υψηλός.

 

Με σεβασμό και αγάπη, ευχόμαστε σε όλους τους ηλικιωμένους να είναι πάντα γεροί και δημιουργικοί και να μας προσφέρουν

 

τη γνώση και τη σοφία τους.

 

Καλαντζής Νικόλαος

 

Δήμαρχος Ζηρού

Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, την Επέτειο του ‘ΟΧΙ’ απέναντι στο φασισμό και στην υποδούλωση του Έθνους μας, ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, προέβη στο ακόλουθο μήνυμα: «Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιείται φέτος για τη χώρα μας, μέσα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Από τη μία υπάρχει η έξαρση της πανδημίας και από την άλλη η τουρκική απειλή, που υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Αυτή η κρίσιμη συγκυρία απαιτεί απ’ όλους μας υπευθυνότητα καθώς και υψηλό αίσθημα συλλογικότητας και ομοψυχίας. Έχοντας ως οδηγό το γενναίο παράδειγμα και το πάθος των προγόνων μας για αξιοπρέπεια, εθνική ανεξαρτησία, εδαφική ακεραιότητα και ασφαλώς για τις θεμελιώδεις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, καλούμαστε να διατηρήσουμε υψηλό το φρόνημα, τη δύναμη και την αποφασιστικότητά μας και ν’ αγωνιστούμε ενωμένοι για ένα καλύτερο αύριο. Η πανδημία μπορεί να μας αναγκάζει να περιορίσουμε τις επίσημες εκδηλώσεις και να γιορτάζουμε χωρίς παρελάσεις την εθνική Επέτειο, δεν μπορεί όμως να περιορίσει, ούτε κατ’ ελάχιστο, το μήνυμα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ημέρα που γράφτηκε ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της νεότερης ιστορίας του ελληνικού Έθνους.

Χρόνια Πολλά με Υγεία και Ειρήνη!

 

Άλλες σημερινές ειδήσεις:

Φιλιάτες Θεσπρωτίας: Συνελήφθη ημεδαπός που 'ξάφριζε' τραπεζικές κάρτες. Ποια μέθοδο χρησιμοποιούσε.

Δήμος Αρταίων: Πρόγραμμα ΤΕΒΑ - Αρχίζει η διανομή στους ωφελούμενους

ΠΑΜΕ Ιωαννίνων: Εγκληματικές οι ελλείψεις στο επιτελικό σχέδιο για την Υγεία στην Ήπειρο

 

Από τον Δήμο Πάργας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Το τελευταίο διάστημα μέσω δημοσιευμάτων και ανώνυμων αναρτήσεων στο διαδίκτυο έχει δημιουργηθεί σύγχυση και αποπροσανατολισμός σχετικά με τις διαδικασίες και τις αποζημιώσεις που αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν τα κτίρια από τον σεισμό της 21 Μαρτίου.
Για το λόγο αυτό επισημαίνεται ότι:
1.Όσον αφορά τα σχολικά κτίρια, την διαδικασία αποκατάστασης (σύνταξη μελετών, δημοπράτηση, επίβλεψη , χρηματοδότηση, πληρωμή εργολάβου ) έχει αναλάβει πλήρως ο αρμόδιος κατασκευαστικός φορέας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε» (όπου έχει ενταχθεί ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων), ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλες τις κτιριακές υποδομές του δημοσίου.
Ως εκ τούτου ο Δήμος δεν έλαβε ποτέ και δεν διαχειρίζεται κονδύλια, ούτε την διαδικασία για την επισκευή τους, παρόλα αυτά συνδράμει με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει προς την ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών.
2.Σχετικά με τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης έως 6000€ για τις κύριες κατοικίες οι 695 αιτήσεις που συγκεντρώθηκαν έχουν υποβληθεί στο υπουργείο εσωτερικών προκειμένου να εγκριθεί το ανάλογο κονδύλιο των 1.313.970,00€ προς τον δήμο ώστε στη συνέχεια να διανεμηθεί στους δικαιούχους.
3.Γενικότερα για τα κτίρια που υπέστησαν ζημιές και χρειάζονται επισκευή, ο κάθε δημότης μπορεί από 3/6/2020 με πρωτοβουλία του να απευθύνεται σε ιδιώτη μηχανικό της επιλογής του ώστε ο τελευταίος να συντάξει μελέτη αποκατάστασης των βλαβών και προϋπολογισμό κόστους. Η μελέτη αυτή θα υποβληθεί με ευθύνη του ιδιοκτήτη και του μηχανικού του στην ΔΑΕΦΚ ΒΕ (υπηρεσία σεισμοπλήκτων), η οποία θα εκδώσει άδεια επισκευής και θα εγκρίνει το ποσό της αποζημίωσης (συμπεριλαμβανομένης μέρους ή το σύνολο της αμοιβής του μηχανικού).
Σημειώνεται ότι έως τέλη Αυγούστου είχε υποβληθεί μόνο μια αίτηση και για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε ενημέρωση επί της διαδικασίας σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία (ΔΑΕΦΚ ΒΕ) στους ιδιώτες μηχανικούς της περιοχής.
 
O Δήμαρχος Πάργας κ. Ζαχαριάς από την πρώτη στιγμή με αλλεπάλληλες συναντήσεις και επιστολές έχει ενημερώσει τους Βουλευτές Πρέβεζας, αλλά και όλους τους αρμόδιους φορείς σε κεντρικό, Περιφερειακό και τοπικό επίπεδο προκειμένου να υλοποιηθεί η καταβολή των αποζημιώσεων και να επιλυθούν τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός του Μαρτίου".

Από τον Δήμο Αρταίων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ, και συγκεκριμένα:  ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, προϊόντων βασικής υλικής συνδρομής, όπως καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, καθώς επίσης και σχολικές τσάντες για οικογένειες που έχουν παιδιά από 5 έως 17 ετών,θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, στην κεντρική Λαχαναγορά του Δήμου Αρταίων από τις 08:30 το πρωί, έως και τη 1:00 το μεσημέρι.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα σχετικά με την ημέρα προσέλευσης, η οποία θα γίνεται με αλφαβητική σειρά για την αποφυγή συγχρωτισμού. Όλοι οι δικαιούχοι θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες ατομικής υγιεινής (γάντια και μάσκες) και να τηρούν αποστάσεις.

Επίσης, ο κάθε δικαιούχος θα παραλαμβάνει την ποσότητα που του αναλογεί επιδεικνύοντας το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας και το ΑΜΚΑ.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δε δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορεί να παραλαμβάνει τρίτο πρόσωπο με εξουσιοδότηση και το ΑΜΚΑ του δικαιούχου.

Άλλες σημερινές ειδήσεις: 

ΠΑΜΕ Ιωαννίνων: Υγεία: Εγκληματικές ελλείψεις στον επιτελικό σχεδιασμό για τα Νοσοκομεία της Ηπείρου

 

Χρήστος Τσιρογιάννης: «Μέσα στην πανδημία δουλέψαμε ακόμη πιο εντατικά για να προλάβουμε να παραδώσουμε τον Σεπτέμβρη τον Σταθμό».

Ένας νέος παιδικός σταθμός στους Κωστακιούς Άρτας είναι από σήμερα γεγονός. Με μια λιτή τελετή, όπως το επιβάλλουν οι συνθήκες, αλλά με την δέουσα επισημότητα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, τα εγκαίνια και ο Αγιασμός του καινούργιου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στους Κωστακιούς Άρτας.

«Παραδώσαμε σήμερα στην τοπική κοινωνία της Άρτας, ένα σύγχρονο, ασφαλές και φιλόξενο βρεφονηπιακό σταθμό. Ο νέος σταθμός στους Κωστακιούς και η πλήρης ανακαίνιση του 10ου Νηπιαγωγείου που προηγήθηκε, είναι αποδείξεις της υλοποίησης των δεσμεύσεων μας για ποιοτικές υποδομές προς όλους. Τα έκτακτα μέτρα όλου του προηγούμενου διαστήματος, λόγω της υγειονομικής κρίσης, δεν πήγαν πίσω την παράδοση αυτών των έργων, γιατί η πολιτική μας βούληση είναι σαφής: Υψηλές υποδομές και υπηρεσίες σ’ όλη την Άρτα. Ο νέος Σταθμός, θα εξυπηρετήσει όχι μόνο τους Κωστακιούς, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Κάμπου» δήλωσε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

 

                                                                                                      Και συνέχισεeg_3.jpg: «Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι είμαστε κοντά στους δημότες μας, είμαστε πλήρως ενημερωμένοι για τα προβλήματά τους, τα ιεραρχούμε, αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο για να βελτιώνουμε τη καθημερινότητά τους. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για τα παιδιά για τα οποία διατηρούμε μια αυξημένη ευαισθησία. Το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα εντάσσεται συνεπώς στο γενικότερο προγραμματισμό του Δήμου Αρταίων που διαθέτει για όλες τις σχολικές μονάδες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους του Δήμου μας, που συνέβαλαν ώστε σήμερα να δοθεί προς χρήση ο νέος Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός, στους Κωστακιούς.

egk._1.jpg

Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Πατήλας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Κώστας Χαρακλιάς, ο Πρόεδρος του Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π. Σωτήρης Χρηστούλης, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ΟΤΑ Μιχάλης Κοτσαρίνης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Παναγιώτης Γαλάνης, η Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Δημοτική Αναγέννηση», κα.Τζένη Ταπραντζή, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σωτήρης Βασιλάκης και Απόστολος Πλατσούκας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κωστακιών Νίκος Πετανίτης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι, Κώστας Σιδέρης και Βελισάριος Νούλης, γονείς και μαθητές, το προσωπικό του Σταθμού των Κωστακιών, η Διευθύντρια Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Αρταίων κα. Ελένη Γκαρτζώνη και η Προϊσταμένη του Σταθμού κα. Κ. Τζανάκου.

Όπως εξήγησε, ο Πρόεδρος του ΚΚΜΠΑΠ, Σωτήρης Χρηστούλης, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στους Κωστακιούς «έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες ασφαλείας, με δυνατότητα φιλοξενίας 25 νηπίων και 10 βρεφών. Διαθέτει αίθουσες απασχόλησης, αίθουσες χώρου ύπνου, κουζίνα, γραφεία και άνετο εξωτερικό χώρο. Είμαστε πραγματικά περήφανοι γι’ αυτόν».

Ο Δήμος Ζηρού σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: "αντιλαμβανόμενος απόλυτα τις νέες προκλήσεις αλλά και τις ανάγκες της εποχής για περισσότερη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, αλλά και για ένα μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων ακόμη πιο σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον,   αναλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις, με στόχο τη δυναμική προώθηση της ανακύκλωσης. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία επιβράβευσης της διαλογής στην πηγή, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, την οποία ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Καλαντζής, θ' ανακοινώσει επίσημα σε σχετική Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει αύριο (Πέμπτη 22 Οκτωβρίου) ώρα 10.30 το πρωί στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας.

Ο Δήμος Ζηρού 'ενώνει' Σχολεία, τοπικές επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Ένας καθαρότερος Δήμος και η προστασία του περιβάλλοντος, είναι υπόθεση όλων μας!".

Με αφορμή την αύξηση κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή των Ιωαννίνων και τις καταλήψεις σε σχολικές μονάδες ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η περιοχή μας φαίνεται ότι εισέρχεται σε μία δύσκολη φάση. Ότι καλό χτίσαμε όλοι μαζί και με τεράστια προσπάθεια τους προηγούμενους μήνες κινδυνεύει να χαθεί.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται με διασπορά μέσα στην πόλη.

Απευθύνω έκκληση πρώτα ως γιατρός και μετά ως Δήμαρχος, να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί.

Φαίνεται ότι μία στιγμή χαλάρωσης είναι αρκετή για να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις.

Απευθύνω έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα. Να φορούν μάσκα και να κρατάνε τις αποστάσεις.

Απευθύνω έκκληση στους επιχειρηματίες της πόλης που πέρασαν τόσους δύσκολους μήνες, να τηρούν τα μέτρα ώστε να αποφύγουμε μία τοπική καραντίνα.

Απευθύνω έκκληση στους νέους να αποφεύγουν τους συνωστισμούς σε ανοιχτούς χώρους γιατί κι εκεί υπάρχουν κίνδυνοι..

Με αφορμή την δύσκολη κατάσταση όπως φαίνεται ότι διαμορφώνεται, θέλω να κάνω μία ξεχωριστή αναφορά στους μαθητές, στα παιδιά μας.

Αρκετά Σχολεία στην πόλη βρίσκονται υπό κατάληψη. Δεν θα αναφερθώ στις ζημιές που έχουν προκληθεί οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι μικρές.

Θα αναφερθώ στην ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Οι καταλήψεις αποτελούν εν δυνάμει εστίες μετάδοσης του ιού. Ο συνωστισμός, η συνύπαρξη πολλών ατόμων στον ίδιο χώρο χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, η είσοδος εξωσχολικών κατά τις βραδινές ώρες μπορούν να λειτουργήσουν ως υγειονομικές βόμβες.

Τα παιδιά πρέπει να αποδείξουν ότι είναι υπεύθυνα. Πρώτα απέναντι στις οικογένειές τους και στους δικούς ανθρώπους.

Είμαι σίγουρος ότι κανένα δεν θα ήθελε να δει τους γονείς ή τους παππούδες του να νοσούν.

Θερμή παράκληση λοιπόν να δώσουν τέλος στις καταλήψεις .

Θερμή παράκληση και στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων οι οποίοι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν μπροστά στον υγειονομικό κίνδυνο, να συζητήσουν με τα παιδιά τους και να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να τερματιστούν οι καταλήψεις.

Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και να λύσουμε προβλήματα. Τώρα όμως δίνουμε μία μάχη με τον αόρατο εχθρό ο οποίος είναι εντός των πυλών.

Πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων, να τηρήσουμε τα μέτρα ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα και κυρίως να αποφύγουμε απώλειες ζωών».

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

Στο enallaktikos.gr και σε επιμέλεια της συναδέλφου Βιβής Συργάνη, θα βρείτε μία εκτενή καταγραφή των οικογιορτών που γίνονται ανά την Ελλάδα αλλά και των ομάδων που σκοπό έχουν να διατηρήσουν, διά της σποράς και της δωρεάν ανταλλαγής, τους σπόρους ντόπιων παραδοσιακών ποικιλιών. 
Πρόκειται για ένα κίνημα από τα κάτω, που μάχεται ενάντια στα γενετικά τροποποιημένα δηλητήρια για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, το οποίο στηρίζει την καθαρή, ποιοτική τροφή. 
Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται όλο και πιο πολύ για τα τρόφιμα που καταναλώνουν αλλά και για τις μεθόδους καλλιέργειας, ενώ αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που θέλουν να καλλιεργήσουν μόνοι την τροφή τους.
Στην καταγραφή του enallaktikos.gr, η οποία παρουσιάζει ανά Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο τα δίκτυα που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, θα βρείτε στοιχεία επικοινωνίας ομάδων σποροφύλαξης, οικογιορτών και τραπεζών σπόρων, ώστε να επικοινωνήσετε με όποια επιθυμείτε και να ενημερωθείτε για την διαθεσιμότητα και τον τρόπο παραλαβής σπόρων. 
(ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Δεν διατηρούν όλα τα δίκτυα της λίστας σπόρους. Όσα διατηρούν και  έχουν διαθεσιμότητα, εφόσον είναι εφικτό, θα σας στείλουν, αν όχι θα πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι την επόμενη οικογιορτή ή γιορτή ανταλλαγής σπόρων! Αρκεί να στείλετε ένα e-mail και να ρωτήσετε για τους σπόρους που χρειάζεστε).
Το Πελίτι είναι μια καλή αρχή για την έρευνά σας!

 

Στην Ήπειρο μπορείτε να προμηθευτείτε σπόρους από τις εξής ομάδες: 

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Ο ΑΟ BUDO σε συνεργασία με την ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ , διοργανώνει το προσεχές τριήμερο 24-26/7 τρείς Πανελλήνιους αγώνες σκοποβολής IPSC μόνο για εφήβους και νεανίδες. Οι αγώνες αυτοί ήταν αρχικά

προγραμματισμένοι να γίνουν με πλήρεις τις κατηγορίες και σε διαφορετικές ημερομηνίες , αλλά ο COVIT 19 επέφερε την αναβολή τους. Η ΣΚ.Ο.ΕΛΛΑΔΟΣ και ο ΑΟ ΜΠΟΥΝΤΟ συνειδητοποιώντας το πρόβλημα που θα επέφερε στους εφήβους και

νεανίδες σκοπευτές – μαθητές η αναβολή τους , αποφάσισαν να τους διοργανώσουν τηρώντας με αυστηρότητα το υγειονομικό πρωτόκολλο . Έτσι οι νεαροί σκοπευτές όλης της χώρας θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τις προνομιούχες

πανελλήνιες διακρίσεις που θα τους εξασφαλίσουν και πρόσθετα μόρια για την εισαγωγή τους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα μέσω των ειδικών πινάκων επιτυχόντων της ΓΓΑ. Βέβαια το εγχείρημα πολύ δύσκολο λόγω των ειδικών συνθηκών , κάτι

που η Ομοσπονδία το γνωρίζει καλά και γι αυτό ανέθεσε στον ΑΟ BUDO την διοργάνωση λόγω των μεγάλων δυνατοτήτων του , της εμπειρίας του και της μεγάλης σημασίας που δείχνει στους σκοπευτές των μικρών ηλικιών. Το ότι κάθε χρόνο ο

Όμιλος διοργανώνει από 2-3 διαφορετικών όπλων Πανελληνίους σίγουρα κάτι σημαίνει ,μάλιστα χωρίς την στήριξη και βοήθεια των τοπικών αρχών , παρότι εξ αιτίας των δραστηριοτήτων του είναι μία συνεχής αιμοδοσία προς τον τοπικό αθλητικό

και όχι μόνον τουρισμό.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι παρ όλες τις αντιξοότητες υπάρχουν και σταθεροί υποστηρικτές των προσπαθειών του Ομίλου , όπως ο Ταξίαρχος κ. Χρήστος Σιόρεντας , Δ/κτης της 8ης Μ/Π ΤΑΞ , ο Αν/χης κ. Μάριος Σταμέλος , Δ/κτης του 625 ΤΠ

,καθώς και ανελλιπώς οι προκάτοχοί τους ,τους οποίους ευχαριστούν θερμά η ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ,ο ΑΟ ΜΠΟΥΝΤΟ και όλοι οι γονείς των μικρών σκοπευτών που θα συμμετάσχουν στους αγώνες , γνωρίζοντας ότι χωρίς τις

προσπάθειές τους και την αμέριστη συμπαράστασή τους δεν θα ήταν δυνατή υπό τις σημερινές συνθήκες η πραγματοποίηση των αγώνων.

ΑΠΟ ΤΟ BUDO ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369