Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” ανακοινώνει πως ο Μιχάλης Λιώλης με καταγωγή από το Κοτσανόπουλο της δημοτικής ενότητας Λούρου, θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας με την παράταξη στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Νίτσα.

Η ένταξη του Μιχάλη Λιώλη στην “Ανάπτυξη Τώρα” με αυξημένες αρμοδιότητες σχετικά με τις πολιτικές για τα ΑΜΕΑ, εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό της παράταξης, η οποία έχει εκπονήσει μία πολύπλευρη στρατηγική με παρεμβάσεις, ώστε να γίνει η Πρέβεζα πόλη φιλική προς τα ΑΜΕΑ και να μην υπάρχουν στο Δήμο μας πολίτες “β' κατηγορίας”.

Σε σύντομη δήλωσή του ο Μιχάλης Λιώλης αναφέρει:

“Ως ενεργός πολίτης και δημότης Πρέβεζας πιστεύω πώς ήρθε η ώρα για την πραγματική αλλαγή, μια αλλαγή η οποία θα έχει την προοπτική ανάπτυξης του τόπου, την καλύτερη ποιότητα ζωής, την αλληλεγγύη, το σεβασμό και τις ίσες ευκαιρίες για όλους.

Ως ενεργός δημότης Πρέβεζας, κάτοικος ενός μικρού ορεινού δημοτικού διαμερίσματος, βλέπω και βιώνω την απαξίωση, την εγκατάλειψη του τόπου μας, την μηδενική προοπτική ανάπτυξης, την ανυπαρξία του δήμου Πρέβεζας σε ζητήματα καθημερινότητας.

Πολύ περισσότερο ως άτομο με αναπηρία, δεν έχω δει καμία δράση, καμιά προοπτική για την καλύτερη ποιότητα ζωής των ΑΜΕΑ, την ένταξη τους στον κοινωνικό ιστό του δήμου μας. Δεν έχω δει δράσεις στις οποίες θα μπορούσαν τα άτομα με αναπηρία να συμμετέχουν ενεργά, να προσφέρουν, βγαίνοντας από την απομόνωση, το τέλμα καί την απαξίωση.

Συμπορεύομαι με την Ανάπτυξη Τώρα και τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Νίτσα με στόχο να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, τα άτομα με αναπηρία και τους αδύναμους συμπολίτες μας, τους νέους που απέμειναν στον ορεινό όγκο τού δήμου μας κρατώντας Θερμοπύλες για να μη ρημάξει ο τόπος μας και θέλουν να μείνουν και να δημιουργήσουν.

Για αυτούς που παλεύουν καθημερινά για μία αξιοπρεπή ποιότητα ζωής”.

Ο κ. Νίτσας δήλωσε: Ο Μιχάλης συμβάλει θετικά με την διάθεση προσφοράς και την τεκμηριωμένη άποψή του ώστε να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για τα ΑΜΕΑ, τον πρωτογενή τομέα και την απομόνωση τον χωριών μας.

Καλώς ήρθες και καλή επιτυχία Μιχάλη.

Ο κ. Νικόλαος Καλαντζής, δήμαρχος Ζηρού και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Νέα Πορεία για τον Δήμο Ζηρού" σε μήνυμά του αναφέρει: "Βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, εκλογές κρίσιμες για την πορεία του Δήμου στη σύγχρονη εποχή.

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας δώσαμε έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας και την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κάτοικων του Δήμου μας.

Παρά τις δύσκολες περιόδους της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, υπήρξαμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας.

Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μικρά και μεγάλα έργα στις υποδομές και τις υπηρεσίες που αναβαθμίζουν τη λειτουργικότητα του Δήμου μας. Υλοποιούμε ένα πρόγραμμα που αφορά στις υποδομές διαχείρισης των υδάτων και λυμάτων, την οδοποιία, την προστασία και ανάδειξη του

φυσικού περιβάλλοντος, τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και δράσεις για την Κοινωνική Πρόνοια, την Εκπαίδευση, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

Επιτύχαμε να ανεβάσουμε τον πήχη ψηλά και να κάνουμε άλματα προόδου για το Δήμο μας. Στην προσπάθεια μας αυτή έγιναν και λάθη, ευτυχώς τα λιγότερα δυνατά.

Με την εμπειρία μας, με διάθεση για δουλειά και προσφορά, με στοχευμένες ενέργειες, σωστό προγραμματισμό και ενότητα είμαστε εδώ και ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του τόπου μας.

Καλώ όλες και όλους τους συνδημότες, να ενώσουμε και πάλι τις δυνάμεις μας και να συμπορευτούμε μαζί για να χτίσουμε το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

Γνωρίζουμε, σχεδιάζουμε, υλοποιούμε!

Συνεχίζουμε δυναμικά μαζί !"

Υπομνήματα με κρίσιμα θέματα για το Δήμο Πρέβεζας παρέδωσε στην πολυπληθή κυβερνητική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε τα Ιωάννινα συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανάπτυξη τώρα" ο Γιώργος Νίτσας. Βέβαια, αν και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας στα υπομνήματά του καλωσόριζε τους Υπουργούς και Υφυπουργούς στην Πρέβεζα, κανείς τους δεν εδέησε να επισκεφθεί άλλη πόλη της Ηπείρου πλην των Ιωαννίνων, στέλνοντας το λυπηρό μήνυμα ότι Ήπειρος είναι μόνο τα Ιωαννινα και οι υπόλοιπες πόλεις (Πρέβεζα, Άρτα, Ηγουμενίτσα, Πάργα, Παραμυθιά, Καναλάκι, Φιλιππιάδα, Φιλιάτες) και περιοχές είναι απλά οι 'φτωχοί συγγενείς'...

Με το θεσμικό του ρόλο ως επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα”, ο κ. Νίτσας είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με την υπουργό πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, την υφυπουργό τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη και τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο κ. Νίτσας παρέδωσε ξεχωριστά σε κάθε κυβερνητικό στέλεχος υπόμνημα στον τομέα ευθύνης τους με σημαντικά και κρίσιμα θέματα που απασχολούν το Δήμο Πρέβεζας.

Από την υφυπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη ζήτησε τα εξής:  

 1. Επίσπευση των διαδικασιών για την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στον κατάλογο μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
 2. Επιπλέον χρηματοδότηση των έργων δημιουργίας του Αρχαιολογικού Πάρκου της Αρχαίας Νικόπολης.
 3. Χρηματοδοτηση του Μουσείου Ιστορίας της πόλης της Πρέβεζας.
 4. Από κοινού με το Υπουργείο διοργάνωση των Αρχαίων Ακτίων ως ένα σύγχρονο αγωνιστικό event με παγκόσμια εμβέλεια.
 5. Αναβίωση-Αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ακτίου και της Ναυμαχίας της Πρέβεζας, δύο γεγονότων που σημάδεψαν την Παγκόσμια Ιστορία.
 6. Ανάδειξη Πολιτιστικής Διαδρομής με επίκεντρο το Μνημείο του Ζαλόγγου.
 7. Ετήσιο θεατρικό φεστιβάλ στην Αρχαία Κασσώπη.
 8. Αναγκαιότητα πίεσης της ένταξης της Ανάπλασης του Κάστρου Παντοκράτορα στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” ή σε άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο.
 9. Μετάβαση των κάστρων-πολιτιστικών μνημείων εντός των ορίων του Δήμου Πρέβεζας από τη δικαιοδοσία του ΤΕΘΑ στη δικαιοδοσία του Δήμου, με βάση συγκεκριμένη πρόταση αξιοποίησης της “Ανάπτυξης Τώρα”.
 10. Παγκόσμιο επιστημονικό συμπόσιο στην Πρέβεζα για τον Επίκτητο υπό την αιγίδα του Υπουργείου.

Από τον υφυπουργό Αθλητισμό κ. Λευτέρη Αυγενάκη ζήτησε τα εξής: 

 1. Εξεύρεση χρηματοδότησης για την πλήρη ανακαίνιση του δημοτικού κολυμβητηρίου Πρέβεζας.
 2. Χρηματοδότηση της κατασκευής ενός νέου σύγχρονου κλειστού δημοτικού κολυμβητηρίου.
 3. Χρηματοδότηση της τοποθέτησης παρκέ στα σχολικά κλειστά γυμναστήρια του Δήμου Πρέβεζας.
 4. Ενεργειακή αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Πρέβεζας.
 5. Τοποθέτηση “μπαλονιών” σε ανοικτά γήπεδα μπάσκετ και τένις και εξεύρεση χρηματοδότησης.
 6. Αναβάθμιση εγκαταστάσεων στα δημοτικά στάδια-γήπεδα Ζαλόγγου, Λούρου, Μύτικα, Ωρωπού και Αγίου Θωμά.
 7. Χρηματοδότηση πίστας Skateboard.
 8. Χρηματοδότηση αγώνων στην πίστα Motocross στον Κούκο.

Από την υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη ζήτησε: 

 1. Διεθνές συνέδριο για τις τουριστικές δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού ευεξίας στο Δήμο Πρέβεζας.
 2. Τουριστική Σχολή ανώτατης εκπαίδευσης στην Πρέβεζα.
 3. Master Plan οργάνωσης του οδικού και του ποδηλατικού τουρισμού στην Πρέβεζα σε συνεργασία με το Υπουργείο.
 4. Συνεργασία για το τουριστικό brand “Πρέβεζα”.
 5. Χρηματοδότηση δράσεων προώθησης της περιοχής στο εξωτερικό.
 6. Προώθηση του συνεδριακού τουρισμού με επίκεντρο την Πρέβεζα.
 7. Χρηματοδότηση ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου.
 8. Αυτόνομη συμμετοχή του Δήμου Πρέβεζας στις διαφημιστικές καμπάνιες του Υπουργείου.
 9. Προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού στη βάση των τοπικών προϊόντων του Δήμου Πρέβεζας, με ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης.

Συνεχίζονται τα έργα αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Πωγωνίου. Όπως αναφέρεται σε σχετικό

Δελτίο Τύπου: "Με την υπογραφή της σύμβασης που αφορά τις Κοινότητες Καλπακίου και Βροντισμένης.

Η αγροτική οδοποιία Κοινοτήτων Καλπακίου - Βροντισμένης Δήμου Πωγωνίου περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών για τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών υφιστάμενων δρόμων, καθώς και την ασφαλτόστρωση αυτών. Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται τα εξής τμήματα:

 • Αγροτική οδός εντός αναδασμού από γέφυρα Βελλάς προς Χρυσόρραχη και σύνδεση με υφιστάμενους ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Το μελετώμενο τμήμα έχει συνολικό μήκος 2+551,48 χλμ.
 • Αγροτική οδός εντός αναδασμού από Βροντισμένη (Γέφυρα Αρετής) προς Παρακάλαμο και σύνδεση με υφιστάμενους ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Το μελετώμενο τμήμα έχει συνολικό μήκος 1+981,33 χλμ.

«Η στήριξή μας στο πρωτογενή τομέα είναι έμπρακτη και συνεχής και σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ακόμη περισσότερες παρεμβάσεις βελτίωσης αγροτικών δρόμων» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Καψάλης

Το έργο με τίτλο «Αγροτική Οδοποιία Κοινοτήτων Καλπακίου – Βροντισμένης Δήμου Πωγωνίου» είναι συνολικού προϋπολογισμού 500.000€ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020 με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.).

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Τις συμβάσεις για την υλοποίηση δύο νέων έργων υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Το πρώτο έργο αφορά στη βελτίωση και τη συντήρηση υποδομών και κοινοχρήστων χώρων στην Κοινότητα Περιβλέπτου με προϋπολογισμό 170 χιλιάδες ευρώ.

Επικεντρώνεται στην διαμόρφωση οικοπέδου όπου βρίσκεται το κτίριο που λειτουργούσε ως Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο.

Σύμφωνα με την μελέτη προβλέπονται εργασίες στερέωσης, επισκευής και συντήρησης. Το κτίριο έχει εμβαδό στο ισόγειο 150,30 τμ. και στο υπόγειο 30,00 τμ.

Επίσης προβλέπεται πλακόστρωση τμήματος του περιβάλλοντα χώρου με φυσικές χονδρόπλακες καθώς και επισκευή τμήματος της περίφραξης αυτού με κατασκευή τοιχείου από σκυρόδεμα.

Στο κτίριο θα γίνει καθαίρεση της στέγης, κατασκευή καινούργιας, καθαίρεση της ξύλινης οροφής και κατασκευή νέας ξύλινης.

Οι όψεις του κτιρίου θα επισκευαστούν με γνώμονα την τήρηση της αρχικής τους μορφής.

Εσωτερικά αφού καθαιρεθούν οι εγκαταστάσεις (ηλεκτρικές, υδραυλικές κλπ) θα γίνει διαμόρφωση των χώρων και νέες εγκαταστάσεις δικτύων.

Το δεύτερο έργο αφορά στη συντήρηση, επισκευή και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων (γήπεδο ποδοσφαίρου) στην Κοινότητα Καστρίτσας.

Ο προυπολογισμός ανέρχεται στις 85 χιλιάδες ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης, επισκευής και βελτίωσης του γηπέδου.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη μελέτη:

•          Ανακαινίζονται πλήρως τα αποδυτήρια των ομάδων, γηπεδούχων και φιλοξενούμενων, με την εκτέλεση των εργασιών που αφορούν την επίστρωση πλακιδίων, νέο επίχρισμα τοιχοποιίας, χρωματισμούς, υδραυλική εγκατάσταση και είδη υγιεινής στα WC

•          Τμήμα του χώρου της αποθήκης προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί για την ορθή διαμόρφωση επιπλέον απαιτούμενου χώρου αποδυτηρίων. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κανονισμών, θα δημιουργηθεί χώρος WC και λουτρού στα αποδυτήρια των διαιτητών.

•          Όλοι οι χώροι θα επιχριστούν, στην οροφή θα κατασκευαστεί ψευδοροφή από γυψοσανίδα, ενώ θα αντικατασταθούν όλα τα εσωτερικά κουφώματα.

•          Οι εργασίες περιλαμβάνουν επίσης την αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων και την κατασκευή επιχρισμάτων σε όλες τις εξωτερικές όψεις, καθώς και χρωματισμών

•          Στις στέγες των κτιρίων προβλέπονται υδρορροές για την διοχέτευση των ομβρίων και τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα για τις ανάγκες των χρηστών.

•          Για την για ψύξη/θέρμανση των χώρων τοποθετούνται τρείς κλιματιστικές μονάδες.

•          Από την έξοδο των αποδυτηρίων μέχρι και την είσοδο στον αθλητικό χώρο, θα κατασκευαστεί περίφραξη μεταλλική ύψους 2,5μ. από κοιλοδοκούς και πλέγμα, για προστασία παικτών και διαιτητών και την ασφαλή τους είσοδο και έξοδο από το γήπεδο

Επίσης προβλέπεται η αποπεράτωση εργασιών στους χώρους κάτω από τις κερκίδες όπως και η κατασκευή των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας, με τη θεσμική του ιδιότητα ως δημοτικός σύμβουλος, συνοδευόμενος από τα μέλη της παράταξης Κεραμιδόγλου Αθανάσιο, Πάσχου - Καμακάρη Ιωάννα και τον Ζιώγκα Γιάννη, κατέθεσε υπόμνημα στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πόλη της Πρέβεζας στις 5 Μαΐου.

Ο κ. Νίτσας είχε μισάωρη συνάντηση με στελέχη του επιτελείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και παρέδωσε το υπόμνημα, στο οποίο τονίζει όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Πρέβεζας, με κυρίαρχο το παλλαϊκό αίτημα για ανέγερση νέου σύγχρονου δημόσιου νοσοκομείου από τους πόρους του ταμείου Ανάκαμψης, κάτι που τόνισε αργότερα και στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

Πρόταση για την οποία έχει δημόσια ενημερώσει η παράταξη με επιστολές σε όλους τους αρμόδιους φορείς από την 01/09/2020.

https://anaptiksitora.gr/%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf/

Η θεσμική αυτή ενέργεια του επικεφαλής της “Ανάπτυξης Τώρα” έρχεται ως συνέχεια της κατάθεσης σχετικών υπομνημάτων για τα προβλήματα του Δήμου Πρέβεζας, στον πρωθυπουργό όπως και στο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε πρόσφατα την πόλη της Πρέβεζας, αποδεικνύοντας ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας βάζει πάνω απ' όλα τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών.

Τα αιτήματα που έθεσε εγγράφως στον Αλέξη Τσίπρα ο Γιώργος Νίτσας είναι τα ακόλουθα:

Δημιουργία νέου δημόσιου Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Υλοποίηση της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό στο ύψος της Γέφυρας Καλογήρου.

• Ειδικά προγράμματα για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα του Δήμου Πρέβεζας και την ισόρροπη ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής υπέρ των πολλών.

• Στήριξη της υποψηφιότητας της Αρχαίας Νικόπολης ώστε να ενταχθεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

• Μετάβαση χωρίς αντίτιμο των κάστρων-πολιτιστικών μνημείων εντός των ορίων του Δήμου Πρέβεζας από τη δικαιοδοσία του ΤΕΘΑ στη δικαιοδοσία του Δήμου, με

βάση συγκεκριμένη πρόταση αξιοποίησης της “Ανάπτυξης Τώρα”.

• Χρηματοδότηση της κατασκευής ενός νέου σύγχρονου κλειστού δημοτικού κολυμβητηρίου.

• Σχεδιασμό για την ενίσχυση του δημογραφικού προβλήματος των χωριών του Δήμου.

• Πολιτικές για την άμβλυνση των ενδοδημοτικών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων με στοχευμένα σχέδια δράσεις για να επιτευχθεί οικονομική και κοινωνική συνοχή.

• Το “Αντώνης Τρίτσης” αποδείχθηκε ανεπαρκές. Θα χρειαστεί ένας νέος “Φιλόδημος” για την αυτοδιοίκηση.

• Κίνητρα για τη δημιουργία δημοτικών δομών πρόνοιας και βοήθειας των φτωχών δημοτών.

• Χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη του ήπιου τουρισμού ευεξίας στην Πρέβεζα μέσω κατασκευής ενός Θερμαλιστικού Κέντρου.

• Την ενίσχυση της Πανεπιστημιούπολης Πρέβεζας και τη δέσμευση ότι το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής θα παραμείνει στην Πρέβεζα.

• Τη βελτίωση της οδικής σύνδεσης Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας.

• Την κατάργηση των διοδίων στην υποθαλάσσια σήραγγα, γι' αυτούς που διαμένουν στις γύρω περιοχές και για όσους μετακινούνται για εργασία στο Άκτιο και την Πρέβεζα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας το απόγευμα της Δευτέρας. Το μοναδικό θέμα που συζητήθηκε όπως ανέμεναν όλοι, εκτός του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ήταν η πώληση της ΟΛΗΓ Α.Ε. και η σοβαρή εκκρεμότητα της χερσαίας ζώνης.
Η συζήτηση έγινε με την παρουσία και τοποθέτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. Θεσπρωτίας κ. Μάριου Κάτση. Η παρουσία του εκνεύρισε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος μάλιστα τον επέπληξε που πήγε... απρόσκλητος και τοποθετήθηκε για το σοβαρό αυτό θέμα, παρόλο που δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη!. Εδώ αξίξει να σημειωθεί ότι τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων μπορεί να τις παρακολουθήσει ο οποιοσδήποτε πολίτης θελήσει, ενώ οι Βουλευτές είναι a priori  προσκεκλημένοι. 
 
Με το ίδιο έντονο ύφος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, απευθύνθηκε και προς τον δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Γόγολο, ενώ απαράδεκτη συμπεριφορά επέδειξε προς την δημοσιογράφο -συγγραφέα και υποψήφια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ κα Άννα Στεργίου, από την οποία μάλιστα αφαίρεσε το λόγο κλείνοντάς τη το μικρόφωνο. Τον είχε ενοχλήσει ερώτηση της κας Στεργίου η οποία απευθυνόμενη προς το δήμαρχο του είπε ότι 'όταν παραδώσεις τα κλειδιά της πόλης τι πόλη θα παραδώσεις;'. 
Έπειτα από έντονη συζήτηση για το λιμάνι η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες άρχισε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης με πρώτο θέμα την τουριστική προβολή του Δήμου για το 2023. Κατά τη συζήτηση του θέματος ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Λώλος και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι εξήλθαν της αίθουσας για να καπνίσουν ένα τσιγάρο. 
Όταν όμως ο Δήμαρχος επέστρεφε στην αίθουσα δεν πρόσεξε ότι η γυάλινη πόρτα ήταν κλειστεί με αποτέλεσμα να πέσει πάνω της. Το χτύπημα στο κεφάλι ήταν τόσο δυνατό που του προκάλεσε ζάλη και αδιαθεσία. Λίγη ώρα νωρίτερα μία σημαία που δεν είχε στερεωθεί σωστά, έπεσε, παρασυρόμενη από τον άνεμο, περνώντας -ευτυχώς- ελάχιστα εκατοστά δίπλα από τον βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μάριο Κάτση.

Ο Δήμος Πάργας σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι: "Αντικαταστάθηκε ο φωτισμός στο σύνολο της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Πάργας με νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED και ιστούς που εναρμονίζονται απόλυτα με την γραφική εικόνα της παραλίας. Ο Δήμος Πάργας με την παρέμβαση αυτή ολοκληρώνει ένα ευρύτερο σχέδιο αναβάθμισης του φωτισμού σε χαρακτηριστικά παραλιακά σημεία του,  με την αντικατάσταση περισσότερων από 350 παρωχημένων φωτιστικών και ιστών.

Ήδη τα προηγούμενα τρία χρόνια έχουν αντικατασταθεί το σύνολο των φωτιστικών στην παρόχθια ζώνη των εκβολών του ποταμού Αχέροντα στην Αμμουδιά, στην παραλία Λούτσας και στον Βάλτο. Πέρα από την σημαντική αισθητική αναβάθμιση που έχει επιτευχθεί, σε όλες τις περιπτώσεις έχουν τοποθετηθεί φωτιστικά νέας τεχνολογίας χαμηλής κατανάλωσης που είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και οδηγούν σε μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας με υψηλή απόδοση.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Η προσπάθεια αυτή σταδιακά θα συνεχιστεί στο σύνολο του Δήμου, ώστε να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να εξοικονομηθούν πολύτιμοι πόροι"

Ο αξιωματικός ε.α. Θανάσης Κεραμιδόγλου συμπορεύεται με την δημοτική παράταξη "Ανάπτυξη τώρα" με επικαφαλής τον κ. Γιώργο Νίτσα για τον Δήμο της Πρέβεζας. Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής: "Η “Ανάπτυξη Τώρα” βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη “συμπόρευση δυνάμεων” στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 με τον Θανάση Κεραμιδόγλου.

Ο Θανάσης Κεραμιδόγλου Αξιωματικός ε.α της πολεμικής αεροπορίας, σίγουρα αυξάνει δυνατότητες της παράταξης για νίκη στις επόμενες εκλογές.

Θα αποτελεί μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της “Ανάπτυξης Τώρα” και μαζί με τον επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Νίτσα και τον Τάσο Αμάραντο, θα αναλάβουν τις συναντήσεις συνεργειών-συνεργασιών με κόμματα, παρατάξεις και κινήσεις πολιτών, για να επιτευχθεί και στην πράξη το “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ” που πρεσβεύει η ανεξάρτητη παράταξή μας.

Ο κ. Κεραμιδόγλου δήλωσε: "Το ενδιαφέρον και η αγάπη μου για την Πρέβεζα, η προτροπή συμπολιτών και φίλων με οδηγήσαν να ασχοληθώ με τα κοινά του Δήμου μας.

Συντασσόμενος με την ομάδα εκλογικού αγώνα της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης 'ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ', αξιοποιώντας τις γνώσεις, τις εμπειρίες μου (Ώς απλός στρατιώτης όπως ήμουν και είμαι στην μέχρι τώρα πορεία μου, όπως και την συμμέτοχή μου σε ομάδες πολιτών), με γνώμονα μόνο το καλό, το συμφέρον της πόλης και του δήμου μας, προχωράω με πράξεις και όχι με λόγια.

Άλλωστε το έχω αποδείξει με την παρουσία μου στα 33 περίπου χρόνια που κατοικώ σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο, που είναι δεύτερη και τελευταία μου πατρίδα μου (καταγωγή για όσους δεν γνωρίζουν από Θεσσαλονίκη). Συντάσσομαι πλέον κοντά στον Γιώργο Νίτσα και τους καταξιωμένους από την Πρεβεζάνικη κοινωνία συνεργάτες του.

Έναν άνθρωπο που ασχολείται ενεργά για πολλά χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση, γνώστης των θεμάτων και προβλημάτων της πόλης και του δήμου μας, επιμένει μόνο αυτοδιοικητικά έχοντας όραμα και διάθεση προσφοράς για τον τόπο μας.

Να κάνουμε μαζί με όλους τους συνδημότες μας την Πρέβεζα και τα χωριά μας όπως πρέπει και όπως τους αξίζει.

Καλό αγώνα

Με σεβασμό στους συνδημότες μας

Σμήναρχος ε.α   Επιτ. Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α/ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ 27/3/2023"

Μια αξιόλογη διάλεξη που αποδεικνύει την οικουμενικότητα του ιστορικού γεγονότος της Ναυμαχίας του Ακτίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26/4 και ώρα 17.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Πρέβεζας θα υποδεχθεί το αμερικάνικο γκρουπ ταξιδιωτών του συλλόγου αποφοίτων του Cornell University το οποίο θα βρεθεί στην περιοχή μας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών ταξιδιωτών που διοργανώνει ανά την Ελλάδα η ThalassaJourneys .

Το γκρουπ θα συνοδεύει ο διακεκριμένος καθηγητής BarryStrauss προσωπικός φίλος και συνεργάτης του Επίτιμου Εφορου Αρχαιοτήτων και τέως προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής Νικόπολης Κωσταντίνου Ζάχου.

Ο κ. Strauss, ο οποίος είναι γνώστης και λάτρης της ιστορίας της Αρχαίας Νικόπολης, θα πραγματοποιήσει διάλεξη με τίτλο "The Battle of Actium" που αφορά τη Ναυμαχία του Ακτίου.

Η ThalassaJourneys επισημαίνει ότι με το ταξίδι αυτό   που ανήκει στη θεματική ενότητα “Undiscovered Greece”έχει ως στόχο την προσέγγιση του ποιοτικού τουρισμού προσδίδοντας στην τοπική κοινωνία μια υπεραξία όπως αυτή της διάδρασης και του δεσμού με τους ντόπιους πέρα από την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Στην εκδήλωση θα χαιρετήσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί το επόμενο διάστημα παρουσίασε την Δευτέρα 20 Μαρτίου ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Παράλληλα ο κ. Παπαγεωργίου απάντησε διεξοδικά σε όλα τα νομικά ζητήματα που αφορούν στην διαδικασία της εκλογής του, θέματα συνεργασίας με τις συνεργαζόμενες παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους και ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι δήμαρχος μειωμένης ευθύνης.

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι η απώλεια του Μωυσή Ελισάφ αποτέλεσε ένα θλιβερό κι ανατρεπτικό γεγονός «που θα μας συνοδεύει για πολύ καιρό».

Το γεγονός αυτό δημιούργησε μια νέα συνθήκη στην οποία ο ίδιος ανέλαβε το δικό του μερίδιο ευθύνης.

Μέρος αυτής αποτελεί η διατήρηση της συνέχειας και της συνέπειας όπως και η ολοκλήρωση του έργου της σημερινής δημοτικής αρχής.

«Ο Δήμος οφείλει και πρέπει να λειτουργεί αποτελεσματικά και με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη, την βελτίωση της καθημερινότητάς του, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Με αυτό το πνεύμα δεν είναι στις προθέσεις μου η ανατροπή των υφιστάμενων συνεργασιών. Τις τιμώ και αναμένω αμφίδρομη στάση.

Έχω πλήρη επίγνωση ότι δεν είμαι ο εκλεγμένος δήμαρχος της πόλης. Όμως δεν θα είμαι δήμαρχος υπό ομηρεία, ούτε υπηρεσιακός και σε καμία περίπτωση δεν θα είμαι δήμαρχος μειωμένης ευθύνης» υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργίου.

Όπως είπε θα ασκήσει τα καθήκοντά του υπό το πρίσμα της ενότητας, της συνέπειας και της συνέχειας.

Αναφερόμενος στους άμεσους πολιτικούς στόχους είπε ότι αυτοί «είναι η ομαλή εξέλιξη και η ολοκλήρωση των έργων, η στήριξη των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών για εμβάθυνση της κοινωνικής συνοχής, η ενίσχυση της προσπάθειας όλων μας για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα –είναι μια διαδικασία επίπονη και αδιάκοπη- η αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων με έμφαση στις παιδικές χαρές και η βελτίωση των σχολικών υποδομών».

Δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί προς την κατεύθυνση αυτή καταθέτοντας όλες του τις δυνάμεις.

«Για μένα δεν υπάρχει προσωπική στρατηγική, δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Ανήκω στην κατηγορία αυτών που πιστεύουν ότι υπάρχει ηθική στο χώρο της πολιτικής και δέσμευσή μου είναι να καταθέσω το προσωπικό μου κεφάλαιο γα να κάνουμε τα Γιάννινα καλύτερα. Προσωπικά λοιπόν δεν επιδίωξα επαγγελματική σχέση με την πολιτική. Ότι έχω καταφέρει μέχρι σήμερα το έκανα με παρρησία γνώμης, χωρίς καμία εξάρτηση, χωρίς κανένα δάνειο και ειδικά με πολύ δουλειά.

Δεν ανέχομαι το ψέμα, την διαβολή, την υποκρισία και την αλαζονεία.

Με αυτά τα δεδομένα θα λειτουργήσω και από τη θέση του Δημάρχου» υπογράμμισε.

Σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει όλους με σεβασμό και ζητά το ίδιο ενώ κατέστησε ότι η παράταξη θα είναι παρούσα στα αυτοδιοικητικά πράγματα.

«Η παράταξη δεν πρόκειται να αφεθεί στην πολιτική λεηλασία. Ήρθε για να μείνει.

Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά, προσηλωμένοι στο στόχο μας και πάντα δίπλα στους πολίτες» τόνισε.

Απαντώντας σε ερωτήματα που τέθηκαν ο Δήμαρχος αναγνώρισε ότι η αποχή της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» δημιουργεί πολιτικό ζήτημα στη σύμπραξη.

«Όταν δεν αναγνωρίζεται η εκλογή του Δημάρχου δημιουργείται πολιτικό θέμα. Το γεγονός από μόνο του έχει συνέπειες στη συνεργασία. Προσωπικά τιμώ τις συνεργασίες μας και θα ήθελα να τις συνεχίσω» είπε ο κ. Παπαγεωργίου και σε άλλο σημείο διευκρίνισε ότι τα υπόλοιπα μέλη της σύμπραξης δεν θέτουν ζήτημα για τον τρόπο ανάδειξης του δημάρχου.

Σχετικά με τον ορισμό αντιδημάρχων διευκρίνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία αν δεν αναγνωρίζεται ο δήμαρχος.

Σε ότι αφορά την διαδικασία της εκλογής ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι έγινε στη βάση όσων προβλέπει η νομοθεσία. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν απάντησε στον προσδιορισμένο από το νόμο χρόνο και δεν έχει δικαιοδοσία να επανέλθει.

Τέλος ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι άμεσα θα συγκληθεί η Γραμματεία της παράταξης και το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει η ολομέλειά της.

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Στην Άρτα «ταξιδεύει» η παράδοση του Πωγωνίου μετά από πρόσκληση του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «Ο Σκουφάς» για παρουσίαση της Πωγωνίσιας Φορεσιάς.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου και τον Πολιτιστικό Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Δελβινακίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου, στις 8:30μ.μ., στην Πνευματική Στέγη του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την Φιλόλογο κ. Βλάχου – Νόνη Λευκή για την ιστορία και τις ιδιαιτερότητες της Πωγωνίσια Φορεσιάς, θα προβληθεί σχετικό ντοκιμαντέρ ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Πωγωνίου κ. Αναστάσιος Γιούνης, ο Πρόεδρος του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης κ. Νικόλαος Μπανταλούκας και ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Δελβινακίου κ. Μιχάλης Μάγκος. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί τιμητική βράβευση του τμήματος γυναικών.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς και μουσική από το συγκρότημα του Κωνσταντίνου Λιόντου.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:  "Κτηνοτρόφε, Κτηνοτρόφισσα,
Μετά το ΠΑΣΧΑ με τα  καλάθια “καπαμά” της κυβέρνησης ήρθαν και οι γαλακτοβιομηχανίες για να μειώσουν την τιμή του γάλακτος!!
Έτσι η «ΔΩΔΩΝΗ» μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού σ΄αυτή και τον κουρνιαχτό των εγκαινίων και των πανηγυρισμών για την επέκταση της βιομηχανίας,
για το ρεκόρ εξαγωγών φέτας, για τα νέα προϊόντα μας έστειλε την «λυπητερή». Στα τιμολόγια που πήραμε είδαμε να μειώνεται αναδρομικά (από τον Μάρτη) η
τιμή του γάλακτος στους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους που παράγουν μέχρι και 60 τόνους κατά τρία λεπτά!! Δεν θα σταματήσουν εδώ ετοιμάζουν και νέα
μείωση!! Η μείωση της τιμής θα προσθέσει νέες δυσκολίες ιδιαίτερα στους κτηνοτρόφους που είναι ήδη χρεωμένοι στις τράπεζες και δεν τα φέρνουν
βόλτα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν την παραγωγή. Ήδη ένας στους δέκα κτηνοτρόφους έχει εγκαταλείψει την παραγωγή σύμφωνα και με τα
τελευταία στοιχεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Με τον τρόπο αυτό προωθείται ο μόνιμος στόχος της ΚΑΠ της ΕΕ που είναι η συγκέντρωση της παραγωγής σε όλο και πιο λίγα χέρια και γι΄ αυτό κάθε
αναθεώρησή της είναι και χειρότερη από την προηγούμενη όπως και η τωρινή που ξεκίνησε αρχές του 2023.
Την ίδια στιγμή οι εξαγωγές της φέτας έφτασαν τα 605 εκατομμύρια ευρώ το 2022 έναντι 388 εκατομμυρίων ευρώ το 2019 και δείχνουν ότι η διαχρονική πολιτική της
εξωστρέφειας των προϊόντων «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης» έχει να κάνει αποκλειστικά με τα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών και την βελτίωση της
θέσης τους στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Παράλληλα η κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα μας για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα επικαλούμενη το πλαίσιο της «ελεύθερης
αγοράς» την ίδια στιγμή που εξακολουθεί να προσφέρει «κατώτατα εγγυημένα κέρδη» στους εργολάβους που εκμεταλλεύονται τις Εθνικές οδούς και τα διόδια, στις
εταιρείες διαχείρισης των απορριμμάτων, στους βιομηχάνους που ασχολούνται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όπως τα φωτοβολταϊκά που έχουν εγγυημένη
τιμή.
Στην ανάπτυξη αυτή που κίνητρο έχει τα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών και όχι τις διατροφικές ανάγκες του λαού οι δικές μας ανάγκες και οι κόποι
μας δεν χωράνε.
Είναι καιρός να πούμε φτάνει πια. Μέσα από το σύλλογό μας και δυναμώνοντάς τον, φτιάχνοντας καινούργιους όπου δεν υπάρχουν να κάνουμε πράξη το σύνθημα των
αγώνων μας «ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ» γιατί δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμία κυβέρνηση που οδηγό έχει
την ΚΑΠ της ΕΕ.
 
Μέσα από την πείρα που συγκεντρώσαμε βγάλαμε το συμπέρασμα ότι μόνο όταν εμπιστευτήκαμε τη δύναμή μας και προχωρήσαμε σε αγώνες τοπικά, περιφερειακά
και πανελλαδικά σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και έχοντας τη στήριξη του υπόλοιπου λαού που και αυτός υποφέρει, καταφέραμε να
αποσπάσουμε μικρές και οι μεγάλες ανάσες όπως το αφορολόγητο, τις ενισχύσεις- ψίχουλα για την κάλυψη της αύξησης των ζωοτροφών κλπ.
Το επόμενο διάστημα ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε πλατιά ενημέρωση όλων των κτηνοτρόφων για να αποφασίσουμε την παραπέρα δράση μας, για
να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας και να απαιτήσουμε:
- Καμία μείωση στην τιμή του γάλακτος.
- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
- Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ στις ζωοτροφές, στα αγροεφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
- Κατώτατες εγγυημένες τιμές στο γάλα και το κρέας που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
- Επιδότηση στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές. Ενίσχυση για κάθε ζώο.
-Άμεση πληρωμή των κτηνοτροφικών - αγροτικών προϊόντων με την παράδοση.
- Όχι στις ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος που απορρέουν από την ΚΑΠ και τις υπογραφές των ελληνικών κυβερνήσεων στο πλαίσιο των συμφωνιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
- Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.
- Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το φυτικό - ζωικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100%.
- Να απαγορευτεί κάθε δραστηριότητα των επιχειρηματικών ομίλων σε βοσκήσιμες εκτάσεις, δάση, δασικές εκτάσεις. Να μην υπάρξει αλλαγή του χαρακτήρα και χρήσης γης προς όφελος του κεφαλαίου.
- Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων που καταστρέφουν το περιβάλλον και κλέβουν τον πλούτο του λαού.
 
ΖΙΤΣΑ Μάιος 2023"

Κοντά στους Ηπειρώτες-εκθέτες στην διεθνή έκθεση Hermes Expo, η οποία έλαβε χώρα στο Old Bridge, Νιου Τζέρσει των ΗΠΑ, βρέθηκε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου.

Ο κ. Δήμου είχε την ευκαιρία σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους Ηπειρώτες-εκθέτες να διαπιστώσει και από κοντά το υψηλό επίπεδο παρουσίασης των προϊόντων. Επιπλέον, είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου και του επιμελητηρίου Ιωαννίνων, από το οποίο έλαβε και αναμνηστική πλακέτα.

Τον χαιρετισμό του στην έναρξη της έκθεσης, ο κ. Δήμου συνεχάρη τον ιδρυτή και Πρόεδρο της Έκθεσης κ. Κοτρότσιο για την σημαντική συμβολή του στην προβολή της Ελλάδος και των επιχειρήσεων στην αγορά των ΗΠΑ. Τόνισε δε, ότι το ΠΣΗΕ παραμένει αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων και εν γενεί της επιχειρηματικής κοινότητας για την αποτελεσματική προώθηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους.

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Mε βάση τα πρόσφατα δημοσιεύματα ότι αεροπορική εταιρία διεθνών πτήσεων, επιθυμεί να εντάξει τα Ιωάννινα στους χειμερινούς προσορισμούς της, καταγγέλοντας ταυτόχρονα την έλλειψη ενδιαφέροντος από τον Υπουργό Τουρισμού καθώς και ότι έγινε σύσκεψη φορέων στην Κρήτη για το ίδιο θέμα ενώ στην Ήπειρο σημειώνεται μια εκκωφαντική σιωπή, δεν μπορούμε παρά να τονίσουμε τη συνεχιζόμενη απαξίωση των Ιωννίνων αλλά και της Ηπείρου γενικότερα από τη Κυβέρνηση της ΝΔ και τα τοπικά στελέχη της.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις δυσκολίες, ολοκλήρωσε μέσα σε 3 χρόνια την Ολυμπία και την Ιόνια οδό μέχρι τα Ιωάννινα, καθώς και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, έργα που καρκινοβατούσαν για πάνω από 10 χρόνια ,έχοντας το αμείωτο και συνεχές ενδιαφέρον του Ηπειρώτη πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καθώς και όλων των Ηπειρωτών βουλευτών και στελεχών μας, έργα που συνέβαλαν τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Αντίθετα στα τρία χρόνια που πέρασαν με την κυβέρνηση της ΝΔ και παρά την από το 2018 έξοδο της χώρας από τα μνημόνια , στα Ιωάννινα και στην Ήπειρο δεν έχει προστεθεί ούτε ένα χιλιόμετρο δρόμος!!!!Το «παιχνίδι» μεταξύ της Κυβερνησης της ΝΔ και της Περιφέρειας Ηπείρου με την ανταλλαγή υπευθυνοτήτων στην ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού μέχρι την Κακκαβιά και της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια που κρατάει τρία χρόνια τώρα , δείχνει και την ανικανότητα αλλά και την αδιαφορία για την δημιουργία υποδομών στην περιοχή μας.

Προφανώς στον λίγο χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές ο λαός των Ιωαννίνων και της Ηπείρου θα αποδόσει τα «δέοντα» στη Νέα Δημοκρατία, που φιλοδοξεί με πρόσχημα τον παραλίμνιο ποδηλατόδρομο-πεζόδρομο,το μόνο έργο της να είναι η αλλαγή των ορίων της λίμνης Παμβώτιδας , συμβάλλοντας στην περαιτέρω οικοπεδοποίηση της παραλίμνιας περιοχής, αδιαφορώντας και για την κατάθεση του Π.Δ της λίμνης, με κύρια ευθύνη του Κ.Μητσοτάκη που είναι ενήμερος για όλα αυτά.

                                                                                                                   Ν.Ε ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

 
lllll.png

 

Η MarBella Collection είναι ένας αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός όμιλος με τρία ξενοδοχεία πολυτελείας 5*. Το MarΒella Corfu και το MarΒella Nido Suite Hotel & Villas βρίσκονται στην Κέρκυρα, και το MarΒella Elix, στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας.

Το MarBella Elix αναζητά επαγγελματία για τη θέση του Φύλακα

Αρμοδιότητες:

 • Υπεύθυνος στην διατήρηση της ασφάλειας του ξενοδοχείου

Προσόντα:

 • Προηγούμενη ανάλογη εμπειρία σε ξενοδοχείο 4* ή 5* θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν
 • Άδεια Εργασίας Προσωπικού Ασφαλείας
 • Επιθυμητή η γνώση Αγγλικής γλώσσας
 • Εξωστρεφής και ευχάριστη προσωπικότητα
 • Άριστη ικανότητα επικοινωνίας, συνεργασίας και ομαδικό πνεύμα
 • Επαγγελματική συμπεριφορά

Παροχές:

 • Δυναμικό και εξελισσόμενο επαγγελματικό περιβάλλον
 • Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών
 • Εποχιακή απασχόληση
 • Διαμονή και διατροφή

 

Κάνε την αίτησή σου εδώ και γίνε μέλος της MarBella Collection!

Στοιχεία Επικοινωνίας Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού.

HR DEPARTMENT -MARBELLA COLLECTION

T +30 26610 71126

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.