ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε μία σχετικά μεγάλη συγκέντρωση ετεροδημοτών, στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» και υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Πέρα από την έντονη παρουσία Γιαννιωτών ξεχώρισε η παρουσία κορυφαίων προσωπικοτήτων της πολιτικής, πνευματικής, πολιτιστικής και διπλωματικής ζωής της πρωτεύουσας, γεγονός που στην παράταξη του κ. Ελισάφ το ερμηνεύουν ότι "αποδεικνύει την ακτινοβολία της προσωπικότητας του Μωυσή Ελισάφ"

Σε σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού, αναφέρονται τα εξής: "Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Σιαφάκας, ο οποίος κατάγεται από τα Γιάννενα, γνωρίζεται με τον Μωυσή Ελισάφ από τα παιδικά του χρόνια και διήνυσαν κοινή πορεία για πολλά χρόνια. «Πρόκειται για μία πολυσχιδή προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας με βαθιές ρίζες στην ιστορία αλλά και με όραμα για το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ομότιμος Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Νίκος Αλιβιζάτος απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση σημείωσε ότι «η εκλογή του Μωυσή Ελισάφ στο Δήμο Ιωαννιτών θα είναι η αρχή μιας νέας εποχής για την περιοχή»

Ο συγγραφέας, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης τόνισε ότι ο Μωυσής Ελισάφ είναι υποψήφιος δήμαρχος επειδή αγαπά πραγματικά τον τόπο του. «Έχει τις ικανότητες, έχει το ταλέντο να εμπνεύσει. Η εκλογή του θα έχει πολιτική και ηθική σημασία για ολόκληρη την Ελλάδα», υπογράμμισε.

Βαθιά ανθρώπινος και λογοτεχνικός ήταν ο χαιρετισμός του Μιχάλη Γκανά. «Εύχομαι στον φίλο μου να τον καμαρώσουμε δήμαρχο στα Γιάννενα αν θέλουμε τα Γιάννενα να πρωταγωνιστήσουν στην Ελλάδα. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να χτίσει γέφυρες».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Βασίλης Παπαιωάννου δίνοντας τις ευχές του για εκλογική νίκη τον Μάιο.

Ανθρώπινος αλλά και βαθιά πολιτικός ήταν ο λόγος του Γιάννη Μελανίδη. «Ο Μωυσής Ελισάφ θα είναι ένας δήμαρχος οραματιστής», ανέφερε τονίζοντας ότι είναι ο άνθρωπος που μπορεί να προσφέρει πολλά στην πόλη. Κυρίως όμως είναι αυτός που μπορεί να πετύχει μεγάλες συναινέσεις και να δώσει στα Γιάννενα τον ευρωπαϊκό αέρα που χρειάζονται.

Με ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχθηκαν οι εκατοντάδες παραβρισκόμενοι την σκηνοθέτη Νικαίτη Κοντούρη και την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της με την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Η Νικαίτη Κοντούρη χαιρέτισε την εκδήλωση και ευχαρίστησε θερμά τον Μωυσή Ελισάφ για την πρόσκληση τονίζοντας ότι από το δικό της μετερίζι θα αγωνιστεί για το κοινό όραμα της Νέας Εποχής στα Γιάννενα.

Στην ομιλία του ο Μωυσής Ελισάφ παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης για το Δήμο Ιωαννιτών καθώς και τις προτεραιότητες της για την επόμενη τετραετία.

Έκανε ειδική αναφορά για το ρόλο όλων όσοι ζουν μακριά από το γενέθλιο τόπο τους υπογραμμίζοντας ότι όλοι αυτοί αποτελούν μία μεγάλη δύναμη για τα Γιάννενα.

 

«Δήμο εννοούμε όλους όσοι έχουν τη γενέθλια ρίζα τους σε μια συγκεκριμένη κοινότητα ανθρώπων. Ακόμη παραπέρα, δήμο εννοούμε και όλους εκείνους που ανησυχούν και νοιάζονται για το μέλλον αυτής της κοινότητας και αισθάνονται αλληλέγγυοι με την τύχη της. Που αισθάνονται ότι μοιράζονται το ίδιο πεπρωμένο της. Και ότι είναι και οι ίδιοι συνυπεύθυνοι προκειμένου να χτίσουν το μέλλον της. Που θα μοιραστούν την όποια βελτίωση της συνύπαρξης θα προκύψει από τη συμμετοχή τους. Και που εξίσου θα εισπράξουν τα επίχειρα από μια κακοτυχία. Στην πλειονότητα αυτής της οντότητας είναι που το πολίτευμα της δημοκρατίας εμπιστεύεται την εξουσία. Και στο βαθμό που θα λειτουργήσει καλά η πλειονότητα αυτή, θα λειτουργήσει και η δημοκρατία. Άρα ο Δήμος οφείλει να οδηγηθεί σε μια προγραμματισμένη εξωστρέφεια και να συμπεριλάβει στους κόλπους του όχι μόνο τους ψηφοφόρους του αλλά και όσους νοιάζονται για την τύχη του, δηλαδή όλους εσάς που βρίσκεστε σήμερα μαζί μας», ανέφερε.

Ο κ. Ελισάφ αναφέρθηκε στο όραμα της παράταξης για τον Δήμο Ιωαννιτών και τόνισε:

«Μπορούμε να δώσουμε στην πόλη που αγαπάμε και την ευρύτερη περιοχή την προγραμματισμένη εξωστρέφεια που της λείπει και να πετύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης θετικά ασύμμετρους με τη γενικότερη κατάσταση της χώρας που παλεύει να βγει από την κρίση. Εξωστρέφεια που θα φέρει κόσμο και χρήματα στην πόλη, πολύτιμη τεχνογνωσία και θα δώσει ταυτότητα στο Δήμο μας. Θα αναζητήσουμε τις απαντήσεις στα τοπικά προβλήματα στο πλαίσιο της κοινωνίας όλων των δημοτών, με βάση όχι άγονες πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις, αλλά το συμφέρων των περισσότερων, στα όρια του εφικτού και με τη γνώμη των ειδικών.

Κανείς δεν μπορεί να κάμψει την θέλησή μας ή να εμποδίσει την προσπάθειά μας. Χωρίς καμιά κομματική ή άλλη διαμεσολάβηση ζητάμε τη στήριξή σας, τη στήριξη των συμπολιτών μας και σε σας θα λογοδοτούμε για τα αποτελέσματα της δουλειάς μας, στους συμπολίτες μας θα στηριζόμαστε σε όλες τις δυσκολίες που θα προκύψουν στην πορεία».

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι: JanBondy Πρέσβης της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Γιώργος Κύρτσος ευρωβουλευτής, Αλέκος Παπαδόπουλος πρώην Υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου πρώην υπουργός, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου βουλευτής, Βαγγέλης Μαλέσιος πρώην βουλευτής Ιωαννίνων, Θανάσης Οικονόμου πρώην βουλευτής Ιωαννίνων, Γιώργος Τρυφωνίδης πρώην βουλευτής, Σάκης Τζαλαλής, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Νίκος Γκιώνης εκδότης (Εκδόσεις Πόλις), Παύλος Τσίμας Δημοσιογράφος, Ραφαήλ Μωυσής Επίτιμος Πρόεδρος του ΙΟΒΕ, Αναστάσιος Χατζής Παιδίατρος – Εντατικολόγος, Χρήστος Πίτσαβος ομότιμος καθηγητής καρδιολογίας, Γιάννης Βούλγαρης Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ζανέτ Μπατίνου Διευθύντρια Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, Γεώργιος Σωτηρέλης Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δήμος Αβδελιώδης σκηνοθέτης, Γιάννης Ιωάννου συνθέτης, Καλλιόπη Βέττα Τραγουδίστρια, Μανώλης Γιωργοστάθης μουσικός, Υρώ Μανέ ηθοποιός".

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

 KarzPreveza

 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με επιστολή της  προς Προέδρους Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, ζητάει από κάθε σύλλογο που λειτουργεί χορευτικό τμήμα να προτείνει δύο

 

ζευγάρια χορευτών προκειμένου να πάρουν μέρος σε παράσταση της ΠΣΕ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 3 Οκτωβρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που έχει θέμα: 'Επιλογή χορευτών για την παράσταση της ΠΣΕ στο Ηρώδειο' αναφέρονται τα εξής:

 

Αγαπητοί συμπατριώτες

 

Η ΠΣΕ στις 3 Οκτωβρίου 2018 έχει προγραμματίσει εκδήλωση ηπειρώτικης Παράδοσης και Πολιτισμού στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Μεταξύ των  συντελεστών της εκδήλωσης θα είναι και χορευτικά

 

που θα αποδώσουν ηπειρώτικους χορούς και θα απαρτίζονται από χορευτές των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων μελών μας.

 

Προκειμένου να συγκροτηθούν τα χορευτικά αυτά παρακαλείσθε κάθε σύλλογος, να μας προτείνει με ευθύνη του, δύο ζευγάρια χορευτών, των καλύτερων, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου

 

ώρα 11 πρωινή, στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                                                                                                                                                    Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                                                                                                      Γιώργος Δόσης                                                                    Κώστας Γαβριήλ

 

Μετά την Κίνα, την Ινδία, την Ινδονησία και τη Νότιο Αφρική, άνοιξε επίσημα η αγορά της Αργεντινής για το ελληνικό ακτινίδιο, καθώς έλαβε την τελική έγκριση της αρμόδιας Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Γεωργίας της χώρας (SENASA).

Είχε προηγηθεί αίτημα, που απέστειλε το Φεβρουάριο του 2015 η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Τμήμα Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής), ζητώντας πρόσβαση του ελληνικού ακτινιδίου στην αγορά της Αργεντινής και την υποβολή σχετικού φακέλου με όλη την τεχνική τεκμηρίωση. Μόλις το τελευταίο διάστημα ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση του φακέλου, καθώς και οι απαιτούμενες διοικητικές διαδικασίες.

Η επίσημη απάντηση ήρθε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Μπουένος Άιρες και, πρακτικά, μια νέα αγορά είναι διαθέσιμη στους Έλληνες παραγωγούς και εξαγωγείς. Οι ενδιαφερόμενοι εξαγωγείς μπορούν να απευθύνονται στις υπηρεσίες φυτοϋγειονομικού ελέγχου του ΥπΑΑΤ για τις λεπτομέρειες των απαιτήσεων που αφορούν στην εξαγωγή.

Ανάλογα αιτήματα πρόσβασης ελληνικών φρούτων έχουν κατατεθεί και προς άλλες Τρίτες Χώρες, όπως Κορέα, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία και Ταϊβάν για ακτινίδια, πυρηνόκαρπα, επιτραπέζια σταφύλια και εσπεριδοειδή, από την αρμόδια Υπηρεσία του ΥπΑΑΤ και αναμένονται σχετικές απαντήσεις.

Σημειώνεται ότι η εξασφάλιση πρόσβασης σε αγορές Τρίτων Χωρών αποτελεί μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία μπορεί να πάρει αρκετά χρόνια. Για τον λόγο αυτό, το ΥπΑΑΤ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τα Γραφεία των Εμπορικών Ακολούθων των κατά τόπους Ελληνικών Πρεσβειών και το Υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να επισπεύδονται – κατά το δυνατόν – οι σχετικές διαδικασίες.

Το ΥπΑΑΤ εργάζεται εντατικά για το άνοιγμα νέων αγορών στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, προκειμένου οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες εξαγωγής και ευκαιρίες για την αύξηση του εισοδήματός τους.

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Την Κυριακή, 17-3-2019 πραγματοποιήθηκαν, με ενιαίο ψηφοδέλτιο (κατά πάγια τακτική), οι εκλογές του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας. 
 
Αντιπρόσωπος του Συλλόγου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων εκλέχθηκε ο Βαγγέλης Νάνος.
 
Την Τρίτη, 26-3-2019 συνεδρίασε το νέο ΔΣ και ομόφωνα συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
 
Πρόεδρος: Χαράλαμπος Πάνης
 
Αντιπρόεδρος: Τάσος Γάτσιος
 
Γ. Γραμματέας: Αλέξης Τσαπάρας
 
Ταμίας: Κώστας Αρετάκης
 
Μέλη: Μαρία Τσομή
 
            Θοδωρής Κορωναίος
 
            Θανάσης Κατωγιάννης.
 
 
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας ευχαριστεί τα μέλη που πήραν μέρος στην εκλογική διαδικασία και καλεί όλους τους γεωπόνους να συμμετέχουν ενεργά στη λειτουργία του Συλλόγου και στη διαμόρφωση των θέσεων και προτάσεών του.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369