ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δ.Δωδώνης, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, υπουργών της κυβέρνησης και του Περιφερειάρχη Ηπείρου, στη Μονάδα επεξεργασίας αστικών αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι και στο χώρο της αρχαίας Δωδώνης δηλώνει τα εξής:

Θα ήταν μεγάλη αυταπάτη να πίστευε κανείς ότι η επίσκεψη του κυβερνητικού επιτελείου στο Δήμο μας θα δρομολογούσε λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των Δημοτών. Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ, οι βουλευτές και ο περιφερειάρχης επιβεβαίωσαν με τις δηλώσεις τους ότι ο πραγματικός σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να λειτουργήσουν ως κράχτες και ντίλερ των μεγαλοεπιχειρηματικών του τουρισμού, της αγροτοπαραγωγής και αυτών που κερδοφορούν από τα σκουπίδια σε βάρος των λαϊκών οικογενειών. Την μισή αλήθεια είπαν αναδεικνύοντας την μονάδα επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων που υλοποιήθηκε μέσω ΣΔΙΤ ως παράδειγμα που πρέπει να ακολουθηθεί σ΄όλη την Ελλάδα. Την άλλη μισή που αφορά τι θα καλεστούν να πληρώσουν οι δημότες μέσω των ανταποδοτικών τελών την έκρυψαν. Σύμφωνα με έγγραφο του κ.Καχριμάνη, το επιπλέον ποσό που αναλογεί στον Δ.Δωδώνης για το 2/μηνο δοκιμαστικής λειτουργίας του Εργοστασίου είναι περίπου 12.000€ και καταλαβαίνουμε ποιος θα το πληρώσει.

Φυσικά κανένα από τα κυβερνητικά στελέχη δεν έκανε την παραμικρή δήλωση για τις αιτίες που συντέλεσαν ώστε ο Δήμος Δωδώνης να είναι από τους φτωχότερους, απομονωμένους και δυσπρόσιτους Δήμους της χώρας. Κανένα μέτρο δεν εξήγγειλαν για τη στήριξη των λίγων εναπομεινάντων κατοίκων, για εγγειοβελτιωτικά και αντιπλημμυρικά έργα υποδομής, για δημιουργία νέων οδικών αξόνων, για αποπεράτωση όσων βρίσκονται σε εκκρεμότητα και βελτίωση των υπαρχόντων, για στελέχωση των κέντρων υγείας και των δομών πρόνοιας του Δήμου με μόνιμο και επαρκές προσωπικό. Και φυσικά η Δημοτική αρχή ενώ έθεσε τα προβλήματα, δεν θέλησε να φανεί «ενοχλητική και αγενής» ώστε να ζητήσει απαντήσεις και δεσμεύσεις για την επίλυση αυτών των προβλημάτων

Όσο για τις δηλώσεις από τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, ένα παγκόσμιο μνημείο που δυστυχώς μόνο από μακριά μπορεί να το χαρεί ο Ηπειρώτης εργαζόμενος, (πχ μια τετραμελής οικογένεια θέλει 30€ για μια βόλτα στο χώρο και κοντά στα 100€ για να δει μια καλή παράσταση), επιβεβαιώνουν ότι η μόνη αγωνία που έχει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι η στήριξη και ενίσχυση των μονοπωλίων του τουρισμού με απαραίτητο κερασάκι τις ΜΚΟ -όπως το "Διάζωμα"- που τις επιβάλλει η ΕΕ.

Για τις δηλώσεις περί προστασίας του περιβάλλοντος οι ρυθμίσεις που περιέχονται στον πρόσφατο αντεργατικό “αναπτυξιακό” πολυνομοσχέδιο οι οποίες διαλύουν όλους τους όρους της περιβαλλοντικήςπροστασίας που έχουν απομείνει για την αδειοδότηση της λειτουργίας μεγάλων μονάδων, αναδεικνύουν ποια είναι η πραγματική αλήθεια. Έτσι, τα όσα ειπώθηκαν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων , ότι «γίνονται με περιβαλλοντικούς όρους, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος» μόνο ως ανέκδοτο μπορούν να εκληφθούν, όταν είναι σε όλους γνωστό, πώς καταντάει το φυσικό περιβάλλον γύρω από τις εξορύξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, ποιος καρπώνεται τον φυσικό πλούτο της χώρας και ποιος ζει μόνιμα στην ενεργειακή (και όχι μόνο) φτώχεια.

Καμιά αυταπάτη στους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες τις λαϊκές οικογένειες στο Δήμο Δωδώνης. Αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, θα είναι εχθρική προς τα συμφέροντά τους. Τα κυβερνητικά σχέδια έχουν βασικό στόχο, το χτύπημα σε όποια εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει, στην περαιτέρω συμπίεση των μισθών, στην πλήρη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, ξεκινώντας από τις επικουρικές συντάξεις, αλλά και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών δίνοντας ταυτόχρονα “δωράκια” στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο λαός της περιοχής θα πρέπει με τη συλλογική του οργάνωση και δράση να βάλει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες και να δώσει μαζικό παρών στην απεργία της Τρίτης 24 Σεπτέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10 το πρωί στο εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Υπάρχει και άλλος δρόμος ανάπτυξης που κίνητρο θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με επιστολή της  προς Προέδρους Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, ζητάει από κάθε σύλλογο που λειτουργεί χορευτικό τμήμα να προτείνει δύο

 

ζευγάρια χορευτών προκειμένου να πάρουν μέρος σε παράσταση της ΠΣΕ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 3 Οκτωβρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που έχει θέμα: 'Επιλογή χορευτών για την παράσταση της ΠΣΕ στο Ηρώδειο' αναφέρονται τα εξής:

 

Αγαπητοί συμπατριώτες

 

Η ΠΣΕ στις 3 Οκτωβρίου 2018 έχει προγραμματίσει εκδήλωση ηπειρώτικης Παράδοσης και Πολιτισμού στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Μεταξύ των  συντελεστών της εκδήλωσης θα είναι και χορευτικά

 

που θα αποδώσουν ηπειρώτικους χορούς και θα απαρτίζονται από χορευτές των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων μελών μας.

 

Προκειμένου να συγκροτηθούν τα χορευτικά αυτά παρακαλείσθε κάθε σύλλογος, να μας προτείνει με ευθύνη του, δύο ζευγάρια χορευτών, των καλύτερων, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου

 

ώρα 11 πρωινή, στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                                                                                                                                                    Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                                                                                                      Γιώργος Δόσης                                                                    Κώστας Γαβριήλ

 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει ότι την Παρασκευή 20-9-2019 θα ξεκινήσει ο τρίτος ψεκασμός των ελαιοδένδρων  στα πλαίσια του προγράμματος Δακοκτονίας 2019, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτήν την εποχή (σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και αυξημένη σχετική υγρασία) ευνοούν την αύξηση των δακοπροσβολών.
Από τα στοιχεία που διαθέτει η Υπηρεσία μας ο αριθμός των ενήλικων εντόμων στις παγίδες είναι υψηλός στην παραλιακή ζώνη και μέτριος έως υψηλός στις υπόλοιπες περιοχές.
 
Ο ψεκασμός θα είναι δολωματικός, θα γίνει σε όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα. Οι ακριβείς ημερομηνίες των ψεκασμών στις διάφορες Τοπικές Κοινότητες καθώς και η συνολική διάρκεια θα εξαρτηθούν και από τις καιρικές συνθήκες.
 
Οι περιοχές στις οποίες θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα είναι:
Άγιος Γεώργιος, Άνω & Κάτω Ρευματιά, Άνω Ράχη, Αρχάγγελος, Βρυσούλα, Γαλατάς Δεσποτικά, Εκκλησιές, Καμαρίνα, Κανάλι, Καστροσυκιά, Κοτσανόπουλο, Κρυοπηγή, Λούρος, Μεγαδένδρο, Μελιανά, Μιχαλίτσι, Μυρσίνη, Μύτικας, Νέα Κερασούντα, Νέα Σαμψούντα, Νέα Σινώπη, Νικόπολη, Παπαδάτες, Πολυστάφυλο, Ριζά, Ριζοβούνι, Ρωμιά, Σκιαδάς, Σφηνωτό, Τρίκαστρο, Φλάμπουρα, Χειμαδιό, Ωρωπός. 
Καλούμε τους ελαιοπαραγωγούς:
1. Να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των συνεργείων στις Τοπικές Κοινότητες για τις ακριβείς ημερομηνίες ψεκασμού των περιοχών τους. 
2. Να έχουν ανοιχτά τα ελαιοκτήματα για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού. 
3. Να συνεργάζονται με οποιονδήποτε τρόπο με τα συνεργεία και με την υπηρεσία για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση του προγράμματος. 
 
 
Ο Προϊστάμενος Δ/νσης
 
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Η Υδρα, η Ναύπακτος, το Ναύπλιο και η Μονεμβασιά έχουν τα πρωτεία φέτος στον πασχαλινό τουρισμό (Μ. Παρασκευή ώς Δευτέρα του Πάσχα), σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, ενώ στην Ήπειρο ο πιο δημοφιλής προορισμός είναι τα Ιωάννινα με την πληρότητα να αγγίζει το 90%. Ένας δεύτερος και ελαφρώς οικονομικότερος προορισμός για την Ήπειρο, είναι το Μέτσοβο με την πληρότητα να φτάνει στο 77%.

Η έρευνα αφορά ανεξάρτητα διαμερίσματα με το σήμα του ΕΟΤ και βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb και πραγματοποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου και την πρώτη του Απριλίου.

 Σε μια χρονιά που αναμένεται νέο ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, τα στοιχεία δείχνουν ενθαρρυντικά, αλλά τα ερωτήματα για το εάν υπάρχουν επαρκείς υποδομές στη χώρα μας και πόσο μεγάλες είναι οι παρενέργειες των βραχυχρόνιων μισθώσεων παραμένουν.
 

Σύμφωνα με την έρευνα, η πληρότητα στα καταλύματα αρκετών δημοφιλών προορισμών είναι αυξημένη σε σχέση με το 2018 και σε αυτό βοηθά ο θρησκευτικός τουρισμός: ορθόδοξοι από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία που θέλουν να περάσουν το Πάσχα στη χώρα μας, αλλά και καθολικοί από χώρες της δυτικής Ευρώπης που δείχνουν προτίμηση στα νησιά Σύρο, Τήνο και Κέρκυρα.

Ο συνδυασμός μάλιστα με την Πρωτομαγιά, επιτρέπει σε αρκετούς τουρίστες να επεκτείνουν την παραμονή τους ή να πάρουν πιο εύκολα την απόφαση για ένα ταξίδι, καθώς θα έχουν περισσότερο χρόνο για να επιστρέψουν στη βάση τους.

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369