ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου «Πολιτεία», πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία» του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη.

Ο Δήμαρχος, Χρήστος Τσιρογιάννης, ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την  παρουσία τους την εκδήλωση σημειώνοντας πως «Με ενότητα και δύναμη δημιουργούμε αυτό που αξίζει στο Δήμο μας. Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Κοιτάμε την κοινωνία στα μάτια και προχωράμε στην επόμενη μέρα ».
Κατά την ομιλία του ο κ.Τσιρογιάννης, ευχαρίστησε όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού του για την πίστη και την εμπιστοσύνη τους σε ένα έργο και μια συλλογική προσπάθεια που ξεκίνησε από πρώτη θητεία του Συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία». 
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων,  ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλατζής, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Πατήλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Φώτης Φώτης, ο Πρόεδρος της  ΝΟΔΕ Άρτας Νίκος Σπύρου, καθώς και μέλη της ΝΟΔΕ, ο Διοικητής Του Νοσοκομείου Πρεβέζης και πρώην Πρόεδρος ΝΟΔΕ Άρτας, Δημήτρης Σκανδάλης, ο Πολιτευτής της Ν.Δ Ντίνος Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος της ΟΝΕΔ Κώστας Γιοβάρθης καθώς και μέλη της, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικού Σύμβουλοι, Πρώην Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Τράμπας, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Πρόεδροι Κοινοτήτων, Τοπικοί Σύμβουλοι καθώς και πολλά μέλη και φίλοι του Συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία». 
Αναλυτικότερα , ο κ. Τσιρογιάννης ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του : 
 
«Χαίρομαι πάρα πολύ για την μαζική σας συμμετοχή σήμερα εδώ, στην κοπή της πρωτοχρονιατικής πίτας του Συνδυασμού μας, “Αρτινών Συνεργασία”. 
Μια συνεργασία, που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει και δυναμώνει. Γιατί η δική μας συνεργασία, είναι στην πραγματικότητα ένα συμβόλαιο τιμής που κάνουμε με τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες της Άρτας, με θέσεις και αρχές που τις τηρούμε στο ακέραιο.
Με προγραμματικές θέσεις και επιχειρήματα, με έργα ουσίας και ανάπτυξης για την καθημερινότητα, την κοινωνική πολιτική, στην αγροτική ανάπτυξη, στον τουρισμό, στον πολιτισμό. 
Θα ήταν, όμως, μισή χαρά αν σε αυτή την προσπάθεια δεν συμμετείχαν και πάρα πολλοί άνθρωποι, συνεργάτες, οι Αντιδήμαρχοι/Προέδροι ΔΣ και ΝΠ, Πρόεδροι και Μέλη τοπικών συμβουλίων, στελέχη αλλά και απλοί πολίτες που μας δένουν οι ίδιες προσδοκίες. 
Έχω ξαναπεί και το εννοώ, ότι στην προσπάθεια για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν την Άρτα μας, δεν περισσεύει κανείς. Τα προβλήματα είναι κοινά, χωρίς χρώμα. 
Ακριβώς γι' αυτό, λέμε πως η Άρτα μπορεί και θα προχωρήσει μπροστά όταν τα δημόσια πράγματα, τα χειρίζονται άνθρωποι με γνώση, με εμπειρία, με θέληση και με ικανότητες. Εμείς ως «Αρτινών Συνεργασία» νιώθουμε ευθύνη απέναντι στα προβλήματα που πρέπει να λύσουμε, στις προοπτικές που πρέπει να δώσουμε.
Γιατί για εμάς η Άρτα έχει ακόμη πολλά να δώσει, πολλά να καταφέρει. Ο καιρός που ήταν μία ακόμη πόλη της ηπειρωτικής Ελλάδας, έχει περάσει ανεπιστρεπτή. 
Θέλουμε, διεκδικούμε, δουλεύουμε για να έχει η πόλη μας και οι πολίτες μας τις ευκαιρίες που αξίζουν. 
Και όσοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμη, καιρός να καταλάβουν ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. 
Πρώτοι εμείς δίνουμε το σύνθημα σ' αυτή την κατεύθυνση. Πρώτοι εμείς δείχνουμε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στα τοπικά μας συμφέροντα. 
Έχοντας υλοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια το 95% του προεκλογικού μας προγράμματος, έχοντας βάλει μπροστά ήδη μεγάλα και εμβληματικά έργα που θα αλλάξουν την ταυτότητα της πόλης μας, δίνουμε τον τόνο. 
Γι' αυτό θέλουμε ανθρώπους δίπλα μας με ισχυρή φωνή και θέληση να συνδράμουν στο αίτημα των Αρτινών για δίκαιη μεταχείριση στα μεγάλα και μείζονα ζητήματα που μας απασχολούν. 
Δεν θα μιλήσω σήμερα για έργα, κονδύλια, πρωτοβουλίες. Για όσα καθημερινά κάνουμε στο Δημαρχείο. Εξάλλου, όπως στην προηγούμενη θητεία υλοποιήσαμε το 95% του προεκλογικού μας προγράμματος, με την ίδια συνέπεια θα δουλέψουμε για να υλοποιήσουμε και όσα έχουμε ήδη δεσμευτεί απέναντι στους Αρτινούς.
Δεν θα σταθώ στα 65 εκ. ευρώ για έργα που έχουν ήδη γίνει, στα 22 εκατομμύρια ευρώ που έχουμε ρίξει στην καθημερινότητα, εκ των οποίων τα 15 δουλεύονται τώρα σε όλη την Άρτα, στα 40 εκ. ευρώ που έχουμε φέρει από το ΕΣΠΑ. Όχι γιατί δεν έχουν αξία, το ακριβώς αντίθετο ισχύει.
Αλλά γιατί σήμερα, νιώθω πως βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους, σε συνοδοιπόρους που μας ενώνουν οι ίδιοι προβληματισμοί και ο ίδιος τρόπος σκέψης. 
Και θέλω να πω σε όλους τους φίλους του Συνδυασμού μας, σε όλους εσάς, πως την ιστορία την γράφουν οι άνθρωποι και οι παρέες.
Με αυτό το “μαζί” καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια να δρομολογήσουμε και να υλοποιήσουμε με επιτυχία έργα πνοής και ανάπτυξης για το Δήμο μας. 
Τώρα που μπήκαν οι βάσεις, με αυτό το “μαζί” θα χτίσουμε την Άρτα της υπερηφάνειας, της προόδου, που σέβεται τους πολίτες της, που σέβεται τα όνειρα των Αρτινών. 
Ενωμένοι, με δυνατή φωνή, χωρίς φόβους, βάζουμε την Άρτα, την ζωή μας σε νέα εποχή.
 
ΑΝ ΌΧΙ ΕΜΕΊΣ ΤΌΤΕ ΠΟΙΟΣ; ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ;
Εγώ λέω τώρα και μαζί! 
Μαζί και τώρα! 
Γιατί η Άρτα αλλάζει. 
Είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας. 
Και αν έρθουν δυσκολίες θα τις ξεπεράσουμε και αυτές. 
Και αν βάλουν κάποιοι εμπόδια στον δρόμο μας, θα βρούμε τη λύση. 
Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, με πίστη στα όσα αξίζουμε θα τα καταφέρουμε » ανέφερε ο κ.Τσιρογιάννης.
 

 

 

 

 

.

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Δυναμικά ξεκίνησε τη θητεία του το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Θεσπρωτικού. Ήδη ανήγγειλε τη διοργάνωση τριών εκδηλώσεων για το εορταστικό πρόγραμμα της Αποκριάς, ενώ σχεδιάζει πολλές περισσότερες. 

 

Apokri._Lampadidromia.jpegEkd._Tsiknopempths.jpeg

 

Ekd._Kyriakhs_23_Fevroyariou.jpeg

Η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, διοργανώνει ενημερωτική Ημερίδα Διαβούλευσης στα Ιωάννινα, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020στο πλαίσιο της Εταιρικής Σχέσης για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, της προγραμματικής περιόδου 2021-2027. Programma_Ioannina.pdf

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Ο ΠΑΣ Πρέβεζα αντιμετωπίζει στο “Αθανασία Τσουμελέκα” την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 3 μ.μ. τον ΑΟ Ανατολής, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γ' Εθνικής (4ος Όμιλος).

Διαιτητής: Καζανάς (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Τσιπούρας – Πλέσσας (Φωκίδας)Είσοδος: 10 ευρώ

Μαθητές άνω των 12 ετών – Άνεργοι – Σπουδαστές - Γυναίκες: 5 ευρώ

Η είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών που συνοδεύονται είναι δωρεάνΗ 10η αγωνιστική:Σούλι Παραμυθιάς-Τηλυκράτης Λευκάδας

Ναυπακτιακός Αστέρας-ΑΕ Μεσολογγίου

Αστέρας Ιτέας-ΑΕ Λευκίμμης

Αναγέννηση Άρτας-Μακεδονικός Φούφα

ΠΑΣ Πρέβεζα-ΑΟ Ανατολής

Αχέρων Καναλακίου-Θιναλιακός

ΑΕ Ποντίων Κοζάνης-Απόλλων Ευπαλίου.

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369